Reddit Programcılık Soruları - forumdaki gönderiden PDF belgesi düzenledim
-
-
B̶i̶t̶m̶e̶d̶i̶n̶i̶z̶ ̶b̶i̶r̶,̶ ̶y̶e̶t̶e̶r̶ ̶y̶a̶!̶
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 3 Aralık 2024; 23:29:57 > -
Problem nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Aralık 2024; 14:57:43 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış anlamanıza neden olan ve yukarıdaki tümcem ile şikayet ettiğim silinen mesajı silen yönetici arkadaş, bu yanlış anlaşılmaya yardımcı olabilir mi?
Yukarıdaki mesajım size karşı değil, şikayetim sonucunda silinen spam mesaja yönelik idi. O mesaj silinince, siz öbür türlü anlamışsınız.
Yanlış hatırlamıyorsam... DWG'den PDF'e dönüşüm yapan bir site/yazılımın reklamı idi.
Are we cool?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 3 Aralık 2024; 4:44:24 > -
silinen mesajı görmedim. sadece benim konu altında tepki yazısı görünce; ben de tepki koydum.
bu arada konusu açılmışken, benim PDF belgesi ne Word, ne HTML 'den PDF'ye dönüştürerek değil, LaTeX adında Türkiye'de çok bilinmeyen (ancak eygede bayagı bilinip kullanılan)
bir doküman biçemleme sistemi ile oluşturuldu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Samimiyetle söylüyorum, yazdığım mesaj, o saçma spame karşılık idi. Komik oldu böylesi en iyi deyimle, anlaştığımıza sevindim.
LaTeX için de helal olsun size.
LaTeX olsun başka TeX olsun hep "yauv bir gireyim şuna" deyip de onyıllar geçen unsurlardan.
Maaşlı çalışırken, yan masa komşum, hem MATLAB kitabını hem de doktora tezini LaTeX ile hallediyordu. Hep içimde bir uktedir LaTeX. Amma... daha PS'e, Ghostscript'a hakim değilim. İtici güç olur bu umarım. Konu dışı ama... kimi durumlarda/işlemlerde (özellikle OLE içeren) ODF yazılımları, çok uzun yıllar boyunca ilgilenlmeyen hatalar içeriyor. Canımı sıkıyor bu, yine M$ Office'te buluyorum kendimi.
Bu arada, asıl konuyu baştan okuyorum -aslında deneyerek, yaparak okumam gerekli de, sıkılıyorum artık koddan- dikkatimi çeken bir şey...
Başlarda CMDer kullanıyormuşsunuz, benim okuyabildiğim yere kadar, CMDer'dan Emacs'a geçmişsiniz. İlerisinde yine değişiklikler, geri dönüşler oldu mu... henüz oralara gelmedim. Onu soracağım. Özellikle neden CMDer'dan Emacs'a geçtiniz?
-
Benim tepki mesajını değiştirdim. Kişiselden nötr duruma getirdim
LaTeX çoğu kişinin adını bile duymadığı bir doküman düzenleme sistemi.
"Zor Yoldan LaTeX" adlı bir belge yazabilirim. Kullandıkça öğrendim ben de.
Ancak LaTeX 'i esas öğrenmeme yol açan doküman "Türkçe Lisp Belgesi" (henüz bitmedi, çok yakında kapak görüntüsü gelecek)
o dokümanda (Lisp'e ek olarak) LaTeX öğrenme serüvenimi de anlatıyorum. Ancak dokümanı düzenlerden bir aşamadan sonra
LaTeX'in esas altyapısı olan (+ kullanması daha güç olan) TeX'i de öğrendim çünkü LaTeX tek başına, benim dokümanın gereklerini karşılamamaya başlamıştı.
TeX'i kullanmaya başlayınca onun bir doküman düzenleme sisteminden cok bir programlama dili gibi kullanılabildiğini de görüyorsunuz.
Nitekim, dokümanın içinde TeX işlerini kolaylaştırmak için kendi gereksinimlerime özel TeX fonksiyonları yazmaya başladım
Böylelikle Word, FrameMaker, gibi öteki doküman düzenleme sistemlerinde olmayan türde işleri kolaylayıp daha sofistike bir belge yapabiliyorsunuz.
CMDer, Windows'ta CMD.exe'nin yerine alternatif komut satırı programı.Evet onu kullanıyorum ancak Emacs editör yerine değil.
Orada bir nesi karıştırdın sanırım. Belki VIM yerine Emacs kullanmaya başlamamla karıştırdın sanırım.
Emacs dediğimizde başka bir eygenin kapıları açılıyor. VIM 5 yıl, kullandım (2010-2015 arası) 9 yıldır Emacs.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Haaayııırrrr....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X