Şimdi Ara

!!!!!!! RAKS CEP TELEFONLARI !!!!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
10.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonumabak denen konyalı arkadaşımızda raks firması aleyhinde yazanlarıda gene raks firması kaynaklı demiş.bu nasıl destek.yoksa bu da bu markayı ayrı bir küçük düşürme ,karalama şeklimi.telefonlardanda zarar ettim, duyun beni der gibisiniz....

Ben anlayamadım.anlayan varsa anlatsın.....
  • symbian'lı tel yapmadıktan sonra neye yarar?
  • yaw telofonuma bak sen konyada nerdesin hacı yaw.

Ben karar verdim RAKS almıyacam. Çünkü telefonu daha tam bilmiyorum açıkçası. Hele bi çoğalsın veşöle 1 ene falan geçsin ve görelim bakalım arızası falan varmı oluyomu. Hemen oo yerli sermaye diye atlamak doğru değil kaldıki be ntelefon aldmımı en az 2 sene kullanırım ki şu anda Siemens S 55 i kullanıyorum. Canavar gibi telefon. Sadece tuş takımını değiştirdim şimdiye kadar. O tuş takımıda yan sanayi ve cayrı cayır çalışıyo.

Şimdi tel almayı düşünüyorum ve alırsam S75 yada SL 75 alırım. Hem şekil telefon hemde çok nitelikli telefon.
  • yav millet topiğe bi yazı yazmıştım ondan sonra uzun süre uğramadım (vizeler fala) gelmeyeli çok şey değişmiş.büssürü msj silinmiş adamın biri uzaklaştırlmış.birde ben teğmen olmuşam.ama şu raks ın yeni modelleriyle ilgili hiçbir gelişme yok
  • Kimse bana bi daha raks aldıramaz ilk çıktığında yerli malı yurdun malı diye aldım sarz aleti bozuldu şimdi ne var bunda diycekseniz , 200 ün üzerinde telefoncu gezip şarz aleti bulamıyınca baya bi küfür ettim yepisyeni aleti atmak zorunda kaldım.Şimdi yeniden atılım yapmış seneye bütün piyasadan kaybolmayacağını nerden biliyosunuz bi kere yaptılar yine yaparlar valla
  • Ben birşey anlamadım.Mademki 200 tane telefoncu gezdin de niye akıl etmedin RAKS'ın ücretsiz telefon hattını aramayı.
    Ne demekmiş şarz aleti yok diye,bu suç bikere.Bence sen bunları çok iyi biliyorsun fakat provakotörlük yapıyorsun.

Sen bunları geç. Çünkü millet hiç bir sorun yaşamıyor senden başka.
  • boşver raksı korumayı. ben anlam veremiyorum, söz birdir arkadaş, söz verdimmi tutacaksın tutamayacağın sözleri vermiyiceksin.3 mp telefon boşuna bekleme boş iş bunlar.
  • üniversitede bizim bi hoca vARDI prof.du onda bile raks vardı çok memnunum diyordu bir sene önce suya falan düştü demişti hatta ama antenli bişeydi sınıfta çıkarınca çok komik oluyodu
  • Benim dediğim 5 sene öncesinde oluyor o zaman öyle bi telefon numarası yoktu zaten raks diye bişey kalmamıştı kendi dukkanları raksotekler de bile satılmıyordu peki diyelim bu suç olsa da bi telefon için kim uğraşır ben küfür edip telefonu atmayı seçtim ve bi daha da raks almam, hemen firmaya korumaya geçiyorsun ve beni provakatorlukle suçluyosun sen bilirsin çok sevdiğin raksını kullan ama benim bu firmaya güvenim kalmadı.
  • bende vaktinde se t100 bataryası bulamadım sırf o yüzden yeni telefon almak zorunda kalmıştım.şimdi burda koskoca se beşpara etmez hiç güvenilmezmi diyecez

quote:

Orjinalden alıntı: alppolat

Benim dediğim 5 sene öncesinde oluyor o zaman öyle bi telefon numarası yoktu zaten raks diye bişey kalmamıştı kendi dukkanları raksotekler de bile satılmıyordu peki diyelim bu suç olsa da bi telefon için kim uğraşır ben küfür edip telefonu atmayı seçtim ve bi daha da raks almam, hemen firmaya korumaya geçiyorsun ve beni provakatorlukle suçluyosun sen bilirsin çok sevdiğin raksını kullan ama benim bu firmaya güvenim kalmadı.
  • telecom.tr dergisi bir inceleme yapmış.bence çok güzel.okuyalım.

Ürün inceleme: Raks 440

Beklenmedik bir markadan, ucuz fiyatına göre beklenmedik bir kalite ve özelliklerle bezenmiş, hem de oldukça başarılı bir MP3 oynatıcı olan bir telefonla tanışmaya ne dersiniz? Merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Sizlere tanıtacağım ürün üzerinde Raks markasını taşıyan küçücük ama içi dopdolu bir cep telefonu. Günümüzde cep telefonları özellikleri açısından telefon görevinin yanısıra artık pek çok görevi üstlenmeye başlamışken, bir Türk markasından bu yönde bir atılımı, piyasayı altüst edecek fiyatlarda görmek gerçekten çok memnun edici. Üstüne üstlük edindiğimiz bilgilere göre Raks Mobile’ın piyasaya sürdüğü 220, 330 ve 440 isimlerini taşıyan bu üç modelin hem donanımı, hem de yazılımı Türk araştırma ve geliştirme mühendisleri tarafından yapılmış ve beğenimize sunulmuş vaziyette.

Oldukça agresif bir fiyat politikasıyla piyasaya sürdüğü üç üründen, giriş seviyesi modeli olan 220 ile Raks, 98 x 43 x 18 mm boyutlarında, yalnızca 68gr ağırlığında, WAP destekleyen ancak monokrom (renksiz) ekrana sahip bir model sunuyor bizlere. Ancak bu küçücük cihaza polifonik zil sesi desteği, ajanda, hesap makinası vs gibi gerekli özellikleri koymayı ihmal etmemişler. 330 modeli ise 99 x 42 x 17,8 mm boyutları, 72gr ağırlığı, WAP ve GPRS desteği, polifonik tonları ve 64 bin renkli ekranı ile dikkat çeken bir model.

Sizlere daha detaylı olarak tanıtmak istediğim model, Raks 440, ise serinin diğer modelleri gibi küçük ve hafif bir kasa içerisinde güzel bir telefonun yanısıra 128MB hafızaya sahip bir MP3 oynatıcı sunuyor bizlere.

Tasarım ve ergonomi

Tasarım olarak Raks 440 mükemmel olmamakla birlikte bence pek çok kişiyi tatmin edecek, 99 mm x 42 mm x 17.8 mm’lik boyutları ve 72 gramlık ağırlığı ile pek çok kullanıcının zevkine hitap edecek tarzda tasarlanmış bir ürün.

Renkleri benim birinci tercihim olmazdı, ancak metalik gri üzerine yine metalik kırmızı (biraz ateş kırmızısı gibi) renkleri ve küçük boyutlarıyla kesinlikle tasarım yönünden zayıf olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca herhangi bir tuşa basıldığında bütün tuşların altından mavi ışık yanması telefonun görüntüsünü oldukça cazip kılabilir.

Ergonomiye gelince, cihazın daha önceden de bahsettiğim MP3 çalar özelliklerine ulaşmak için üzerinde özel bir tuş olması çok önemli bir artı diye düşünüyorum. Tuşların yerleri, boyutları, şekilleri genel olarak başarılı diyebilirim. Ayrıca telefonun sağ tarafında alt alta duran iki düğme MP3 çalma modunda sesi alçaltma ve yükseltmeye yarıyor, ki bu da cihazı daha ergonomik kılıyor.

Telefonu cevaplama ve aramayı sonlandırma tuşları (nam-ı diğer yeşil ve kırmızı) tuşların çoğundan küçük yapılmış ve alışana kadar bir ihtimal hemen üzerlerinde duran menü yönetimi tuşları (softkey’ler) araya karışabilir (ya da tam tersi). Bu arada böyle bir sorunu şahsen yaşamadığımı da ifade etmek isterim, yeşil ve kırmızı tuşlar gözüme biraz küçük gözüküyor sadece.
    Cihazın ekranı 64 bin renklik, 128 x 128 piksel bir CSTN ekran. Artık pek çok yeni (ve daha pahalı) telefonda TFT ekranlar görmeye alışmışken 440’ın CSTN ekranı diğer telefonlara göre biraz geri kalıyor. CSTN ekranın TFT’ye göre dezavantajı günışığı altında ortaya çıkıyor. Ekran daha pahalı akranlarının ekranlarına göre güneş altında biraz daha az okunabilir oluyor.

Pil

Cihazın beni oldukça şaşırtan bir özelliği de pilinin oldukça uzun süre dayanıyor olması oldu. Bu kadar küçük boya ve 600mAh’lik (piyasadaki pek çok telefona göre ufak sayılabilecek) Li-Ion pili ile bolca kurcalamaya rağmen 4 gün boyunca açık kalmaya dayanan cihaz, telefon modu da açık olmasına rağmen (görüşme yapmadan) 9.5 saatin üzerinde MP3 çalabildi.

İdeal durumlarda ise telefon 180 saat bekleme, 2 saat de konuşma süresi sunuyor.

Multimedya – İnternet

Daha önce de değindiğim üzere cihazın multimedya açısından en can alıcı noktası 128MB’lık bir MP3 çalar olması. Telefonun MP3 çalar özelliğine yön (ve oynatma/şarkı atlatma vs) tuşlarının ortasında yer alan, üzerinde sekizlik bir çift nota bulunan tuşa basarak direkt geçebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu özelliğe telefonun menüsünden de girmeniz mümkün.
    Telefonun hacminden yine beklemeyeceğim bir nokta da, alet MP3 çalmaya devam ederken MP3 çalma aplikasyonundan sağdaki “geri” tuşuna basarak çıkıp telefonun her özelliğini arkadan sevdiğiniz parçalar çalarken kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Yani kısaca “multi-tasking”! Multi-tasking özelliğini hafife almamanızı öneririm, zira PC’lerde DOS zamanlarında mahrum kaldığımız, Palm’larda halen doğru dürüst faydalanılıp faydalanılmadığı meçhul olan bir nimettir multi-tasking. MP3’leriniz arkada çalarken telefonun diğer özelliklerini kullanabildiğinizden bahsetmişken, cihazın bir güzel özelliğine daha değinmek isterim, arkada MP3’leriniz çalarken telefonun ana ekranında o anda çalmakta olan şarkının ismi geçiyor. Bu da fiyatına göre cihazdan açıkçası beklemediğim bir artı oldu.
    Bu arada müzik dosyalarınızı, telefonun yanında gelen ear-bud tipi (kulağa giren tip) kulaklıklarda dinleyebilmenin yanısıra cihazın üzerindeki (maalesef) mono hoparlörden de dinlemeniz mümkün. Telefonun arka yüzeyinde bulunan hoparlörün şimdiye kadar telefonlarda görmüş, dinlemiş olduğum hoparlörlerin çoğundan daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Belki çok az tiz kalıyor, ama bu boydaki bir hoparlörden daha fazlasını beklemek çok doğru olmaz diye düşünüyorum.

Ayrıca MP3 dosyalarınızı zil sesi olarak atayabileceğinizi ve zil seslerinin kalitesini az önce övdüğüm hoparlörde çok başarılı şekilde çaldığını da eklemek isterim.

Raks 440’ın müzik çalarının tek altını çizebileceğim kötü özelliği ise, şarkıları ileri sarmanın mümkün olmaması. Sağ ve sol yön tuşlarını kullanarak şarkıları ileri ve geri atlatabiliyorsunuz, ancak şarkıları ileri/geri sarmanın bir yolu yok görünürde.

Raks, 440 modeline GPRS class 12 özelliğini koyarak 48kbps upload, 48kbps de download hızı ile donatmış. Bu sayede WAP sayfalarına olabildiğince hızlı ulaşarak aradığınız bilgiye çok seri bir biçimde ulaşabiliyorsunuz. Cihazın bir web tarayıcısı olmadığından web sitelerine ulaşamıyorsunuz.

Ayrıca cihaz ile MMS (Multimedya mesajları) de alıp gönderebiliyor olmanız Raks 440’ı oldukça güncel bir cihaz kılıyor

Bağlantı/Data

Telefonunu bilgisayarınıza bağlamanın sanırım daha kolay bir yolu yoktur. Cihazla birlikte gelen USB bağlantı kablosunun bir ucunu telefona, diğer ucunu bilgisayarınızın USB portuna bağladığınız anda telefonun ekranında USB yazısı beliriyor ve Windows XP yüklü olan bilgisayarınız cihazı 128MB kapasiteli harici bir sürücü olarak görüyor. Özellikle USB 2.0 desteği olan bir bilgisayarınız var ise müzik dosyalarınızı gayet hızlı bir şekilde cihaza aktarabiliyor, cihaz üzerindeki dosyaları isterseniz silebiliyorsunuz.
    Uçuş modu

Raks 440’ın bir diğer hoşuma giden özelliği, cihazın sim kartı olmadan da kullanılabiliyor olması. Sim kartı takılı değilken cihazı açtığınızda acil aramalar menüsünün yanısıra sağdaki seçenekler düğmesine basarak MP3 çalar, ajanda, oyunlar, kullanıcı profilleri ve ekstra özelliklere erişebiliyorsunuz.

Ekstra özellikler

Bu fiyata aldıklarınız yetmiyormuş gibi Raks Mobile 440 modeline birkaç ekstra özellik daha koymayı uygun görmüş. Ekstra özellikler kapsamında alarm saati ve dünya saati gibi uygulamaların yanısıra, hesap makinesi, döviz çevirici, birim çevirici ve sağlık uygulamaları bulunuyor. Ek olarak bir de istenmeyen numaralar için black list (kara liste) uygulaması var ki bu da cihaz için büyük bir artı diyebiliriz.

Birim çevirici ile kilogramı pound ve onz gibi birimlere, kilometreyi mile, metreyi yarda ya da foot’a (ayak), santimetreyi ise inçe çevirebiliyorsunuz. Sağlık başlığı altında ise Beden Ağırlık Göstergesi (boy/ağırlık oranı) ve Kadınların Özel Günleri uygulamaları var.

Sonuç

Raks 440’ın menüleri, kullanımı genel olarak kolay olarak nitelendirebileceğim bir şekilde tasarlanmış. Değiştirilebilir arka plan ve temalarıyla, ister hoparlörüyle, ister kulaklıklarıyla bangır bangır sevdiğiniz parçaları dinleyebileceğiniz müzik çalarıyla, ajanda ve ekstra uygulamalarıyla ve uçuş moduyla bence kesinlikle kayda değer bir telefon.

Bu kadar çok özelliğin bu kadar uygun fiyatla sunuluyor olmasını bir kenara koyun, bunun bir Türk şirketinden geliyor olması ayrıca sevindirici bir gelişme bence. Ucuz ama fiyatından çok daha fazlasını hakeden bir telefon bence Raks 440. Hem de telefon olduğu kadar bir müzik çalar!

• Yeni batarya ya da şarj aleti gerektiğinde, her yeri arayıp da bulamayan arkadaşlara hak veriyorum. Bir yakınım sadece konuşmak için telefon alıcaktı ve sadece konuşma amaçlı kullanıcaktı telefonu. Ben içimden Raks'ın 220 modeli geçmesine rağmen ona bu telefonu tavsiye edemedim. Çünkü telefonu olabildiğince uzun yıllar kullanıcaktı. Önceki telefonu da bu şekilde elinde kaldığı için yeni telefon alması gerekiyordu.

Bu durumda yeni alacağı telefonun iki sene sonra bataryasını değişmek gerekirse, bulabilir mi ve bulamazsa ya da cihazda başka bir sorun çıkarsa ben mahçup duruma düşerim diye düşündüğüm için, götürüp Teknosa'dan 1101 telefon aldırdım kendisine eşlik ederek.

Ama yine de Raks'ın gitgide büyüyüp, çıkaracağı güzel, sağlam ve bol yedek parçalı modellerle piyasada iyi bir yer edinmesini çok istiyorum.
  • asya firmları gibi yedek batarya ve aksesuarlarını yanında hediye verseler daha iyi olur bence
  • Arkadaşın biri çok önemli diye başlıklı bir topik açmış.biride cevap vermiş.

mart ayında kmaeralı raks çıkacak diyenlerin sesi çıkmıyor demiş.nasıl sesimiz çıksınki.forum yöneticileri canları çektikçe beni yasaklıyorlar.

bende bişi anlamadım.zaten daha pek girip yazmam.belki arada bir.........
    selo kardeşim sana cevap olarak ta ben söyliim burdan.bu mevzuat işleri demekki uzun işler.gerisini bilmiyorum.ama yakında herkesin bir raksı olacak.onu iyi biliyorum ve iddialıyım........

biraz daha bekleyip görelim RAKS fırtınasının esmesini.hem türkiyede hem de bir çok ülkede.............
    birşey kaybetmeyiz.yeterki iyiniyetli olalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daf06 -- 9 Nisan 2006; 0:40:51 >
  • arkadaslar adam gibi bildiginiz marka telefon alin....raks maks nereye kadar...oncatelefon markasi varken raks a mi kalindi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: forza8925

arkadaslar adam gibi bildiginiz marka telefon alin....raks maks nereye kadar...oncatelefon markasi varken raks a mi kalindi...

aha bi tane daha geldi.10. mesaj raksa............
    almayın tabi.neden alcaksınki.raks ta neymiş......
  • Dostum seni sonuna kadar destekliyoruz, yerli malı bilincimiz gelişmedikce hiçbir zaman bir nokia gibi firmamız olamaz
  • başlamak yolu yarılamaktır.baslayan adama destek veremmeyi bir gorev addereriz. dusmanım bile olsa baslasın yeter.
  • ben şuanda bekliyorum kameralı raksı 1 ay daha. benim üzüldüğüm bir haber çıkartıyorsan neolursa olsun onu yerine getirmektir.
  • daha önce yazmıştım yine yazıyorum sevgili raks... kabahat sende... forza8925 gibi arkadaşlara ucuz ve bu denli zengin özellikteki telefonları neden satmaya çalışıyosunki? koy üstüne bi vga kamera ekranıda 208x208 px yap 65000 de renk olsun ekran böle sürgülü filan açılsın bide dış yüzeyini çizilmez bi maddeden yap sonra kaktır 2 milyara. sen aptalmısın ne diye ucuza kaçıyosunki? devir desinler devri. ucuz telefon kullanıyo derler senin ürettiğin telefonu alanlara. bak ben bile o kadar savunduğum halde kullanmıyorum. koy üstüne bi kamera şöle 2-3 mpx falan bi hafıza kartı iyicene bi ekran kaktır gitsin be yawww

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.