Şimdi Ara

REDMİ NOTE 13 (PRO - 5G) SERİSİ [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
22
Favori
25.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlçelerde operatörler, birden fazla band'da 4g yayını yapmaktadır. Ana yollardan uzak ve köy gibi yerlerde, operatörler 4g desteğini, yalnızca 4g band 20 üzerinden vermektedir. Bu destek uluslararası standarttır aynı zamanda... Yani ülkemize gelen turistler, dağ - bayır - köy gibi yerleşim merkezleri dışına çıktığında, hızlı internete 4g band 20 üzerinden bağlanabilir ancak. Bu standart diğer ülkelerde de böyledir. Yalnızca uzak doğudaki ülkelerde 4g band 20 kullanılmıyor. O ülkelerde hızlı bağlantı gsm'in diğer band'ları üzerinden sağlanıyor.

Yani bilgileri vermekten maksat, telefonlar üretilirken, kullanılacakları coğrafyalara göre üretilmektedir. Çekik gözlüler kendi coğrafyası için ürettiği telefonları satamayınca, dubai gibi serbest pazarlar aracılığıyla, diğer ülkelere pazarlamaktadır. Ülkemizdeki kullanıcılar ise, fiyat avantajına aldanıp satın almaktadır.

Düşünelim ki, 4g band 20 olmayan telefon kullanıyoruz ve avrupa tarafına seyahat etmek söz konusu oldu. Avrupa ülkelerinde de şehirlerden uzak yerleşim yerlerinde hızlı internet 4g band 20 üzerinden iletilmektedir.

5g simgesini yanlış görmüş olabilirsiniz. Ya da telefonun yazılımında bug vardır ve hatalı görüntüleme yapabilir.

İlaveten; 5g devreye girse bile, kırsalda 4g band 20 tek seçenek olarak kullanılmaya devam edecek... Yani 4g band 20 seçimi ülkemiz ve avrupa için önemli...

Yurtiçinden kayıtlı faturalı telefon aldığımızda, 4g band 20 var mı ? diye sormuyoruz bile... Çünkü, 4g band 20 olmayan bir modelin ülkeye ithal edilmesi mümkün değil...

Özetle; yurtiçinden kayıtlı faturalı telefon satın alınmadığı durumda, global donanımlı cihaz mıdır ? diye araştırarak almak gerekmektedir.

• kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt

İlk xiaomi deneyimiz galiba

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Anladım hocam kıymetli bilgileri paylaştığınjz için,Sonsuz teşekkür ediyorum sizlere..

Ben bu global malı band20 muhabbetini duymuştum eskiden ve ce sertifikalı telefon aliyordum hep.Ama uzun zamandır telefon almadığımdan unutmuşum,sonradan aklıma geldi ama işten geçmiş oldu.Neyseki tek tesellim kırsal kesimde yaşamiyorum..Hayırlı günler dilerim sizlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redmi note 11 pro5g'den redmi note 13 pro'ya geçtim. Daha önceden kullandığım nfc ödeme hiç bir şekilde çalışmıyor. 2 ayrı banka ve sim wallet -hce wallet iki ayarı da denedim cihazlar ödeme almıyor.

nfc ayarı altındaki resetleme işlemini de yaptım sorun çözülmedi. googleda da bu problemi yaşayanlar var , bu cihazın nfcsi mi sorunlu acaba ?

• YD fiyatlarda gerileme devam ;

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Black (Global) - 346 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Purple (Global) - 346 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G White (Global) - 346 $

hocam siz bu serinin takipçisisiniz sanırım. yukarıda bir mesaj yazmıştım nfc ile alakalı onu çözdüm. şimdi sıkıntı şu telefon wifi 20hz bağlanıyor ve 72mbps ile sınırlı kalıyor.

eski telefonum redmi note 10 pro ile masada yan yanalar , note10pro 40hz bandında 150 mbps bağlantı kurarken bu niye böyle kısıtlı kalıyor. iş yerindeki wifida da 72mbps

• designr kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz konuda hiç deneyimim yok maalesef...

Peki bildirim merkezi gri arkaplan için çözüm biliyor musuz? redmi note11pro ile blurlu arkaplan olurken bunda ve bazı modellerde gitmişler çiğ iğrenç gri arkaplan yapmışlar

• designr kullanıcısına yanıt

Hocam bahsettiğiniz konularda daha önce sorun yaşamadığım için, fikir beyan edemiyorum.

• Farklı hızlar alması muhtemelen çekim gücüyle alakalı. Farklı telefonların farklı malzeme kullanılması, wifi antenin farklı konumlandırılması, bulunduğunuz yer gibi çekim gücünü etkileyen faktörler var.

Modem-Router ınız ya eski bir model yada çok ucuz bir model olsa gerek, 72mbps 150mbps çok yavaş bağlantılar.

Redmi note 10 ve 13 pro ile AC veya daha üstünü destekleyen bir Modem-Router ınız varsa 867mbps almanız lazımdı. Sorun daha çok Modem-Router da gibi duruyor

Modem-Router ayarlarından 20mhz/40mhz değilde sürekli 40mhz kanal genişliğinde çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Yada Modem-Router ınız 5ghz destekliyorsa bağlayıp denebilirsiniz.

• 13 Pro Plus modelinde nfc aktif ve kullanıyorum.

geniş bilgi : https://forum.miuiturkiye.net/konu/hyperos-hindistan-rom-nfc-ses-kaydi-sebeke-guncelleme-esim.150744/#post-1540760

• Selam millet; redmi note 13 pro plus 5g nin farklı ulkelere ozel 4g versiyonu varmı. Bi telefoncudan global olanı istedim indian onerdi globalde 5g yok diyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redmi 13 serisinin tamamı global yazılımlı diye biliyorum...

Listede 5g yazmayanların hepsi 4g ;

Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Black (Global) - 170 $

Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Blue (Global) - 170 $

Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Green (Global) - 170 $

Xiaomi Redmi Note 13 8+256GB Gold (Global) - 170 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8+256GB Black (Global) - 219 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8+256GB Green (Global) - 219 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8+256GB Purple (Global) - 219 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Black (Global) - 346 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G Purple (Global) - 346 $

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 12+512GB 5G White (Global) - 346 $

• yclercn Y kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam redmi note 13 pro plus 5g global modeli mevcut ama piyasada çok zor bulunuyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam bu fiyatlara siz satış mı yapıyorsunuz? 13 pro+ modelini almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baturalp46 -- 20 Temmuz 2024; 20:45:53 >
  • Baturalp46 B kullanıcısına yanıt

Hayır, ben satış yapmıyorum. Bu fiyatlar yurtdışı fiyatlarıdır. Yurtdışı fiyatlar devamlı gerilediği için, kullanıcılar içerideki fiyatlarla kıyas yapsın diye veriyorum.

• Baturalp46 B kullanıcısına yanıt
    bu fiyatlara yurtdışı cihaz bulamazsınız yurtdışında bile o rakamlar değişkenlik göstermektedir keza yurtdışından gelen cihazı aynı rakama almayı düşünmek hayalperestlik olur.

• Yahu niye hayaperestlik oluyormuş ?

Aha da burada perakende fiyatlar bu düzeyde ;

REDMİ NOTE 13 (PRO - 5G) SERİSİ [ANA KONU]gudini.kg
    Прайслист (на заказ)
    https://gudini.kg/pricelist-na-zakaz

Ki, burası modele göre 5 - 10 - 15 dolar arası daha pahalıdır. Bu fiyatlarını verdiğim site telefonları Dubai'den getirip satıyor.

Mesela; çık Batum'dan satın al, fiyatlar hemen hemen benim verdiğim düzeydedir.

Günümüzde yurtdışından telefon satın almak için hala birden çok sebep var. İki kişi gidip birer tane iphone satın alıyorlar. imei serisi arka arkaya olan 2 telefonu, yurtiçinde birer imei kaydettirip, imei harcını yarı yarıya kırışıyorlar.

Samsung alanlar ise, Türkiye'ye girmeden Batum'da çok uygun fiyata imei çaktırıp, cihazı öyle sokuyorlar.

Yani bu yurtdışı telefon edinimleri, çeşitli sebeplere bağlı olarak hala devam etmektedir.

Adamlarda imei değiştirmenin yasallık sorunu bulunmadığı için dükkanlarda açıktan yapılmaktadır. Yani adamlar ticaretine bakmaktadır.

Hasılı kelam; yurtdışına çıkış imkanı olan, kendi sebebine bağlı olarak gider satın alır.

Burada önemli olan, yurtdışı fiyatlar, aydan aya 3 - 4 dolar arası geriliyor. Bizim yurtiçindeki satıcılar ellerindeki telefonu satamazsa, yüksek fiyattan aldığı için şişip kalıyor.

Özetle; kayıtlı yurtiçi telefon satın alınacak bile olsa, yurtdışı güncel fiyatları takip ederek almak, her zaman kullanıcıların menfaatinedir.

• REDMİ NOTE 13 (PRO - 5G) SERİSİ [ANA KONU]
    Chrome un çift uygulaması olmadığı halde sürekli linkleri çift olan uygulama ile açmaya çalışıyor ve açamıyor da. Bu sorunu yaşayan var mı?

• Hyperos kullanan bir arkadaş akıllı şarj özelliği varmı diye bakabilir mi? MIUI daki en büyük eksiklerden birisi bence kaç yıllık huawei de bile var

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.