Şimdi Ara

Raspberry pi ile arduino kontrol edin! [VİDEO DERS] 2. ders geldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Raspberry pi ile usb yolunu kullanarak arduinoya nası sinyaller gönderebilirsiniz onu anlattım. Bu yöntemi kullanarak raspberry piden sinyal yollayıp arduino da en basitinden led yakabilir, servo kontrol edebilir ve daha birçok kısımda kullanabilirsiniz. Sistemin adı UUGear videoyu izleyerek nası kurulduğunu nası sinyal yollandığını öğrenebilirsiniz :) Yorum bırakırsanız çok sevinirim :)

http://www.projectgokturk.com/2014/11/raspberry-pi-ile-arduinoya-hukmedin.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtbicer -- 18 Kasım 2014; 23:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel proje devamınıda bekleriz
  • Sade ve güzel anlatım için teşekkürler.Devamını bekleriz.
  • ahmtbicer kullanıcısına yanıt
    hocam mobılden atmıssınız buyuzden pc de mobıl surum gozukuyor sıtenıze daha once baktıgımdan temasının o olmadıgını anlayıp linke baktım ve ?m=1 yı farkettim mobıl boyutları kucuk oldugundan pc de cok garıp bır gorunum olusuyor ?m=1 yı sılınce duzelıyor editlersenız daha ıyı olabılır ayrıca guzel anlatım devamını beklıyoruz
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koray. -- 17 Kasım 2014; 18:08:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koray.

hocam mobılden atmıssınız buyuzden pc de mobıl surum gozukuyor sıtenıze daha once baktıgımdan temasının o olmadıgını anlayıp linke baktım ve ?m=1 yı farkettim mobıl boyutları kucuk oldugundan pc de cok garıp bır gorunum olusuyor ?m=1 yı sılınce duzelıyor editlersenız daha ıyı olabılır ayrıca guzel anlatım devamını beklıyoruz
    edit:imla

Tamamdır düzelttim farketmemişim o sorunu :) Ayrıca raspberry pi ile iki veya daha fazla arduino kontrol etmeyi anlatan dersimde bugün yayına girdi onu da incelemek için buyrun :)

http://www.projectgokturk.com/2014/11/raspberryi-pi-ile-2-arduinoyu-kontrol.html

Yorumlarınız için teşekkürler. Robot projemize destek olmak isterseniz sitedeki reklamlara tıklamak yeterlidir. Çok teşekkurler iyi gunler.

• Robotistandan raspberry pi b+ aldım ve üzerine raspbian kurdum fişe takınca iki led de yanıyor sd card ı takınca sarı led sörüyor ve ekrana görüntü vermiyor 20 gündür uğraşıyorum hala problemi çözemedim acaba gelen akımın yetersizliğinden olabilir mi
  • hdmi bağlantısı yaptınız değil mi? bağlantınız doğruysa tv ye felan bağladıysanız kumandadan goruntunun hdmi dan gelmesini sağlayın. Fişe takıp çalıştırmışsınız akım yetersizliğinden olacağını sanmıyorum. En kotu ihtimal sd kartı bi daha hazırlayın. Sonuç hakkında beni bilgilendirin işe yaramazsa biraz daha araştırma yapabilirim. Şuanlık mobilde olduğumdan aklımda olanları yazdım. Umarım düzelir iyi gunler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonew56

Robotistandan raspberry pi b+ aldım ve üzerine raspbian kurdum fişe takınca iki led de yanıyor sd card ı takınca sarı led sörüyor ve ekrana görüntü vermiyor 20 gündür uğraşıyorum hala problemi çözemedim acaba gelen akımın yetersizliğinden olabilir mi

iyi günler. anladığım kadarıyla raspberry yi fişe taktıktan sonra hafıza kartını takmışsınız. elektrik vermeden hafıza kartı takılı olmalıdır. raspberrynin dahili bi hafızası olmadığından sd card olmadan başlatılamaz.
  • ardunyocu kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
    ama yeni bir sorunum var kullanıcı adı ve şifre istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonew56

teşekkür ederim
    ama yeni bir sorunum var kullanıcı adı ve şifre istiyor

varsayılan olarak kullanıcı adı ve şifre şu şekildedir;
    kullanıcı adı: pi
    şifre: raspberry

• Konu Güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam rasberry pi ile ilgili pek bir bilgim yok ancak basit bir bilgisayar olduğunu araştırmıştım. Peki arduinoyu neden rasberry pi ile kontrol ihtiyacı duydunuz. Ve projenizin amacı nedir? ve son olarak rasberry pi yi öğrenmek bana ne tür avantajlar sağlar? teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfbmfb

hocam rasberry pi ile ilgili pek bir bilgim yok ancak basit bir bilgisayar olduğunu araştırmıştım. Peki arduinoyu neden rasberry pi ile kontrol ihtiyacı duydunuz. Ve projenizin amacı nedir? ve son olarak rasberry pi yi öğrenmek bana ne tür avantajlar sağlar? teşekkürler.

Projemiz bi robot projesi bu robotta servo motorlar kullanıyoruz. Servo motorlar da kontrol edilirken PWM kullanıyor. Bu yuzden eklemler için arduino nano kullanıyoruz. Bu nanolar da 6 tane PWM çıkışı bulunuyor. Her bir kol ve bacaktada 6 tane eklem (yani servo) kullanıyoruz. İşin arduino kısmı bu. Raspberry pi de ise arduino da yapamıyacağımız şeyler yani daha fazla işlem gucune ihtiyaç duyduğumuz işleri (goruntu işleme, ses işleme vb.)yapıyoruz. Yani bu durumda raspberry beyin arduino ise sinir sistemi diyebiliriz. Ve beyinin sinir sistemini kontrol etmesi gerekiyor. İşte bu kısımda videomuz devreye giriyor. Videodaki yontemi kullanarak arduinoları kontrol edebiliyoruz.

Raspberry gerçekten guzel bi kart 1 ghz işlemcisi var (oc yapınca). HDMI dan ekran usb den klavye felan bağlayıp kendi bilgisayarınızı yapabileceğiniz ni kart ve de linux kullandığı için yazılım geliştirmeye gayet musait. Başka sorularınız var sa cevaplayabilirim. İyi gunler. Saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.