Hey Mister, :) Oyunu Steam'e geldiği günden beri oynuyorum, 130 saatin sonunda bitirdim. Oyunu 42 ay sonra bitirmemin nedenleri ilk oyun gibi yine forumdan spoiler yemem, sonra Anonymous Çeviri'nin yamasını beklemem ve yamanın çıkışına yakın yaşanan dramlar diyebilirim. GTX 980 ile başladığım hikayeyi RTX 4080 ile tamamladım. Oyun Steam'e çıktığından beri dolar 5,75'den 20,96 TL'ye çıkmış, Fenerbahçe geçici antrenörleri saymazsak 6 Teknik Direktör değiştirmiş.(Ali Koç İstifa ) Öncelikle serinin büyük bir hayranıyım. Hatta GTA Vice City ve GTA 2 dışında bütün GTA serisinden daha üstün tutuyorum. Ama gel gelelim iki oyunu da ikinci oyunu dün bitirene kadar tamamlamamıştım. Özellikle ilk oyunu Xbox 360 için Amerika'dan sipariş vermiş, kargo ile gelmesini beklerken forumda aylar önce yazılmış ve silinmemiş spoilerı görünce bütün hevesim kaçmıştı. Öyle ki oyunu yine de saatlerce oynamış fakat belli noktadan sonra devam etmemiştim. Darısı belki yeni nesil Emülatörlere diyelim. İkinci oyun ise hem forumda hem de Google aramalarında yediğim spoilerlar ile zehir olmuştu. Neyse bu kadar dramdan sonra oyuna geçeyim. Karakterlerden başlayalım. Oyun bir prequel olması nedeniyle bazı karakterleri, Dünyasını ve Hikayesini biliyorduk. İşte burada Arthur Morgan gibi Oyun Dünyasının en baba karakterlerinden birisi ile tanışıyoruz. Son yıllarda oynadığım en iyi ana karakterlerden birisi diyebilirim. Karakter her Rockstar oyunu gibi çok iyi yazılmış ve işlenmiş. En son GoW'da Kratos'da aynı hissetmiştim. Hallederiz Dutch, Yaralı Yüz Marston başkan, Hosea, Uncle falan derken bir sürü yan ama önemli karakterler ile bir Dünyaya giriyoruz. Oyun özünde bir Macera ve Yol hikayesi diyebiliriz. Az çok bildiğimiz bir sona bölümler olarak işleyerek gidiyoruz. Oyun toplam 6+2 olarak 8 bölümden oluşuyor. Özellikle son iki bölüm beni oldukça şaşırttı. Artık bitse de gitsek kafasındayken yeni soluk getirdi diyebilirim. Simülasyon hak getire.. Rockstar bu konuda gerçekten insanı mest ediyor. Oyunun dünyası şimdiye kadar yaratılmış en iyi Açık Dünya diyebiliriz. Animasyon ve Mekanikleri de bir o kadar iddialı. Bu konuda Last of Us 2 oynamadığım için şuanda benim adıma tepe noktası RDR 2 oldu. Animasyon kalitesi o kadar iyi ki karakterin ağır ve hamlığı insanı oyundan soğutmuyor. Combat dahil bütün mekanikler ustalık kokuyor. Rockstar'ın animasyon ve fiziksel konularında bu kadar başarılı olması, özellikle 5 yıllık bir oyunda bu kadar gerçekçi olması yapım aşamasındaki GTA 6 için insanı oldukça heyecanlandırıyor. Açık Dünya aktiviteleri, Yan Görev ve Etkinliklerden fazla söz etmeye gerek yok. Yine klasik R* kalitesi. Her görev at sırtında yolculuk yaparken işleniyor, özünde bunu öldür, şunu tut getir şeklinde ilerliyor. Ama şoke edici veya şaşırtıcı oldukça ilginç görevlerle de karşılaşıyoruz. Easter Egg ve Referanslar oldukça fazla karşımıza geçiyor. Red Dead Redemption'u daha nasıl övebilirim bilmiyorum. Oyunu 130 saat oynadığımdan bahsetmiştim. Bunun yarısı gezmek ile geçmiştir diyebilirim. En son böyle zaman geçirdiğim oyunlara ilk RDR ve Skyrim'i örnek gösterebilirim. İkisinin de ortak noktası ise bitirmememdir. Onları bitirmeyip de AC Origins ve Ac Odyssey'i bitirmem ise benim ayıbım olsun. Son olarak oyunun Türkçe Yaması ve yaşananlardan söz edeyim. Zamanında forumda yama yapan ekibi en çok destekleyenlerden birisiydim. Bir anda yamayı iptal edip forumdan çekilme kararlarında da üzülmüştüm. Nasılsa yaptıkları yama bir şekilde sızdı ve GPT Çeviri adı altında yayımlandı. Oynayacak arkadaşlara yamayı şüphe duymadan önerebilirim. Bildiğin el çevirisi ve kalite kokan bir yamadır. Sırada Rockstar ne kadar GTA VI dese de Red Dead serisinin üçüncü veya dördüncü mü desek beklemek var kendi adıma. Umarım yine Prequel devam ederler de Arthur babanın gençliğini ve Dutch & Hosea ile tanışması işlenir. Farewell Arthur Morgan.. thegameawardsyoutube Music from Red Dead Redemption 2 performed live at The Game Awards 2018. https://www.youtube.com/watch?v=k0B-palOEK8 |
Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (840. sayfa)
-
-
ben de oyunu dün bitirdim. reddit'de 1-2 hafta önce dutch ile ilgili ufak bir spoiler yediğimi sanmıştım ama neyseki tam yememişim.
spoiler işinden bende gerçekten çok nefret ediyorum. oynamadığım bir oyun ise asla konusuna girmem, youtube videosu görürsem hemen ilgilenmiyorumu çakar atarım listeden. resmini görsem detaylı bakmam bile. bu sayede paçayı kurtarıyorum sanırım.
oyunla ilgili konuşmam gerekirse 2 defa baştan başladım bir türlü saramadım ama 3. sefer öyle bir girdim ki olaya şu ana kadar oynadığım en iyi oyunlardan biri diyebilirim. sanırım bir kaç ay sonra bir kez daha baştan başlar bitiririm.
-
O zamanlar toyduk hocam. Yıl 2011 veya 2012 falandı. Konsolu almış, hevesle oyunun Amerika'dan gelmesini bekliyorum falan. Konudan da diğer üyelerin mesajlarını okuyarak mest oluyorum. Arkadaşın birisi spoilerı çakmış, üstüne de 6 ay geçmiş. Ben oyunu bitirdim ama silmedim. Arada girer, atım ile dolaşırım yine. Oyunda gezerek bile keyif alabiliyorsun, beni en çok çeken tarafı o.
-
Bu nokta nokta gibi görünen bir bozulma var neden oluyor bilen var mı? Ekran kartım rx6600.
Oyun mu güncelleme ile bozuldu ekran kartından mı kaynaklı?
-
Ekran kartı bozulsa böyle olmaz diye düşünüyorum. Monitörünüz de ölü piksel olabilir. Ama oyunun son güncellemesi kaynaklı da olabilir lakin son güncelleme problemli biraz. Oyunun Ekran kartı Ram ihtiyacı bile 1 tık artmış durumda. Kısaca sorununuz büyük olasılıkla güncelleme kaynaklı. Başka oyunlarda olmuyorsa sıkıntı değil ama oluyorsa bir monitöre ölü piksel ve benzeri testleri yapın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
RDR 3 den önce sırada RDR 1 Remastered var. Oda GTA 6 bitince yapacakları listesinde. Yapımına başlanıyordu ama GTA 6 zaman ve para harcamak için askıya aldılar. Yalnız Remastered halini yapınca yeni görevler ekleyip oynanışı uzatırlar diye düşünüyorum çünkü RDR1 oynanış süresi 2. oyundan çok daha kısaymış sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 7 Haziran 2023; 11:41:38 > -
RDR Remastered iptal oldu diye biliyorum. En azından askıya alınmıştır bence. Trilogy çok kötü patladı. Rockstar maalesef eskisi gibi değil artık. O yüzden GTA 6 için bile çok ümitli değilim. Sızan görüntüler de pek memnun etmemişti beni. Yine de ilk oyun her türlü oynanmalı bence.
-
Monitörde sıkıntı yok, ya oyun güncellemesi ile veya da ekran kartı güncellemesi ile alakalı gibi.
-
Mesajımda askıya aldıklarını yazmıştım. İptal olmadı askıya alındı ama sonra iptal ederlerse bilemiyorum. Resmi açıklamada GTA 6 odaklanacakları için RDR1 Remastered askıya aldıklarını açıklamışlardı.
RDR ekibini de GTA 6 kaydırdılar çünkü.
-
Merhaba arkadaşlar ben oyuna başlayalı 4-5 gün oldu kafama takılanları sorsam yardımcı olabilirmisiniz ben silahları ata koyamıyorum bir şey almak istesem dolu diyor,bir silah vs almak istesem elimdekini atıp alıyor mesela bir kamp görevi vardı baca içinden para aldığı o bacanın önündeki tüfeği temizleyip aldım fakat benim tüfeği atmak zorunda kaldım varmıdır bunun bir yolu şimdi şu 4 tane haydut görevi var resimlerini çekmemiz gereken onlardaki 3 silahda değerliymiş izlediğim videolara göre nasıl alcam 2 silah taşıyabiliyorum peki elimdeki 2 silahı atıp alsam 1 tanesini alamıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORKMAZ60 -- 14 Haziran 2023; 15:25:12 > -
RDR 2'de kamptaki can dostumuz Cain karakterine hayat veren Einstein, 13 yaşında hayatını kaybetmiş.
pcgamerEinstein, the dog who played Cain in Red Dead Redemption 2, has diedhttps://www.pcgamer.com/einstein-the-dog-who-played-cain-in-red-dead-redemption-2-has-died/?utm_campaign=socialflow&utm_source=twitter.com&utm_medium=social -
Arkadaşlar tekrar kurdum oyunu da Türkçe yamayı son sürüm indirdim Makine Çeviri üzerinden. Oyun zaten steam sürümü son sürüm. Kutucuk sorunu yaşıyorum. Font Fix'i her seferinde açmak zorunda kalmadan kalıcı çözüm var mı?
-
Onu açmak şart. Aslında o yamayı programsız kullanılacak hale getirmiş bir YouTube kanalı var. Yama içinde link vermişti. İddiası oyuna gelen güncellemeler yamayı etkilemiyordu. O kanalı tekrar bulursam size link atarım. Tekrar bulursam dedim çünkü takip ettiğim bir kanal değil. Bu arada YouTube o yamayı o hale getirip paylaşmış ama kendisi komik bir şekilde o yamanın bizlerin sürekli kullanmakta olduğu yama olduğundan bir haber çünkü soran birine ben yamayı netten buldum programsız çalışacak hale getirdim demiş. Ama tarif ettiği yama bildiğimiz Makine çevirinin el çevirisi olan ve bizlerinde kullandığı yama olduğunu belli ediyor.
ben yamayı direk kullanıyorum
-
Bu oyunda haritanın sol alt kısmında hiç bir hikaye var mı? Oraları gezdim dolaştım tüm harita açılsın diye. Bir sürü mekan var ama oyunun hikayesi ile ilgili hiç bir şey yok gibi oralarda. Kocaman da bir alan, kale bile var ama orada ne olmuş, ne yaşanmış hiç anlamadım.
-
Cok blurlu ve puslu ya oyunun goruntusu. Keskinlik artirinca da yapay duruyor. 4070 ti ve 2k monitor alabilirsem oyle oynayacagim. Şu bir ayar var aklima gelmedi adi yüzdelik olarak cozunurluk miktarini mi ne arttiriyor onu acinca 1250 yapinca bile goruntu cam gibi oluyor ama kart bas bas bagiriyor bu sefer de.
Aslinda bazi ayarlardan feragat edip cozunurluk olceklendirme yukseltilebilir. Dlss falan acmiyorum zaten native cozunurluk. 1080p 60 fps hedefliyorum o yonden de kafam rahat. Oyuna gorsel etkisi az olan ancak fpsnin icinden gecer ayarlar neler? Stabil bir grafik ayari var mi kullanilan?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 21 Haziran 2023; 9:46:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rdr1 ait bir bölge. Rdr2 de orada hikaye ile ilgili kısım yok ama Rdr2 de koymuşlar. Ama orada kasaba Şerif ofisinde arananlar ilanı olabiliyor ve istersen o ilanları toplayıp o bölgede ödül avcısı gibi kanun kaçaklarını yakalayıp teslim edebiliyorsun. Keşke hikaye ile ilgili orada da bir kaç göre olsaydı ama maalesef yok.
Merhaba arkadaşlar. ben bu oyunu bayadır oynamak istiyorum. En ucuz nereden satın alabilirim şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BenchmarKingyoutube#reddeadredemption #bestsettings #pcgaming ⏰Timestamps : 0:00 Intro 0:54 Categorizing settings 1:12 Image Quality (DLSS and FSR) 1:48 Image Quality (Anti Aliasing) 2:18 Group 1 : Textures and Geometry 2:23 Texture Quality 2:41 Anisotropic Filtering 2:59 Geometric Level Of Detail 3:34 Tesselation Quality 3:51 Parallax Occlusion Mapping 4:20 Group 2 : Shadows 4:24 Shadow Quality 4:40 Far Shadow Quality 4:56 Soft Shadows 5:22 Grass Shadows 5:34 Long Shadows 5:51 Screen Space Ambient Occlusion 6:16 Full Res Screen Space Ambient Occlusion 6:39 Group 3 : Volumetrics and Lighting 6:34 Lighting Quality 7:16 Global Illumination 7:37 Near Volumetirc Resolution 7:50 Far Voluemtric Resolution 8:06 Volumetric Lighting Quality 8:19 Unlocked Voluemtric Raymarched Res 8:40 Group 4 : Reflections 8:43 Reflection Quality 9:07 Reflection MSAA 9:33 Mirror Quality 9:45 Group 5 : Trees and Foliage 9:50 Grass Level Of Detail 10:13 Tree Quality 10:28 Tree Tesselation 10:45 Group 6 : Water 10:48 Water Refraction Quality 11:02 Water Reflection Quality 11:17 Water Physics Quality 12:08 Some additional Settings 12:12 Particles Settings 12:39 Decal Quality 12:52 Fur Quality 13:08 DX12 Vs Vulkan 13:40 Optimized Settings 13:54 Optimized Settings Vs Max Settings (With TAA High) 14:31 Conclusion 15:10 Outro ►Check out more optimization guides : https://youtube.com/playlist?list=PLoW6k48APmp37pvrrbMVrUNeOArhCFG60 ►Join the channel : https://www.youtube.com/channel/UCEL03vxCWzPzXcarexAIFHg/join ✨Support the channel by : 🔴 Subscribing and watching my videos without an Ad blocker 🔴 Using the Super Thanks Button under the video 🔴 Buying me a coffee from here : https://www.buymeacoffee.com/Benchmarking 🔴 Or from here : https://www.paypal.com/paypalme/BenchmarKing1 ►Full Specs : ●CPU : AMD RYZEN 5 5600X 6-Core 3.7 GHz (Up to 4.6GHz). ●Cooler : Enermax LIQFUSION 240mm Liquid Cooler. ●Motherboard : Asus Prime B550m-k ●GPU : ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 MINI ●RAM : G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16 GB) 3600 MHz DDR4 CL16 ●SSD : Samsung Evo 970 plus 500GB ●PSU : Corsair RM750 80+ Gold Certified ●Case : Lian Li LANCOOL 215. ●Windows : 10 Pro Version 22H2. Tags : Red Dead Redemption 2 optimization Red Dead Redemption 2 benchmark ray tracing Red Dead Redemption 2 PC Red Dead Redemption 2 performance Red Dead Redemption 2 best settings boost fps Red Dead Redemption 2 Red Dead Redemption 2 boost fps improve performance Red Dead Redemption 2 Red Dead Redemption 2 low end Red Dead Redemption 2 optimized settings Red Dead Redemption 2 dx12 Red Dead Redemption 2 low end pc Red Dead Redemption 2 pc fps boost Red Dead Redemption 2 pc download how to boost fps Red Dead Redemption 2 pc performance Red Dead Redemption 2 pc Red Dead Redemption 2 rx 570 Red Dead Redemption 2 rx 480 Red Dead Redemption 2 gtx 1050 ti Red Dead Redemption 2 1050 Red Dead Redemption 2 rx 470 Red Dead Redemption 2 RTX Red Dead Redemption 2 low end GPU Red Dead Redemption 2 optimization Red Dead Redemption 2 benchmark Red Dead Redemption 2 PC Red Dead Redemption 2 performance Red Dead Redemption 2 best settings boost fps Red Dead Redemption 2 Red Dead Redemption 2 boost fps improve performance Red Dead Redemption 2 Red Dead Redemption 2 low end Red Dead Redemption 2 optimized settings Red Dead Redemption 2 dx12 Red Dead Redemption 2 low end pc Red Dead Redemption 2 pc fps boost Red Dead Redemption 2 pc download how to boost fps Red Dead Redemption 2 pc performance Red Dead Redemption 2 pchttps://www.youtube.com/watch?v=Hyzp4zRivis&feature=youtu.be
Hocam merhaba, bu videodan o tarz ayarları bulabilirsin, daha yeni çekilmiş yani güncel bi içerik. Ayrıca bu kanal pek çok oyuna bu tarz içerik çıkartıyor, hatta tek tek patch’lerden sonra nelerin değiştiğini falan da inceliyor, takip etmeni tavsiye ederim.
Dediğin ayar evet Resolution Scale. Benim de tavsiyem normal ayarlardan kısıp Scale’i 1.25’te tutman olur. Ben, oyunu PC’ye ilk çıktığı zamanlarda oynayıp bitirmiştim ve o puslu blurlu durum, Resolution Scale ayarıyla çözene kadar günlerce beni de rahatsız etmişti. Yıllar geçmiş ama bu problem hala çözülememiş, üzücü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 22 Haziran 2023; 12:45:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aha! aranan kan bulundu. Ben direkt ultra ultra yapıp girince -ağaç teselasyonunu bile açıyorum- kart bağırıyor tabii. Çoğu ayarı kısmam gerektiğinin farkındaydım ama hangilerini kısmam gerektiğini de bilmiyordum. Akşam eve geçince şu oyuna bir ayar çekeyim. O puslu görüntüyü yok etmek öncelik. Dediğin gibi ayarlardan feragat etmek pahasına resolution scale arttırılmalı. Öyle böyle rahatsız etmiyor çünkü. Hani oyun dışı bir problem mi var diyorum ama yok. Odyssey oynuyorum aynı çözünürlükte native scale, cam gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X