Şimdi Ara

Ram kullanımı sürekli %30 larda (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Ram kullanımı sürekli %30 larda (ÇÖZÜLDÜ)

Sistem Win 8.1 64 bit , 1 hafta önce servisten formatlanmış geldi tarayıcıdan başka çalışan uygulama yok.
    Bu normal mi?

Edit
    Fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler sorunu halletim endişe edecek hiç bir şey yokmuş meğerse
    Ram'in sabit %30 larda dönmesinin sebepleri;
    - Arka planı meşgul eden 1-2 tane servisten yükle gelen işe yaramaz uygulama (silip kurtuldum)
    - Opera ( kullanışlı arayüzünün ardında meğerse ram canavarı yatıyormuş, İnternet Explorer'e göre 2 kat fazla ram tüketimi var =D )
    - Ram tüketimi dikkatimi çektiği sırada Windows Update nin çalışıyor oluşu
    - Ve bilgisayarın uzun saatlerdir çalışıyor oluşu sanırım

Netice olarak yukarıdaki problemleri ortadan kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sonuç;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion28 -- 14 Nisan 2015; 21:48:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion28

Sistem Win 8.1 64 bit , 1 hafta önce servisten formatlanmış geldi tarayıcıdan başka çalışan uygulama yok.
    Bu normal mi?

hocam değerleriniz bana normal değil gibi geldi bende 4gb ram var bende sistem boştayken %30 kullanıyor ama sende 8gb ram ile%30 kullanıyor açık olan antivirüs programın varsa kapat arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı dene birde arkaplanda çalışan uygulamaların resmini atabilirmisiniz ?

• Göktuğ_TR kullanıcısına yanıt
    1)

2)

buyur hocam

• Başlangıç programlarını kapat.Arka planda çalışan programların isimlerine bak çok önemli olanları da devre dışı bırak.3gb ramli eski sistemimde win7'de de %10 ram kullanımı vardı windows 8.1 de de %10 11 ram kullanımı var.%11 normal değer %30 bazı program açık ve pc uzun sure açık demek masaustunde.
  • quote:

1)

2)

buyur hocam

hocam çok meşgulüm fakat hemen cevap veriyim operayı kapatıp deneyin eminim düşecektir çünkü çok fazla ram kullanıyor opera

• Scorpion28 kullanıcısına yanıt
    Windows bostaki rami kullanir, kullanilmayan ram cop ramdir, ayni olay telefonlarda da gecerli...

4 gb ram olsa 1 gb kullanirken 8 gn da 2 gb kullaniyor.gayet dogal, sizin acmaniz olasi programlarin girdilerini de ram de tutarak hiz sagliyor, 16 gb ram olsaydi belki 3 gb ini kullanacakti... Ama gerek gorurse bir oyun actiginizda kendisi kapatacaktir windows problem degil yani,

4gb dan 6 gb a cikarttim ram i 1 gb civari kullanirken 1.4 e cikti masaustunde, yani korkmayin derim ben (yeni format vs atilmis virus bulunmadigini dusunuyorum)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler sorunu halletim endişe edecek hiç bir şey yokmuş meğerse
    - Arka planı meşgul eden 1-2 tane servisten yükle gelen işe yaramaz uygulama (silip kurtuldum)
    - Opera ( kullanışlı arayüzünün ardında meğerse ram canavarı yatıyormuş, İnternet Explorer'e göre 2 kat fazla ram tüketimi var =D )

Netice olarak yukarıdaki problemleri ortadan kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sonuç;

-
    An itibariyle anormal bir durum yok herhalde ramde?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler sorunu halletim endişe edecek hiç bir şey yokmuş meğerse

-
    An itibariyle anormal bir durum yok herhalde ramde?

sorunu çözmüşsünüz hocam tebrikler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.