Şimdi Ara

RAM Problemi 4-slot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bugün 2gb ddr2 800mhz iki adet ram aldım. daha öncedendekasada 2 gb 800 ddr2 2 adet takılıydı.
    anakart olarak GB nin EP41-UD3L modelini kullanıyorum . iki sarı iki kırmızı slot var. ram ler sağlam. slotlarda .. nerden bilyorum iki ram takınca prblem yok 4 ram yada 3 ramı aynı anda takınca makine ötmeye başlıyor ve açılmıyor. b,raz önce GB nin sitesin @bios indirerek update bios tıklayarak update de yaptım ama çözüm olmadı ? sizde nerde sorun var.

Teşekokürler.

• Belleklerin hepsini 2 şer olarak sırasıyla tak birinden birinde sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmC43

Belleklerin hepsini 2 şer olarak sırasıyla tak birinden birinde sorun olabilir

bütün kombinasyonları denedim.4 yada 3ü bir arada çalışmıyor ama yeni aldığım 2 rami sadece taktığımda çalışıyor. yada eski 2 ram sadece takılı iken çalışıyor.
  • 4 ram de aynı frekansa ve CL timing değerlerine mi sahip? Önce bunları öğrenin, mesela DDR2 800; CL6 6-6-6-15 gibi CL7 7-7-7-19 gibi.

Bütün ramleri düzgünce oturtun ve bios reset jumper'ını kısa devre edin ve ya bios pilini çıkarıp 10sn bekleyin. Daha sonra pili takın ve bilgisayarı çalıştırın.

İkinci yol; Çalışan ikili kombinasyon ram kitini takın, Biosa girip bellekleri en düşük frekansa ayarlayıp kaydedin ve çıkın. Bilgisayarı kapatın ve diğer ramleri de takıp deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

4 ram de aynı frekansa ve CL timing değerlerine mi sahip? Önce bunları öğrenin, mesela DDR2 800; CL6 6-6-6-15 gibi CL7 7-7-7-19 gibi.

Bütün ramleri düzgünce oturtun ve bios reset jumper'ını kısa devre edin ve ya bios pilini çıkarıp 10sn bekleyin. Daha sonra pili takın ve bilgisayarı çalıştırın.

İkinci yol; Çalışan ikili kombinasyon ram kitini takın, Biosa girip bellekleri en düşük frekansa ayarlayıp kaydedin ve çıkın. Bilgisayarı kapatın ve diğer ramleri de takıp deneyin.

3 ramin üzerinde aynen su yazıyor. Kvr800D2N6/2gb herhangi bir cl değeri yok. Sadece eskiden kullandığım bir ramde KHX6400D2/2G YAZİYOR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ?????

• yukarıda önerdiklerimi uyguladın mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

yukarıda önerdiklerimi uyguladın mı?

Pili çıkardım olmadı. İkinci dediğin frekans ayarı biosda nasıl yapılır bilmiyorum ama damlar ile ilgili kısımlarda yapmaya calistm olmadı. Otomatik te idi hepsi.Biraz kurcaladim ramlari taktım olmadi

• var mı yardım edebilecek.
  • Hocam 3 ram'de yazan N6 ibaresi cl 6 oldugunu belirtiyo khx ile baslayan ram'da hyperx muhtemelen cl5 dir

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan3792

Hocam 3 ram'de yazan N6 ibaresi cl 6 oldugunu belirtiyo khx ile baslayan ram'da hyperx muhtemelen cl5 dir

tam deidğin gibi hyperx ram. hımmm ondandır diyorsunuz. peki akşam deneeyceğim.

ama sadece ikisini yani birtane hyperx ve diğerlerinden herhangi birini yanına taktığım sorun yok. normalm i peki
  • Bendede takili şu anda 2 tane ddr2 800 birisi hyperx cl5 digeri düz N6 bi sikinti yok ama 2 adet daha takinca ne olur bilmiyorum

• Arkadslar birtana değişik olan remide değiştirdim bütün ramlerde Kvr800D2N6/2gb .....Nasıl yapi caz varmı bilgisi olan. Su ramlerin frekansı tam olarak nasıl dusurucem onunla alakalimidir

• ??????

• Biosa gir ve cl değerlerini 5-5-5-18 olarak ayarla
  • Dediğiniz ayarlar bunlarmi
     RAM Problemi 4-slot

• ????
  • Yok cevap arkadaslar

• yokmu kimse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.