Şimdi Ara

Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
814
Cevap
10
Favori
49.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lütfen düzgün türkce yaziniz  

• Olay soğumuş gibi duruyor gerçi ama yine de yorumumu eklemek istiyorum.

Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, yani çoğunluğu ilgilendiren bir konuda Recep Baltaş'ın kullandığı kin, nefret ve tehdit içerikli ifadeler kendisinin Müslümanlar hakkında düşündüğü yobazlığın yine bizzat kendisinde vücut bulduğunu gösteriyor.

Eğer Müslümanlar ile şahsi ya da küçük grup bazında yaşanmışlıkları/şahitlikleri varsa bile şahıslar üzerinden topluluklar zan altına alınamaz. "Bu ülkede çoğunluk ya da azınlık kimse dini inancı ya da ırkı yüzünden suçlanmaz; zihinde kişi, kişiliği ile ve yaptığı icraatlar ile yargılanır." diyebilecekken; gözlemim şudur ki cahillik arttıkça, bağnazlık ve ırkçılık da artıyor. Teknoloji ve medyanın gelişmesi ile de cahillik de artık bilgisizlik değil, bilgiyi yanlış işleme, veya yanlış/kirli bilgiye sahip olma olarak tanımlıyorum.

On yıllar önce ilk okulda duyup unutamadığım bir söz: "Her doğru söz mantıklıdır; ama her mantıklı söz doğru olmayabilir" sözünün istisnaları olmakla birlikte, her duyduğuna anında inanmayan, akıl süzgecinden geçiren, içinden çıkamadığında utanmadan başkası ile bu konuyu tartışabilen bir toplum yolunda doğru bir kılavuz söz olduğunu düşünüyorum. Yoksa işte böyle saçma bir kin ve nefret ile doluyor insan.

2000-2001 yılları civarından beri bilişim sektörünü takip eden teknoloji heveslisi bir insan olarak, takip ettiğim mecralarda zaten Recep Baltaş'ın solo videolarını genelde es geçer; Ali Güngör ile olan videoları izlerken içimden "Sadece Ali Güngör sunsa yeterdi yaaa" diyerek izlerdim; derken boşuna da değilmiş, frekanslarımın onunla uyuşmamış olduğuna sevindim.

Bahsi geçen güncel olaylarda Recep Baltaş'ın ne tür düşüncelerde nasıl bir insan olduğunu görür görmez açıkçası ben de Recep Baltaş'ın kurucularından birisi olduğunu sandığım Technopatı kullanıyor olduğum bütün platformlardan engellemiştim; ancak bu engelleri de Recep Baltaş'ın kovulması ile kaldırıyorum. Yine de boykot tarzı tepkiler gelmesi öncesinde de kurumu tarafından sözlü uyarı alabilir ve olaylar belki bu kadar büyümeyebilirdi, zira (ben bilmiyordum) eskiden beri böyle kin ve nefret dili kullanıyormuş.

Hakaret ve tehdit dili kullanmak özgürlük değildir.

Bir arada yaşama kültürünü kaybetmemeliyiz; gelişmek için rekabet iyidir ancak unutmamalıdır ki:

"Hayat bir yarış değil, duruş meselesidir."

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

lutfenduzgunturkceyazınız.com mu?

• Yobazlarla ve cahillerle savaşırken linçlediler adamı. Technopat'ın varolmasını sağlayan adam, fikirlerini çekinmeden söylemeyeceksin bu ülkede.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

fikirlerini söylerken suç işlemiyceksin.

Atatürke ezik, fino dese herhalde karaciğeri ve bağırsaklarını sökerdiniz hehe fikir özgürlüğü bu yersen. 

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt
    Fikir ve görüş belirtmek burada suç olabilir, oralarda değil :D

oralar dedğiniz yerler beni ilgilendirmiyor. gidin oralarda yaşayın ozaman TR topraklarında yaşıyorsan ağzından cıkan lafa dikkat ediceksin.suç teşkil ediyorsa cezasına katlanıcaksın.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama adam dediklerinde haklıydı, biri atatürke ezik deseydi haklı olmazdı.

Hocam profilizdeki "american psycho" filminden arkadaşı beğendim bu arada. Evet istesem gidebilirim ancak burada daha fazla para kazanabiliyorum, güzel bir düzenim var, tabi arada arap yalayan, 2000 yıllık tarihi geçtim daha kendi yakın tarihini kavrayamamış insanlarla uğraşmak gerekebiliyor, ama ben seviyorum burayı ki 5, en geç 10 seneye bunlardan "ecel" ile kurtulduktan sonra ülkemiz çok daha güzel olacak.

senin için daha cok para kazandığın yer vatanın mıdır?

Hocam hiç öyle dar bir pencereden bakıp düşünmemiştim. Ama nerede vatan vatan! diye gezen birini görsem şu son zamanlarda vatanını geriye götürenler oluyor hep, veya vatanına iyi bir şey yapabilecek kapasitesi olmayanlar. Mesela amerika'da daha çok para kazanabileceğim bir durumda yine kazandığım parayla türkiye'den arsa vb alıp kendim ve ailem için güzel şeyler hazırlardım.
    Peki siz vatanınızdan şuan memnun musunuz?
    Dikkat edin o bugün kol kola gezdiğiniz müslüman suriyeli, filistinli, hamaslı din kardeşleriniz "ansızın :D" bir gece vatanınızı elinizden almasın. Çünku inanın bana adetleridir, yaparlar. Kız çocuklarınıza falan göz dikebilirler aman dikkat

amacım sizinle tartışmak değil. saygı sevgi çercevesinde cevaplar verdiğiniz için teşekkür ederim.

kol kola gezdiğiniz diyorsunuz suriyeliler diyorsunuz. ben iş yerime dahi almıyorum onları ne kol kola gezmesi. tarihimide çok iyi biliyorum.ingiliz askerleriyle birlikde Türk askerlerini sallandıran araplarla asla ama asla kardeşim olamaz.Tarih okuduysanız muhakkak bunları sizde biliyorsunuzdur.Vatan meselesine gelince yine tarih den örnek vereyim ingilizler istanbul a çıktıklarında bu ülke icin savaşmayan tabiri caizse istanbul beyoğlu beyfendilerinden değiliz. Anadoludan 15 lik çocukların cepheye gönderildiği topraklarda yaşayoruz. bügünde aynı.belli bir kesim ben bu ülke icin bişey yapmam basar giderim yurt dışına.ne askere gideceğim diyen tayfalardan da değiliz.Ülkeyi şuan kim yönetiyorsa yönetsin kabul et ,etme. eğerki bu topraklarda yaşıyorsan elini taşın altına koyarsın. yoksa toprakların suriye gibi ırak gibi, ukrayna gibi, filistin gibi birileri gelir senin topraklarına cöker.

yaşınız kaç bilmiyorum ama ben 42 yaşındayım. ırak amerikan savaşını gördüm ben.hayatımdaki en içimi acıtan olaylardan bir tanesiydi.amerikan askerleri babaların kocalarının gözleri önünde kızlarına ve eşlerine tecavüz ediyordu. ve tacavüz ederken babanın yüzüne bak. kocanın yüzüne bak diye söylüyorlardı. namlunun bir ucuda eşlerinin babalarının kafasına dayalıydı.en ufak bir karşı koymada kafalarına sıkıyorlardı.allah kimseye bu acıları yaşatmasın. bunlar zamanında rapor edildi. ceza vericez dediler. ama hiç bişey olmadı.kapatıldı bu dosyalar.

Ne cezası hocam cezayı verecek kurumların hepsini kendileri kurdular zaten. Bu tarz olaylarda medya çok önemli. Savaşta medyanın gücü, bahsettiğiniz savaş ve sonrasında önemini gösterdi çünkü kitlelerin onayı alınmadan savaşlar ilerlemiyor artık. İlk hafta hatırlarsınız türk medyası bile dahil tüm ülkeler hamas terör örgütünü yerden yere vururken medya birden çocuklar ölüyor söylemine dönünce israil harekata devam edemedi. Recep baltaş işe aşağı yukarı fikirlerim benzer, ülkede hangi problemin altını kazsan ve derine insen bulduğun şey din, araplık, arapçılık başka bir şey değil. Ayrıca bahsettiğiniz, günümüzde "ben bu ulke için savaşmam" diyen veya ben yurtdışına gidicem diyen gençlerin de en temelde tiksindiği şey bu din mevzusu. Daha küçüklükten özellikle daha muhafazakar ailelerde doğan 2000 sonrası çocuklar adeta tiksiniyor ve nefes alamaz hale geliyor bizim insanımızın bu tutumlarından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 27 Aralık 2023; 12:20:49 >

• Düşünsenize aynı hindunun kitabında ,kitaba ve raşna vişnaya inanmayana aptal , gerizekalı,embesil,vs,vs hakaretler ve aşşağılamalar var yani kısaca saygının s ni bile göstermiyor,siz inanmayanlara yapılan bunca pisliğe rapmen tepki gösterirmiydiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt

Araştırdım da öyle bi şey yok? Neye dayanarak söyledin? Gayet hoşgörü ile yaklaşıyorlarmış herhangi bir kınama veya ceza yokmuş: https://www.reddit.com/r/hinduism/comments/4zafw5/according_to_hinduism_what_is_the_status_of,

Hatta burada biri neden inanmayanlar övülüyor demiş: https://www.quora.com/Why-does-Hinduism-glorify-the-non-believers-or-Nastikas-whereas-Christianity-and-Islam-mistreat-them-as-infidels-and-kafirs-respectively

Varsayımsal olarak konuşacaksak (ki çok saçma hadi sözgelimi diyelim) inanmadığımız için bu şekilde hakarete uğrasaydık tepki gösterilirdi, merak etme.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Kitapları karıştırmış olabilirim 😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt

Bunun birazda nedeni eleştiri ve hakaret kavramlarının birbirine olan yakınlığı, doğru buldukları - ait hissettikleri ideolojilere, düşüncelere göre insanların göreceli olarak sahip oldukları hakaret, eleştiri kavramlarından kaynaklanıyor bir yandan.

Koyu ulusalcı veya koyu dindar iki kişinin tabularını orta ve üstü sertlikte hata, mantıksız yada daha ağır sıfatlarla eleştirmekte bu insanlar için hakaret olarak görülebileceği için eleştiri, hakaret kavramlarının hukuktaki farkı - cezası toplumun - kamuoyunun emrinde olan bir şey olduğu için bu kelimelerin, söylemler kadar toplumun ne düşündüğü de önemli ne yazık ki.

Recep Baltaş'ın savunulacak bir tarafı yok bunları onu savunmak için söylemiyorum ama misal söylemleri kamuoyu tarafından ırkçılık, hakaret olarak görülebilirken ülkemizde daha 5-10 sene öncesine kadar Ermenilere kameralar karşısında etnik kimlik üzerinden hakaret etmek normal, makul olarak görülüyordu. Elbette Ermenistan'ın ve 50-100 yıl önceki yaşadığımız iç gerilimlerde, çatışmalarda ırkçı ve saldırgan ermeni milliyetçiliği altında ermeni faşizmi - ırkçılığı yapan azınlık anarşist, vandal grup ve örgütlerin bunda bir miktar katkısı olabilir fakat anlamak güç, ermeni ırkçılarından kurtulduk diğer ırkçılardan da kurtulamadığımız sürece ırkçının etnik kimliğinin, savunduğu ideolojinin bir önemi yok.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.