Şimdi Ara

radyatör suyu haznesinde yağ var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar radyatör su haznesinde saf su yerine pekmez gibi sıvı var. motor yağı olduğundan eminim. yağ gösterge çubuğuna baktığımda yağda herhangi bir değişiklik yok. arabanın çekişinde ve sesinde bir problem yok. sanki birisi motor suyuna bir miktar motor yağı eklemiş. bunun sebebi ve gerçeği nedir? radyatör suyunu tamamen boşaltıp ve su haznesini çıkarıp ayreten temizletip tekrar taksam olur mu? eğer sorun çok büyük değilse Ustalara para savurmak istemiyorum. dediğim gibi motor yağı çubuğuna baktığımda eksilme yok. geçen ay aracı bakıma verdim antifreeze konulmasını istedim galiba çırak felan yanlış bir şey koymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 3 Şubat 2018; 18:54:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• suyu bir değiştirip yeniden koyun

yağlanma varsa yağ katkısı ile halolur

• yağ sogutucuda sorun olduysa olabilir.Benzeri 2 ay once basima geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

suyu bir değiştirip yeniden koyun

yağlanma varsa yağ katkısı ile halolur

su haznesini ayrı çıkartıp pis suyu döküp tekrar takacağım. aynı zamanda motordaki suyu boşaltacağım. radyatördeki tıpayı bulamam belki ancak yine de bir deneyeceğim. zararlı olduğunu biliyorum ancak tıpayı bulamazsam hazne bağlantısını sökeceğim.
  • Su haznesi araç çalışırken kabarcik , baloncuk yapiyorsa conta yanmıştır. Bir noktadan patlak olan contada suta yağ karıştırabilir. Conta yanik trsti satiliyordu bi ara hepsiburada.com da bir araştır bence

• Araç opel,chevrolet, ford ise muhtemelen yağ soğutucusu ve ilgili hortumlarda sıkıntı var. Bu bilindik bir problem.Çözümü belli. Arabaya hararet yaptırmadan işi çözün derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yağ soğutucu olma ihtimali yüksek.aracın altından ve motor bölümünden fener yardımı ile iyice bakın yağ kaçağı sızdırma var mı. Yağ sogutucu biraz sinsidir yavas yavas sızıntı yapar. aracı lifte kaldırıp baktırın
  • Yag soğutucusu patlak

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle_3406

yağ soğutucu olma ihtimali yüksek.aracın altından ve motor bölümünden fener yardımı ile iyice bakın yağ kaçağı sızdırma var mı. Yağ sogutucu biraz sinsidir yavas yavas sızıntı yapar. aracı lifte kaldırıp baktırın

yağ soğutucuyu değiştirmem gerekir mi? parçası, temizliği, işçiliği tahminen ne kadar tutar? araç fiesta 2007 model
  • yağ soğutucu oring değiştirebilirsin buda 100 - 150tl gibi birşeydir. 150-200tl usta alır komple su haznesini ve radyatörü temizler antifirizini koyar devam edersin .
  • komple soğutucu olmasa da o-ringlerin takılı oldugu parça (ki benim aracımda öle idi-astra) değişebilir. işçilik dahil en az 350-400 gözden çıkar.
  • yağ sogutucun Hakkın Rahmetine kavuşmuş
  • Motor soğutma suyundan bahsediyor isek dikkat.
    Sakın saf su koyma.
    Çeşme suyu zaten koyma.
    Antifirizli (renkleri var) soğutma sıvısı satılır ondan koy.
    Saf su sadece EKLEME yaparken kullanılır. Tamamını saf su koyarsan - derecelerde donar pompa termostat ne varsa mahfeder.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.