Şimdi Ara

Rayiç Bedel ne çıkar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün maalesef zincirleme kazaya karıştım. 2010 Getz aracım.
    Kasko vardı. Servis direkt perte çıkar araç dedi. Kasko sözleşmesinde rayiç bedel yazıyor. Bu tutar nasıl belirlenir? Tahmini ne çıkar? Ne yapmalıyım? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi.. Teşekkürler

Rayiç Bedel ne çıkar?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Rayiç bedel; aracın markası, modeli, model yılı, kaza geçmişi ve kilometresi gibi kriterleri göz önünde bulundurularak mevcut piyasadaki (internet siteleri, galeriler, yetkili servisler) alım satım değeridir.

Ama olacak olan daha basit ve can sıkıcı olacak eksper girecek sahibinden com a 2010 getz yazacak motorunu seçecek en alttaki 3 aracın ortalamasını alacak sana teklif edecek.

İnsafi varsa ağır kayıtlı olanları hariç tutar ve km yakın araçları seçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mart 2025; 20:47:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Pazarlık yapabilecekmiyim peki? Nasıl işliyor süreç?

• quote:

Orijinalden alıntı: gfblugano35

Pazarlık yapabilecekmiyim peki? Nasıl işliyor süreç?

https://forum.donanimhaber.com/pert-rayic-bedeli-dusuk-geldi--156538760

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun; kasko poliçenizde “rayiç bedel üzerinden ödeme” hükmü varsa, sigorta şirketi aracınızın hasar tarihindeki piyasa değerini esas alarak ödeme yapacaktır—bu bedel, genellikle aracın yaşı, modeli, kilometresi, genel durumu ve piyasadaki emsalleri dikkate alınarak belirlenir ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) verileri ile ekspertiz raporları temel alınır; 2010 model Hyundai Getz için bu tutar 200.000 TL civarında olabilir ancak değişkenlik gösterebilir, aracınız perte ayrılırsa, kasko şirketi bu rayiç bedelden hurda değerini düşerek size ödeme yapar, ayrıca kazaya başka araçlar karıştıysa kusur oranı da önemlidir—bu nedenle eksper raporunu dikkatle inceleyip gerekirse itiraz hakkınızı kullanmalı ve süreci sigorta şirketiyle yazılı olarak yürütmelisiniz.
  • avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sahibinde en düşük ilan 340.000 TL , en yüksek ilan 450.000 TL.
    2010 1.4 doch Getz.

Bu bilgilerde neye göre 200.000 TL dediniz?

• gfblugano35 kullanıcısına yanıt

Haklısınız rakam doğrudur piyasını bilmiyorum. Sahibinden.comda 2010 model 1.4 DOHC Hyundai Getz araçlar için en düşük ilan 340.000 TL seviyesindeyse, kasko şirketinin rayiç bedel tespitinde bu güncel piyasa verilerini dikkate alması gerekir zira rayiç bedel aracın hasar tarihindeki serbest piyasa koşullarında alım-satım değeri olu SBM verileri, ekspertiz raporu, kilometre, donanım ve hasar geçmişi gibi kriterler de değerlendirilir ancak piyasadaki ilanların ortalaması bu değerin esas belirleyicisidir. dolayısıyla, sigorta şirketi düşük bir bedel teklif ederse ilanların ekran görüntülerini, aracınızın özelliklerini ve eksper raporunu delil olarak sunarak yazılı itirazda bulunabilir, gerekirse bağımsız ekspertiz talep ederek rayiç bedelin yükseltilmesini hukuki yollarla talep edebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.