Şimdi Ara

RAM problemi C1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sabah bilgisayarım kasasına bir göz gezdirdim düşüncelere daldım derken ramle biraz oynadım oynadım dediğim slotundan biraz cıkardım sonra geri taktım fişleri taktım powere bastım baktım pc açılmadı anakartın ledinde C1 yazıyor çözüm biliyorsanız söyerseniz mutlu olurum.

Anakart model Abit AN9 32X
    --
    Birde başka soru soracağım şuan 2gb tek ram kullanıyorum birde kasanın üstünde 2 gb ram daha var ama takmadım takamadım 2gb ramı takınca tek pc düzgün açılıyor sonraki ramı takınca yanındaki slota pc açılmıyor c1 veriyor ne yapacağım bilemiyorum update yaptım sitesi kapanmış aynı adda abit.ws diye bir siteyi forumdan biri önerdi baktım abit an9 32x fataliti yazıyordu benimkiyle uyumludur dedim 2008 versiyonu indirdim en son o vardı baktım arşiv bozuk diyor ne yapacam bu anakartla anlamadım kullanım kılavuzuda yok .

• ram oturmamis yerine... c1 ram hatasi demek.
  • İlk sorunu çözdüm teşeküürler biraz iteledim pc açıldı 2. çözüme nasıl ulaşacağım bilgisi olan varmı ?
  • 2 raminde tam ozellikleri lazim. 2gb denmesi yetmiyor birde ram arizali olabilir.

buda anakartin.

http://abit.ws/page/en/motherboard/motherboard_detail.php@fMTYPE=Socket%20AM2&pMODEL_NAME=AN9%2032X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 4 Ağustos 2014; 11:04:40 >
  • exeter dediğin siteden bıos driveri indirebiliyorum ama zip açılmıyor yoksa açmadanmı kullanmam gerekli ?

Takmadığım ram 2.el, kingston yazıyor kutusunda ama içindeki ramın ustunde olan yazılar VRAM DDR2 2GB PC2-6400 DIMM yazıyor ne anlama geliyor bunlar (kingston etiketiyle ramdeki yazılar aynı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetcs -- 4 Ağustos 2014; 13:13:31 >
  • ram arızalı ise acmaz pc yi
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Ama şuan kullandığım 2gb ramı 1.slotta kullanıyorum 2. ye takınca yine pc açılmıyor 3. ve 4. slotta aynı durum sanki sadece 1.slot çalışıyor. Sorduk tamirciye BIOS update yapın diyor ama dedğim gibi zip i açamıyorum yoksa açmayacağımmı zipi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetcs -- 4 Ağustos 2014; 13:26:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU cpu 3.3v sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Yeni Ram Sorunu [no signal]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lanetcs kullanıcısına yanıt
    güncellemeyi o bilgisaayrcı yapsın bios güncllemek tehlikelidir elektirk giderse yada yanlış yüklenirse anakartın bios cipi dğeişmesi gerekir
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Peki biliyorsan anlatabilirmisin nasıl güncelleyeceğimi ? şansımı denemek istiyorum gerekli link program vs linklerini atabilirsen minnettar kalırım
  • Cok uzun zamandir anakartinizin sitesi kapali. Anakartin son biosunu elde etmek lazim birincisi. ikincisi bunu diskete yukleyip ondan baslatmak lazim.

Birde bir slotta ram calissin digerlerinde calismasin demek ram slotlarinin arizali olmasi anlamina da gelir.
  • lanetcs kullanıcısına yanıt
    anakartın üretici firmasının siteisne giriceksiniz orda en son sürüm biosu indirip usb belleğe atıcaksınız biosdan bios update var ordan yüklenecek basit ama yapmamanı rica ediyorum ben yaparken anakart göçtü ve acılmadı bir daha garanti yenisini verdi
  • Site kapalıysa tamircide yapamaz ozaman ?

Umutsuz anakart diyosunuz yani
  • Abit artık üretilmiyor bildiğiniz gibi. abit.ws adresinden bulduğunuz bios ile kendiniz güncelleme yapabilirsiniz. Zaten en güncel bios bile yıllar öncesinin olacak çok yeni bir tarih aramayın. En son versiyon bulduğunuzu kendiniz deneyebilirsiniz. Ram slotu bozuk ise bunu bios güncellemesi düzeltmez. Çok gerekli değilse uğraşmayın zaten ömrünü dolduran bir anakarta sahipsiniz. Boş yere sıkıntı almayın başınıza.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.