Şimdi Ara

RAMLERLE İLGİLİ PROBLEMİM VAR ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartta 2*2 ramler takılıyken pc çalışıyordu. Kasayı değiştirdim.Olduğu gibi anakartı ve elemanları diğer kasaya aktardım.Anakartımın modeli G31M-ES2L. 2 ram slotu var. Ramlerin ikisi takılıyken bilgisayar ötüyor görüntü gelmiyor.Slotun tekinde iki ramimide tek vaziyette çalıştırdım.Diğer slota ram taktığım durumda bilgisayarı çalıştıramadım.Anakartım daha 1 aylık.Yardımcı olabilirmisiniz.

• Güzel takamamışsındır

Ram slotlarını güzel aç ve tık sesleri gelince yani oturunca ramlar azcık sağa sola oynat iyice otursunlar
  • Hocam şimdi gene denedim bikaç kere :S aynı durum. o slotta ram takılıyken ilk beep sesinden sonra 8 kısa beep sesi geliyor
  • eğer anakartı ilk aldığında slotlar normal çalışıyor ve birkaç günden sonradan sorunlar ortaya çıkmaya başlıyorsa slotlardan biri arıza yapmışda olabilir ramlarden birinin yada slotların arızası yada tam çalışmaması tüm sistemin çalışmasını engelleyebiliyor buna çakışma diyorlar ramlari tek tek slotlara tak dene eğer sağlam slotta iki ramde çalışıyorsa ramlerde sorun yoktur birde arızalı olduğunu düşündüğün diğer slotada iki rami tek tek takarak dene eğer slot arızalıysa ramlari görmez eğer ramlerde sorun varsa daha ilk slotta ortaya çıkar dene bir bakalım bu işler deneme yanılma yöntemiyle anlaşılabiliyor birde ramlerin bakır uclarınıda tozdan kuru bezle temizle
  • Sağlam slotta iki ram de çalışıyor hocam.Diğer slota ram takınca açılmıyor pc.8 bip sesi geliyor

quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

eğer anakartı ilk aldığında slotlar normal çalışıyor ve birkaç günden sonradan sorunlar ortaya çıkmaya başlıyorsa slotlardan biri arıza yapmışda olabilir ramlarden birinin yada slotların arızası yada tam çalışmaması tüm sistemin çalışmasını engelleyebiliyor buna çakışma diyorlar ramlari tek tek slotlara tak dene eğer sağlam slotta iki ramde çalışıyorsa ramlerde sorun yoktur birde arızalı olduğunu düşündüğün diğer slotada iki rami tek tek takarak dene eğer slot arızalıysa ramlari görmez eğer ramlerde sorun varsa daha ilk slotta ortaya çıkar dene bir bakalım bu işler deneme yanılma yöntemiyle anlaşılabiliyor birde ramlerin bakır uclarınıda tozdan kuru bezle temizle

• slot bozulmuşdur o zaman iki rami takınca sorun yapıyorsa demekki çakışma var
  • tamiri felen oluyormuki hocam bunun. Garantisi felen var ama.

quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

slot bozulmuşdur o zaman iki rami takınca sorun yapıyorsa demekki çakışma var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 sorunum var lütfen yardim edin
    geçen yıl önce açıldı
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • garantısı varsa yolla gitsin tamır olacağını zanletmem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.