Şimdi Ara

renault 19 europa hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1–Bu arabanın adı nasıl okunuyo (avrupa, yüropa, öropa..)
    2–98 modeller de 1.6 16v diye bir motor varmı varsa kaç hp
    3–100.000 de full orjinal alsak tüp takılır mı, gerek varmı, ayar tutmaz falan deniyor.

Özellikle ikinci soruyu merak ediyorum sahibi o motor diyor internete araştırıyorum bulamıyorum. Pek anlamam motordan motorun biyerine bakarak valf sayısı anlaşılır mı

• Wiki'ye göre, 8V

RN-RNE 1.6 Europa (1565 cc) 8-subaplı,80 BG- Azami hız:180 km/h
    RT-RTE1.6 Europa (1565 cc) 8-subaplı,73 BG- Azami hız:165 km/h

tr.wikipedia.org
    Renault 19 - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Renault_19

• ugur_yavuz kullanıcısına yanıt
    Evet renault sayfalarında da öyle yazıyo ama işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Evet renault sayfalarında da öyle yazıyo ama işte
    Alınacaksa 16 Rne Alize alınması lazım ful pakettir rahat ettirir. Zaten 1.4 çekmez kasa ağır kalır. Tüpten yana sıkıntın olmasın hocam tüp taktır beleşe gezesin
  • Cfrcfkr C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende foruma yeni üye oldum, ayrıca Renault 19 kullanıcısıyım.
    Sorunuza gelecek olursak;

1-yurup diyeni duydum.

2- Bende 1.6 e diye tabir edilen enjeksiyonlu motor var 1600cc 8v 90 hp

3- Bu araç üniversiteye giderken ailemden bana verildi. 0 km den beri bizde 1999 model. 120.000 km ye kadar servis bakımlıydı ben 120.000 km de lovato sıralı sistem lpg takdırdım. Bikere sübapları eridi değiştirdim 800 tl tuttu, kapak taşlaması gibi bir işlem yapıldı tam bilmiyorum ama başka masraf çıkarmadı. Hesabıma göre lpg ve sübap masrafını hayli hayli çıkardı. 40-42 litre lpg ile kışları 440 civarı, yazları ise 460 civarı km yapıyorum çok dikkat ederek bir kere 485 km bile yaptım. Şuan aracım 148.000 kmde tek sorunu komple güneş yanığı oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGnc

Merhabalar bende foruma yeni üye oldum, ayrıca Renault 19 kullanıcısıyım.
    Sorunuza gelecek olursak;

1-yurup diyeni duydum.

2- Bende 1.6 e diye tabir edilen enjeksiyonlu motor var 1600cc 8v 90 hp

3- Bu araç üniversiteye giderken ailemden bana verildi. 0 km den beri bizde 1999 model. 120.000 km ye kadar servis bakımlıydı ben 120.000 km de lovato sıralı sistem lpg takdırdım. Bikere sübapları eridi değiştirdim 800 tl tuttu, kapak taşlaması gibi bir işlem yapıldı tam bilmiyorum ama başka masraf çıkarmadı. Hesabıma göre lpg ve sübap masrafını hayli hayli çıkardı. 40-42 litre lpg ile kışları 440 civarı, yazları ise 460 civarı km yapıyorum çok dikkat ederek bir kere 485 km bile yaptım. Şuan aracım 148.000 kmde tek sorunu komple güneş yanığı oldu.

Bizim komşudada var oda ilk sahibi.arabaya bal dök yala.ve inanmassınız araba hiç güneş yanığı falanda yok.

• Ahahha çekmez mi? 1.4 tüpde 200 yaptım hemde karbrötörlüde. Yakıtı üzmez çoğu parçası r9 la aynı teknik babında. Rahatlık olarak 10 basar r9 vs ye ben olsam enjeksiyonsuzunu alırdım 1.4 veya 1.6 enjektörlüler biraz sıkıntılı oluyor bakımsız olur ise. F/P arabasıdır adam gibi olduğu haşat olmamış arac alırsanız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 corolla 1.4 terra hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eropa diye okunur.

1,6 8 valf

Tupte 7 yıl kullandım (2003_2010)eski kafa enjeksiyonlu motorlar için olan brc kafa idi.lpg de sorun hiç bitmedi.Motor olarak çokta uyumlu degildi.Kışın benzin ayarı yakıyor.
  • Arkadaş da 1.4 karbiratörlü var çok memnun, en ucuz lpg yi taktırdı çok az yakıyor diyo
  • yakıtı falan geçersek teneke.
  • 1.6 enjeksiyonlular 90 bg.
    1.4 karburatorluler 70-75 arasiydi.
    1.4 rna lar hidroluk direksiyonlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykr

1.6 enjeksiyonlular 90 bg.
    1.4 karburatorluler 70-75 arasiydi.
    1.4 rna lar hidroluk direksiyonlu.
    zamanın en iyi arabası EUROPA ne günlere düştü , 16 valfi bile yok, üstelik millet adının telaffuzunu bile unutmuş.
    "Duydun ki unutmuşsun gözlerinin rengini"
  • Ayni aracin 1.4 karburatorlu olanini kullandim.
    Oncelikle gunes yanigi kronik sorun sanirim benim aractada vardi komple boyattim. Lpg vardi sokturdum ama bosa atinca stop ediyordu bir turlu cozemedik. Cekisi kotuydu 98 model araca gore pek bisey beklemiyordum zaten :) konfor olarak fena sayilmaz yumusakti amortisorleri. Bir arkadas 200 yaptigini soylemis ayni motorla ben 160i gecemedim ki gecmekte istemezsiniz guven vermiyordu :)

Tavsiye eder miyim 1.6 enjeksiyonlu alacaksaniz ederim.
  • Araba alındı, 1.6 enjeksiyonlu. :) şuan benzinde 40 kr yakıt tüketimi var :) tüp farz oldu :) hangi marka önerirsiniz
  • Cfrcfkr C kullanıcısına yanıt
    HOCAM BİZ KULLANDIK O ARACI HEMDE 7 SENE 1.6e RNE modeliydi motor 1.6 16v gücü kuvveti gerçekten iyi kalkışlar muhteşem çok seri hani az yakıyo çok kaçıyo derler ya ondan bizdeki airbag li idi lpg ile hiçbir sorunu yok. Voltran taktırmıştık iilk sonra satmadan 1 yıl önce lavato marka lpg takıldı arabaya sıfırdan. çekişde öyle düşüş felan yoktu. enjeksiyonlu motordu bizimki K7M .Europa nın deyişi yere göre değişiyo biz öropa diyorduk yuropa diyende vardı o önemli değil gerçekten çok güzel araba Alize bakın derim fullü lpg de en son satmadan önce ş.içi 28 krş yakıyordu..O arabalarda boya sorunu var güneş yanığı sorunu komple boyatmak zorunda kalmıştık..1.6 enjeksiyonlu lar gerçektyen muhteşem... hız konusuna gelince 200 ü gördük biz ama 140 dan sonra hiç ama hiç güven vermiyor sallarım atarım seni sağa sola diyor resmen :)

LPG ye gelince paranız durumunuz varsa landirenzo / lavato / brc hepsi uyar ama öle taktırıyım geçiyim dersen atiker de iş görür...

üstad arabayı biraz anlattım ama bi arabaya 7 sene binince akraba gibi olunuyor resmen ne günlerimiz geçti bizde avcılıkta var sokmadığımız tepe dere vadi köy yolu kalmadıydı.kendi aramızda 4x8 diyorduk :D gerçekten güzel arabadır kıymetini bilin şuan c max a biniyoruz bundan europa nın zevkine alamıyoruz inanın patiyle kalkışlar felan c max ta zayıf. r19 iyi arabadır kim ne derse desin birde kaç bg yazıyor sizinkinde?

bu arada hayırlı olsun ALLAH TEKERİNE TAŞ DEĞDİRMESİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esmer33 -- 1 Kasım 2014; 10:00:17 >

• Esmer33 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam güzel güzel yazmışsınız :) bizim araba da rne modeli ama 98 li hava yastığı yok yani. :) ruhsata baktım HP yazmıyo valf sayısını da bulamadık pek anlamam motordan arkadaşa resmini yolladım bakalım :)
  • quote:

Araba alındı, 1.6 enjeksiyonlu. :) şuan benzinde 40 kr yakıt tüketimi var :) tüp farz oldu :) hangi marka önerirsiniz

sakın taktırmayın fitreleri değiştirin yağını suyunu değiştirin aküyü değiştir o düzelir bizimde böyleydi sıvılar yağ su vs değişti kendinden düzeldi 1,6 rte alize modelini 3 sene kullandım aşırı memnundum model sorunundan sattım toksa satılacak araba değil bakımını yap bin bu arada benimki sudan ucuza gitti 80 bindeydi 14e gitti bu arada hayırlı olsun foto bekliyoruz
  • Enjeksiyonlular lpg de biraz sorunlu diye biliyorum. Karbüratörlü almak mantıklı. 1.4 olanlarda çok fazla çekiş problemi yok.
  • Foto atmaya uğraştım ama telefon çok zayıf bu konuda. Peki donanım ı nasıl biliyoruz :) mesela bizimkinde klima var arka camlar çevirmeli
  • quote:

Foto atmaya uğraştım ama telefon çok zayıf bu konuda. Peki donanım ı nasıl biliyoruz :) mesela bizimkinde klima var arka camlar çevirmeli

ruhsatta yazar benimde çevirmeliydi bu arada sanırım 98 modellerde airbag vardı ama 2001 modelde yoktu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.