Anakartta 2*2 ramler takılıyken pc çalışıyordu. Kasayı değiştirdim.Olduğu gibi anakartı ve elemanları diğer kasaya aktardım.Anakartımın modeli G31M-ES2L. 2 ram slotu var. Ramlerin ikisi takılıyken bilgisayar ötüyor görüntü gelmiyor.Slotun tekinde iki ramimide tek vaziyette çalıştırdım.Diğer slota ram taktığım durumda bilgisayarı çalıştıramadım.Anakartım daha 1 aylık.Yardımcı olabilirmisiniz.
Güzel takamamışsındır
Ram slotlarını güzel aç ve tık sesleri gelince yani oturunca ramlar azcık sağa sola oynat iyice otursunlar
Hocam şimdi gene denedim bikaç kere :S aynı durum. o slotta ram takılıyken ilk beep sesinden sonra 8 kısa beep sesi geliyor
eğer anakartı ilk aldığında slotlar normal çalışıyor ve birkaç günden sonradan sorunlar ortaya çıkmaya başlıyorsa slotlardan biri arıza yapmışda olabilir ramlarden birinin yada slotların arızası yada tam çalışmaması tüm sistemin çalışmasını engelleyebiliyor buna çakışma diyorlar ramlari tek tek slotlara tak dene eğer sağlam slotta iki ramde çalışıyorsa ramlerde sorun yoktur birde arızalı olduğunu düşündüğün diğer slotada iki rami tek tek takarak dene eğer slot arızalıysa ramlari görmez eğer ramlerde sorun varsa daha ilk slotta ortaya çıkar dene bir bakalım bu işler deneme yanılma yöntemiyle anlaşılabiliyor birde ramlerin bakır uclarınıda tozdan kuru bezle temizle
Sağlam slotta iki ram de çalışıyor hocam.Diğer slota ram takınca açılmıyor pc.8 bip sesi geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: TIGERSHARK
eğer anakartı ilk aldığında slotlar normal çalışıyor ve birkaç günden sonradan sorunlar ortaya çıkmaya başlıyorsa slotlardan biri arıza yapmışda olabilir ramlarden birinin yada slotların arızası yada tam çalışmaması tüm sistemin çalışmasını engelleyebiliyor buna çakışma diyorlar ramlari tek tek slotlara tak dene eğer sağlam slotta iki ramde çalışıyorsa ramlerde sorun yoktur birde arızalı olduğunu düşündüğün diğer slotada iki rami tek tek takarak dene eğer slot arızalıysa ramlari görmez eğer ramlerde sorun varsa daha ilk slotta ortaya çıkar dene bir bakalım bu işler deneme yanılma yöntemiyle anlaşılabiliyor birde ramlerin bakır uclarınıda tozdan kuru bezle temizle
slot bozulmuşdur o zaman iki rami takınca sorun yapıyorsa demekki çakışma var
tamiri felen oluyormuki hocam bunun. Garantisi felen var ama.
quote:
Orijinalden alıntı: TIGERSHARK
slot bozulmuşdur o zaman iki rami takınca sorun yapıyorsa demekki çakışma var