Şimdi Ara

Ramlere ve ekrankartı ramlerine soğutucu !!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
0
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sana katılmıyorum can. en son haliyle bugün resimlemeye çalışacağım. Bence bunlar hem alüminyumlardan hemde piyasadakilerden oldukça iyi. Düşünebiliyormusun 15 mm yükseklikte ve ağırlığı 8.3 gram.
  • Can, senin bunları test etme imkanın var mı?
    Şurda sonuçları hep beraber görmek isterim doğrusu.
  • resimden neyin ne olduğu tam seçilemiyor fakat gördüğüm kadarı ile bakır tabanın üzerine 0.5mm(tahminen) lik bakır yaprakları lehimle(kurşun+kalay) yapıştırmışsınız.Arada kaynakta kullanıln madde ısı iletimini düşürecektir diye düşünüyorum.Yani tek parça olsa ısı iletimi daha iyi olacaktır.Bence al ile bunun arasında fark olmayacak.Kolay gelsin
  • Evet özel lehim, yapıştırma değil. vakum altında gerçekleşti.Arkadaşlar havya ile bir denesinler bakalım tuttturabilecekler mi? :) Kanacık 0.3 mm genişiliğinde. Demiştim henüz kaynaktan sonra işlem yapılmadı. söz verdiğim için acele yayınladım. Sizinle aynı fikirde değilim. Alüminyumdan çok daha iyi ısıyı iletir. Kanatcıklar direkt tabanla temasda. Lehim sadece düşmemesini ve çok azda olsa tabanla arasını (mikrom mertebesinde) kapatmak için kullanıldı. Bu şekilde CPU soğutucuları piyasada mevcut. Zaten sonuçları burda yayınlarız.
  • yeni resim :http://www.mem.freeservers.com/photo.html
  • ne heatsing miş yahu bunlar bu topik açıldı taaa ozaman almıştım 1 takım yeni şimdi eskidi halenn bu konu devam ediyor. gines imi zorluyorsunuz anlamadım
  • Fikirler paylaşıldıkça büyür :)
  • kanatciklar inceldigi icin sanirim biraz yamuk yumuk olmuslar.. bu arada aliminyumun aynisinin bakiri daha iyi bence tamam bunu tabani, kanatciklari daha iyi fakat goruntuden kaybediyor... Yanlarda bosluk yerine kanatcik konsa daha iyi olabilir..
    AL bgalar icin fiyat alabilrimiyim?
  • Normlde kanatcıklar vardı. Ama koymadım. Resimde yamuk gibi gözüküyor olabilir ama yamuk değil oldukça düzgün.Test edecek birileri çıksın diyorum. Ama kimse henüz çıkmadı. Tabi kanatcıkları kaynaktan sonra parlatmadığım için biraz mat gözüküyorki; oda bakırın tabii rengi, taban da belirli bir süre sonra kanatcık rengine gelecektir. Bakır kanatcıklarının kalınlığını biraz daha arttırıp, 0.5 mm vey 1 mm yaparsam çok daha iyi görünme gelebilir. Bu şekilde bakır soğutucunun üretimi Alüminyuma göre daha kolay ve malzeme kaybıda oldukça az. PSyCo ayrıca görüşün için teşekkürler. Al bgalar için fiyat konusuna gelince ben ticari bir firma değilim, prototip geliştirmeyi seven birkişiyim. Ama bunların 8 tanesi fazladan termal bantla beraber (enaz 16 taneye yetecek kadar) 8 milyon olur (bunu size verecek ticari kuruluşa bunu garanti ettiririm.)Selamlar. Cumartesi-pazara mesaj yazamıyacağım.

• Git gide daha güzel ürünler ortaya çıkıyor ama bence hala en kalitelisi AL. BGA ramsink olmuş,aynısının bakır olanı da sanırım baya güzel olur,son yapılanlar göze çok hoş görünmese de kanatçıkların incelmesi baya yararlı olur sanırım...

Mem_er eğer alıcı ödemeli kargo ile yollarsan ben test edebilirim bende biraz termal bant var istersen termal bant yollama ama seninki daha kaliteli ise filan yollayabilirsin... Birde benim ekran kartımda normal ramler var bunlar sanırım BGA tipinde,normalinden yollayabilirsen test edebilirim...

Bende 2-3set alıcam ama daha iyisini yaparsınız diye bekliyorum :) şu test aşamanız bi sonuçlansın...
  • bakrlar için daha iyisi olabilir
  • yigir özcan siz bana test etmek istediklerinizin boyut ve sayısını verebilirmisiniz? selamlar.
  • ramsink'lerle ilgilenen almayı düşünen arkadaşlara
    http://www.turkishoverclockers.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1454
  • -Ekran kartı için 8Adet bakır sink : 2,5cm X 1,2cm gibi bir bir ölçü ama Ram soğutucusu ile aynı boyutta olması lazım,ya BGA olmayan standart ekran kartı rami işte...
    -Kuzey köprüsü : 4cm X 4cm
    -Güney Köprüsü : 3cm X 3cm

Bu tip ürünler yaparsanız test etmek memnun kalırsam 1/2 set daha almak isterim...İlk etapta ekran kartı için ramsink'ler önemli ama yaparsanız kuzey ve güney köprüsü için olan soğutuculardan da almak isterim...
  • Ya yiğitözcan, amacım ilk etapta birilerine mal satmak değil.Dolayısıyla "beğenirsem alırım" ifadelerini kullanmanız doğrusu pek okadar hoş değil. Şunu söylüyorsanız: salınız ben test edip sonuçları burada yazayım derseniz, ben size ilk etapta Ekran kartı için için 8 adet 22mm x 10 mm (12 de olabilir)ebatlarında 8 adet bakır soğutucu göndereyim. Selamlar
  • Tamam ekran kartı için 8 adet bakır ramsinki test edebilirim....
  • ok
  • Yeni bir model tasarlıyorum
  • BGA ram için 14x14 mm ebat ve 27 mm yüksekliğnde Al heat sink. Resmini linkten görebilirisniz.
    http://www.mem.freeservers.com/photo.html
  • bu sogutucuları yapistirmak icin ne kullanabilirim ve nereden alabilirim?
    kullanıpta memnun kalan varsa lütfen cevap yazabilir mi
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.