Şimdi Ara

Rehin Kaldırma (ne yapmak gerekir?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kredi kullanarak aldığım aracımı sattım. Araç rehinli idi. Rehin kaldırma işlemi için ne yapmam gerekir? Masrafı ne kadar olur?

• bankadan alacağın rehin kaldırma yazısı ile trafikten kaldırabilirsin
  • bakasına göre değişiyor ben iş bankasından almıştım kredi aracı rehin bırakmıştım sonra krediyi ödeddim bana biz aracın bağlı olduğu şubeye evraklarını gönderir rehini kaldırırız dediler sen internetten takip et dediler baktım bir hafta içinde kendiliğinden kalktı ama ruhsatta yazıyor hala onunda bi önemi yok benım için ama bazı bankalar da daha farklı oluyor muş sanırım 60-70 lira bi masrafı oluyormuş noter felan muhabbeti olduğunu duymuştum
  • Banka o zaman Oyakbank idi, şimdi ING Bank oldu.
  • Banka kendisi rehin kaldırma yazısını gönderiyormuş. Rehin yazısını banka emniyete gönderdiğini varsayalım. Bu durumda ruhsatı hemen değiştirmem mi gerekir. Emniyette rehin kalkmış fakat ruhsatta rehinlidir yazınca bi problem olur mu? Emniyette rehin kalktıktan sonra ruhsatı değiştirmek için bir süre var mıdır?
  • Bence değiştirin boşu boşuna beklemeyın yada bekletmeyin herşey tam olsun...
  • hocam ben de rehin kaldırdım ama ruhsatta halen rehinli azıyor satarken zaten değişecek alan kişiye bi sıkıtnısı olmaz ama sen o rehinli yazısından rahatsız olmuyorsan mesele yok ben rahatsız olmuyorum öle duruyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler
  • Bende aracımı banka kredisi ile almıştım.Şuan banka kredisi bitti ve rehin kaldırma yazısı elimde. Ancak banka ilgili Trafik Şubesine yazıyı göndermedi, ben trafik şubesine gidip rehin kaldırma ve ruhsat değiştirme işlerini halledeceğim. Bu konuda bir zaman sınırlaması da bildiğim kadarıyla yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 30 Temmuz 2009; 23:35:18 >
  • Konu biraz eskimiş ama yeni konu açmamak için buraya yazmak istedim.Bu aralar çok sık kanunlar da değişiklik olduğu için yeniden sormak istiyorum.Ben Aracımın kredisini ödedim ve Rehin kaldırma yazısı elimde.Ruhsatta araç rehinlidir yazıyor.Arabayı satıcam.Aracı satmadan ruhsat daki rehin yazısını kaldırmalımıyım yoksa satarken zaten değişeceği için beklemem de bir sakınca varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuStafA.A

Konu biraz eskimiş ama yeni konu açmamak için buraya yazmak istedim.Bu aralar çok sık kanunlar da değişiklik olduğu için yeniden sormak istiyorum.Ben Aracımın kredisini ödedim ve Rehin kaldırma yazısı elimde.Ruhsatta araç rehinlidir yazıyor.Arabayı satıcam.Aracı satmadan ruhsat daki rehin yazısını kaldırmalımıyım yoksa satarken zaten değişeceği için beklemem de bir sakınca varmı?

Saterken değişeceği için beklemede bir sakınca yok.Alıcı problem çıkartırsa rehin kaldırma yazısını gösterirsin.
  • Bende bu forumdan öğrenerek 2008 de kredi bitince iş bankasından yazıyı göndermelerini rica etmiştim. Noter onayından kurtulmak için. O tarihte aracımı satmayı düşünmediğimden ruhsattada rehinli yazması benim için sakınca olmadığından sorun halloldu diye üzerine düşmemiştim. Geçen ay (aralık2010) aracımı satılığa çıkardım alıcıyla anlaştık ve satışı yapmak için notere gittik. Noter baktı araç rehinli görünüyor dedi. Alıcıya da mahcup oldum. Ertesi gün bankaya gittim aradan 2 yıla yakın zaman geçmiş, bankadaki arkadaş biz yazıyı yolladık ama trafik şubeleri üzerine düşmüyo dedi. Dedim trafiğe gitsem bulurlarmı yazıyı, bankadaki görevli hiç uğraşma yıllar geçmiş bulamazlar dedi, yeniden yazalım. Neyse ertesi gün ıslak imzalı yazıyı hazırlattı, notere gidip onaylattım 44 TL bayılarak tabii, ordanda pendik trafik şubeye gittim. Memur işlemi yaptı tamam notere gidip halledin dedi. Dedim banka 2008 de yazı yollamıştı niye rehini kaldırmadınız, bankalar yazı yollamaz ben hiç karşılaşmadım böyle bir yazıyla ilk kez duyuyom dedi. Papaz olmamak için çok tartışmadım.

Satışı yapmak için ruhsattaki yazı önemli değil trafik banka yazısıyla rehinin kalktığını işlerse mesele kalmıyor. Yeni araçtada var rehin ve kredi bitince yine bankadan yazı yollatmayı deneyeceğim, ama bu sefer kararlıyım notere para bayımamaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trabzon61_66 -- 5 Ocak 2011; 21:58:54 >

• Arkadaşlar benimde AKBANK a ait kredim önümüzdeki ay bitecek ve bu rehin kaldırma olayını yapmak istiyorum. Önceki mesajları tek tek okudum. Eskiden yüklü bir masraf çıkıyormuş.

Şu anda durum tam olarak nedir?
    Banka kendi hallediyor mu? Yoksa yine masraf mı edeceğiz?
    Bu aralar rehin kaldırma işlemi yapanlar cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler...
  • Ing Bank Rehin kaldırma yazısı için 50 lira alıyor haberiniz olsun.
  • 25 yıllık rehin yazısı var eski tip ruhsatta..Osmanlı bankası kapanmış,garanti almış. onlar da 25 yıllık evrakları saklamadık diyor.Bu rehin yazısından sebep satış olmazmı.Ne yapmalıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.