Şimdi Ara

rampada 1 den 2ye gecemiyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba daha yeni soforum ve yardiminiza ihtiyacim var.Rampada 1 den 2 ye gecerken arabayi toparliyamiyorum.One dogru yigilip stop ediyor.Babam gec kaldigimi soyluyor.3000-4000 devire kadar gaza basiyorum vitesi 2 ye aliyorum debriajdan ayagimi cekerken ayni esnada gaza basiyorum fakat araba yığılıp stop ediyor.Arabada sorun yok cunku ayni yerde babam yaptiginda sorunsuz geciriyor ama ben yapamiyorum.Nerede hata yapiyorum? Şu kardesinize bi yardim edin bi cok kez denedim yapamadim :(

Araç peugeot partner 1.6 115 beygir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayak alışkanlığı gerektiriyor. Deneye deneye alışırsın.
    Debriyajdan ayağı çekerken aynı anda gaza basılır, klasik tanım bu. Ama Debriyaj nereye kadar bırakılır, kavrama noktası neresidir, ki her araçta değişir bu, bunlara alışmak yeni şöför için kolay değil. Birkaç gün ya da yerine göre birkaç hafta denemek gerekebilir.

Arabayı bilerek stop ettir önce bi istersen, gaza basmadan debriyajdan çok yavaş çek ayağını bakalım hangi noktada stop ediyor. Aslında stop etmeden önce bir sarsıntı olur onu hissedersen.. Sonra o noktaya yaklaşınca debriyaj, motorda bir sarsıntı olur, o sarsıntı olan noktada gaza bas, ama öyle 3 bin devre çıkma, 1500 devre kadar çık yeter, fazlası yine stop ettirir.
    Bir de bunları yaparken araba hâlâ öne doğru hareket ediyor olsun, durursa işin zor olur.
    O yüzden acele etmen gerekiyor.

Dikkat ederek denemeye devam. Yapacak başka bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 30 Aralık 2016; 15:21:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Debriaja bastiktan sonra cekerek kavrama noktasina getiriyorum motorda bir sarsinti oluyor daha sonra gaza basiyorum ve ayagimi debriajdan tamamen cekiyorum bu sekilde oyle degil mi

• Gaza bas, araba hareket edecek gibi olunca çek debriyajdan, hatta biraz gitsin, hareket ettikten sonra çek ve birden bırakma debriyajı, yine yavaşça. Hemen çekersen yine söner motor. O sarsıntı anında kavrama yapıyor demektir, yani gaza basınca hareket eder. Çok fazla devre çıkarsan o kadar hızlı kalkış yapamaz ve yine söner. Dikkat ederek dene bunlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 30 Aralık 2016; 17:51:57 >
  • Ben de usta şöför değilim. Bildiğim kadar yazıyorum. Benim kullandığım arabalarda durum bu.

• Hocam vites değiştirirken deviri yüksek tutup hızlı olman lazım. Ortalama 3000 devirde değiştirebilirsin, ama toplayabilmen için hız gerekiyor, bu da pratikle çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: formen53

Debriaja bastiktan sonra cekerek kavrama noktasina getiriyorum motorda bir sarsinti oluyor daha sonra gaza basiyorum ve ayagimi debriajdan tamamen cekiyorum bu sekilde oyle degil mi

niye hemen tamamen cekiyorsun ki yavaş yavaş cek böyle yaptığın için stop ettiriyorsun
    normal trafikte telaş yaparsan arkada bekleyen araca geri geri kacırıp toparlayamazsan kaza yapasrın
    trafiğe kapalı alanda yokuş yukarı rampada pratik yap alışana ögrenene kadar

birde aracı rampada park ettin kalkış yapacaksın güvenemiyorsan el freni cekili vaziyette 1 viteste kalkışı yap hareket edince el frenini yavaşca bırak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 31 Aralık 2016; 12:42:2 >
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam rampada 1.viteslemi kalkiyoruz? Ben 5 ile denemistim biraz zorlandi ama kalkti araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: formen53

Nasıl yani hocam rampada 1.viteslemi kalkiyoruz? Ben 5 ile denemistim biraz zorlandi ama kalkti araba.

5 ile mi kalkış yapıyorsun
    sen bence psiko teknik sınavına girmen gerekecek ayrıca tekrardan ehliyet kursuna yazılman gerekiyor
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    Sanirim senin yasin 18 den kucuk buyuk ihtimalle,ehliyetin yok.Benim psiko teknik sinavindan gecmem gerekiyorsa senin ıq testi yaptirman gerek.Yukarida seninle dalga gectigimi anlamadiysan bile buyuklerine saygili olmalisin.

• Çok hızlı olmalısın önemli olan kaç devire kadar bastığın değil arabayı devirden düşürmeden vites atabilmek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.