Şimdi Ara

Rc Araba Sola Dönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğrudan sorunu anlatayım sizlere. Arkadaşımın kardeşinin 2 tane rc arabası var. Birisi yeni alınmış. Diğeri eski ve kumandası yok. Ben dedim bunu yaparım.(eski olan araba daha sağlam gözüküyordu :) Yeni olan arabının alıcı devresini eski arabaya taktım. İleri-geri ve solda sıkıntı yok. Tek sorun sağa dönmüyor. Kumandada ve entegrede sıkıntı yok öyle olsa hiç çalışmazdı diye düşündüm. Acaba sorun nerde olabilir ?

Rc Araba Sola Dönmüyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akülü veya Uzaktan Kumandalı Arabam Sağa Sola Dönmüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Akülü veya uzaktan kumandalı aracın sağa veya sola dönmemesinin birkaç olası nedeni bulunmaktadır. Bu sorunla karşılaştığında, sorunu belirlemene ve çözmene yardımcı olacak bazı adımları izleyebilirsin.

Yaygın Nedenler ve Çözümleri:

• Pil Gücünün Düşüklüğü: Aracın pilleri zayıf veya bitmiş olabilir. Pilleri tam şarj et veya yenileriyle değiştirmeyi dene.
    • Kumanda Arızası: Kumandadaki piller zayıf olabilir veya kumanda arızalı olabilir. Kumanda pillerini değiştirmeyi veya farklı bir kumanda kullanmayı dene.
    • Direksiyon Mekanizması Sorunu: Direksiyon mekanizmasında veya bağlantı çubuklarında gevşeklik veya hasar olabilir. Direksiyon bağlantı noktalarını kontrol et ve gevşek bağlantıları sık.
    • Yön Sensörünün Arızası: Yön sensörü, aracın hangi yöne ilerlediğini algılamaktan sorumludur. Arızalı bir yön sensörü, aracın dönmesini engelleyebilir. Yön sensörünü kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Elektriksel Bağlantı Problemleri: Aracın elektrik bağlantılarında gevşeklik veya hasar olabilir. Tüm kabloları ve bağlantıları kontrol et ve gerektiğinde sık.

Diğer Hususlar:

• Aracı düz ve engelsiz bir yüzeyde kullan. Engeller, aracın dönmesini engelleyebilir.
    • Aracı aşırı yükleme. Aşırı yük, aracın dönme yeteneğini etkileyebilir.
    • Aracı aşırı hızda kullanma. Yüksek hızlarda manevra yapmak daha zordur.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra aracın hala sağa veya sola dönmüyorsa, daha kapsamlı bir bakım veya onarım için bir profesyonele başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok yüks. ihtimal transistörü yanmıştır.Ölçüm yapıp arızayı tespit edip elektronikçilerden temin edebilirsiniz.
  • transistör ile entegrenin o transistörü süren bölümü de arızalı olabilir. sağ solu yanlış baglamış olabilirsin. gibi gibi.. .
  • aynı arabadan bende vardı söktüm uzaktan kumanda olarak kullandım küçük vantilatöre :DDD
  • Devrede sağ solu kontrol eden 5 tane transistör var 2x (c945 p331), 2x(c8050 d7hy), (c8550 a09) bunların yerine diğer devreden söktüklerim işimi görürmü acaba ? Diğer devredekiler (c945 p221)-(s8050djn4e)-(8550 d87) bunlar ile diğerleri arasında fark varmıdır ? nasıl öğrenebilirim ?

Sağ sol ile alakası yok 2-3 sefer motora giden kabloları değiştirdim gene aynı.
  • dönmeyen motoru süren 8050i değiştirhttp://forum.donanimhaber.com/m_52906949/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

dönmeyen motoru süren 8050i değiştirhttp://forum.donanimhaber.com/m_52906949/tm.htm

teşekkürler deneyip sonuçu yazıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

dönmeyen motoru süren 8050i değiştirhttp://forum.donanimhaber.com/m_52906949/tm.htm

diğer arabadan söktüklerimle olmadı yenisi lazım tekrar saol yardımın için
  • araba oldu en sonunda. Sorunun ne olduğunu doğruyu söylemek gerekirse anlayamadım. Yaptığım şey ileri geri transistörleriyle sağ sol transistörlerlerini değiştirdim. Birde gözüme bi şey çarptı lehim olmamış gibi duran yerler vardı oralara biraz takviye yaptım sonuç olarak araba çalışıyor. Yardım eden etmeyen herkez saolsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.