Şimdi Ara

rar şifresini bill gates bile kıramaz mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 haneli her karakterden olan bir rar. şifreli.
    sorum ise imaknsız mıdır kırmak yoksa dünyada 1 kişi olsada bunu yapan vardır diyen varmı ?

biraz daha daraltırsak türkiyede bunu yapabilen varmıdır diyeyim ?

örnek şifre şu olsun 4erfger7._-Gbbdfd<.c d d78*

• Niye bu kadar büyüttünüz ki böyle bir şeyi... Bunda bir şey yok yazılım kullanılarak rar şifresi kırılabilir, birçok yazılım var piyasada bununla ilgili... Şifre uzunluğu önemsiz, program zaten işlem esnasında soruyor şifre uzunluğu nedir falan diye...
  • Steve jobs mezarindan ciksa kiramaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prank31

Steve jobs mezarindan ciksa kiramaz

Çünkü mezarın dışındaki 10 yaşındaki veletler kırıyor yazılım ile...
  • vala bende öle düşünüyorum ama sanırım tartısma konusu bu.diğer arkadaş yapılabileceğini,bir programla yapılabilceğini belirtti ama gerçekten bu programı öğrenmek isterim.ben bi çoğunu denedim hepsi yalan cıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerburak

vala bende öle düşünüyorum ama sanırım tartısma konusu bu.diğer arkadaş yapılabileceğini,bir programla yapılabilceğini belirtti ama gerçekten bu programı öğrenmek isterim.ben bi çoğunu denedim hepsi yalan cıktı.

Hocam bu programlar böyle açıktan satılan veya ücretsiz olarak indirilen veya cracck yapılan programlar değiller ki... Zaten kullananlar da genelde iyi amaçlar için kullanmıyor...
  • şifrelemede önemli olan şifreleme algoritmasıdır. Bir algoritmanın bir açığı varsa saniyeler içinde kırılabilr. Fakat günümüzde kullanılan algoritmaların çoğu kendini ispatlamıştır.

Bütün şifreler Brute Force denilen yöntemle kırılabilir. Yani bütün ihtimalleri sırayla deneyerek. Hemen bütün şifre kırma programlarında bu seçenek bulunur. Fakat tek sorun şifrenin uzunluğuna göre bütün ihtimalleri denemek için çok hızlı bilgisayar gerekir. yani sizin verdiğiniz uzunluktaki 15-16 haneli bir şifreyi kırmak normal bir PC ile aylar veya yıllar sürebilir.

Yıllar önce bir test yapılmıştı. 56 bitlik bir şifre internete bağlı yaklaşık 100.000 PC ile 1 ay gibi bir sürede kırılabilmişti. bugün internet sitelerinde (Bankacılık-Alışveriş) en az 128 bitlik şifreler kullanılıyor.

Bugün bazı devletlerin ve şirketlerin elinde olan süper bilgisayarlar ile her türlü şifre çok daha kısa sürede kırılabiliyor.

Tabii hackerlar da sistemlerdeki bazı açıkları ve özel yöntemleri kullanarak kırabiliyor.

• Kırılır tabi, ama bu bir çok koşula bağlıdır:

- Şifreleme algoritması AES, Blowfish vs..
    - Şifreyi çözecek yazılım türü, donanım gücü ve teknik

Son kullanıcılaraın yani biz ev kullanıcılarının elindeki kıytırık programlar, yetersiz bilgiler, sınırlı donanım ve zaman ile bu imkansız gibi bi şeydir. Şifre kırma profesyonel seviyenin üstünde kişilerin özel bir özen gösterek yaptıkları bir işlemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada arkadaş banlanmış ama bill gates mi yaptırdı acep ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.