Reflü

-
-
gaviscon diye hap şurup var iyi geliyor mide ekşimesine ama yine de öncelikli doktora git -
dün 3 bardak limonata(ama ekşi ekşi) 1 bardak asistli içecek 1 bardak hurmalı su 1 bardak ice tea içmem tetikleme olasılığı var mı -
Geçmiş olsun.
Gece kalkarken bazı insanlar alışkın olmadıkları için midelerinde sorun yaşıyor. Gece aniden kalkıyorsunuz ya mide bu durumlara alışkın olmadığı için veya mide de sorun varsa bu tür problemler yaşanabiliyor. Önceden böyle bir problem yaşamadıysanız ya dediğim gibi oruçtandır(gece ani kalkmaktan) ya da mide probleminden kaynaklıdır.
Aile hekimliğine veya uzman bir doktora gitmenizi tavsiye ederim başlangıçta hafif ilaçlar vereceklerdir diye düşünüyorum(özellikle uzman doktorlar) mideyle ilgili daha çok sorunlar yaşarsanız ilacının şekli(ağırlığı) değişecektir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Quard
Geçmiş olsun.
Gece kalkarken bazı insanlar alışkın olmadıkları için midelerinde sorun yaşıyor. Gece aniden kalkıyorsunuz ya mide bu durumlara alışkın olmadığı için veya mide de sorun varsa bu tür problemler yaşanabiliyor. Önceden böyle bir problem yaşamadıysanız ya dediğim gibi oruçtandır(gece ani kalkmaktan) ya da mide probleminden kaynaklıdır.
Aile hekimliğine veya uzman bir doktora gitmenizi tavsiye ederim başlangıçta hafif ilaçlar vereceklerdir diye düşünüyorum(özellikle uzman doktorlar) mideyle ilgili daha çok sorunlar yaşarsanız ilacının şekli(ağırlığı) değişecektir.
son 2 gündür oluyor hiç sıkıntı yoktu önceden.tek tükler dışında ayda yılda bir onlarda.Yarın aile hekimine gidicem.çünkü tüm belirtileri var.Teşekkürler bu arada :)
-
yanma olduğu an bir fırt ne sıcak ne soğuk süt içeceksin. öyle diyordu saraçoğlu -
asitli içeceklerden kesinlikle uzak dur. baharatlı ve yağlı yemekler yeme. gece yatarken boyun vücuda oranla daha yukarıda kalmalı ki mide asitin yemek boruna gitmesin. Gaviskonun şurubu var ondan al yanma başlayınca bir ölçek anında etki gösterip mide asitini bastırır ve yanmadan kurtulursun. ben iki yıldır çekiyorum bu sıkıntıyı inş sende ilerlemeden durur -
quote:
Orijinalden alıntı: bilaly.87
asitli içeceklerden kesinlikle uzak dur. baharatlı ve yağlı yemekler yeme. gece yatarken boyun vücuda oranla daha yukarıda kalmalı ki mide asitin yemek boruna gitmesin. Gaviskonun şurubu var ondan al yanma başlayınca bir ölçek anında etki gösterip mide asitini bastırır ve yanmadan kurtulursun. ben iki yıldır çekiyorum bu sıkıntıyı inş sende ilerlemeden durur
Dediklerini uygulayacam.sizde ağıza tükürük gelme olayı oluyor mu ? Aşırı derecede geliyor ağzım doluyor reesmen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kaptansy
quote:
Orijinalden alıntı: bilaly.87
asitli içeceklerden kesinlikle uzak dur. baharatlı ve yağlı yemekler yeme. gece yatarken boyun vücuda oranla daha yukarıda kalmalı ki mide asitin yemek boruna gitmesin. Gaviskonun şurubu var ondan al yanma başlayınca bir ölçek anında etki gösterip mide asitini bastırır ve yanmadan kurtulursun. ben iki yıldır çekiyorum bu sıkıntıyı inş sende ilerlemeden durur
Dediklerini uygulayacam.sizde ağıza tükürük gelme olayı oluyor mu ? Aşırı derecede geliyor ağzım doluyor reesmen.
ara sıra oluyor ve size tafsiyem eğer ortam müsaitse o tükürüğü yutmayın çıkarın rahatladığınızı hisseteceksiniz bir müddet sonra tekrar hatırlatayım baharatlı ve yağlı yemekler senin en büyük düşmanın olacak kesinlikle uzak dur değilse yemekten sonra hemen miden yanmaya başlayacak
-
Bende 7 aydır bu durumdan şikayetçiyim ama son 20 gündür ağzımdaki acı su veya tat hiç gitmiyor.Oda gün geldi 1 famodin 2 pantpas kullandım ama nafile.Hayatımı resmen elimden aldı.Yine doktora gideceğim yine endoskopi diyecek sanırım.Bu kadar şiddetli reflü olurmu yahu öncesinde böyle mide sıkıntım felanda yoktu.Pantpas olsun nexium olsun etki etmiyorsa ne halt yiyeceğim.Bir insanın sabah akşam hiç durmadan midesi rahatsız olurmu.7. ayım ve sanırım 3. endoskopi yolu gözüküyor.7 aylık süreç içerisinde ilaçlara rağmen midemde çok fazla tahribat olmuş olabilirmi zaten panik atak hastasıyım hastalık kansere çevirdi diye endoskopiye girmekten bile korkuyorum paranoyak oldum anasını satayım. -
ramazanda bunlar daha da artıyor. çünkü yemek yiyip yatıyoruz bu hem sağlıklık kap açısından hem de reflü için en büyük düşman en son yemekten 3-4 saat sonra yatmalısın. gece yatarken süt içmeye çalış bir avuç sarı leblebide iyi geliyor. ayrıca şerbetli tatlılar felan yememeye çalış dicem ama ben bile hakim olamıyorum :)
reflünün tedavisi yediklerine dikkatle olucak başka çaresi yok yani
birde kilolu musun? yani göbek çevrende yağ varsa bu da tetikleyici zaten bir sürü hastalığı yanında getiriyorsa en pasif ihtimali ele aldık :) -
quote:
Orijinalden alıntı: fberen
ramazanda bunlar daha da artıyor. çünkü yemek yiyip yatıyoruz bu hem sağlıklık kap açısından hem de reflü için en büyük düşman en son yemekten 3-4 saat sonra yatmalısın. gece yatarken süt içmeye çalış bir avuç sarı leblebide iyi geliyor. ayrıca şerbetli tatlılar felan yememeye çalış dicem ama ben bile hakim olamıyorum :)
birde kilolu musun? yani göbek çevrende yağ varsa bu da tetikleyici zaten bir sürü hastalığı yanında getiriyorsa en pasif ihtimali ele aldık :)
Bugün sahurdan 3 saat sonra yattım.asitli içecek içmedim.baharata yaklaşmadım.dün olan ağrı yuzde 75 azaldı.yediklerime dikkat edicem artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
birde kilolu musun? yani göbek çevrende yağ varsa bu da tetikleyici zaten bir sürü hastalığı yanında getiriyorsa en pasif ihtimali ele aldık :)
Bugün sahurdan 3 saat sonra yattım.asitli içecek içmedim.baharata yaklaşmadım.dün olan ağrı yuzde 75 azaldı.yediklerime dikkat edicem artık.
Tavsiyem eğer ağrı AZDA olsa varsa bi aile hekimine git...Kısa olarak anlatacam....
Mide ve yemek borusu arası kapalıdır...Yemeği yutarken açılır...Mide içeriği mideye zarar vermez çünkü mide bu aside karşı bir tür sıvı üretiyor...Bu mekanizma yemek borusunda yok...
Bu asid yemek borusunu değdiğinde yakıyor(bildiğin yakıyor)...Bu yakma.yıllarca sürerse yemek borusu kanserleşebiliyor...(Çok düşük bi oranda ve uzun yıllar içinde)
Ne tür ilaçlar veriliyor?....Mide asid üretimini azaltan ilaçlar veriliyor...Fakat mide asidini azaltmak ÇOK UZUN vadede korkulan birşey...
Bi ameliyat var...bu ameliyatla mide yemek borusuna sarılıyor...fakat onunda kendine ait sorunları var...
Bu hastalık niye olur?....Genelde neden OBEZİTE....şaka demiyorum...karın yağları mekanik olarak mideyi yukarı itiyor....
Eğer acil bişey lazımsa....süt iç...(ayran değil)....süt asidi biraz tomponlayacak ama 2-3 saatliğine....
Edit:Kanser konusunu düzelttim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli55 -- 28 Temmuz 2013; 1:40:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Rizeli55
quote:
quote:
Tavsiyem eğer ağrı AZDA olsa varsa bi aile hekimine git...Kısa olarak anlatacam....
Mide ve yemek borusu arası kapalıdır...Yemeği yutarken açılır...Mide içeriği mideye zarar vermez çünkü mide bu aside karşı bir tür sıvı üretiyor...Bu mekanizma yemek borusunda yok...
Bu asid yemek borusunu değdiğinde yakıyor(bildiğin yakıyor)...Bu yakma.yıllarca sürerse yemek borusu kanserleşebiliyor...
Ne tür ilaçlar veriliyor?....Mide asid üretimini azaltan ilaçlar veriliyor...Fakat mide asidini azaltmak ÇOK UZUN vadede korkulan birşey...
Bi ameliyat var...bu ameliyatla mide yemek borusuna sarılıyor...fakat onunda kendine ait sorunları var...
Bu hastalık niye olur?....Genelde neden OBEZİTE....şaka demiyorum...karın yağları mekanik olarak mideyi yukarı itiyor....
Eğer acil bişey lazımsa....süt iç...(ayran değil)....süt asidi biraz tomponlayacak ama 2-3 saatliğine....
Kanser yapar diyip milleti panik etmeyin 20-30 yildir reflü olan hastalar var. Reflunun kanser olasiligi var ama cok cok dusuk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
23 YAŞINDAYIM…19 NİSAN 2020 TARİHİNDE BOĞAZ REFLÜSÜ HASTALIĞI TEŞHİSİ KONDU. 8 AY BOYUNCA LANSOR 40MG PPİ VE RENNİE DUO ANTİ ASİT ÇİĞNEME TABLETİ KUTULARCA ANTİBİYOTİK AĞRI KESİCİ KULLANDIM. BİTKİSEL TEDAVİ OLSUN. NEFES EGZERSİZİ OLSUN BİR ÇOK UYGULAMA DENEDİM SONUÇ ALAMADIM. EKİM AYINDA BİR YOUTUBE KANALINDA HASTALIKLA ARAŞTIRMA YAPARKEN BİR KANALA RASTLADIM. KANALDA MİDE REFLÜSÜ MİDE ÜLSERİNİN NEDEN KAYNAKLANDIĞINI ÖĞRENDİM. ADAK ETİ YERSEN ve MİDE ÜLSERİ adlı VİDEOLARINDA SEBEBİNİ ANLATMIŞ ÇÖZÜMÜ İÇİN KANAL SAHİBİYLE İLETİŞİME GEÇTİM. YAZAR BANA KENDİ YAZDIĞI KİTABINI ÜCRETSİZ GÖNDERMİŞTİ. SOYUMUN ADAK ETİ YİYİP ETİNİ YEMESİNDEN DOLAYI BU SIKINTIYI YAŞADIĞIMI ÖĞRENDİM. ERKEK VE DİŞİ KEÇİ ADAK KESİLDİ ANINDA DÜZELDİM. DÜZELDİĞİM TARİH 5 KASIM 2020 İDİ. 5 KASIM 2020 TARİHİNDE REFLÜ HASTALIĞI GEÇTİ ÖMÜR BOYU İLACA VE AMELİYATA GEREK KALMAMIŞTI. AYNI SAATTE TÜKRÜKTE Kİ ASİT ORANI NORMALE DÖNMÜŞTÜ. MİDE VE SAFRA ASİDİ AĞZIMA GELMİYORDU. ARTIK HERŞEYİ YİYEBİLİYORDUM. AĞZIMA ASİT GELMİYOR SIKINTI YAŞAMIYORDUM. BU MESAJI PAYLAŞMAMIN NEDENİ BEN ÇOK SIKINTI GEÇTİM BAŞKASI ÇEKMESİN SEBEBİNİ ÖĞRENMESİ İÇİNDİR. ALLAH HERKESE SAĞLIK VERSİN KİMSEYE BU SIKINTILARI YAŞATMASIN.
ADAK ETİ YERSEN VİDEO LİNKİ: https://www.youtube.com/watch?v=4T85MXTnn2A
MİDE ÜLSERİ REFLÜSÜ: https://www.youtube.com/watch?v=0muzUo2A1_c
YOUTUBE KANALI :
Benzer içerikler
- famodin mide ağrısına iyi gelirmi
- her gün balık yemek zararlı mı
- kefir ishale iyi gelir mi
- kulak çınlamasından kurtulanların yorumları
- yetiskinlerde pelvikaliektazi nedir
- ranitidin içeren ilaçlar
- penis nakli
- ev tipi koşu bandı
- en iyi tansiyon aleti
- doktorların kullandığı ateş ölçer hangisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X