Valla 13x13x12lik taban kalinligi 2mmlik ve 15kanatcikli bakir bga ramsinke pahabicilmez derim[evlol]cunki piyasadaki en iyi oczlerden bile iyi olur Ve perfininde mukemmel olcagina eminim..
Heat sink yapmak için sipariş verdiğim bakırlar henüz elime geçmedi. En kısa zamanda örnekleri göstereceğim. selamlar.
Ek kısa sürede, belki pazartesi ilk örneği burada göstermeye çalışacağım.
---mem_er kardeş,salı yada en geç çarşamba benim 4 takim alüminyum sogutuculari bekliyorum(5takim termal bant ile)...[frndsp] ----------------------Saygilarimla,kolay gelsin...[type]
hadi bakalım ama ben biraz daha iri istiyorum bakırları yani bga sinkleri özellikle yüksekliği baya olsun 4cm filan vede normal 9800pro ramlerinden biraz büyük olsun yaw böyle üretebilirmisin yada bana özel sonuçta vga silencer kullanmıycam yani nekadar büyük okadar iyi
tabi benim için
üretiriz 4 cm de olur 8 cm de. Taban ölçüleri ne olsun mesala?.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mem_er</i> <br />üretiriz 4 cm de olur 8 cm de. Taban ölçüleri ne olsun mesala?. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
AL ölçüler gayet güzeldi. CU olursa daha da güzel olur taban 2mm ve yükseklik 12mm olduğunda vga silencer ile de kullanılır ki çok leziz olur.
Alüminumda toplam 7 kantcık vardı. Bunlarda toplam 12 adet 0.3 mm gibi bir kalınlıkta en az 12 adet kanatcık olcak. Evet taban en fazla 2 mm olacak. Bugün biraz uğraştım. Ama yarım kaldı. Sanırım yarın olay tamamdır.Arkadaşlar yine taban 13x13 ebatlarında. Farklı yorumu (boyut açısından) olan arkadaş varsa üretim aşamasında göz önünde bulunudurayaım. Gerçi önemli değil yaptığım sistem oldukça değiştirilebilir ve yeni boyutlara uyarlanabilir. Doğrusu bende sabahı iple çekiyorum şu ilk defa bana ait olacak modeli yapmak için.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i> <br />viper buzluğa koyduğun sıcak tabak sürekli ısı üretmez ancak işlemci,nb,mofsetler,ekran kartı ve diğer bileşenler sürekli ısı üretir.Bu yüzdende terleme olur.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ethros</i> <br /> Terleme ısı farkından kaynaklanıyor, ısılar dengelenirken gerçekleşen bir olay. Can haklı, aksi takdirde bir kere soğutup dolaba koyduk mu ısıları dengelenir sorun kalmazdı ama sürekli ısı yaptıkça ssürekli ısı dengelemeye çalışacak sürekli ter atacaktır.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bu topik bu konunun tartisilmasi için çok uygun degil ama yanlis bilgilendirme olmasin diye örnekleme ile anlatiyorum.
1-Ortam sicakligindan sicak cisimlerin yüzeyinde terleme olmaz. (Ocakta isinan tencerenin dis yüzeyi, günes altindaki her tür asfalt beton yapiar, buzdolabi içinde sürekli isi üreten herhangi bir cisim. Ki#351;in evlerinizin arabalarimizin camlari içeriden buglanir ama yazin asla buglanmaz) Ortam sicakligindan sicak cisimlerin yüzeyinde terleme olsaydi hiçbir elektrikli ürünü kullanmamiz mümkün olmazdi.
2-Ortam sicakligindan soguk cisimlerin yüzeylerinde terleme olur. (terlemenin olusacagi sicaklik farki havanin nem oranina ve basincina göre degisir)
Bunlar benim görüslerim olmayip mevcut fizik kurallari çerçevesinde gerçeklesen olaylardir. Biraz arastirma yaparak veya çok basit deneyler yapark bu bilgilerin dogrulugunu görebilisiniz.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mem_er</i> <br />üretiriz 4 cm de olur 8 cm de. Taban ölçüleri ne olsun mesala?. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> ölçüleri tam olarak bilmiyomda sanırım 13*131*14 veya 12 herneyse benim istediğimde 15*15*40 vede taban kalınlığı normal olsun kaça mal olur bana
öncelikle şu basit örnekleri bir görelim
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by viper</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i> <br />viper buzluğa koyduğun sıcak tabak sürekli ısı üretmez ancak işlemci,nb,mofsetler,ekran kartı ve diğer bileşenler sürekli ısı üretir.Bu yüzdende terleme olur.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ethros</i> <br /> Terleme ısı farkından kaynaklanıyor, ısılar dengelenirken gerçekleşen bir olay. Can haklı, aksi takdirde bir kere soğutup dolaba koyduk mu ısıları dengelenir sorun kalmazdı ama sürekli ısı yaptıkça ssürekli ısı dengelemeye çalışacak sürekli ter atacaktır.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bu topik bu konunun tartisilmasi için çok uygun degil ama yanlis bilgilendirme olmasin diye örnekleme ile anlatiyorum.
1-Ortam sicakligindan sicak cisimlerin yüzeyinde terleme olmaz. (Ocakta isinan tencerenin dis yüzeyi, günes altindaki her tür asfalt beton yapiar, buzdolabi içinde sürekli isi üreten herhangi bir cisim. Ki#351;in evlerinizin arabalarimizin camlari içeriden buglanir ama yazin asla buglanmaz) Ortam sicakligindan sicak cisimlerin yüzeyinde terleme olsaydi hiçbir elektrikli ürünü kullanmamiz mümkün olmazdi.
2-Ortam sicakligindan soguk cisimlerin yüzeylerinde terleme olur. (terlemenin olusacagi sicaklik farki havanin nem oranina ve basincina göre degisir)
Bunlar benim görüslerim olmayip mevcut fizik kurallari çerçevesinde gerçeklesen olaylardir. Biraz arastirma yaparak veya çok basit deneyler yapark bu bilgilerin dogrulugunu görebilisiniz.
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Kasanı derindondurucu içine atarak sen denemeye başlayabilirsin.Ben denedim. 1. örnektede doğrulamışsın zaten evin camları kışın dışarsı soğuk içerdede soba,kalorifer v.s yakarak ısı ürettiğin için terliyor.
ok mem_er bekliyorum şu tt ninkilerden yada ocz ninkilerden alıcaktım ama seninkileri bekleyeceğim
Az kaldı..
Arkadaşlar bugün bakırın ilk örnekleri ürettim. Henüz parlatılmamış halini aşağıdaki linkten görebilirsiniz.http://www.mem.freeservers.com/photo.html
5. ve 6. resimler
İdare eder,sanırım daha iyisini de yapabilirsiniz...
Tasarım olarak alüminyum bga ların tasarımı daha güzel bakırlar olmamış alüminyumun bga nın aynısını bakırdan yaparsan güzel olur bence.