Şimdi Ara

Realme 5 Pro [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
28
Favori
100.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler. İnternette birkaç adreste daha cihazla ilgili rom paylaşımları yapılıyor. Fakat ben bu konularda XDA 'dan başka kaynak kullanmıyorum. Yinede teşekkür ederim. En azından fikir sahibi olmak için takip ederim.
  • Bende arkadaşın üstte verdiği linkten realme UI indirip dosya yöneticisinden güncelle yaptım. Şuan itibari ile Realme UI'ya geçtim görüntü olarak baya değişiklik var ama kullanışlılık pek değişmemiş özellikle benim sıkıntım olan mesaj içeriğini görememe olayını dahada kötü yapıp açılır pencereyi kaldırmışlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMark

Bu mesaj silindi.
    Uyarı için teşekkürler hocam en kötü bir sıkıntı olursa europe rom'a döneceğim bende, şarj da sanki biraz hızlı gitme sorunu var gibi geldi bana buradaki arkadaşlarada uyarı niteliğinde yazayım dedim.
  • ozan387 kullanıcısına yanıt
    İlk dağıtımdan sonra, bazı hatalar için ve isteklere göre yeni güncellemeler gelecektir mutlaka. Fakat bu ne kadar sürer bilinmez. Sabretsek mi yoksa custom rom'a hemen geçsekmi kararsız kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtdns

İlk dağıtımdan sonra, bazı hatalar için ve isteklere göre yeni güncellemeler gelecektir mutlaka. Fakat bu ne kadar sürer bilinmez. Sabretsek mi yoksa custom rom'a hemen geçsekmi kararsız kaldım.
    Valla hindistan rom'una geçerek bence bir tık sınırları aşmış olduk Bende stabil bir custom rom arıyorum bulursam geçeceğim çünkü bu color os'u pek sevemedim ben nedense.
  • Ben yeni güncellemeye geçmek için gelse de biraz bekleyeceğim. Şarj ve performans olayında düşüş olsun istemiyorum. Bekle gör taktiği yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

Valla hindistan rom'una geçerek bence bir tık sınırları aşmış olduk Bende stabil bir custom rom arıyorum bulursam geçeceğim çünkü bu color os'u pek sevemedim ben nedense.

Alıntıları Göster
    Bootloader açılmıyor ki :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtdns

Kasa görünüş olarak değil ama sağlamlık olarak gerçekten kötü. Herkes f/p ürünü diyor ama (ben katılmıyorum) f/p ürünü olarak bile kötü. Telefonda konuşurken ahize hoparlörü öyle bir titreşim yayıyor ki, bu titreşimi arka plastik kapaktan elinize kadar hissediyorsunuz. O yüzden karşıdan gelen sesi kısmak gerekiyor. Bu her seferinde öyle değil ama olduğu zamanda çok sinir bozuyor. Arka kapakta kaliteli malzeme kullanmanın büyük bir maliyet yükü getireceğini sanmıyorum.

UI/UX konusunda da size katılıyorum. Bende sonunda custom rom yüklemek zorunda kalcağımı bir kaç defa yazmıştım. Fakat XDA'da paylaşılan romlarda pek güncel değil. Mesela HavocOS son sürümü paylaşılalı 3 aydan fazla olmuş. Bunun üzerine geçen ay bir patch yayınladılar ama sanırım bu cihaz üzerindeki proje çok yavaş ilerliyor. Zaten hala Android 9 ile devam ediyorlar. Android 10 ile yeni bir çalşmaları olursa onu yükleyebiliriz. Unofficial LineageOS, yine android 9 ile en son 3 ay önce yayınlanmış.
    Bu durumda en güncel olanı Evolution X 4.1 olarak görünüyor. Daha önce başka cihazlarda da kullanmıştım. Yani Realme UI sarmazsa ilk yükleyeceğim rom bu olacak sanırım.

Birde en kötüsü Realme Türkiye. Adamlara ne sorsak bilmiyorlar. Saçma sapan cevaplar veriyorlar.

Şimdi bunları yazdım diye almayı düşününler herşeyi kötü zannetmesin. UI/UX konusunda bizden farklı düşünenlerde var. Gayet memnun kullanlar var. Ben telefona tam hakim olayı seviyorum. Her noktasına müdahale etmeyi seviyorum. Sonuçta herkes aynı düşüncede değil.Telefonun kendimce beğenmeyip yazdığım şeylerden başka bir sıkıntısı yok.
    Xda uzerinden rom paylaşımı eskisi gibi değil artık .. telegram gruplarında onlarca rom var ve pixel offical olarak veriliyor ... Neredeyse piyasadaki tüm romlar bu telefon için mevcut tek sıkıntı biz bootloader acamiyoruz ..
    @Realme5Pro_Global telegramdan bu sayfaya gidip tüm.rom
    Realme 5 Pro [ANA KONU]lari görebilirsiniz ayrıca destek alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre845 -- 4 Mart 2020; 18:51:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki arkadaslara ilk mesajimda belirttigim gibi, OTA dan gelecek guncellemeyi beklemek daha dogru olacaktir. Ve muhtemelen icinde ekstra vergilerden dolayi fmradyo olmayabilir diye dusunuyorum. Yine EuRom geldiğinde gece gelirse işte olacagim. o roma gecmeyide denerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hillbilly kullanıcısına yanıt
    ben de denedim hocam dediğiniz gibi sıkıntı var 45 fps civarı gözüküyor

sd675 te 60 a ulaşıp 712 de bunu sağlayamıyor olması gerçekten üzücü

işlemci mimarisi veriyolu genişlikleri vs. gibi fiziksel sıkıntıdan değilde yazılım gibi gözüküyor çünkü 240 fps video yu rahatça çekebiliyor

o zaman yazılım konusunda acil bir optimizasyon gerekli bu cihaz için
  • Telefonu aldığımdan beri karşılaştığım bir sıkıntı var.Google klavye kullanırken uzun bir yazışmayı silip düzeltmeye çalışıyorum ve Google klavye bir süre sonra donma takılma yapıyor.Normal kullanımda bir sıkıntı yok fakat hep bu esnada kilitleniyor neredeyse.Telefonu kapatıp açmadan da düzelmiyor malesef.Ne yapmam lazım bununla ilgili,bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ronades R kullanıcısına yanıt
    Normalde oyle bir sorun yasamadim taaki bugun yüklediğim hindsistan romunda foruma yazarken bir ara kitlendi klavye yazmadi anasayfa tusu ile ana ekrana geçip sonra tekrar chromedan yazmaya devam edebildim. Ama isin garibi her zaman olan birsey degil ve sadece foruma yazarken iki kez basima geldi, WhatsApp vs baska takilma görmedim yasamadim

• bydublor B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam,benim başıma whatsapta geliyor hep.Google klavye ile ilgili bişey sanırım.

• Ronades R kullanıcısına yanıt
    WhatsApp ta hic yasamadim, özellikle suan isyerindeyim ve WhatsApp gruplarindan cayir cayir mesaj geliyor ve cevapliyorum. Ancak sıkıntı yasamadim. Google klavye kullaniyorum zaten cihazin uzerinde gelen klavye google klavye. Ancak buna benzer bir sıkıntı zamaninda Meizu M6 Note kullanirken yasamistim, klavye bir yerde tikaniyor gibi oluyordu, sonra bir yazilim ile o sorun giderildi nasil olduysa. Bu arada Hangi sürüm kullanıyorsunuz. A17 mi? diye yazarken yine forumda bir kitlenme yasadim :))

• bydublor B kullanıcısına yanıt
    17 sürümünü kullanıyorum.16 sürümünde de vardı bu sorun. Şimdi swiftkey kurdum onu kullanıyorum.Biraz bunu deneyelim bakalım.

• Hocam merhaba EuRom gece 03:00 gibi dagitilacak demistiniz gece o saatte ekleyebilir misiniz imkaniniz olur mu bilmiyorum ama takip edebilecegim bir download linki site vs mevcut mu denemek isterim. hindistan romundan gecip gecmeyecegini merak ediyorum. Yardimci olursaniz sevinirim

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.