Şimdi Ara

Ram slotları sorunlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ramlerde sorun varmı diye memtest86+ programı ile ramleri test ederken birşey dikkatimi çekti. Anakart ASUS M5A97 4X RAM slotu mevcut ve A1,A2 ye ramleri takınca msmtest86+ programında ram: 666mhz(ddr1333) görünüyor fakat B1,B2 slotlarına taktığımda aynı programda ram: 200mhz(ddr400) görünüyor. Ben ram slotlarından şüpheleniyorum.
    Durum hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi ...

• bunu memtest de değilde cpu -z gibi programlardan bakın..orada ne görünüyor .. renkler dual ram kullanmak için ... ben slotlarınızda sorun olduğunu sanmıyorum

tabi ram testini neden yapıyorsunuz sizi süpheye düşüren durum nedir bilemiyorum ... ayrıca sorun varsa bu fızıksel değilde bıos kaynaklıda olabilir ... uğraşmak lazım sanırım ..
  • pc donanımım şu şekilde
    AMD PHENOM II X6 1090T işlemci
    ASUS M5A97 anakart
    KİNGSTONE 4GB (2x2GB) DDR3 1333mhz CL9
    OCZ AGİLİTY3 SSD
    550W POWER SUP
    AMD SAPPHİRE 6950
    Ramleri test etmemin amacı birkaç kez mavi ekran almam.haftada bir veya 2 haftada bir mavi ekran veriyor pc. ramleri o yuzden test ettim test ederken de bu bilgiye rastladım işte. Dota oynarken sesler takılıyor 15 sn düzeliyor pc sonra tamamen kitleniyor ve mavi ekran veriyor. Neyden kaynaklandığıda yazmıyor sadece bazı kodlar veriyor benim şüphem ram lerden oldu bios güncellemeden tutunda sata güncellemesine kadar yaptım.Dota ya her girdiğimde vermiyor mavi ekranı fakat dediğim gibi haftada bir veya 2 haftada bir kesin alıyorum mavi ekranı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guano -- 31 Mayıs 2012; 15:33:36 >
  • bakın ssd ler hakkında bilgim yok kullanmadım ama sankı sorunu ssd çıkrıyor .. eğer mavı ekran hatasını fotograflayıp konuya paylasırsanz cıkan kodlara bakalım ..hepsının karşılığı var sonucda .. en azından ızleyecegın yol bellı olur hata kaynagını bulursan..
  • o zaman mavi ekran almayı bekleyecez :D fotoğraf çeker koyarım buraya o zaman. ilgilendiğin için sağol:)
  • ramleri takar takmaz gününde mavi ekran aldım :)

Ram slotları sorunlu mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Slot Ram yoksa 4 Slot Ram ?
    8 yıl önce açıldı
    OLMAYAN RAM SLOTU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sanırım sorun bellı oldu ... ama ramlerı takar takmaz demişsiniz .. onu anlamadım
  • ramleri takar takmaz dediğim taktıktan sonra dota oynarken kitlendi ama 2gb lik corsair ram taktığımda 2 haftadır mavi ekran almadım :)
  • sorunun neyden kaynaklandığı konusunda yardımcı olursan sevinirim :)
  • sızın ramlerınız kıngston 2x2 4gb ...

başka ram taktınız yani corsair ..onlarda sorun çıkmadı konuyu doğru anlamışmıyım ... kusura bakma işyerındeyım kafam karışık ... topralyamadım .. eger dogru anladıysam sızın ramlerınızı tek tek deneyerek bakın bakalım ne olacak ..benım tahmınım sızın ramlerden bırısı arızalı ..

.. anakart arızasını şimdilik düşünmek ıstemedım ..umarım ram arızalıdır.. anakart ugrastırır..
  • evet corsair leri taktiktan sonra bir sorun almadım belkide şanstı ama ram leri kingstone taktigim gün hata aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.