Şimdi Ara

Ram yükseltme için acil öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yeni macbook Pro mid12 aldım bu yüzden bu konuda pek bilgim yok. 2x2 ram var.
    1. 8+2 yapsam mantıklı olur mu bazıları iki slotta aynı kapasite olsun falan diyor. Yoksa 4x4 mu yapayım.

2. Serviste yaptırmak ile kendin alıp takma arasındaki fark ne kadar olur ?

3. Hangi marka model daha uyumlu olur? Fiyat makul olmalı

4. Eğer serviste yaptırsam boşa çıkan ramleri satın alırlar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oncelikle hayırlı olsun.4+4 ram alacaksiniz.Esit ram takilmayinca sarz suresinde kisalma ve isinma gibi problemlerin ciktigini forumlarda okumustum.Ilk kez ram takiyorsaniz biraz zorlanırsiniz serviste yaptirin.1600 mhz ram almaniz iyi olur.Icindeki ramlar zaten Kingston.Ayni markadan alinabilir.Cikan ramlaride 2elden satarsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dmitnick

Oncelikle hayırlı olsun.4+4 ram alacaksiniz.Esit ram takilmayinca sarz suresinde kisalma ve isinma gibi problemlerin ciktigini forumlarda okumustum.Ilk kez ram takiyorsaniz biraz zorlanırsiniz serviste yaptirin.1600 mhz ram almaniz iyi olur.Icindeki ramlar zaten Kingston.Ayni markadan alinabilir.Cikan ramlaride 2elden satarsiniz.

Peki 2x4 mu yapayım yoksa ileride bir upgrade için sadece 8 mi takayım performans farkı olur mu ?

• dmitnick D kullanıcısına yanıt
    içindekilerin kingston olduğunu nerden çıkardın, hynix var içinde
  • hrn~ H kullanıcısına yanıt
    - 2tane 8gb alamıyorsan 1tane 8gb al, ileride 16ya tamamlarsın

- kendin yaparsan servise para ödememiş olursun, fark o

- corsair mac memory kullanıyorum, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım

- almazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

- 2tane 8gb alamıyorsan 1tane 8gb al, ileride 16ya tamamlarsın

- kendin yaparsan servise para ödememiş olursun, fark o

- corsair mac memory kullanıyorum, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım

- almazlar

2x4 ile 1x8 in performans farkı var mıdır ?

ben 16gb'a tamamlamadan önce, tek slot 8 tek slot 2gb kullanıyordum (10gb olarak). sende o şekilde kullanacaksın, tekini söküp 8 bağlayacaksın. bir fark olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

ben 16gb'a tamamlamadan önce, tek slot 8 tek slot 2gb kullanıyordum (10gb olarak). sende o şekilde kullanacaksın, tekini söküp 8 bağlayacaksın. bir fark olmayacak

Serviste çok saçma fiyatlar var kendim almaya karar verdim siz ne marka model kullanıyorsunuz ?

yukarıda yazmıştım, corsair mac memory kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrn~

quote:

Orijinalden alıntı: dmitnick

Oncelikle hayırlı olsun.4+4 ram alacaksiniz.Esit ram takilmayinca sarz suresinde kisalma ve isinma gibi problemlerin ciktigini forumlarda okumustum.Ilk kez ram takiyorsaniz biraz zorlanırsiniz serviste yaptirin.1600 mhz ram almaniz iyi olur.Icindeki ramlar zaten Kingston.Ayni markadan alinabilir.Cikan ramlaride 2elden satarsiniz.

Peki 2x4 mu yapayım yoksa ileride bir upgrade için sadece 8 mi takayım performans farkı olur mu ?

Tek slot 8 gb ram pek iyi olmaz.Performans kaybı olur derler ama zaten hangi sistem olursa olsun 16 gb ram filan kullanacak duruma gelmez.Zaten mac osx de yeni çıkacak işletim sisteminde işlemci ve ram kullanımı düşürücek dendi.

• Ben macbook pro mid 12 söktügümde iki tane 2*2 kinston ram çıktı.Hala duruyorlar.:D İçinde kingston var.
  • Ben samsung kullanıyorum 2x2

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    "Tek slot 8 gb ram pek iyi olmaz.Performans kaybı olur derler"
    onu diyen halt etmiş, ezberden konuşuyor
  • Herzaman dual ram hızlı ve stabil olur.Neden tek ram kullanıyım ki?
    sen önce git dual'in anlamını bir öğren, ondan sonra gel konuş
  • Ya asıl sen git o kafanı bi değiştir.Herşeye bi muhalefet oluyorsun be arkadaş.elimle söktüm kingston ramlari hadi onu geçtim daha neyin kafası be 16-32 gb ram kullanan sistem.Sende git o zaman casper al hemde 32 gb tek slotlu olanından
    Konuyu açan arkadaş iki tane 1600 mhz 4+4 ram alırsan en iyisini yaparsın.
    Visiotechte tek ram ile dual yapar artık.

• ram işini erteledim şuan gayet iyi sistem. Alacağım uygun fiyatlı mouse ve çanta var birtek 13.3'' için
    sen hayatında macbook görmemişsinki elinle değiştirebilesin, al aşağıya eklediğim video ve linklerden bak bakalım kingstonmu yoksa hynixmi kullanmışlar

http://www.ifixit.com/Guide/Installing+MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Mid+2012+RAM/10374/1

http://www.ifixit.com/Guide/Installing+MacBook+Pro+15-Inch+Unibody+Mid+2012+RAM/10772/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 1 Eylül 2013; 8:41:45 >

• Bendekiler eminim Kingstondu daha fazla ugrasmak istemiyorum.yav he he deyip geçiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.