Şimdi Ara

Ramlere ve ekrankartı ramlerine soğutucu !!! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
0
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapıştırmak için Arctic Alumina Adhasive kullanabilirsin. Son modeli çok beğenmedim bence ısı o kadar uzun yolu çok verimli kat etmez kenarlara doğru merkezden daha kısa mesafede daha çok yüzey alanı olsa daha iyi olurdu.

Bence en iyi çözüm bakır tabanlı ama Alüminyum yapraklı bir sistem olurdu. Tabii minicik bir şey için öyle şeyler yapmak zor ama bakırın hızlı ısı iletimini, Alüminyumun ise havaya iletimini birleştirirdiniz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by viper</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br />viper buzluğa koyduğun sıcak tabak sürekli ısı üretmez ancak işlemci,nb,mofsetler,ekran kartı ve diğer bileşenler sürekli ısı üretir.Bu yüzdende terleme olur.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ethros</i>
    <br /> Terleme ısı farkından kaynaklanıyor, ısılar dengelenirken gerçekleşen bir olay.
    Can haklı, aksi takdirde bir kere soğutup dolaba koyduk mu ısıları dengelenir sorun kalmazdı ama sürekli ısı yaptıkça ssürekli ısı dengelemeye çalışacak sürekli ter atacaktır.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Bu topik bu konunun tartisilmasi için çok uygun degil ama yanlis bilgilendirme olmasin diye örnekleme ile anlatiyorum.

1-Ortam sicakligindan sicak cisimlerin yüzeyinde terleme olmaz.
    (Ocakta isinan tencerenin dis yüzeyi, günes altindaki her tür asfalt beton yapiar, buzdolabi içinde sürekli isi üreten herhangi bir cisim. Ki#351;in evlerinizin arabalarimizin camlari içeriden buglanir ama yazin asla buglanmaz)
    Ortam sicakligindan sicak cisimlerin yüzeyinde terleme olsaydi hiçbir elektrikli ürünü kullanmamiz mümkün olmazdi.

2-Ortam sicakligindan soguk cisimlerin yüzeylerinde terleme olur. (terlemenin olusacagi sicaklik farki havanin nem oranina ve basincina göre degisir)

Bunlar benim görüslerim olmayip mevcut fizik kurallari çerçevesinde gerçeklesen olaylardir. Biraz arastirma yaparak veya çok basit deneyler yapark bu bilgilerin dogrulugunu görebilisiniz.

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Kasanı derindondurucu içine atarak sen denemeye başlayabilirsin.Ben denedim.
    1. örnektede doğrulamışsın zaten evin camları kışın dışarsı soğuk içerdede soba,kalorifer v.s yakarak ısı ürettiğin için terliyor.

"örnektede doğrulamışsın zaten evin camları kışın dışarsı soğuk içerdede soba,kalorifer v.s yakarak ısı ürettiğin için terliyor." gibi yanlış yönlendirici, bilim, mantık, irfan dışı bir yargıyı hala şu forumda görmek beni üzüyor. Şu güne kadar terleme olayı kaç kere tartışıldı. Ama gel gör ki sıfıra sıfır elde var sıfır. Ha biz doğrusunu yazdık tartıştık da nooldu, bugün donanımhaberde o yazdığım tüm bilgiler silindi. e iyi. yeri geldi söyliyeyim, nick silinir, postlar gider ama ama emek vererek doya doya yazılan bilgiler siliniyor, buna anlam vermiyorum. e güzel içerde soba kalorifer yakıyoruz diye terleyin o zaman. doğrusunu tekrar yazamayacağım artık.

• Terlmenin nedeni iki cisim arasınaki ısı farkından dır. Soğuk cismin yüzeyine temas eden havadı nem yoğunlaşarak terlemeyi meydana getirir. Terleme sadece soğuk cismin yüzeyinde görülür. Tabi ortamdaki nemi oluşturan sıvı su buharı ise.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>
    "örnektede doğrulamışsın zaten evin camları kışın dışarsı soğuk içerdede soba,kalorifer v.s yakarak ısı ürettiğin için terliyor." gibi yanlış yönlendirici, bilim, mantık, irfan dışı bir yargıyı hala şu forumda görmek beni üzüyor. Şu güne kadar terleme olayı kaç kere tartışıldı. Ama gel gör ki sıfıra sıfır elde var sıfır. Ha biz doğrusunu yazdık tartıştık da nooldu, bugün donanımhaberde o yazdığım tüm bilgiler silindi. e iyi. yeri geldi söyliyeyim, nick silinir, postlar gider ama ama emek vererek doya doya yazılan bilgiler siliniyor, buna anlam vermiyorum. e güzel içerde soba kalorifer yakıyoruz diye terleyin o zaman. doğrusunu tekrar yazamayacağım artık.

Ben pes etmistim, sen dayanamayip cevap vermissin. Zamaninda foruma gonderdigin sicaklik/nem orani tablolarini ve derin terleme yazilarini hatirliyorum ama belli ki herkes yazilanlari aklini vererek ve birseyler ogrenebilmek amaciyla okumuyor. Tum bu yazilarin silinmis olmasi gercekten uzucu.

• isi ureten, isinan cisimlerin yuzeyinde terleme olsa idi zaten elektrikli cihazlarin cogunu kullanamaz idik ...
    Tamamen aksine ortamdan daha soguk cisim yuzeylerinde terleme olur ki ... Sobanin, kaloriferin icine ancak buz doldurur iseniz yuzeyinde terleme olur :)) ...
  • izmir'den bu ramsinklerden almak isteyen olursa kargo bedelini paylaşabiliriz, özel mesaj atın yada
    cbaykal@superposta.com
  • yoğuşma olayı için akışkanın ilgili basıncındaki doyma sıcaklığından daha düşük sıcaklıktaki bir yüzeyle temas halinde olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 4/7/2004 23:22:18 >
  • OK
  • yeni resim ekliyeceğim
  • Baştan 4. resim
  • ve 5. resim
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

1-Ortam sicakligindan sicak cisimlerin yüzeyinde terleme olmaz.

baba ben buna katılmıyorum, biraz önce bir test yaptım;

ortam sıcaklığı 35 derece, benim yüzey sıcaklığım 36.5 derece (her ikisi de celcius cinsinden) ama buram buram terliyorum. bunu nasıl açıklıcaksın?
  • yaw acayip şeyler yazmışsınız,
    ne yazıkki yeni okudum ama hepsini okudum.

mem_er arkadaşım, çabalarından dolayı tebrik ederim, seni anlıyorum ve destekliyorum. benimde elimde solid modeler, cnc, dalma erezyon gibi imkanlar var, yardımcı olabileceğim birşeyler olursa çekinmeden yaz lütfen. hatta bir ara thermal analiz yazılımı alacaktım, sırf merakımı gidereyim diye, neyse şimdilerde hava soğutma optimizasyonları deniyorum. (Bu forumda değil)

Nem konusunda;
    pol ve viper arkadaşlar haklılar.

çeşitli alaylı (saha) testleri ile bir kısım şeyleri deneyerek bulduğunuzu sanabilirsiniz ama gerçek bilimdir.

bahsi geçen terleme (yoğuşma) yüksek ısı çekimi nedeniyle havadan ısı çeken cihazın hava içerisindeki su moleküllerini (nem) cihaz üzerine bırakmasıyla oluşur.

soğumaya çalışan cihaz havadan su buharını alır ve kendi etrafına su olarak bırakır desek, örneklemiş oluruz.

yani yağmurlu havada araba içindeki camın buğu yapması, cpu gaz soğutucuların etrafındaki terleme, sıcak odaya buzluktan çıkartılan dondurma kabı gibi piyasa örnekleriyle bunu zenginleştirebiliriz.

herkese kolay gelsin.

• Şöyle bir cevap nasıl peki? Terleme senin yüzeyinde değilde sana temas eden havanın yüzeyinde. Oldu mu?
  • quote:

ortam sıcaklığı 35 derece, benim yüzey sıcaklığım 36.5 derece (her ikisi de celcius cinsinden) ama buram buram terliyorum. bunu nasıl açıklıcaksın?

insan yüzeyi bu tip bir ısı alışverişi yapmaz, organik çünkü.

yukarıda konuşulan bilim bahsi, inorganik malzemeler içindir.

senin terlemen vucudun reaksiyonudur, kendi çapında ısı transferi yapmaya çalışır.
  • ama illaki insanlı deney derseniz:

kendinizi soğuk hava deposunda bekletin (ciddiyim, 1-2 dakika durulabiliyor)

sonra yaz havasına dışarıya çıkın, bakalım cildinizde neler olacak?

ben tesadüf bunu yaşadım, tüm kollar, yüzüm falan incecik bir karla kaplandı
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

bahsi geçen terleme (yoğuşma) yüksek ısı çekimi nedeniyle havadan ısı çeken cihazın hava içerisindeki su moleküllerini (nem) cihaz üzerine bırakmasıyla oluşur.

meke tam olarak açıklamış. Burada ekleme ihtiyacını hissettiğim bir ayrıntı var. Bağıl nem ve doygun nem terimlerine de unutmamak lazım.

Eğer sıcak havadaki nem oranı, soğuk cisimdeki sıcaklıkta da doygunluk derecesinin altında ise terleme olmaz. Doygunluk derecesini aşmış ise hava bunu taşıyamaz ve nem yoğunlaşarak suya döner.
  • ok
  • bu soğutucudan bende istiyorum.

Nasıl temin edebilirim..
    Kullanan arkadaşlar tavsiye edermi!
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.