Şimdi Ara

Realme 5 Pro [ANA KONU] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
28
Favori
100.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet güncellemeyi yaptım.Özellikle belirteyim dışarıdan yükleme yapmadım.Cihazın yazılım güncelleme kısmını rutin kontrol ederken bi anda güncelleme olduğı belirdi ve güncellemeyi indirdim (Geç indirdi baya)Yükleerken Realme yazısında biraz bekliyor sakın telaşa kapılmayın telefonu kapatmayı.Cihaz açılınca sistem güncellemesine kısa süre daha devam edip güncelleme işlemini sonlandırıyor ve Cihaz android 10 sürümüne güncelleniyor.

Şahsi görüşüm Android 10 yüklendikten sonra temiz bi format atıp tele öyle denemek istiyorum.Şu anlık hızda bir sıkıntı yok tak tak işlemleri yapıyor ama temiz formattan sonraki performansını merak ediyorum.Sanki temiz formattan sonra daha hızlı olucak gibi hissediyorum.(Bu cümleden cihaz yavaşladı anlaşılmasın zaten hızlıydı cihazım daha hızlanıcak diye düşünüyorum )

Fm radyo geri gelmiş.Temizle işlemi yaptığımız zaman(açılan sekmelerin kapatılması) andorid 9 da hepsini temizlemiyordu şimdi hepsini temizliyor.Kamera da bi sıkıntı görmedim.Facebook instagram vb sosyal medya adreslerinde gayet hızlı işlem yapılıyor.Tarayıcı hızlı çalışıyor.Şarj konusunda birşey diyemem bir kaç gün test etmek lazım.Aklıma gelen bunlar.Merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz.Gördüğüm ve bildiğim kadar cevaplarım.İyi forumlar.

Edit 1: Dosya yöneticisindeki PC'ye dosya transferi(Aktarımı) yaptığımız yer kaldırılmış mı bana mı öyle geldi ? ara butonunun yanında monitör benzeri pc işareti vardı şu anda yok.

Edit 2 :Yazılım notları

Realme 5 Pro [ANA KONU]

Realme 5 Pro [ANA KONU]

Realme 5 Pro [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Prometheus- -- 6 Mart 2020; 20:0:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mat9934

Hocam acaba neden sadece size geldi güncelleme?Bende hala güncelleme falan görünmüyor.
    Realme içinde tanıdık yöneticiler var onlar cihazıma erken yollamışlar

Rastgele gelmiş ve seçilmiş kişi olmuşuz.Durum bundan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Prometheus- -- 6 Mart 2020; 20:7:11 >
  • buradaki olumsuz yorumları okuduktan sonra bu telefonu almaktan vazgeçtim.
  • Musab kullanıcısına yanıt
    bu cihaz 1700 tl iken oldukça fp idi

bana kalırsa Realme 6 pro yada redmi 9 serisini bekleyin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 7 Mart 2020; 0:34:4 >
  • Aynen Realme 6 serisi Nisan da burda satışa çıkacakmış..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Redmi Note 8 ve bu cihaz arasında kaldım diyebilirim.1900 TL değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincoln Burrows. -- 7 Mart 2020; 14:43:25 >
  • Lincoln Burrows. kullanıcısına yanıt
    Ben de kalmıştım ikisinin arasında realme 5 pro yu seçtim. Hepsiburada da sepette bekliyordu mobil uygulamadan girince bu telefona özel 200 hediye çeki verdi 1699 a aldım. İsterseniz böyle bir deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aydır kullanımdayim. N11.comdan 1625 tl ye aldım. Bu yazıda Realme 5 pro nun bana göre pek değinilmeyen eksilerinden bahsedeceğim.

Arkadaşlar telefonda arayüzde problemleri var. Bunun aksini iddia eden varsa net Realme çalışanıdır. Xiaomi Note 5 Pro'dan geçtim. Arayüze alışıncaya kadar rom kurmak bile aklıma geldi. Çok yordu beni hantal bir arayüz yani tepkisel değil.

Bu durum direk kullanım deneyimini etkiliyor. Oradan verelim bir eksi.

Xiaomide Sd 636 var ancak her ikisindede pubg acıyorum. Realme ekranı döndürüyor, açılış animasyonu koyuyor yavas yavas ekrani kaplıyor, sonra hızlı oyun deneyimi adında bir yazi geliyor bunlar rahat açılış süresini 2-3 sn etkiliyor gereksiz. Sonra oyun ekranı açılıyor. Xiaomi de tıklar tıklamaz direk yükleme ekranına geçmiş oluyor. Realme sd 712 nin etkisiyle sonradan topalıyor 8-10 saniye önce açıyor.

Ekranda hızlı arama ikonunu(widget) koyamıyoruz. Verelim 2. eksiyi.

Kendi hoparlörünün ses seviyesi yüksek ama verilen ses tok değil ve genelde tiz frekans yoğunluklu müzik dinlerken yoruyor. Xiaomi Note 5(Çıkış yılı 2018)'in ses kalitesi net Realme 5 pro'dan 2-3 kat daha iyi. Buradan da verelim bir eksi etti mi 3

(Bu durum tamamen kişisel belirtmek isterim. Müzik dinlemeyi seviyorum. İyi sayılabilecek bir kulaklığım var. Dinleyeceksemde flac yada mp3 ün yüksek kalitelerini indirmeye çalışıyorum). Realme de kulaklık amfi kalitesini hiçççç sevmedim. Müzikte derin basslari ve dolgun midleri seviyorum. Realme de her ikisinide bulamadım. Tamamen yok değil ama beni mutlu etmedi. Xiaomi note 5 te basslar derin ve yormuyordu tizler ise çok berraktı. Realsound teknolojisinide denedim sonra kapalı tercih ettim sadece sesi daha derinden veriyor bir işe yaramiyor. Ses sistemine bağlayıncada Xiaomi sonrasi bassı hissetmek için bass ayarını baya bi açmam gerekti. Bass için ek uygulamalarda indirdim onlarda müziği yıpratıyor. Bence bu da bir eksi sayılabilir.

Konuyu açan arkadaşımız bahsetmiş. Xiaomide arayüze daha hakimiz ve tercihlere göre daha çok seçenek kullanıcıya sunuluyor. Ben birçok Google uygulamasini kullanmiyorum. (Asistan, klavye, Chrome, Google Hizlı arama, Gmail, Google Fotoğraflar vs vs). Xiaomi'de Bunlar ve daha fazlasini Devre Dışı bırakabiliyordum. Arka planda çalışmasın hem ram rahatlasin hem kullanım süresi uzasin diye. Realmede kapatamadim. Ek olarak arkada aktif olarak çalışan uygulamaları ve servisleri uygulama yöneticisinde göremiyorum. Root hariç bu uygulamalari kapatma yöntemi biliyorsaniz bir açıklayin hele.

Galaxy s4 den beri "Simple Keyboard" kullanıyorum. Realme'de de aynı klavyeyi ayni ayarlarda kullanmama rağmen yazi yazarken sürekli bir yazim denetimi yapiyor tuhaf tuhaf önerilerde bulunuyor. Kapatamadim heryerin altı kırmızı çizgi. Nasıl kapatacağımı bilen varsa yazabilir mi?

Telefonu tam ekran olarak kullanamadım.( Yani tam ekran: sanal tuş olamadan sağ sola kaydırarak.) Ayni özellik Note 5 te de vardi o şekilde(tam ekran olarak) kullandım 2 sene. Ancak realme de kapamak zorunda kaldım(Yani sanal tuşlara geri döndüm). Çünkü, bazen geri geliyor bazen gelmiyor bazen bug'ta geliyor vs hatalari var.

Ram yönetimi Xiaomide daha iyi temizleyince 2.3 gb bos kaliyordu Realme de 1.4 gb görüyorum. Suanlik sadece bunlar aklıma geldi çoğaltılabilir.

Xiaomi note 5, Android 7 ile geldi. 8 aldı 9 aldı. Bazı siteler android 10'nu da alacağını söylüyor. Bakalım güncelleme konusunda Realme ne yapacak?

Yukarıda belirttiklerim kulaklık ses ayarları dahil yazılım güncellemeleri ile düzelebileceğini düşünüyorum. Realme genç bir marka bence biraz süreyi hakediyor. Xiaomi bilindiğiniz üzere arayüz, tema yaparak android dünyasina girmişti. Daha sonrada telefon üretti. Mıuı 11 ile beraber en akıcı android arayüzlerinin birine sahip ama hemen bu seviyeye ulaşmadı tabi zamanla kullanıcı dönütlerine göre kendilerini geliştirdiler. Bu sebeple şu anlık Realme dende xiaomi kadar akıcı bir arayüz beklemek haksızlık olur. Şu an piyasaya yeni girdiler ve pek çok ülkede tutunmaya çalışıyorlar öncelikleri satış.

Telefonun donanımına ve kamerasına lafım yok bu fiyata alınacak en iyi telefon.

Bana Android 10 gelmedi. Gelsin yorumlarımı yazacağim. Şu anlık sadece şirket tanıdıklarına mi attılar acaba.

• ★★★ Realme XT Ana Konu ★★★ başlığı açılmış.

Bilginize

Realme 5 Pro [ANA KONU]
    donanımhaber forum
    Realme XT [ANA KONU] » Sayfa 1 - 12
    https://forum.donanimhaber.com/realme-xt-ana-konu--142299024

• Değerli forum üyeleri,cihazım pro değil, realme 5i modeli. buraya yazdığım için kusura bakmayın ama belki yardımcı olabilecek birisi çıkar diye buraya yazdım, kılıf arıyorum cihazıma... bulamadım... nerden temin edebilirim acaba? saygılar
  • bestnewyorker kullanıcısına yanıt
    ali expresten veya amazondan başka şansınız yok gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Andorid 10 güncellemesi bir kaç gün önce cihazıma geldi kurdum açıklamarıda yukardaki mesajlarda yazdım.Sizin mesajınızdan sonra sanıyorum ki cihazıma gelen ROM Hindistan Rom.Baya baya Global EU'dan Global Rom'a geçirmişler bunlar.Mesela andorid 10 geldikten sonra bildirim için ekranın alt kısımlarının yanması gerekiyor ama bana gelen romda yok bu özellik.Pc ye dosya aktarma kaldırılmış.Youtube da REALME 5 PRO kullanıp andorid 10 yüklemesi gelen kullanıcılara baktım bildirim için ekranın alt kısmı renkli şekilde yanıyor.Cihazıma bu yükleme gelmeseydi ben yüklemezdim.Ben gelen güncelleyi Global EU rom Geldi diye yüklemiştim ama durum öyle değil baya baya.

Edit:Bu arada andorid 10 güncellemesinden sonra cihazıma temız format atıp en baştan cihazı tekrar kurdum şu an hem akıcı hemde baya hızlı.9 daki hantallık yok.Sadece dikkatimi çeken kısım bu cihazn dokunmatikleri pek hassas değil gibi geldi.

• Merhaba arkadaşlar. Hepsiburada'da veya n11'de 200 TL'lik indirim kodu hala çıkıyor mu?
  • -Prometheus- kullanıcısına yanıt
    Hocam yazilim sürümünde 1971den sonra EX diye bir kod var mi? Birde gecmis verdiği guncellemelere baktim 9dan 10na gecislerde sürüm kodu A dan C ye donmus hep. Acaba diyorum Tek rom yapip kurulumda secilen bölgeye gore rom o bölgenin ayarlarina gore mi kurulum yapiyor :D kafamda deli sorular. Ayrica bizim yigendeki cihaza mesela OTA dan duzen birsey yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ennns

Merhaba arkadaşlar. Hepsiburada'da veya n11'de 200 TL'lik indirim kodu hala çıkıyor mu?
    Buldunuz mu acaba bende cihazı almayı düşünüyorum note 8 ile bu model arasında kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bydublor

Hocam yazilim sürümünde 1971den sonra EX diye bir kod var mi? Birde gecmis verdiği guncellemelere baktim 9dan 10na gecislerde sürüm kodu A dan C ye donmus hep. Acaba diyorum Tek rom yapip kurulumda secilen bölgeye gore rom o bölgenin ayarlarina gore mi kurulum yapiyor :D kafamda deli sorular. Ayrica bizim yigendeki cihaza mesela OTA dan duzen birsey yok :)
    RMX1971EX_11_C.01
    Benim yukledigim Hindistan Romunda EX kodu yok

Realme 5 Pro [ANA KONU]

• bydublor B kullanıcısına yanıt
    Bildirim geldiğinde ekranın alt tarafı led şeklinde yanıyormu sizde ?
    Maalesef yok hocam, bildirim icin program kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.