Valla aynı duyguları besliyorum :) 80 küsür milyonluk ülkede doğru-düzgün SBC konusu yok. Şöyle eli-ayağı düzgün konuya hakim kişilerin bilgilerini, tecrübelerini katacak gerçek manada düzgün bilgilendirici konu maalesef yok. 80 Milyon içinde illa bu küçük canavarlara gönül vermiş birileri vardır, benden ilk ilkokul mezu birinden fazlası olmalı diye hayıflanmıyor değilim. Bu küçük canavarlar aslında dipsiz koskoca bir dünya, ama milletimiz And.Box da And.Box. Hep kolaycı hep taklitçi. |
Raspberry Pi ve NAS Kurulumu (11. sayfa)
-
-
Selamlar
Mi Router üzerine Openwrt ile uzaktan film indirme ve o filmi yerel ağda oynatabilme gibi olayları zamanında denemiştim. Geçenlerde Raspberry de bunun olabileceğini görünce çok sevindim. Peki sorum şu olacak
Plex server veya Kodi programı evimdeki tv ve medya cihazlarına bu Raspberry tarafından indirilip dağıtılan dosyaları oynatabilir miyim?
Ayrıca 4K Remux film arşivim var neredeyse her biri 50 60GB boyutlarında bu filmleri download edip plex üzerinden paylaştığımda evde sorunsuz izleyebilir miyim? Router üzerinde 4k filmlerin bazılarında donma takılma oluyor idi.
-
Evet yapabilirsin,
Rpi olmayan SBC'ye debian kurdum, üzerine OMV5 kurudum.
OMV5 üzerine Docker ve Docker üzerinden Plex kurdum. Ev içinde veya Yerel ağ dışında bir yerden bile Plex üzerinden HDD'deki filmleri izliyorum.
Yerel ağ üzerinden (NAS) Film izlemek için birinci tercihim Kodi oluyor. 4K-Remux, çok kanal sesli, yüksek bitrateli filmleri çok rahat takılmadan izliyorum. Plex ev dışındaysam veya kardeşlerime şunu izle dediğim filmleri Plex üzerinden paylaşıyorum izliyorlar.
Yerel ağ dışında 4k izlemek sancılı, çünkü Upload hızım 10mbps, 4k için yeterli değil. Ama ev ağım 1gb ile dağıltığı için her odada kablo ile rahat izleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 20 Haziran 2021; 13:52:25 > -
@GuGuuuK hocamin yorumuna bende bir seyler katayim, 4k yayin icin sbc'ninde guclu olmasi gerekiyor. Plex kismi icin bir ara arastirmistim, videoyu sbc ye cozdurecekseniz zorlanmalar baslayabilir. Onun icin guclu bir sbc almak sart
-
Eyvallah, kesinlikle doğru tespit. Plex veriyi olduğu gibi aktarmıyor çözerek veriyor.
Benim cihaz zaten güçlü, Yerel ağ içinde Plex'te Kodi'de sorunsuz yağ gibi akıyor. Ama yerel ağın dışına çıktığında Upload ım 10 olduğundan bazen takılmalar oluyor.
Haa bide benim Plex ayarlarım medyanın özgün şekliyle, belki ondan daha akıcıdır, tahminde bulunmak istedim.
-
Detaylar için çok çok teşekkür ederim. Peki şimdi bunun için bir celeron pc toplayıp mini bir kasaya disklerimi yerleştirmek daha mantıklı olacak sanki öte yanda da pi cazip duruyor güç tüketimi vs ama bakalım. Ha birde şuan ki düzenimde evimde iki tane router var alt kattaki routere bağlı olan plex diğer routere bağlı olan tvyi yerel ağda görmüyor.. var mıdır bunun çözümü
Peki Plex ve Kodi hakkında genel olarak sizler hangisini daha çok begeniyorsunuz? Ben hem xbmc hem de Plex kullanmıştım uzunca bir dönem hatta xbmc arayüzün değiştirilebilir olması tema vs olayıyla beni mest etmişti. yine de Plex daha profesyonel duruyor tabiki her neyse burada sizlerin ilgisini merak ediyorum çünkü detayları kaçırmak istemiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yucelugrDetaylar için çok çok teşekkür ederim. Peki şimdi bunun için bir celeron pc toplayıp mini bir kasaya disklerimi yerleştirmek daha mantıklı olacak sanki öte yanda da pi cazip duruyor güç tüketimi vs ama bakalım. Ha birde şuan ki düzenimde evimde iki tane router var alt kattaki routere bağlı olan plex diğer routere bağlı olan tvyi yerel ağda görmüyor.. var mıdır bunun çözümü
Peki Plex ve Kodi hakkında genel olarak sizler hangisini daha çok begeniyorsunuz? Ben hem xbmc hem de Plex kullanmıştım uzunca bir dönem hatta xbmc arayüzün değiştirilebilir olması tema vs olayıyla beni mest etmişti. yine de Plex daha profesyonel duruyor tabiki her neyse burada sizlerin ilgisini merak ediyorum çünkü detayları kaçırmak istemiyorum.
Benim tavsiyem Odroid-HC4'ten yana olacaktır, sesiz güçlü, bence mükemmel bir Nas ve Bulut çözümü. (benim halazırda 7/24 çalışan cihazım)
https://www.hardkernel.com/shop/odroid-hc4//
PC; PSU ve fanı, Kasa ve fanı, CPU ve fanı, hem gürültülü hem enerji sarfiyatlı bir çözüm. Ama tabiki bir seçenek.
------
Plex mi Kodi mi,
Bence NAS ortamı için Kodi Forever...
-
up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Raspberry Pi 3b+ üzerinde Raspian ve OMV5 kullanıyorum bir yıldan fazladır. Yalnız son zamanlarda sürekli sorunla karşılaşıyorum. Özellikle Samba server'da. cihaz kendisi disklere ulaşabildiği halde dışardan Samba ile ulaşılamıyor.
Benzer sorunlar yaşayan var mı son bir kaç aydır?
-
Uzun zamandır Nextcloud'u severek kullanıyorum.
Tek sıkıntım aynı ağdayken sadece wan olarak kullana bilmemdi, yani www.shulashi.tk değilde 192.168.1.77:450 şeklinde girmem gerekiyordu ama ağ dışını çıktığımda, yada telefon interenti kullandığımda anca web adıyla girebiliyordum, bu da bazı sekronizasyon sorunlarına sebep oluyordu.
Netflix sorunları sebebiyle süperonline ZXHN H267A marka modem ile modemimi değiştirdi. Yeni modem ile port yönlendirmelerini güncelledim ve Nextcloud'u denedim, şimdi direk web adresi ile sistem çalışıyor.
Android'deki Nextcloud uygulaması ile şimdi tüm çektiğim resimleri ve videoları uğraşmadan senkronizasyon yapabiliyorum.
Aylardır ne gereksiz uğraştırmış beni, ah be süperonline alacağın olsun.
-
Samba server biraz sorunlu maalesef, nfs dosya paylasimi kullanabilirsiniz belki
Bende de nedense harici disk kendini kapatma/uyku moduna alma durumu ortaya cikti, hatta sonrasinda da rasp kendini uyku moduna aliyor gibi ve erisemiyorum bu yuzden. OMV uzerinden SMART'i acmistim belki ondandir diyip kapattim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HeiLiSamba server biraz sorunlu maalesef, nfs dosya paylasimi kullanabilirsiniz belki
Bende de nedense harici disk kendini kapatma/uyku moduna alma durumu ortaya cikti, hatta sonrasinda da rasp kendini uyku moduna aliyor gibi ve erisemiyorum bu yuzden. OMV uzerinden SMART'i acmistim belki ondandir diyip kapattim.
Bende SMART kapalı zaten. Harddiskleri uyku sürellerini alt kısa tuttum ama onun rasperry ile ilgisi olmaması lazım. Rasp bende de cevap vermiyor bazen fişten çekmek zorunda kalıyorum. Eskiden yoktu, son 2-3 aydır var bu . Nedir sorun çözemedim.
Samba server olmadan kullanmak çok zor açıkçası. Bütün fonksiyonelliği bozulmuş oluyor.
Sürekkli bir sorun çıkıyor. Şimdi de owm , doğru girdiğim halde şifreyi kabul etmiyor. Fan olmayan model olsa NAS cihaz alıp geçeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 10 Ağustos 2021; 15:47:3 >
-
NFS de Samba server gibi, yani onu kullanabilirsiniz direk
-
quote:
Orijinalden alıntı: HeiLiNFS de Samba server gibi, yani onu kullanabilirsiniz direk
Bir sorunu çözüyorum başkası başlıyor. Şimdi de durduk yere raspberry pi cevap vermemeye başladı. Web sayfası sunduğu sayfalara girilmiyor. SSH'dan da cevap vermiyor. Fişten çekip yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Durduk yere OpenMediaVault şifreyi kabul etmemeye başladı ek olarak. Ya çok sorunlu bir şey ya başka bir yerde sıkıntı var. Tamamen fansız çalıştırılabildiğinden tercih ediyorum yoksa bir nas cihazı alırdım.
-
Bende pi 4 icin argon case var fanin calistigini duymadim, sistem de yatagimin ucunda belki sifirdan bir kurulum isini gorebilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HeiLiBende pi 4 icin argon case var fanin calistigini duymadim, sistem de yatagimin ucunda belki sifirdan bir kurulum isini gorebilir.
birkaç kez imagedan geri kurulum yaptım. bir süre sonra bir yerde sorun çıkıyor.
Nerden aldınız argon case'i?
Aliexpress 'te rapsberrypi4 ve benzer kasayı buldum. Pek fiyat avantajı yok ama authorized satıcı . gg, n11 gibi sitelerde satanlar var kitleri ama güvenilir satıcılar mı bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 13 Ağustos 2021; 22:46:41 > -
Robotistan dan aldim diye hatirliyorum, geri yukleme yerine sifirdan son verisyon raspberry os yukleyemeyi dene bir de
-
ısıdan dolayı hızı düşürüyordur belki
omv6 yolda yarın test amaçlı kurulum yapacağım
daha alpha olduğunu belirtmek isterim
quote:
Orijinalden alıntı: StalkerReborn
ısıdan dolayı hızı düşürüyordur belki3b+ modeli çok ısınan bir model değil. heatsink de var üzerinde. Baktığımda ısının çok yükseldiğini görmedim.
Yukarı da bir kullanıcı daha bahsetmiş, cihazın kendi kendine uyku moduna geçtiğini . Benzer sorun yaşayan başka kimse var mı? Olası çözüm önerisi var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X