Şimdi Ara

Rampa asagi iniste koku ve fren tutmamasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar fethiye oludenize geldim. Ilk olarak akyaka yokusundan 2. Viteste fren yapa yapa indim. Inanilmaz bir koku ve frenler tutmuyor gibiydi. Onumde arac dursa girecektim. Daha sonra ayni kokuyu oludenize inerken de yapti. Inanilma pis bir koku . Basina daha once gelen var mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevozgur -- 27 Ağustos 2014; 15:18:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokuş inerken sürekli fren kullandıysanız balata kokar normal. Tutmuyorsa balatalar bitmiş olabilir.
  • İnanmayacaksınız ama aynısı benim başıma geldi hemde aynı yerde...
    Temmuz ayında Burdur üzerinden İstanbul-Fethiye yaptım. Allahtan frenlerin tutmaması Torosları geçerken olmadı.
    Neyse tam yolun sonuna geldik, Ölüdenize doğru iniyorum aynı sizinde bahsettiğiniz gibi pis bir koku ile birlikte frenler tutmamaya başladı. Neyse Son 300-400m'yi çok yavaş giderek tamamladım ama sabaha kalkığımda bir problem kalmamıştı.
    Torosları ve ölüdenize doğru inerken sık sık fren yaptım, balatalar da ısınıca oluyor böyle.. hele havalar da sıcak olunca.
    En mantıklısı düşük viteste inip motor freninden faydalanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 27 Ağustos 2014; 15:36:11 >
  • Araci da yazsanizda bilgilensek.

• Balatalar aşırı ısınınca fren özelliğini kaybeder. Ağır vasıtalardaki fren patlaması durumu da budur zaten. Bu nedenle ağır vasıtalar, rampa inişlerde retarder kullanır.

Motor frenini kullanmakta fayda var rampadan inerken. Ben özellikle 4e 3e atarım, motor yüksek devir çevirir ama kompresyonu ile aracı yavaşlatır.
  • Tesekkurler arkadaslar. Arac c3 2005 model. Balatalari en son 3000 km once bakimda kontrol ettirdim sorun yoktu. Koku da frenler de hemen sonra duzeldi zaten.Ama arka arkaya iki yerde yapinca korktum.

• ısındığında mesafe uzar ama yine bi göz attırın tekrar derim çünkü fren ihmale gelmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı yerde emin olun çok araçtan koku geldiği olmuştur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimayı da açsaydınız,oldukça etkilidir.
  • Çok dik yerlerden inerken ve hava da sıcaksa frenler çok ısındığı için tutmamaya başlar. Normaldir. Yarış araçlarında bu yüzden hava delikleri olan fren diskleri kullanılır.
  • düşük vitesle inin frene basmayın yavaş inin hem araba rahat etsin hemde daha güvenli yolculuk yaparsınız.
  • Şöför hatası uzun ve dik rampalardan inerken uzun sürekli fren yerine kısa ve etkili fren yapın.
    Siz frene azda bassanız sürekli balata diske sürte sürte ısınır.En sonunda böyle olumsuzluklar yaşanır.
  • Tesekkurler arkadaslar. Tavsiyelere uyacagim. Yine de buyuk bi sorun olmamasi guzel oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.