mrb dostlar 500 gb ile 1.5tb hddyi raid 0 yapsam depolama alanim kac olur. 500gb diye biliyorum. dogru mu sizce
1.5 tb diskide 500 gb olarak kullanırsın toplamda 1 tb olur
1,5 Tb ile 500 Gb lık hdd leri raid yapamassınız. Raid yapmak için aynı marka aynı model en az 2 adet hdd olması gerekli. 2 det 500 gb lık hdd ile raid yaptığınızı varsayarsak toplam 1 Tb lık hdd ye sahip olursunuz. Raid yaptığınızda windows 2 hdd yi 1 hdd olarak görecektir. Raid yapıldığında hdd lerden biri bozulduğunda yerine yenisi bile takılsa hdd deki veriler geri getirilemez. Aynı şey raid dizisi bozulduğunda da geçerlidir. Misal raid kurdunuz ve bir süre sonra pc nin biosunu sıfırladınız. Bu durumda da bios da raid dizisi bozulduğundan sorun yaşarsınız. Yukarıda anlattıklarım Raid 0 dizisi için geçerlidir.
quote:
Orijinalden alıntı: viperc 1,5 Tb ile 500 Gb lık hdd leri raid yapamassınız. Raid yapmak için aynı marka aynı model en az 2 adet hdd olması gerekli. 2 det 500 gb lık hdd ile raid yaptığınızı varsayarsak toplam 1 Tb lık hdd ye sahip olursunuz. Raid yaptığınızda windows 2 hdd yi 1 hdd olarak görecektir. Raid yapıldığında hdd lerden biri bozulduğunda yerine yenisi bile takılsa hdd deki veriler geri getirilemez. Aynı şey raid dizisi bozulduğunda da geçerlidir. Misal raid kurdunuz ve bir süre sonra pc nin biosunu sıfırladınız. Bu durumda da bios da raid dizisi bozulduğundan sorun yaşarsınız. Yukarıda anlattıklarım Raid 0 dizisi için geçerlidir.
cok sagol dostum.raid 0 yapinca hizli oluyor ancak tehlikeli biliyordm ama raidle okuma ve yazmada sn. de 400 u gorunce ister istemz aklin kayiyo.bndeki sn.de 120mb.o zaman 1.5tb caviar greeni depolama olarak kullanayim.yerine 100-250gb yeterli ne alayim sistem diski olarak kullanmak icin.hangisi hizli olur.bu hdd deki onbellegin etkisi nedir.64 mb onbellek ne ise yarar. bu cvplar icinde simdiden cok sagolun
Sistem diski olarak 500 gb olabilir. Samsung HD502HJ modeli forumda bayağı önerilen bir modeldi. Ama şu an piyasada bulmanız zor olabilir. Benim tavsiyem en az 60 gb lık bir SSD almanızdır. Biliyorum bayağı tuzlular, ama verilen parayı sonuna kadar hak ediyorlar. Gerçek hızın keyfine varıyorsunuz. Piyasada 250-300 TL arasına bulabilirsiniz. Hdd deki önbellek ise kopyalanan bir dosyanın yerini hafızasında tutarak, aynın dosyanın yeniden kopyalanmasında yerini daha çabuk bulur. Önbellek depolama için kullanılan hdd ler için bence fazla önemli değildir. Sistem disklerinde önemlidir. Çünkü windwos devamlı olarak kendisi arka planda dosya yazma kopyalama işlemleri yaptığından daha kısa sürede cevap verebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: viperc Sistem diski olarak 500 gb olabilir. Samsung HD502HJ modeli forumda bayağı önerilen bir modeldi. Ama şu an piyasada bulmanız zor olabilir. Benim tavsiyem en az 60 gb lık bir SSD almanızdır. Biliyorum bayağı tuzlular, ama verilen parayı sonuna kadar hak ediyorlar. Gerçek hızın keyfine varıyorsunuz. Piyasada 250-300 TL arasına bulabilirsiniz. Hdd deki önbellek ise kopyalanan bir dosyanın yerini hafızasında tutarak, aynın dosyanın yeniden kopyalanmasında yerini daha çabuk bulur. Önbellek depolama için kullanılan hdd ler için bence fazla önemli değildir. Sistem disklerinde önemlidir. Çünkü windwos devamlı olarak kendisi arka planda dosya yazma kopyalama işlemleri yaptığından daha kısa sürede cevap verebilir.
tskler viperc.emegine saglik
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme