Bilgisayarıma kaç chipli ram almam gerektiğini nasıl öğrenebilirim acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: pecosturk
Bilgisayarıma kaç chipli ram almam gerektiğini nasıl öğrenebilirim acaba?
arkadaş boş vaktin çok galiba ben sana az önce açtığın topic'te bunları yazmıştım. aç kasanı çıkar ram'i say üstündeki chip'leri = al yeni ram
Vaktimin olup olmadığı seni ilgilendirmez...Ayrıca sen az önce sağol yardımcı oldun fakat ramin kaç chip olduğu iile ilgili bilgi vermedin.Soruma cevabını düzgünce vereceksen foruma katıl lütfen
sorduğun soru
p3 733 makinem ve 128 mb Sdram var.Ramimi yükseltmek istiyorum ancak mhzsini bilmiyorum! 256 SDram 133mhz alsam kullanabilirmiyim?
cevap aynen değiştirmeden koyu bölüm
733'ler 133 mhz çalışıyor. ancak chip sayısına dikkat et bazı boardlarda sorun oluyor. eski ram üzerindeki 8 veya 16 hangisiyse ona göre alım yap. board 16 chip tanıyorsa ve sen 8 chip alırsan aldığın ram'in örnek 256 aldıysan 128 olarak görebilir..
cevap yeterli gelmedi galiba... ayrıca bişey anlamadıysan aynı yerde devam ettirebilirsin her soru için yeni bir topic açmana gerek yok..
Dostum işte onu soruyorum ramin kaç cip olduğunu nasıl öğreneceğim diye...Orada belirttğin raminin 8-16 olduğunu öğrenmemdi değilmi,işte bunu nasıl öğreneceğimi bilmiyordum...Neyse Teşekkür ederim