Şimdi Ara

[Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
68
Favori
78.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eset da sürekli bir dosyayı siliyor tehlikeli diye, bilemedim şimdi [Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC) 

• @ak124 I'm sorry, but I've got a lot on my plate at the moment, so I can't help you guys.

@MonacoDoom Özelden yazar mısınız? Yardımcı olmaya çalışırım.@BJK

• CriminaL277_ kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık. Yama ps4 için çıkacak mı?

Tamam hocam çözdüm sorunu fitgirl ablamızın sürümüyle çalışıyormuş meğerse, razor sürümünü silip fitgirl yükleyince düzeldi.

Sağolasın düşünmen yeterli de ben İngilizce oynamaya karar verdim, o dosyayı antivirüs'ün yok saymasını istemiyorum şahsen [Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC) 

• Türkçe yama bende çalıştı sorun yok, tek sıkıntı virüs proğramı otomatik olarak türkçe yama dosyasını siliyor. Tr yamayı oyuna kurduktan sonra avast virüs proğramını etkinleştirmiştim Tr yamayı RDR1'in dosya bileşenlerinden otomatik silmiş. Oyuna giriş yapacağınız zaman mecburen virüs proğramınızı devre dışı bırakmanız gerekiyor, yoksa otomatik kendi siliyor yamayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 31 Ekim 2024; 23:52:49 >
  • iyi akşamlar arkadaşlar eski adıyla ALPARSLAN yeni adıyla BARON isimli bir oyun geliyor oyun gta tarzı MAFİA 1 DE tarzı ve tamamen türk yapımı ankarada geçiyor oyunu tek başına geliştiren (isim vermiyorum) arkadaşımıza çok teşekkür ederiz demo yu indirip denemeniz eksiklerini steam sayfasına yazmanız yeterlidir desteklerinizi bekliyorum

red dead redemption 1 pc için karakter eksiklerini tamamen türkçeleştirmek için uğraşan, emek veren Criminal arkadaşımıza da sonsuz teşekkürler şimdiden emeklerine sağlık, bağış için mehmetçik, losemi kardeşlerimize desteklerimizi kesmeyelim, esirgemeyelim ve zor dönemlerden geçiyoruz

• Servetpanpa37 kullanıcısına yanıt
    Antivirusu komple kapatmaktansa sadece oyunun klasörünü dışlamalara alsanız daha iyi olmaz mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlarım menüde ve eşya acıklamalarında ş,ğ,ü falan olmaması beta sürüm ile alakalı değil mi? yoksa benim yamada mı sıkıntı oldu emin olmak için soruyorum.

• Jedi_masterr kullanıcısına yanıt
    Beta arkadaşlar beta nedir? Tam sürümü çıkmamış bir şeyi tam sürüm olmadığı "Finale" ulaşmadığı halde denemek demektir yani sorun siz de değil arkadaşlar bu bir "Demo" sürümü yani Tam Sürüm yayınlanınca muhtemelen çok daha Kaliteli ve hatasız bir yama göreceksiniz arkadaşlar bu Beta sürümü denmiş konuda zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 1 Kasım 2024; 2:10:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neyse ben de dayanamadım yapımcı arkadaşa güvenerekten tarama dışı bıraktım yamayı öyle kurdum, emeğinize sağlık @CriminaL277_ [Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC) 

• Yamanın geliştirme tarafında bulunduğum için birkaç açıklamada bulunmak istiyorum.

Yamaya ait dosyalar korumalı ve kriptolu olduğu için ve unsigned yani imzalanmamış olması nedeniyle false-positive uyarısı alınabilmekte. Bu gayet normaldir. Çünkü oyunu yamalamak için oyuna birçok müdahalede bulunan, ayrıca kriptolu olan mod dosyası doğal olarak Defender ve diğer Antivirüsler tarafında MLscore değerini tetikleyebilmekte, haliyle potansiyel virüs gibi algılayabilmekte. Kaldı ki verilen tarama sonuçlarındaki uyarı veren güvenlik araçlarının çoğunun bilinirliği ve doğruluk oranı bile belli değil. Hepsi ortak bir mantık üzerinde AI yapısından faydalanarak tahmini sezgisel skor belirleyip virüs veya değil diye gruplandırmakta. Ortaya çıkan MLscore değerine göre ilgili dosyanın ne amaca hizmet ettiği veya ne yaptığına bakılmaksızın değerlendirilir ve buna göre puanlama yapılarak heuristic/sezgisel tanımlaması ile potansiyel virüs ibaresi belirtilir.

Virustotal sonuçlarına bir bakalım:

[Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC)

AliCloud VirTool:Win/Packed.VMProtect.AM (Koruma tarafında kullanılan ek bir araç, aynı sistemi Ubisoft neredeyse tüm oyunlarında kullanıyor, araştırabilirsiniz.)

Bkav Pro : W64.AIDetectMalware (AI, yani yapay zeka ile algılandılığı belirtiliyor. Sezgisel analize dayalı demektir)

CrowdStrike Falcon: Win/malicious_confidence_90% (D) (Aynı şekilde yapay zeka ile değerlendirme bazında %90 skor oranında tehdit olarak görülmüş, ancak bu da bir yapay zeka algılama metodudur)

CTX Dll.trojan.generic : Geliştirilen yama saf paketlenmiş bir dosyadan oluşmuyor. Oyuna teknik olarak müdahaleler yapan bir asi/dll zaten mevcut, bu olması gereken bir durum gayet normal.)

Cylance : Unsafe (Güvensiz demiş, peki deyip geçiyoruz)

Cynet : Malicious (score: 100) (Aynı şekilde skora dayalı bir sezgisel tahmini değerlendirme)

Gridinsoft (no cloud): Trojan.Heur!.02212022 (Heuristic, yani sezgisel demiş, daha önce belirttiğimle aynı)

Ikarus : Win32.Outbreak (Alakasız bir sonuç, yorumlamaya bile değer olacağını sanmıyorum)

Malwarebytes : HackTool.Patcher (Sanırım en doğru tanımı belirlemiş araç bu. Evet bu bir hacktool patcher, çünkü yama işlevi görmekte. Oyuna ve dosyalara müdahale ederek yamanın çalışmasını sağlamakta.)

McAfee Scanner : Real Protect-LS!38950B90395D (? :D)

Palo Alto Networks : Generic.ml (Belirttiği gibi AI ML değerlendirme bazlı bir sonuç)

SentinelOne (Static ML) : Static AI - Suspicious PE (Şüphelenmiş, peki..)

Symantec : Trojan.Gen.MBT (WOW)

Özete gelecek olur isek yukarıda belirtilen sonuçların çoğu alakasız, arasında en mantıklı olanı Malwarebytes tarafından konulan tanıdır. Oyunları/programları modlayan/değiştiren/müdahale eden bu tür araçlar zaten hacktool olarak geçer. Bu virüs demek değildir. Kullanıp kullanmamak yamayı kuracak kullanıcının kararında olup kimseye zorla yama kurulum yapılmıyor haliyle. Emek verilmiş, üzerinde uğraşılmış fonksiyonel bir yamanın, haliyle korunması için de ek önlemler aldığımız doğrudur. Bunun sebebi ise yamanın çalınarak başka insanlar/topluluklar tarafından kendi yamasıymış gibi ücret adı altında satılmasını engellemektir. Kısaca amaç ortada olan emeği korumaktır.

Ek olarak;

Şu an yama beta sürümünde olduğu için eksikleri olması normal, halihazırda zaten konuda belirtilen font tarafında eksikler mevcut. Ancak tam sürümde bunlar giderilmiş olacak, ayrıca false-positive algılamalar için de ek uğraşlarımız olacaktır. Biz de hiçbir antivirüsün veya güvenlik aracının uyarı vermesini istemeyiz, ancak bunu sağlamak bu kadar basit değil. En basit haliyle paylaşılan dosyalar imzalanmış dosyalar bile değil, haliyle böyle algılanması çok çok normal. Ancak elimizden geldiğince yamayı daha da geliştireceğiz. Bu süreçte hem hatalarını giderip, hem stabilitesini arttıracak hem de false-positive algılanmasının mümkün olabildiğince önüne geçmeye çalışacağız.

Yamayı kullanıp oynayan arkadaşlara iyi oyunlar dilerim. Destekleyen, güzel yorumlarını yazan ve projenin gelişmesini sağlayabilecek yapıcı eleştirisini belirten arkadaşlara şahsım adına teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xDeftones -- 1 Kasım 2024; 3:11:9 >

• Elinize sağlık.

• çok güzel yama eline sağlık.

• Güzel olmuş eline sağlıq

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc de yıllardır Orjinal Kaspersky kullanıyorum.Yama için sıkıntı vermedi.Kaspersky kullananlar bilir sıkıntılı bişey olduğu zaman anında müdahele ediyor.O yüzden benim yamadan yana içim rahat.

• Dosyanı bula bilmiyorum, lütfen yardım edin

• Arkadaşlar kesin çözümü söylüyorum birçok yöntemi denedim cye kurma falan filan sadece şu verdikleri yöntemde çalıştı 2: VCREDİSTİ KURUN

DODI sürümü benimkisi. Ayrıca yamayı yapan arkadaşa buradan çok teşekkürlerimi sunuyorum

• Çok teşekkürler, elinize sağlık. Daha önce de Xenia üzerinde Türkçe yamanız ile oyunu bitirmiştim, oyun süresince herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım.

PC için Türkçe yamanızın tam sürümünün çıkmasını heyecanla bekliyorum.

Yukarıda geçen yorumlar üzerine beta versiyonunu indirip Kaspersky Internet Security ile tarattım.

AV olarak Kaspersky'nin güncel olarak false positive verme oranı oldukça düşük, şahsım olarak Dodi'den sürekli olarak crack oyun kullanıyorum. Bu zamana kadar herhangi bir tespit edilen tehdit olmamış olup size ait olan beta versiyon yamanızda da tespit edilen tehdit yoktur. Aklında şüphesi olan arkadaşlar, güvenle söz konusu yamayı kullanabilirler.

• 0xDeftones kullanıcısına yanıt

Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler, benim de ESET uyarı veriyordu ama davranışından dolayı şüpheli olarak bakıyordu. Ben de yabancı forumlarda da araştırdım Ubisoft başta olmak üzere sezgisel olarak antivirüsler dijital olarak imzası olmayan bu dosyaları şüpheli dosya olarak işaretliyorlar.

Alıntı

metni:
    Yukarıda Ubisoft'ta da aynı sorunu yaşayan bir kullanıcıya dijital imzasından dolayı olduğu açıklanmış

Eh yamayı yapan sizin gibi arkadaşların emeklerine saygısızlık yapmamak ve de güvendiğim için dün gece ben de yükledim, tekrar elinize sağlık. [Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC) 

Bu arada yamayı yükleyip de hala oyunu İngilizce olan arkadaşlar varsa (antivirüsün dosyayı silmediğini varsayarak) , yüzde 99 Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One yamasını yüklemedikleri içindir.

Bunu yüklediğinizde oyun açılırken Türkçe yama için bir splash screen (açılış ekranı) görüntüleniyor ve yama aktif hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 1 Kasım 2024; 11:51:57 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.