Yanlız işlemci için çok düşük sıcaklıklarda çalışma performansını negatif derece etkilemez mi?
Arkadaşlar Cuma gününe kadar bakır heat sink yapmaya çalışacağım. Bakalım ne olacak.
Bundan bir kaç sene önce THG'de okuduğum bir testte aynı sistemi oc söz konusu olmadan bir normal stock fan ile bir de -30 derece civarında çalıştırdıklarında arada performans farkı olduğu ortaya çıkmıştı. Bilgisayar tamamen aynı hız ve performans ayarlarında, sıfırında altında çalışırken daha iyi performans veriyordu. Sanırım transistörler ne kadar soğuk ortamda çalışırsa, o kadar rahatlıyorlar.
Arkadaşlar Cuma gününe kadar bakır heat sinkleri üretmeye çalışacağım. Baklım ne olacak.
Transistörlerde yarı iletken kullanılıyorsa böyle düşünemeyiz. metallerde sıcaklık arttıkkça iletkenlik düşerken yarı iletkenlerde sıcaklık artışıyla beraber iletkenlik artar.
---PM den cevap bekliyorum.. ---Kusura bakmayin ama parçalar acele lazım...[dkkat][help][dkkat]
millet kasmış kendini bende kasayım bakalım nasıl bişi yapıcam
Arkadaşım bu iş göründüğü kadar kolay değil. Bir yapta göerlim. Öyle el testeresiyle falan bu işi yapacaksan kolaygelsin :):):):)
Simdi mem_er arkadasim en son yorumlarimdan sonra cok buyuk bir ilerleme var ben al heatsinklerden almak isterim hemde 2-3tanede alabilirim ancak 1: nerdesiniz 2: al degilde cu olanlari ne zaman gorebilcegiz 2ay oldu sanirim topic basalyali basindan sonuna kadar ayni seyi istiyor herkes.. 3: Fiyatiniz cok iyi ilerlemeden dolayi sizi tebrik ederim.. SAygiolarimla
pSyCo arkadaşım öncelikle övgü yazınız için teşekkür ederim. Cevaplar: 1- Ankara yada istenbulda değilim, doğu anadoluda bir ildeyim. 2-Yarın kafamdaki Bakır heat sinklerin prototipini (tek yapılmış halini)yayınlayacağım. 3- Fiaytlar piyasanın yarısından aşağı üstelik 8 adet için yaklaşık 16 taneye yetecek, yurt dışından özel gettirdiğim termal bantla beraber. Selamlar.
pSYcO en önemlisi de bir standart boyutumuz yok. Yani piyasadaki gibi 22x10x6 mm ebatlarında heat sinkler ürettiğimiz gibi, isteğe bağlı ölçülerde de üretiyoruz (mesala 13x13x12).
pSYcO en önemlisi de bir standart boyutumuz yok. Yani piyasadaki gibi 22x10x6 mm ebatlarında heat sinkler ürettiğimiz gibi, isteğe bağlı ölçülerde de üretiyoruz (mesala 13x13x12).
zaten en guzelide son olarak yapmaya basaldiginiz 13x13x12 bga ramsinkler.. Bakirlarini heyecanla bekliyorum..[saek] Belki birkac arkadasimla sayiyi arttirip kargoyu indirgeriz.. Hernese iyi calismalar..[frndsp] Dedigim gibi heyecanla bekliyoruz..[bandt]
bga ramsink bakırlar bitince bende 1 adet istiyorum
bende bga ramsink isterim sonuçta 9800 pro alacağım
Bence bu işin sonu yaklaştı. Taban kalınlığı max. 2mm olduğunda çok iyi sonuçlar ve satışlar ortaya çıkacağına inanıyorum. Örneğin ben 4 set falan alacağım.
Taban kalınlığı 2 mm. peki arkadaşlar toplam yüksklik ne olsun?
mem_er bu heatsinkleri nerede işliyorsun? Yani hani yöntemle tezgahtamı yoksa el yapımımı?
tezgah, ama işlem sadece tezgahla bitmiyor. Aslında bu işin en güzel yolu extruzyondur. Ancak onun için özel kalıp yapmanız gerekir. 100 -200 tane üretim için de kalıp oldukça pahalı olur.
Bakır heat sinkler için özel bir üretim metodu kullanacağım. Çünkü kanaçık kalınlığı 0.2 veya maksimum 0.5 mm olacak.