Şimdi Ara

RAM ve ÖNBELLEK İLE İLGİLİ BİR SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar, Leptobun rami 16gb, önbelleği 6mb. win8.

Görev yöneticisinden bakıldığında, önceden normal gördüğüm değerler, bir kaç program yükleme sonrası aşırı derecede değişti. ( lollipop diye bir vürüs bulaşmış sildim )

- ram kulllanımı : 3gb, kullanılabilir 13gb

- ön belleğe alınmış : pc ilk açıldığında 300mb'den başlıyor, 14 GB lere kadar çıkıyor. Çok değişken. 9Gb, 10gb,11gb... ve sadece chrome açıkken bunu yapıyor.
    Zaten 6mb kapasitesi var ancak 11gb önbelleğe alınmış durum söz konusu. Görev yöneticisinden bakıyorum çalışan programlara toplamı 1gb çıkıyor.

Bilgisayarı virüs taramasından çeşitli programlarla geçirdim ama sonuç yok. pc gerçekten yavaşladı. Bu önbellek sorunu nasıl çözülür ? bunlara ne sebep oluyor ?

• işlemci önbellği ile diskte oluşturulan önbellek dosyasını karıştırıyorsunuz sanırım. anlattıklarınızda bir terslik göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellorihz -- 4 Ocak 2014; 13:52:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellorihz

işlemci önbellği ile diskte oluşturulan önbellek dosyasını karıştırıyorsunuz sanırım. anlattıklarınızda bir terslik göremedim.

Bilmiyorumki karıştırıyor olabilirim. Yani aşağıda yazan önbelleğin disk belleği olduğunu ve işlem yapmazken 14GB olmasının normal olduğunu diyorsunuz ? Bu konuyu bi aydınlatırsanız sevinirim.

Bilgisayarda hiç işlem yapmazken, Görev yöneticisinin bellek kısmında,

Kullanımda 3GB - kullanılabilir 12GB

Tamamlanan 3.1/21.4GB - Önbelleğe alınmış 14GB

Disk Belleği havuzu 281MB - Disk belleği olmayan havuz 183MB
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazooo

quote:

işlemci önbellği ile diskte oluşturulan önbellek dosyasını karıştırıyorsunuz sanırım. anlattıklarınızda bir terslik göremedim.

Bilmiyorumki karıştırıyor olabilirim. Yani aşağıda yazan önbelleğin disk belleği olduğunu ve işlem yapmazken 14GB olmasının normal olduğunu diyorsunuz ? Bu konuyu bi aydınlatırsanız sevinirim.

Bilgisayarda hiç işlem yapmazken, Görev yöneticisinin bellek kısmında,

Kullanımda 3GB - kullanılabilir 12GB

Tamamlanan 3.1/21.4GB - Önbelleğe alınmış 14GB

Disk Belleği havuzu 281MB - Disk belleği olmayan havuz 183MB

Degerleriniz normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• diskte ram büyüklüğü kadar oluşturulan swap alanı vardır. onunula karıştırıyorsunuz. linux kurarken ramin 2 katı kadar oluştururduk. windowsun hangi sürümünü kullanıyorsunuz hangi ayarlar yapılmış bu konuda bir fikrim yok tabi ama verdiğiniz bilgilerde anormallik göremedim.
  • quote:

diskte ram büyüklüğü kadar oluşturulan swap alanı vardır. onunula karıştırıyorsunuz. linux kurarken ramin 2 katı kadar oluştururduk. windowsun hangi sürümünü kullanıyorsunuz hangi ayarlar yapılmış bu konuda bir fikrim yok tabi ama verdiğiniz bilgilerde anormallik göremedim.

Durum anlaşılmıştır :) Bunuda öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.