Şimdi Ara

!!!!!!! RAKS CEP TELEFONLARI !!!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
10.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm dostlar.Görülüyorki halen kafalarda bir takım pürüzler var.Yahu kimi kandırıyorsunuz.Yok şu telefona baktımda MP3'ü bir şeye yaramıyor,bu madel tutmamış falan filan....!Millet tlfon almasada onun hakkında bilgi sahibi oluyor.Ortaokul öğrencisinin bile her telefondan haberi var.
    Bir kerecik olsun şu RAKS telefonu deneyin.MP3 çalarını deneyin.gerçekten sizde seveceksiniz.

Bir şey daha:Televizyonlarda niye hiç RAKS telefonlarının reklamı yapılmıyor.Gazetelere niye hiç verilmiyor.
    Daf06 adlı arkadaşımız ne güzel kocaman RAKS ların resmini koymuş.gerçekten güzel.

Bu telefonun ara kaplosu var.Bilgisayardan müzikleri ve resimleri indiriyorum.Sonra arkadaşlarıma dinletiyorum

BU TELEFONLAR ÇOK İŞ YAPACAK
  • Raks

Urettiği cep telefonlarının ne kadar yerli olduğu soruldugunda nokia ne kadar finlandiya orijinliyse biz de o kadar türk orijinliyiz" deme gafletinde bulunmuş bir yöneim kurulu başkanına sahip firmadır.
    adama sorarlar "nokia finlandiya ünversitelerine rf microelectronics konusundaki araştırmalar için ne kadar fon ayırmaktadır", "neden finlandiya üniversitelerinden deli gibi bu yönde öğrencilere ait yayınlar çıkmakta, tez çalışmaları yürütlmekte ve test çipleri ürettirilmektedir"
    yerli telefon uzakdoğuda elle tutulur herşeyi anahtar teslim telefon ürettirip türk mühendislerini kod yazdırmak için istihdam etmekle üretilmez.Hangi ulusal sanayiden bahsediyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: daf06

Müziğin Raks ile buluşması : R 440

Wap 2 ....Gprs class 12 ....Gerçek Bir Mobil Müzik Merkezi ....128 Mb Kapasitesi İle 30 Mp3 Müzik Parçası Rakipsiz Data Desteği İle Öne Çıkıyor, Web Ortamında Gücünüzü Arttırıyor, Multimedia Özellikleri İle De Yoğun Temponuzda Keyifli Anlar Yaratıyor. Ağırlık 72 g. Boyutlar 99 x 42 x 17,8 mm Şebeke 900 / 1800 Ajanda var Alarm var Titreşim var Hesap Makinesi var HandsFree var Ses Kayıt var Ortam Sesleri Kayıt var Kronometre var Bekleme Süresi Maksimum 180 Saat Konuşma Süresi Maksimum 2 Saat Pil Türü Li-Ion600 mAh Dahili Modem var GPRS Class 12 E-mail Desteği var WAP Ver 2.0 MP3 Çalma var MMS var Zil Tipi Polifonik 64 Ton , MP3 Melodi Prog. var Oyun F1 , Smash , Doll Telefon Hafızası 128 MB Telefon Rehberi Hafızası 300 Adet (6 Giriş) Ekran Tipi CSTN Ekran Çözünürlüğü 128 x 128 Piksel Renk Çözünürlüğü 64K Renk Paket İçeriği Data kablosu, Kullanma Kılavuzu,Şarj Cihazı,Pil Ateşin Kırmızısı Egzotik Bir Çekim Gücü Yaratırken, Siyahın Cazibesiyle De Seçiciliğinizi Yansıtıyor. Kara Liste Özelliği Var 5 Numaraya Kadar Kara Liste Yapabiliyorsunuz, Listeye Yazdığınız Numaralar Sizi Aradığında Meşgul Görünüyorsunuz. 3 Tane Ayrı Ayrı Alarm Ayarlayabiliyorsunuz 30 Sny Çalıyor Birinci Alarmda Uyanamayanlar İçin Güzel Bir Özellik. Telefon 4 Adet Otomatik Kapanma Ve Açılma Saati Ayarlayabiliyorsunuz Örneğin Kapanma Saatini Gece 12ye Açılış Saatini 7ye Ayarladığımızda Pilden %30 Tasarruf Etmiş Oluyoruz.
    Sim Kartsız Bütün Özelliklerini Kullanabiliyoruz. Sağlık Kısmı Var, Bayanlar İçin Özel Bir Bölümü Var , Alınca Görürsünüz.
    Bu Telefon Ulusal Sanayimizin Çalışmalarının İlk Somut Örneklerinden. %100 Türk Mühendisler Tarafından Geliştirilmiştir.

• oooo direstrais bak işte çok mühim bir konudan bahsetmişsin.hemde çok mühim......

bizim ülkemizin sıkıntısı bu işte.herşey bittikten sonra aklımız başımıza geliyor.o bahsettiğin kişide söylüyor zaten makinalama işini uzakdoğuda yaptırıyoruz şu an için diyor.yani açık seçik söylenmiş.

bizde buarlarda diyoruzki bu sektör şu an için bizim sevgili ülkemizde gelişme aşamasında.bizler alıp kulanacağız,eksikleri çıkacak,daha yeni özgün modeller sırasıyla gelecek.
    sen şimdi haklı olarak sorgulamışsın.haklsıın.bend ekatılıyorum.ama biz hep şunu sormuyoruz.yabancı markalar nerde yapılıyro,bu telefon işinde yüzlerce kritik malzeme var.onları sormayız.ama kendi malımızı karalamyı,eleştirmeyi vazife gibi adderiz.eleştiri güzeldir.çekinmemek lazım.
    ama direk neden şöyle böyle yapılmıyor değilde,mvcut bizim teknoloji altyapımızın nerde olduğunu gösterecek eleştiriler yapmak lazım.
    şimdi bu sektörde bende varım diyen ve şimdilik bile giriş seviyesi çıkan ürünleri çok ta kaliteli ve teknik anlamda yüksek özellikli olan bu marka raks cep tellerine bizim olumsuz eleştiri değilde yapıcı yönde katkıda bulunmamız lazım.
    bize yakışan bu bence.çünkü bu ürün bizim.her ne olursa olsun.ve ben cebimde taşıyıp ve kullandığım içinde gururlanıyorum.

NOT: bir sürü türk firmamız var.arçelik-vestel vs.....şimdi bunlarda ürünlerde, yabancı payına bak şaşırısın.
    ama özgün olarak lisans ve hardware hakları ürün olarak sadece raks ta var.

• Turk muhendislerimizin emegine haksizlik ediyorlar nede olsa kodlari onlar yazmis ama ne gariptirki raksin R si bile gecmiyor.Ulusal sanayi dedigin bu olsa gerek.

http://www.wneweb.com/mobile/more/g16.htm

http://www.wneweb.com/mobile/more/g13d.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direstraits -- 25 Mart 2006; 13:38:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: direstraits

Turk muhendislerimizin emegine haksizlik ediyorlar nede olsa kodlari onlar yazmis ama ne gariptirki raksin R si bile gecmiyor.Ulusal sanayi dedigin bu olsa gerek.

http://www.wneweb.com/mobile/more/g16.htm

http://www.wneweb.com/mobile/more/g13d.htm

yav arkadaş senin yazdığın o siteyi zati biliyoruz.bunu da kimse saklamadı.benim anlamak istediğim neye raks sence kötüde, yani eleştirin e birşey demiyorum ama,diğer kullandığımız yabancı marka telelr hakkında herhangi birşey belirtmezsin.raksın r sinin geçmediği yer neresi?.onu anlamadım.....
    millet çinde yaptırıp getirip bizim türkiyemizde satıyor.kimse bunu sorgulamıyor..........yanlışmı???

ama konu bizim markamız,yerli firma olunca ooooo.olurmu hemen başlanır bok atmalara.adamlar zaten biz şu an anlaştığımız tayvanlı bir firmaya bu işin makianalama kısmını yaptırıyoruz demedilermi.dediler.sende o yazıdan bahsetmişin.eeee. daha sonra.....sanki mal bulmuş mağribi gibi atlamışsın hemen veb sayfasını yazmışın.o zaten biliniyor....
    eğer başka bulacağın bir kusur varsa, yani telefonlarda onu yaz.telefonları inecele.bak.teknik olarak iyilermi-kötülermi,fazlaları-eksikleri varmı yokmu.?????

ama eğer işi yerli bir firmayı,hemde bu konuda özgün tek türk firmasını karalamaya getirirsen o zamn bende sana gereken cevabı veririm.çünkü çok denediler.......

• Sonra şu üye profilini bi açta, kendini bi tanıt.
    neden dedim ben bunu.çünkü burda çok bok attılar bu konuda.ısrarla karaladılar.kimdi bunlar??? tabi biliyoruz.anladık sonraları...

ama ben sana nokıa öneriyorum.nokıa eyidir.samsung+lg...+vs....+ vs....
    sen yorma kafanı bence yerliymş, katmadeğer türkiyede kalacakmış,bizim insanımız,mühendisimize iş+aş olacakmış, gerek yok bunlara....
    ne gerek var yav....gitsin her yıl 3,5-4 milyar dolar.nolacakki?? değilmi?

sonra raks firması da eyi bir firma değil haa.sabancının-koçun giremediği işlerle yıllardır uğraşıp duruyor.başına gelmedikte kalmadı zaten.
    buralarda yazılanlar ve yzılacak olanlarda onun için pek birşey ifade etmiyor bence.
    devam edelim....devam...devam...

mpx220 en iyi telefon.nokıa n70 çok güzel..harikaymış.alalım...alalım.ey türk gençliği alalım.alalım yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daf06 -- 25 Mart 2006; 14:18:17 >
  • Sony nokia sadece kendi ulkerinde sony nokia olarak satilmaz butun dunyada ayni isimle pazarlanir.Turkiyede raks taiwanda yapilip g16 g13 diye isimlenen markanin turkmali oldugundan suphe ederim ben.Migros kipa gibi buyuk sirketler gibi markasini bastirip markali urunu ucuza satan marketler neyse raks ta odur.Sen ilk once adapli yazi yaz edepli ol.Sana gore turk mali bana gore degil sana kabul ettirmek gibi bir dusuncemde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direstraits -- 25 Mart 2006; 14:37:15 >
  • quote:

Sony nokia sadece kendi ulkerinde sony nokia olarak satilmaz butun dunyada ayni isimle pazarlanir.Turkiyede raks taiwanda yapilip g16 g13 diye isimlenen markanin turkmali oldugundan suphe ederim ben.Migros kipa gibi buyuk sirketler gibi markasini bastirip markali urunu ucuza satan marketler neyse raks ta odur.Sen ilk once adapli yazi yaz edepli ol.Sana gore turk mali bana gore degil sana kabul ettirmek gibi bir dusuncemde yok.

yahu nerden biliyon hadi onlar raksa yaptırdılarsa:
    sitelerinde raksa mal mı ürettik yazar .

• quote:

Sony nokia sadece kendi ulkerinde sony nokia olarak satilmaz butun dunyada ayni isimle pazarlanir.Turkiyede raks taiwanda yapilip g16 g13 diye isimlenen markanin turkmali oldugundan suphe ederim ben.Migros kipa gibi buyuk sirketler gibi markasini bastirip markali urunu ucuza satan marketler neyse raks ta odur.Sen ilk once adapli yazi yaz edepli ol.Sana gore turk mali bana gore degil sana kabul ettirmek gibi bir dusuncemde yok.

haaaa tamam işte.böyle .açık ol.aklından geçenleri yazki herkeste ne olduğunu ,ne maksatla yazıldığını öğrensin-anlasın......migros-kipa nın o uygulamalarıda tüketiciye yarıyor ama.......!!!!!!!!!!

sağolasın...canım kardeşim benim.

• quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

quote:

yav hiç aklıma gelmemişti bu!!!..raks zaten çok büyük bir firma.olabilirmi.olur.
    o firma zaten benin anladığım küçük çaplı bişi...sitelerinden anlaşılıyor.

• Bu kadar alakasiz bir savunma olabilirdi ancak.Raks in turk mali oldugunumu savunuyor bu yazin yoksa turk halkina ucuz telefon kullandirmayi kendisine bir borc olarakmi kabul etmis raks.Canim kardesim gibi laubaliligede gerek yok ayrica.
    quote:

quote:

haaaa tamam işte.böyle .açık ol.aklından geçenleri yazki herkeste ne olduğunu ,ne maksatla yazıldığını öğrensin-anlasın......migros-kipa nın o uygulamalarıda tüketiciye yarıyor ama.......!!!!!!!!!!

sağolasın...canım kardeşim benim.

• Haklisiniz kucuk capli Wnc sirketi raks onlardan cok buyuk neredeyse bu uc modeli raks onlar adina yapti diyeceksiniz.Raks okadar buyuk ki sadece ve sadece kod yazdirmak icin muhendisleri istihdam ediyor.
    quote:

quote:

quote:

yav hiç aklıma gelmemişti bu!!!..raks zaten çok büyük bir firma.olabilirmi.olur.
    o firma zaten benin anladığım küçük çaplı bişi...sitelerinden anlaşılıyor.

• daf06 nin ekuriside gelmis foruma.Dikkat ettigim ve okudum kadari ile birbirlerinin yazilarina arka cikan iki ekuriden biri.Raks wnc sirketine bu telefonlari uretti tabi ya nasil dusunemedim.adamlar bir tek kod yazamiyorlardi raks onlar adina bunu yapti.Tebrik etmek lazim raksi ulke icinde uretim yapamayan bir firma taiwan gibi electronic sirketlerinin gani oldugu bir ulkede telefon uretti.Hatta cok iyi bir marka ya yuzlercede model urettmis bir firma ya raks son uc modelinin aynisini g13 g16 gibi modellendirmekte bir mahsur gormeyip turkiye ekonomisine katkida bulunuyor.Allahim Allahim savunduklari yazdiklari karsi dusuncelere bak.Gulermisin aglarmisin....
    quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direstraits -- 25 Mart 2006; 15:36:10 >

• quote:

daf06 nin ekuriside gelmis foruma.Dikkat ettigim ve okudum kadari ile birbirlerinin yazilarina arka cikan iki ekuriden biri.Raks wnc sirketine bu telefonlari uretti tabi ya nasil dusunemedim.adamlar bir tek kod yazamiyorlardi raks onlar adina bunu yapti.Tebrik etmek lazim raksi ulke icinde uretim yapamayan bir firma taiwan gibi electronic sirketlerinin gani oldugu bir ulkede telefon uretti.Hatta cok iyi bir marka ya yuzlercede model urettmis bir firma ya raks son uc modelinin aynisini g13 g16 gibi modellendirmekte bir mahsur gormeyip turkiye ekonomisine katkida bulunuyor.Allahim Allahim savunduklari yazdiklari karsi dusuncelere bak.Gulermisin aglarmisin....
    quote:

quote:

ekuri mekuri bilmem raksı da savundugum yok. ben türk firmalarını destekleyiyorum sadece.
    daf06 yeni bir uye. ben 2003 den beri raksla ilgili yazılar yazıyorum.
    metin i daha once uyardım. zamani geldi onunda beni desteklemediği yer oldu. uyardiği yer oldu. eger bir insanın bir insanla ayni ortak fikri olması size tuhaf gelebilir. ''Allahim Allahim savunduklari yazdiklari karsi dusuncelere bak.Gulermisin aglarmisin....''
    insanı zorla zıvanadan çıkarıyorsunuz. aglarsa dusmanım ağlar gülerse dostum güler. dostumu güldürüp düşmanı sızlatabildiysem ne mutlu bana(bu işaret gülümsemedir)
    ( bu işaretda daha çok espriklerde kullanılır)
    bilmeyip de savunma; fikir sananlar devam edebilirler.

• Bu isarette koru korune gercekleri gormezden gelip sahsi menfaatlerin dogrultusunda yazi yazan yazdiklarini zanneden kisilerin insaniin midesini bulandirdigi zaman kullanilir

http://www.hemalhemsat.com/main/user_rating.php?r_user_id=28368&type=2

http://www.hemalhemsat.com/main/auctiondetail/368482/cep_telefonu/raks_r220.php

http://www.hemalhemsat.com/main/auctiondetail/368488/cep_telefonu/saglikli_yasam_icin..raks_r330_indirim_sifir.php

Yukaridaki linklerdeki ilanlar hepsi senin oyle degilmi bana turkmalini destekliyorum diye martaval okuma Konyadan ne cok raks telefon satiliyor ilginc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direstraits -- 25 Mart 2006; 16:12:24 >

• quote:

Bu isarette koru korune gercekleri gormezden gelip sahsi menfaatlerin dogrultusunda yazi yazan yazdiklarini zanneden kisilerin insaniin midesini bulandirdigi zaman kullanilir
    />

http://www.hemalhemsat.com/main/user_rating.php?r_user_id=28368&type=2

http://www.hemalhemsat.com/main/auctiondetail/368482/cep_telefonu/raks_r220.php

http://www.hemalhemsat.com/main/auctiondetail/368488/cep_telefonu/saglikli_yasam_icin..raks_r330_indirim_sifir.php

Yukaridaki linklerdeki ilanlar hepsi senin oyle degilmi bana turkmalini destekliyorum diye martaval okuma Konyadan ne cok raks telefon satiliyor ilginc.

BUNU SAKLAMADIKKI ZATEN IMZAMA KENDİM KOYDUM.
    İSTANBULDAN SATILIRDA KONYADAN NİYE SATILMAZ. TELEFON SATMAK İÇİN BAŞKA BİR ŞEHİRE Mİ GİTMEK Mİ GEREK. OYSA ÇOGU ŞEHİRDE OLMAYAN TELEFONCULARA ÖZEL ÇARŞI BURDA VAR. HEMDE 3 ADET
    bak gozum bozuk doru? ama kor kadar deil.ben nokiada satıyorum. hatta en çok nokia urunleri satıyorum. ama nokiayı savunmuyorum. bir yere yazı yadım die urunlerini satmaycam die bir kaide mi var?.
    şimdi: arceliği, ulkeri, şişecamı, raksı, tesan ı , vesteli ve biliimum türk firmalarını savunduk diye:
    mide bulandırıcı,
    kör,
    akuri makuri
    raksın adami

vs mi olduk aman Allahım.
    bak aslında saglık okulu çıkışlıyım. BENİM GORUSUM: MİDE BULANTINIZIN SEBEBİ HAZIMSIZLIK veya YEDİĞİN BİŞEY DOKUNMUŞ OLABİLİR.

KİMSE SENİN GORUSLERİNİ BENİMSEMEK ZORUNDA DEİLKİ. VE BİZ SENİN GORUSLERİNİ DESTEKLEMEYEN İNSANLARI HAKİR GOREMEYİZ. .
    gercekler neymiş soylede bilelim kardeş.
    ama medeniyet sınırları içinde olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 25 Mart 2006; 16:31:14 >

• pekala sunu duşunemedin mi
    ------
    orada 86 adet urun var. nie o markaları savunmuyorda raksı savunuyor.
    +raksın dagıtıcısı dialogtan sıkıntım oldugu halde
    +tesan batarya elimde patladıgı halde
    +satmış oldugum 25 adet rakstan zarar etmiş oldugum halde
    +86 urunun sadece 7 adeti raksla alakalı oldugu ve diğerlerinin yabancı markalar oldugu halde
    +ulker grubunu hele hele ulker turca yı sevmediğim halde
    ACABA NİE DESTEKLİYORUM?.
    ----
    ÇIKARLA ALAKASI NEDİR. BANA BEDAVA GELMİYORKİ. İSTERSEN SANA İRSALİYELERİ YOLLAYAYIM. HATTA ZARAR ETTİĞİMİ GÖRÜP GÜLEBİLİRSİN. SENDE SATABİLİRSİN. ORAYA UYELİK BEDAVA. KİMSE ELİNDEN ALMIYOR.

• kardeşim medeniyet sınırları içinde yapamazlar yapsalarda yüzlerine gözlkerine bulaştırırlar. insanımız artık ne oldum delisi olmuş. bazıları telefon değişik herkeste yok dikkat çekiyor gibi zavallı cümleler kuruyor topiclerde. ulan havayla neyle işiniz ne be biraz milliyetçi olun. ama kabahat raksta arkadaş. kalkıp boktan bi telefona bir milyar fiyat biçip bizim enayilere giydirmezsen daha çok arkandan atıp tutarlar. iddia ediyorum raks milyarlık cihaz yapsın sırf şekil olsun diye sırf desinler diye alan enayiler çıkacaktır. bilinçli tüketici yokki piyasada kalmamış bitmiş ne oldum delisi olmuş bazı zavallılar. SEN BİLDİĞİN YOLDAN YÜRÜ RAKS. BU TİP ELEŞTİRİLER HEP OLACAKTIR. AMA KABAHAT SENDE ÇOK UCUZA SATIYOSUN YARAMAZ ÇOĞUSUNA
  • SEn niye panasonic aldin suya dusurup arkasindan K750 aldin.Madem okadar milliyetcisin kendin kullan ekrani sukadar milyon fotosu soyle diye topiclerde yalan yanlis bilmedigin konularda yorum neden yapiyorsun.Saksakci olma bukadar.Isteyen istedigini alir sana ne milletin enayiligi milliyetci ruhla bagtastirip raks oluncami aklina geliyor.O yorumlari yazan sana gore enayi olanlarin yazdigi topige yazacaksin buraya degil.
    quote:

Orjinalden alıntı: LAZUSAGI_61

kardeşim medeniyet sınırları içinde yapamazlar yapsalarda yüzlerine gözlkerine bulaştırırlar. insanımız artık ne oldum delisi olmuş. bazıları telefon değişik herkeste yok dikkat çekiyor gibi zavallı cümleler kuruyor topiclerde. ulan havayla neyle işiniz ne be biraz milliyetçi olun. ama kabahat raksta arkadaş. kalkıp boktan bi telefona bir milyar fiyat biçip bizim enayilere giydirmezsen daha çok arkandan atıp tutarlar. iddia ediyorum raks milyarlık cihaz yapsın sırf şekil olsun diye sırf desinler diye alan enayiler çıkacaktır. bilinçli tüketici yokki piyasada kalmamış bitmiş ne oldum delisi olmuş bazı zavallılar. SEN BİLDİĞİN YOLDAN YÜRÜ RAKS. BU TİP ELEŞTİRİLER HEP OLACAKTIR. AMA KABAHAT SENDE ÇOK UCUZA SATIYOSUN YARAMAZ ÇOĞUSUNA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direstraits -- 25 Mart 2006; 16:45:14 >

• imzama bi zahmet tıklayıp ta linkimizi değerli mideleriyle; açıkgözlülüğüyle, değerli beyniyle şereflendiren arkadaş. acaba satıcının tüm ürünleri linkine de tıklayıp bi seyreyleseniz. acaba sadece raks mı satıyor. raks şimdiye kadar 6 sitede sattıklarının %2,1 i olabiliyormu. yoksa satış sitelerinden birine küfürlere varan raksa veya satıcılarına hakaretler yagdıran degerli abimizle yakınlığınız var mı?
    laz kardaş
    ben bu savunmalarında sataşmalarında raks çıkışlı oldugunu sanıyorum. çünkü bu forumda arcelik topici de açıldı ama oralara boyle sozler yazılmadı.istersen siz arcelik ac640 veya 940 941i modelleri inden biri için bir topic aç. bak bakalım raks kadar fırtına koparmı?
    TEKRAR EDİYORUM NE FİRMASI OLURSA OLSUN SAHİBİ HANGİ GÖRÜŞ HANGİ MEZHEP, HANGİ IRK DAN OLURSA OLSUN TÜRK FİRMASI İSE YABANCI FİRMYA KARŞI HEP DESTEKLEYEMEYE ÇALIŞIRIM.
    siz o zaman bana fransız demeniz lazım. sagemin adamı denemiz lazım çünkü ençok sagem-alcatel grubu ile ilgili yazı yazdım.
    ürünlerimin, satışarımın nerdeyse 1/4 ü sagem alcatel grubundan

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.