Şimdi Ara

Ram Slot Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ram'lerimi aynı renk ve yanyana olan slotlara takmama rağmen 1 ve 3. slotlarda gözüküyor bunun sebebi nedir sizce yardımcı olurmusunuz?

• arızalı olabilir tek remi 3 slotada dene bakalım
  • aynı renkteki slotlara taktğında Dual Channel denen özellik sayesinde iki ramde aynı anda kullanılır

bu iyi birşeydir.
  • peki dual channel için aynı slotlara mı takmamız gerekiyor. Benim imzamdaki ankart var ve ben farklı slotlara taktım (1 ve 3 e). Her anakart için böyle bir durum söz konusu mu?
  • Aynı anakarta sahibiz... Her anakartta farklı bir durum. Bizde renkleri farklı olana takınca dual oluyordu yanılmıyorsam ama genellikle renkleri aynı olanlarda dual channel çalışma özelliği mevcut....
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackosman

Aynı anakarta sahibiz... Her anakartta farklı bir durum. Bizde renkleri farklı olana takınca dual oluyordu yanılmıyorsam ama genellikle renkleri aynı olanlarda dual channel çalışma özelliği mevcut....

Peki sen hangi slotlara taktın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ioz

aynı renkteki slotlara taktğında Dual Channel denen özellik sayesinde iki ramde aynı anda kullanılır

bu iyi birşeydir.

KARDES ADAM ONU DEMİYOR AMA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    2 Slot Ram yoksa 4 Slot Ram ?
    8 yıl önce açıldı
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet şimdi bilmiyorum ama bazı anakartlarda bir boşluk bırakarak yani 1 ve 3 gibi takılır dual çalışması için bazılarında ise yanyana takılır dual çalışması için bilmiyorum belki o program dual çalşmayı o tür anakrtlara göre porgramlanmışsa dual çalışmayı öle gösteriyordur yani önemli bir sorunolacağını zannetmiyorum...
  • ram'leri dual olarak görüyorsa sistem sorun yok. Hatta zaten 1 boşluklu görmesi lazım. Ancak genelde yan yana takılmaz ram'ler. ilk ikilinin 1. si ve 2. ikilinin 1. sine gibi olur. Ya da her ikilinin 2. leri gibi. Anakarttan anakarta değişir elbette ama windows onu dual olarak tanıdığı sürece sorun yok.
  • arızalı olabilir bi 3 ünü bir slota takmayı dene
  • arkadaşım birde cpu z ile bir bak ramlere
  • tövbe tövbe adamın sorduğuna bak sizin cevabınıza bakın.
    Adam 1 ve 3 e taktım diyor ama2 ve 4 te görünüyor neden diyor....

abi şunu birde tersi olarak denesene.Bakalım ne yanıt verecek. 1 ve 3 mü gösterecek.
  • Bizim anakartlarda 4. slot var mı ya ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.