< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Red Dead Redemption 2 (1.13xx)Türkçe Yama(-v09-)~%99[OpenAI GPT-3 Translate] (26. sayfa)
-
-
Şansa bak:) -
ahsdhashdahsdhasdhahdash
-
güzel ironi :D
-
Geçenlerde Anonymous'un ödeme sorunu karşısında sert bir şekilde kendilerini eleştirdiğim için discord sunucularından banlanmış birisi olarak söylemem gerekir ki Barış kardeşimin söylediklerine aynen katılıyorum. Maalesef kendi görüşünde olmayan kişilere karşı bizim millette bir linç, ötekileştirme kültürü var. Bunun temeli de cehaletten ve toyluktan kaynaklanmakta. 2k devreye girmeseydi 7 aylık emeğin karşılığı olarak birinci sınıf bir yamayı çoktan kullanmış hatta oyunu üç kere baştan sona bitirmiş olacaktık. Bu makine çeviriyi yapan arkadaşa da emekleri için teşekkürü tabii ki borç biliriz. Aklından geçirenlere de şimdiden söyleyeyim, koskoca rdr 2 yaması için 50 tl sakız parası bile değildi. He 20 liraya pass li sistemin yanında mutlaka tek olarak da satın alım, sürecin başından beri yapılmalıydı, bu da benim anonymous a eleştirim olacaktır. Beni sunucularından banlasalar da onları yakinen takip ediyorum, herkese inat gayet de iyi işler çıkartıyorlar. Oyunlara türkçe yama konusunda emek veren çeviri grupları veya bireysel kişiler (ücretli veya ücretsiz) herkese de şükranlarımı iletmek isterim. Onlar bu projeleri yapmasa benim gibi ingilizcesi kıt oyuncular oyunları anlamadan yarım yamalak oynamaya devam edecektir. Peace Man...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Takumi_FujiwaraDemek ki neymiş, telifli ürün üzerinden kar amacı gütmeden iş yapılınca hem topluluk desteğini arkana almak hem de hukuki sorunlar yaşamamak mümkünmüş. Zamanında forum ahalisi Anonymous grubunu öyle bir büyüttü ki zannedersin onlar olmazsa ingilizce bilen insanlar bile oynadığı oyundan bir şey anlamayacak.
Lakin bu ekibin maşaları durur mu şimdi de yeni gündemleri şu, ekibin arkasında durmadınız onlar da ceza olarak Türkçe yamayı ücretsiz olarak dahi yayınlamayacak. Ekibe T2 tarafından "cease prouction" yani "her türlü çalışmayı durdurma" ihtarı çekilmediğini bilsek yiyeceğiz bu lafları. Onlar da sanmıyorum ki hiçbir şartta yayınlayamayacakları bir ürünü geliştirmeye devam edecek kadar ahmak olsunlar.
Sonuç kısmına gelirsek, dil yaması işi bu şekildedir arkadaşlar. Yapılmasının herhangi bir zorunluluğu yoktur ve yapılış işi de gönüllülük esasına dayanır maddi kaygılara değil. Maddi kaygıların var ve telifli ürün üzerinden para kazanmak da istiyorsan ürünün geliştiricisi ve yayımcısıyla görüşür işi topluluğa değil onlara yaparsın ve ürün de resmi dil desteğine kavuşur. Lakin bunu yapabilmek için de organizasyon anlamında kurumsal, akademik ve sertifika yeterliliğine sahip olmak gerekir ki önceki ekibin eksik kısmı buydu. Bu yüzden T2 ve Rockstar ile çalışabilme ihtimalleri yoktu. Bu yüzden topluluğa fahiş fiyattan ürün itelemeye çalıştılar ve üstüne bu konuyla ilgili ellerini sürdükleri her şeyden zarar ettiler.
Şu anda çeviri işini yürüten arkadaşı hem geleceğin teknolojilerinden birini kullandığı için tebrik ediyor her ne kadar oyunu da XB Gamepass içinde bulunduğu zamanda oynayıp bitirmiş olsam da yaptığı işi destekliyorum.
Ah hocam ah, defalarca söyledik aynı şeyleri, Ağustos ayından beri bu grubunun şakşakçılarıyla uğraşıyoruz ama anlamamakta ısrar ediyorlar. Aslında anlıyorlar da, onların dertleri başka. Bunların çoğu grubun Discord kanalından ücretsiz abonelik/RDR 2 yaması verilecek vaadiyle gönderiliyor. Ama görüyoruz ki yamaları da verilmiyor. @walküre ver şunların yamasını da sussunlar. Hem gönderiyorsun buraya, hem de sözünü tutmuyorsun. Bakmayacaksan doğurmayacaksın Bu arada engellemişsin, çok üzüldüm Lafa gelince, sorsan "Ben yazdan beri o foruma girmiyorum, beni ilgilendirmez orası" diyorsun ama dün seni 2 kere etiketledim diye engeli atmışsın. Çocuk mu kandırıyorsun? Sen anca Discord'taki şakşakilerini kandırırsın Basbayağı 2 saatte bir girip bakıyorsun kim ne yazmış, ne etmiş diye. Özellikle de GPT-3 yama konusu açıldığından beri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 24 Aralık 2020; 17:42:28 >
-
Kolay gelsin @Zartzurt456 hocam,
Yamanın kurulumu nasıl olacak GTA 5 yaması kurduğumuz gibi mi yoksa klasöre kopyalayacak mıyız? bir de hangi mevcut dosyanın yedeğini alacağız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dx12 ile vulkan arasında performans farkı mı var? Yani önemli bir fark mı bu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MortusHocam size kısmen katılıyorum ama olay farklı. Bu ücretli yama yapan arkadaşlar işi şirketleştirmeye hatta çeteleştirmeye götürdüler. Ücretsiz yama yapan veya bağış alan çevirmenleri kaç defa şikayet edip kendi çevirilerine yönlendirdiler. Yama yapıyorsan gönüllü bir şekilde ücretsiz yaparsın ve bağış talep edersin veya uygun fiyatlara verirsin ama olay dediğim gibi artık bu işi ücretsiz yapanı tehdit etme boyutuna kadar gitti. Yani şikayet etmelerindeki amacın tamamen bu olduğuna eminim.
Eminim şuan ücretli yama yapan insanlar zartzurt'un konularını görüp kudurup ağlıyorlardır.
Alıntıları GösterGeçtiğimiz ay ya da bu ayın başı, zamanını tam hatırlayamadım şimdi, zartzurt'un geçmişte forumun ikinci el bölümünde alışveriş yaptığı konulardan telefon numarasını bulup hem sürekli arayarak taciz hem de tehdit etmişlerdi, bir başka paralı çeviri grubu.
Bu tarz olayları ücretsiz çeviri yapan kişilerde göremezsiniz, çünkü çoğunun kuru bir teşekkür dışında beklentisi yok, bazıları da sessiz sedasız bir şekilde açtığı konunun en altında IBAN numarasını bırakır isteyen bağış atabilir diye. Ama işin içine para girince, maddiyat girince ve biri(leri) çıkıp buna çomar sokunca, insanlar da gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyor.
O yüzden diyoruz, Türkçe yama sektörünü bu paragöz çakallara bırakmayın, ondan sonra ne ücretsiz çeviren bulabilirsiniz, ne de cebinizde para bırakırlar. Hatta geçtiğimiz aylarda forumdan biri malum grubun konularından birine 1 video atmıştı, 1 tane grupla röportaj yapılmış ve açıkça itiraf etmişler, bir çeviriye başladıklarında üyelik satışlarında yeteri kadar para toplanmadan yama çıkarılmıyormuş, ağırdan alınıyormuş. Hani diyorsunuz ya bazen, bazı oyunların çevirileri neden 1 sene sürüyor, 5-10 saatlik oynanış süresi olan DLC'lerin çevirisi neden 6 ay sürüyor diye, bir düşünün acaba neden?
Ayrıca siz sanıyor musunuz ki bu paragöz gruplar eğer tekel olsalar hep böyle 15-20 liradan yama satacaklar? Öyle sanıyorsanız eğer Pollyanna bile sizin elinize su dökemez. Türkiye'de yaşadığınızı hatırlatayım. Sıcak su ve kurbağa olayını bilirsiniz. Kurbağayı direkt kaynar suya atarsanız yanacağı için sudan kaçar. Ama ılık suya atıp, yavaş yavaş suyu kaynatırsanız farkında olmayacağı için kaçmaz ve yavaş yavaş ölür. Aslında çok güzel başka bir örnek var da şimdi o konulara girmeyeyim, siyaset diyeyim gerisini siz anlayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 25 Aralık 2020; 0:2:6 >
-
Yamayı bekleyen tüm kardeşlerime gelsin. Bu şarkıyı rdr2 türkçe yamaya armağan ediyor burdan yamayı çıkarmayan bizi üzenlerede armağan ediyor saygı ve sevgiyle esenlikler diliyorum efem....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 24 Aralık 2020; 18:20:41 >
Orjinalde deneyen var mı?
-
Hocam sizi hatırlıyorum o konulardan hatta bir süre elimden geldiğince cevap verdiğiniz mesajım doğrultusunda mesajlarımla size de destek olmaya çalışmıştım lakin insanların art niyetli ve mide bulandırıcı tavırlarının ardından kendim için gerekli hayat derslerini aldım ve konulara yazmayı bıraktım. İş hayatımda telif hakkı konusunda karşıma gelen insanın canını maddi açıdan yakmadan kesinlikle dosyanın peşini bırakmayacağım mesela. Bizim insanımız katiyen eğitilmezdir çünkü fikri haklar, soyut ürünlerin hakları konusunda.
-
Script Hook olduğundan büyük ihtimal şu şekil de yuklenecek. Yarın Daha detaylı bilgi gelecek aksilik olmazsa.
-
İyi bari fazla karmaşık durmuyor umarım böyle olur.
Zartzurt ve ekibi ellerinize sağlık.
-
@John Sheppard bir kaç sorum olacak....... ihtar durdurma vs...kurumsal olmayan kişilere nasıl verilebiliyor anlayamıyorum ayrıca maddi kazanç vs söz konusu ancak duplex şirketlere milyon dolarlık zarar veriyor bu adamı neden durduramıyorlar ona da ihtar vs çekmiyorlar çok merak ediyorum cevabını....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi must33_35 -- 24 Aralık 2020; 19:30:20 > -
Zartzurt reyiz size zahmet hitman 2'nin de translate yamasını çıkarır mısınız adamlar paralı satıyor çünkü almıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: must33_35@John Sheppard bir kaç sorum olacak....... ihtar durdurma vs...kurumsal olmayan kişilere nasıl verilebiliyor anlayamıyorum ayrıca maddi kazanç vs söz konusu ancak duplex şirketlere milyon dolarlık zarar veriyor bu adamı neden durduramıyorlar ona da ihtar vs çekmiyorlar çok merak ediyorum cevabını....
Keşke önce sorunu doğru düzgün sorabilsen de, ben de anlayıp cevap verebilsem..
-
beklediğim yama sonunda geliyor , hadi inşallah. yapanların ellerine sağlık .
-
selam söyle .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X