Bildirim
RENAULT 19 LPG SEÇİMİ
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
arkadaşım aracın herhalde çok nokta , dönüşüm yapan servislere gittiğinde araca klasik sisteme emilatör takılarak veya sıralıda olabilir diyecekler ama sakına klasik yaptırma ben yaptırdım 8000 km sonra sıralıya geçtim nedenmi şehir içinde benzin neyse gazda onu yakar farkı yok ekzostun sesi bile farklı çıkar işin özü zevk almak istiyorsan sıralı tak ben mimgas taktım memnunum istanbul trafiğinde 1.55 ytl olan gazla km de 0,175 ytl yaktı tercih senin ama karbüratörlü ise bilemem . -
YA GENELDE BANA SIRALI SİSTEM PEK UYGUN OLMUYOR BU MODELLER İÇİN DİYE DÖYLÜYORLAR, ARABA ENJEKSİYONLU AMA LPG Yİ EMİLATÖRLÜ SİSTEM TAKTIR DİYE SÖYLEDİLER. BİR DE FEMA YADA BRC TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM FEMA HAKKINDA ÇOK FAZLA BİLGİM YOK KULLANAN VARSA BU NASİLDİR.??? -
LPG dönüşümü yaptıracağın servise daha önce dönüşüm yaptıkları 1.6e sahiblerinin telefonunu isteyip sorarsın memnun olmuşlarsa sende ona göre emülatörlü sistem taktırırsın. -
bence doğrusu bir aracın motor yakıt düzeneği sıralı sistem oluyorsa başka sistemlerin olurluğunu düşünmemek lazım çünkü klasik sistemler ayardır yok filtre değişti yok kelebek değişti gibi arızalar vs. bunlarla uğraşılmaz mesala hava filtresi değişince ayar gerekir ayar yapmasan motor fikir karışımla çalışır ve sübab silindir kapağı , kelebe boğazı rolanti valfi gibi birçok şey bu arabayı tanıyorum 13 yıllık mazim var ve emülatörlü taktırıp sıralıya geçen birisi olduğum için biliyorum ,ama sıralı taktır güzel bir konfigrasyon dan sonra düşünme sıralı olursa yakıtın emülatörlüye göre %8-10 daha az olur performansın nerdeyse birebir iyi düşün -
sıralı bana fiyatı yönünden biraz ağır geldi 1200-1500 ytl civarında ve bu benim için fazla biraz dediğin gibi performansı düşer dediğin gibi ama bir de sorduğum lpg'ciler bu tiplere sıralının pek uymadığı bunların ateşlemesi diğer yeni çıkan sıralılar gibi değilmiş ve sıralı pek uygun olmuyormuş benim seçimimde onların etkisi de çok oldu. aliza ları bilmiyorum ama alize olmayan 19'larda emilatörlü daha uygun imiş.??? acaba taktıran varsa o arkadaşların görüşleri nedir memnunlarmı. -
sıralı enjeksiyonlumu senin arabanın yakıt sistemi şayet tek nokta enjeksiyonlu ise ona tek nokta enjeksiyona uygun lpg kiti takıyolar. vede fena değil.Bende 97 clio vardı tek nokta enjeksiyonlu idi ona tek nokta kit taktılar fena değildi. -
Benim de 1999 model 1.6e HB R19 aracım vardı. ona BRC marka sıralı olmayan bir LPG sistemi taktırmıştım. çok uyum sağlamıştı. 1 sene kullandım yaklaşık 10.000 KM yapmıştım. benzinle çalışıyordu. motorun devrini 3000'e çıkarınca tüpe geçiyordu. R19 1.6 enjeksiyonlu motorların sanırım benzini dağıtan enjeksiyonları mıydı öyle bir bölümü metal. o yüzden düz sistemler de takılbiliyor. birçok aracın o kısmı plastik olduğu için sıralı taktırmak zorunda kalıyorlar.
şehir içinde kısa mesajede gidilecekse sıralı sistemde lpgye geçmeye fırsat kalmadan gideceğiniz yere benzinle varıyormuşsunuz. motor belli bir sıcaklığa gelince lpg'ye geçiyormuş. -
aynen katılıyorum lpg ye geçmeye fırsat bile kalmaz bende lpg taktırmayı düşünüyorum ama. Ev ile işyerim arası 3 km erzurumda yaşıyorum ve gündüz -20 dereceleri görüyoruz ben eve çıkıncaya kadar hararet kalkmıyo bile en son eve 400- 500 metre kala hararet 45 lere falan geliyo ordan orayada lpg ye geçse ne olur geçmese ne olur. Ama yazları kolaylıkla geçer. Bu akaryakıt ve lpg fiyatlarıyla 1.4 araca lpg takmak yinede akıl karı değil inşallah yaza kadar lpg benzin arasındaki fark iyice açılır. ve lpg kit fiyatları ( BRC ) düşerse taktırırım yoksa bi anlamı yok benim kullanma şeklim ile dört beş yıldan aşağı amorti etmez kendini
quote:
Orjinalden alıntı: osmanuçar
Benim de 1999 model 1.6e HB R19 aracım vardı. ona BRC marka sıralı olmayan bir LPG sistemi taktırmıştım. çok uyum sağlamıştı. 1 sene kullandım yaklaşık 10.000 KM yapmıştım. benzinle çalışıyordu. motorun devrini 3000'e çıkarınca tüpe geçiyordu. R19 1.6 enjeksiyonlu motorların sanırım benzini dağıtan enjeksiyonları mıydı öyle bir bölümü metal. o yüzden düz sistemler de takılbiliyor. birçok aracın o kısmı plastik olduğu için sıralı taktırmak zorunda kalıyorlar.
şehir içinde kısa mesajede gidilecekse sıralı sistemde lpgye geçmeye fırsat kalmadan gideceğiniz yere benzinle varıyormuşsunuz. motor belli bir sıcaklığa gelince lpg'ye geçiyormuş.
-
quote:
RENAULT 19 1999 MODEL 16E HB'YE LPG TAKTIRMAK İSTİYORUM HANGİ MODEL SİSTEM DAHA UYUMLUDUR VE LPG DÖNÜŞÜM FİYATLARI NE CİVARINDA BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLAN VARSA TEŞEKKÜR EDERİZ.
arkadaşım bildiğim kadarı ile emme manifoltu metal olan araçlara emülgatörlü sistem takılabiliyor.
neden diyecek olursan plastik manifoltlu araçlara emülgatörlü sistem takıldığı zaman plastik manifolt patlayabiliyormuş.
birde metal olan manifoltu delip lpg nin enjektörlerini monte etme işi zor herhalde o yüzden -
bende de r19 rne 1.6e var 2008 mart ayında lavato sıralı taktırdım çok memnunum şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım yalnız benim arabanın motoru K7 diye geçiyor
eger senin arabanın motoru aynıysa sıralı taktırabilirsin -
bende megan 1 1.6 rta var. ben araca atiker sıralı sistem taktırdım.arabamda geçişlerde sorun yok çekiş olarakta normal ama ilk çalışmada çok geç alıyor. geçen hafta 2 gün benzinde denedim. benzinde sıkıntı olmadı hiç. ama tüpte oluyor.ne yapmak lazım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X