Şimdi Ara

RAID 0 ve partion ayarlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba raid 0 ile ilgili test kısımlarını okurken test yapılacak kısımın kapasitesinin küçük tutulması ile ilgili yazılar okudum işletim sistemini en fazla 100 gb lık bir alana kurulması gerektiği ile ilgili peki 100 gb lık partion kısmına işletim sistemini kurduğumuz zaman sadece test sonucunu mu yükseltiyor yani genel performansa bir katkısı yok mu
    birde windows kurulumu esnasında partion ayırmakla .raid arrayleri 100 gb a sabitlemek(yani raid array üzerinden partion yapmak ???) farklı şeyler mi
    raid array üzerinden partion nasıl yapılıyor.
    saygılarımla

• Partitionu RAID yaparken ayırmak daha sağlıklı olacaktır.
    Bu şekilde ayırdığında disk yöneticisi, BIOS iki farklı partition değil iki farklı disk gibi algılar.
    Her bir RAID için ayrı strip size da seçebilirsin (sistem için düşük yedek için yüksek strip size daha iyi olur)
    Hız konusuna gelince, diskin ilk bölümleri daha hızlıdır. (Bkz Disk hız testi programlarının grafikleri)
    RAID yaptığında düşük boyut ayarlarsan bu RAID alanı her iki diskin de hızlı bölümlerinden ilk RAIDi oluşturulacaktır.
    Bu saytede işletim sistemi yükleyeceğin bu ilk RAID0 bölümü daha hızlı olacaktır.
    en fazla 100GB konusu ise senin kullanım şekline kalmış.

Ancak şunu unutma, iki disk ile RAID0 kurulumunda en fazla 2 RAID oluşturabilirsin.
    Bu RAID bölümleri farklı diskler gibi algılanacaktır.
    Daha sonra istersen her bir RAID bölümünü partitionlara windows ile ayırabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: suphion

Partitionu RAID yaparken ayırmak daha sağlıklı olacaktır.
    Bu şekilde ayırdığında disk yöneticisi, BIOS iki farklı partition değil iki farklı disk gibi algılar.
    Her bir RAID için ayrı strip size da seçebilirsin (sistem için düşük yedek için yüksek strip size daha iyi olur)
    Hız konusuna gelince, diskin ilk bölümleri daha hızlıdır. (Bkz Disk hız testi programlarının grafikleri)
    RAID yaptığında düşük boyut ayarlarsan bu RAID alanı her iki diskin de hızlı bölümlerinden ilk RAIDi oluşturulacaktır.
    Bu saytede işletim sistemi yükleyeceğin bu ilk RAID0 bölümü daha hızlı olacaktır.
    en fazla 100GB konusu ise senin kullanım şekline kalmış.

Ancak şunu unutma, iki disk ile RAID0 kurulumunda en fazla 2 RAID oluşturabilirsin.
    Bu RAID bölümleri farklı diskler gibi algılanacaktır.
    Daha sonra istersen her bir RAID bölümünü partitionlara windows ile ayırabilirsin.

Bilgi için gerçekten çok teşekkür ederim.anladığım kadarıyla ben raid array üzerinden partion oluşturmayı bilmiyormuşum :(
    benim bildiğim tek partion oluşturma windows kurulurken windows aracılığı ile olduğuydu.
    anladığım kadarıyla sanki sıfır hdd ye windows kurarken nasıl toplam boyuttan az bir değer yazarsak hdd yi bölüyorsa CTRL I ile girdiğim menüdede toplam kapasite kısmına düşük değer yazarsam yazdığım ilk değer "c:" kapasitesi olarak ayarlanacak.
    peki bu şekilde 3 hdd i kaç partiona bölebilirim (2 taneyi 2 ye 3 taneyi 3 e bölebilecekmiyim) ?
    (ich9 intel matrix raid denetimine sahip bir anakartım var 3 adet seagte 500 gb ncq 7200.11 i bağlamaya çalışacağım)
    bana 3 partion lazım
    saygılarımla

• 3 diske emin değilim, yaparken deneyebilirsin.
    Sanki yapabilecekmiş gibi başla, baktın olmadı siler 2.ye göre tekrar denersin.

Ancak belirttiğim gibi 3. bölmü işlemini Windows aracılığıyla yaparsın.

Ör:
    RAID0 1 > 250GB
    RAID0 2 > 1250GB

1. bölüme sistem kurar
    daha sonra 2. bölümü yani 1250 yi ikiye bölersin

Yada iki sistem kuracakssan
    1. bölümü ikiye bölersin 2 sistem kurarsın. Diğer bölüm yedek olur
    yada 1. ye sistemi kurarsın, ikinciyi ikiye bölüp ilk partitiona 2. sistemi kurarsın.

Örnekler çoğaltılabilir.
    Belirttiğim gibi önce 3 RAID için dene (olacağını sanmıyorum ama) olmadı normal bölümleme ile istediğin şekilde yine ayarlarsın.
  • gerçekten çok teşekkür ederim yarın deneme fırsatım olacak sizide bilgilendiririm.saygılarımla
  • raid o ayrılma işlemim başarıyla tamamlandı.3 hard diskte hdtach ortalma okuma hızı 280 mb/sn
    gerçekten oldukça performanslı herkese tavsiye ediyorum yardımlarınız için tekrar teşekkürler
  • ben raııden boldum 2 parcaya sonra kuruluma gectım dısketle drıverı yukledım yuklemeye gelınce gereklı donanım algılanamadı on yuklemeyı saglıcak alan oykmu ole bısıler dedı kaldırıp raıd bolumlerını wındowstan bolunce yukledı ama 4 dıskle 140 mb ortalmaa kotu ne yapabılırım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vista kur
    XP Raid için iyi değil driver problemi çıkarıyor sürekli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion

3 diske emin değilim, yaparken deneyebilirsin.
    Sanki yapabilecekmiş gibi başla, baktın olmadı siler 2.ye göre tekrar denersin.

Ancak belirttiğim gibi 3. bölmü işlemini Windows aracılığıyla yaparsın.

Ör:
    RAID0 1 > 250GB
    RAID0 2 > 1250GB

1. bölüme sistem kurar
    daha sonra 2. bölümü yani 1250 yi ikiye bölersin

Yada iki sistem kuracakssan
    1. bölümü ikiye bölersin 2 sistem kurarsın. Diğer bölüm yedek olur
    yada 1. ye sistemi kurarsın, ikinciyi ikiye bölüp ilk partitiona 2. sistemi kurarsın.

Örnekler çoğaltılabilir.
    Belirttiğim gibi önce 3 RAID için dene (olacağını sanmıyorum ama) olmadı normal bölümleme ile istediğin şekilde yine ayarlarsın.

Hocam ben bi tane daha 410as alıp raid0 yapmayı düşünüyom. C'den D'ye büyük boyutlu dosyalar atıyorum sürekli. Yine de c'yi düşük strip size mı yapmalıyım? Sen ne önerirsin c ve d için ?

• sorunu cozdum on bellegı aktıf yapınca degerlr fırladı vısta x64 sıstem
  • Arkadaşlar bende samsung 80gb ve 250gb iki sata disk var bunları raid0 ile birleştirebilirmiyim? (xp kullanıyorum vistaya geçmeyi düşünmüyorum , hiç uğraşmasammı raid ile?)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.