Şimdi Ara

Ramlere ve ekrankartı ramlerine soğutucu !!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
0
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ramlere ve ekrankartı ramlerine soğutucu !!!
  • Arkadaşlar yarın yeni düzenekele, daha önceki olumsuzlukları da göz önünde bulundurarak mesala 22x10 olan heat sinklerde tabanı incelterek yeni ürünleri yapacağım. Ayrıca sanırım overclokcular İstanbul ve Ankarada toplanıyor.Buralardan arkadaşlardan olukça talep alıyorum (gerçi şimdiye kadar hiç ücretle göndermedim). Belkide 300 gram bir parça için arkadaşlar kargoya 5 Milyona yakın para ödemek zorunda kalabilyorlar. Diyorumki İstanbul ve Ankarada gönüllü arkadaşlar çıkıpta kendilerine gödersem ve isteyenler bu arkadaşlardan temin yoluna gitseler?:) Tabi gönüllü arkadaşların bir büroya veya böye bir adrese sahip olaları da iyi olur. Nedersiniz?
  • Birkaç arkadaşla görüşümü paylaştım ama bir de genele açılayım. Arkadaşlar portatif taşınabilir, ekonomik bir sistem yaparak kasa içine +3 +5 gibi derecelede soğuk hava üfleyen bir sistem sizce nasıl olur? selamlar. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar PM gönderebilirler.
  • Arkadaşım pmlerdede söyledim burdada yazayım hava soğutmanın etkisi çok olmayacaktır su soğutma gibi direk çekirdeğe temas edemeyeceğinden.Ayrıca su soğutmada sadece block terlerken bu şekilde tüm sistem tamamen terlemeye başlar.Denemek için kasanızı deep freeze e atabilirsiniz 1 saatliğine (etraftakiler[aileniz arkadaşlarınızv.s] siz manyakmışınız gibi bakıyor ama test için bu riske göze almak lazım)

Su soğutmada suyu -40 lara indirebilecek bir sistem kurabilirseniz(tabi sıvı olarak antifiriz kullanılır)Bu çok daha avantajlı olur ve terleme sadece blockta oalcağından hortumları hava hortumu kullanırsanız terleme olmaz rekor ve block yanlarını ısıcam ilacı veyahut kauçuk ile kaplanır block tabanında çekirdeğe deyen yerler haricide süngerler ile terleme engellenir.Faka düşündüğünüz sistemde board komple terlemeye başlayacaktır.Dediğim gibi çok soğuk hava üfleyen bir deep freeze e atın kasanızı deneyin göreceksiniz.

• Bua rada ben bu -40 derece için bir çok firma ile görüştüm fakat maliyet çok tutuyor -40 +20 arası termostatlı bir sistemde kullanılacak pompa dahil 200 euro benim düşlediğim sistemde zaten biraz daha abardıkmı mach almak daha mantıklı olacağı için vazgeçtim bu işten şimdilik.Kendim komprsorle derme çatma bişi yapmak istemiyorum.Onunla uğraşacak zamanımda yok zaten.Siz bunu daha ucuz maliyetli bir hale getirirseniz süper olacaktır.

Hava soğutmada extreme işler artık öldü gibi overclockerlar için projelerinizi sıvı veya gaz yönüne çevirirseniz ve yeni bişeyler üretirseniz hem sizin için hemde bizim için çk güzel olacaktır ama tekrar diyorum hava soğutmada yaptığın ar-ge ye bile değmeyecek.
  • ben eksi derecelerde söz etmiyorum ama. + 5 lerden bahsediyorum.
  • Can düşüncelerin için teşekkürler. Ama bizim üreteceğimiz sistem aslında sizin amaca uygun olarakta kullanılabilir. şayet antifirizi bizim sisteme gönderirseniz - 10, -20 gibi derecelrde soğutup işlemciye gönderebilirsiniz.
  • Arbiter in icebox unu hepimiz biliyoruz, sanirim bahsedilen buna benzer bir sistem.

Terleme ancak soguk yuzeye carpan sicak hava ile olur, sicak yuzeye carpan soguk hava ile olmaz, denemesi cok kolay. sicak bir cismi buzluga koyun (yeni durmus bulasik makinasindan alinan bir bardak olabilir) istediginiz kadar bekleyin terleme olmayacaktir. Ancak bardak soguduktan sonra buzluktan disari cikardiginizda kisa bir surede uzeri buglanip damlaciklar olusmaya baslayacaktir.
    Yani kasa icine soguk hava uflendiginde terleme kasa icindeki parcalarda degil aksine kasanin dis yuzeyinde olacaktir.

Performans olarak cok kabaca 25 derecede oda sicakliginda 40 derecede calisan bir islemciye 5 derece hava uflerseniz 20 derece civarinda calisir. Tabi tum kasa icin de sogutuldugundan nb, mosfet, vga, ram gibi komponentlerin o/c potansiyeli artacaktir.

Bu gibi bir sistemde tek sorun sistemin kapatilma durumunda olacaktir. Sogutucu devreden ciktiktan sonra iceriye giren sicak havanin neden olabilecegi terleme. Bunu asmanin yolu ise sogutucuyu kademe kademe devreden cikarip kasa ici sicakligi 10-15 dk gibi bir zamanda oda sicakligina yakin duzeylere cikarildiktan sonra sistemin kapatilmasi olabilir.

• viper buzluğa koyduğun sıcak tabak sürekli ısı üretmez ancak işlemci,nb,mofsetler,ekran kartı ve diğer bileşenler sürekli ısı üretir.Bu yüzdende terleme olur.
  • Terleme ısı farkından kaynaklanıyor, ısılar dengelenirken gerçekleşen bir olay.
    Can haklı, aksi takdirde bir kere soğutup dolaba koyduk mu ısıları dengelenir sorun kalmazdı ama sürekli ısı yaptıkça ssürekli ısı dengelemeye çalışacak sürekli ter atacaktır.
  • Benim üzerinde durduğum sistem oldukça küçük. Kasanın arka kısmına monte edilebilir. işlemcinin ve istediğiniz diğer kısımların üzerine direkt +5 dercedeki soğuk havayı gönderebilirsiniz. Sistemin satış fiyatı da 75 dolar gibi birşey olur.
  • arkadaşlar mem_er sağolsun göndermiş setin hepsini ekrankartımı satıp beklediğim için şu anda fx 5200 ile test yapma imkanım oldu kart 64 bit 250/400 default hızlarında 5 ns samsung ram 295/525 de sorunsuz bench alıyordum ramleri 525 yapınca donuyordu mem_er in gönderdiği heatsinkleri taktım 295/600 de artifactsız donmadan bench aldım 295/610 da artifactlar başladı 295/600 de dünden belli sorunsuz çalışıyor.aida 32 de 64 bit bandwith 3200 yazıyordu ram hızlarını 600 yapınca bandwith 4800 oldu 128 bitlerin bandwith 6400 yani overclokla 96 bit fx 5200 yapmış oldum.bu arada thermal bandlar çok ince olduğundan ısıyı iyi iletiyor thermal bantlarıda beğendim mem_er e bu uğraşından dolayı teşşekkür ederim mem_er pm attım bizim iki arkadaşta bu setten istiyor.
  • fx 5200 64 bit 3d mark 2001se skorlarını yazmayı unutmuşum 1-default 250/400 de 6315
    2-heatsinksiz 295/525 7789 3-heatsink 295/600 8109
  • Can, sanki biz birşeyi gözden kaçırıyoruz. İşlemci ancak belirli bir sıcaklığa kadar soğur. yani siz -10 dercede sıvı göndermekle -200 dercede sıvı göndermek arasında fark olmayacaktır. Nedeni, işlemci yarı iletken. işlemcinin kendi malzemesinde değişim yapmadıkça fazla negatif derecelerde soğutma yapmak fazla birşey değiştirmez bence.
  • O zaman benim su soğutma ile mach aynı şey senin kurduğun denkleme göre-196 derece nitrojen cpuyu -50ye düşürüyor -2 derece su +20 dereceye düşürüyor işlemciyi.
  • trooper27, kullandığın fx5200 ekran kartının ramleri kaç ns idi?
  • 5 ns samsung ram yazmış Babudil
  • -196 da nitrojen CPU yu -50' ye düşürebilir. Bu sıcaklık CPU' nun yüzey sıcaklığıdır. Sıcaklık düşüşü doğrusal gitmez. Belirli bir değere kadar orantılı gider belirli bir değerden sonra doğrusallık bozulur. y ekseninde CPU nun sıcaklığını x ekseninde gönderdiğiniz sıvının sıcaklığını yazarsanız doğrunun eğimi gittikce azalır ve eğri x eksenine teğet olmaya başlar. Şahin marka arabaya mersedes motoru atmaya benzer:)
  • Tabi ki bu doğru fakat sonuçta pratikte elde edilecek olan rakamlar daha tatmin edici olacaktır, yanılıyor muyum ?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.