Şimdi Ara

Realme 5 Pro [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
28
Favori
100.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1699 TL kampanyası devam eden bir site var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bella Ciao

İkisi de güzel seçim ancak kişiye göre değişir eğer MIUI ile kullanacaksanız A3 derim ama android one ile kullanırım derseniz realme derim bence
    Mesajda bir terslik mi var?

A3 zaten saf android. Miui sonradan yüklenebiliyor ama.
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt
    Aynen eğer MIUI yükleyecekse tercih edebilir anlamında dedim.. android one kullanacaksa realme daha iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, yaklaşık 3 haftadır Realme 5 Pro kullanıyorum. Her şey iyi güzel ama bir video problemi yaşıyorum ve yabancı bazı forumlarda rastlamama rağmen burada hiç değinen görmedim:

Telefonun kendi kamera uygulaması 1080/60fps video çekemiyor. Daha doğrusu çekiyor; ancak video aşırı laglı ve takılarak kaydoluyor. Üstelik kaydettiğiniz videoyu başka bir yerde oynattığınızda da bu takılmaların ve frame dropların videoya işlemiş olduğunu görüyorsunuz. Bu dediğim sorun özellikle "pan" yaparken, yani kamerayı sağa sola hareket ettirirken gözlemleniyor.

Durum 1080/30fps de daha iyi ancak yine de tam akıcı değil çekilen videolar. Arada bir dikkat ederseniz onlarda da bir iki frame atlaması olduğunu görebiliyorsunuz.

Konuyla ilgili realme servis tr'ye yazdım, video örneği istediler ve sonrasında telefonu servise götürmemi söylediler.

Ancak sorun bana yazılımsalmış gibi geliyor, özellikle de bu soruna kapatılamayan EİS'in neden olduğunu düşünüyorum. Güncellemeyi beklerken bir yandan open kamera ve gcam gibi uygulamalar denedim denedim. Bu tip uygulamalarda EİS çalışmadığı için 30fps de çekilen videolar telefonun kendi uygulamasından daha akıcı. Ne var ki zaman zaman atlamaya yine rastladım. Bir de bu tip 3.parti yazılımların hiçbiri 60fps video kaydedemedi ne yazık ki (ayar var ancak işlemiyor).

Benzeri sorun yaşayan oldu mu? Olmadıysa özellikle 1080/60fps çekimi bi deneyebilir mi?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hillbilly -- 2 Mart 2020; 14:21:8 >

• Bu telefonu mi a3 ile kıyaslayanlar hangi bakış açısıyla kıyasladıklarını söyleyebilir mi? Yapmayın etmeyin. Birdaha duymamış olayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hillbilly kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de özellikle video çekmekte kullanmak için bu telefondan almayı düşünüyorum ancak anlattığınız durumu birkaç YouTube videosunda farkettim ama YouTubedandır diye önemsememiştim.

Bu sorunu başka yaşayan var mı? Yoksa münferit bir olay mı?

Yazılımsal ise güncelleme ile ne olacak acaba!

• Bu bahsettiğiniz EIS ile alakalı bir şey olabilir ya da insan elinin 180-360 derece düzleminde çevirirken bir noktadan sonra vücudu da çevirmek zorunda kalması ve titremesi ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Ben ilk kez sizin mesajı gördükten sonra 60fps video çektim. Hatta tel ile 3.hafta olacak ilk videomu çektim :) Bir sıkıntı göremedim. Elinizi sağa sola hızlı çevirince bulanma milisaniye seviyesinde oluyor ama lag hissetmedim. Videoyu Atayım dedim ama evin upload hızı 0.5 mbps. Kağnı gibi sürünüyor upload sinirlendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weisanstein -- 2 Mart 2020; 23:36:37 >
  • Örnek bir video ekliyorum, sanırım indirerek görüntülemeniz gerekiyor kendisi oynatmıyor.

Frame rate gösteren bir programla açtığınız takdirde zaten kare hızının 60 değil 45 civarında olduğunu ve takılmaları görebileceksiniz.

Dediğiniz gibi önce update'i bekleyeceğim. Sonra bi stock rom ile temiz kurulum yapmayı deneyeceğim. Her ikisinden de bir sonuç alamazsam servise gideceğiz artık :(

Örnek şurada:

Bende merak edip bir kki video cekip vlc video ile dosyanin bilgilerine gittigimde fps degeri olarak kafasina gore takiliyor.Ayarlarda 1080p 60fps secili olmasina karşın kiminde 55, kiminde 45 gibi degerler verdi. Ayrica bu lag olusmasi ve fps sorunu ile alakali sanirim zamaninda xda da bir konu acilmis cozum var mi bilmiyorum. güncelleme gelsin tekrar bakmak lazim ama o da suan yalan oldu gibi gelen giden yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hillbilly

Örnek bir video ekliyorum, sanırım indirerek görüntülemeniz gerekiyor kendisi oynatmıyor.

Frame rate gösteren bir programla açtığınız takdirde zaten kare hızının 60 değil 45 civarında olduğunu ve takılmaları görebileceksiniz.

Dediğiniz gibi önce update'i bekleyeceğim. Sonra bi stock rom ile temiz kurulum yapmayı deneyeceğim. Her ikisinden de bir sonuç alamazsam servise gideceğiz artık :(

Örnek şurada: https://gofile.io/?c=9dNXrh
    İşyerinde olduğumdan izleyemiyorum ama problemi yaşayanlar var gibi. Herkeste mi var bazı cihazlarda mı var anlamadım.

Hocam bu olay çoğu cihazda var. Biraz da beklentiyle alakalı.

• Arkadaşlar bu cihazda karşılaştığınız genel kronik bir sorun var mı ? Ona göre bir arkadaşa önericem de. Bir de android 9 la çıkmış. Sanırım 11 de kalır doğru mu tahmin ediyorum sizce?

• Android 10 ve realimi Ui güncellemesi gelmeye başlamış 3 küsur gb dosya boyutu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Arkadaşlar bu cihazda karşılaştığınız genel kronik bir sorun var mı ? Ona göre bir arkadaşa önericem de. Bir de android 9 la çıkmış. Sanırım 11 de kalır doğru mu tahmin ediyorum sizce?
    Ben 11'e pek ihtimal vermiyorum. İnşaAllah verir tabi.
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt
    11 bile gelmezse durum vahimmiş. Çünkü 4-5 aya 11 çıkar. Cihaz 1 sene bile dolmadan major update desteğini yitirmiş olur

• Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Firmanin verdigi bilgilerde android 11 alacak deniliyordu. Realme genel anlamda bir cok eski cihazina dahi guncellemeleri vermiş bir firma, ozellikle android security guncellemelerini mumkun mertebe güncel olarak veriyor.

• Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Snapdragon 675'li Xiaomi Redmi Note Pro 7 1080/60fps de yağ gibi akıyor. Snapdragon 712'li Realme 5 Pro'daki bu durum kabul edilemez gibi geliyor bana. Üstelik bu sorun videoyu kaydederken değil, daha kamerayı açıp sağa sola salladığınızda dahi görülebilen bir durum.

Videoda sorun göremeyenler, tam ekran izlemeyi deneyin. 30FPS'deki atlamayı gösteren bir başka video daha koyacağım. Cevap veren arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim.

Şu güncelleme bi gelsin ondan sonra iş anlaşılır sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.