Merhaba, eski bulaşık makinemiz Arçelik'in en pahalı modellerinden biriydi. 5 sene kullandık. Her sene en az 2 arıza çıkardı. Su deliklerini çok küçük yaptıklarından, sürekli olarak pirinç, çekirdek gibi küçük parçacıklar tarafından delikleri tıkanıyordu. Sürekli olarak uğraşmamız gerekiyordu.
En son bir tamirci çağırdık. Tamirci giderken makine düzgün çalışıyordu. Sonraki gün yine bozuldu. Tekrar tamirci çağırdık. Bu sefer ekstra bir arızadan daha bahsetti. Bilmiyorum artık, tamircinin mi hatası, yoksa makinenin mi hatası. Fakat zaten sürekli olarak arıza çıkardığından, makinenin pek sağlam olduğuna inancım kalmamıştı.
Neyse şimdi en ucuz modelinden bulaşık makinesi almayı düşünüyorum; çünkü en pahalı modeli bile bu kadar arıza ve sıkıntı çıkardıysa, boşuna para harcamaya gerek yok.
Akakçe'den baktım. En ucuz model Regal Dish M201. 426 TL'den başlıyor. Tavsiye eder misiniz, Regal makineleri?
Makineyle ilgili hiçbir beklentimiz yok, düzgün yıkaması haricinde. Çok programlı olmasına, acayip fonksiyonları olmasına gerek yok. Sadece temiz yıkasın ve ikide bir bozulmasın yeter.
Hem ucuz hem de kaliteli bir makine istiyorsanız alacağınız en mantıklı makine Profilo BM2020EA modelidir.
Alacağınız Regal Arçelik'ten çok daha kalitesizdir, zaten Arçelik taklidi olarak üretilen bir ürün.
Profilo Bosch-Siemens tarafından üretiliyor. Sepet tasarımı çok kullanışlı ve malzeme kalitesi yüksek. Tek eksisi eko 50'C programının 195, yoğun 70'C programının 135 dakika olmasıdır.
çok proğramlı arçelik kullandıysanız,2 proğram çok ama çok yetersiz kalabilir. 65 derece de ekspres 55 dk proğramı çok kullanışlı olan 3 proğramlı profilo tercih edilebilir. gorenje yi de yabana atmamak lazım; http://www.mutfaksepeti.com/store/ProductDetails.aspx?productid=93164