91 model broadway'ım var ve arka balataları daha yeni değişti sayılır...araç pek fazla da kullanılmıyor yani km yapmıyor fazla...
sorunum arabamın normal seyir halinde düşük süratte bile en ufak bir kazık frende sağa doğru ciddi bir derecede kıç atmasıdır...yani allah muhafaza 80-90 gibi bir yüksek süratte aynı freni yapmak zorunda kalsak ya kontrolu kaybedip bir yere gireceğiz ya da devrileceğiz...
nerden kaynaklı olabilir bu durum sizce ? ihtimaller nedir ki ustaya ona göre bilinçli gideyim...
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Bu olaylardan fazla anlamam ama bence frenlerin ayarsız olabilir.
Ön ve arka frenler arasında güç dengesizliği vardır,arka frenlerin amaçlarından biride fren esnasında aracın düz bir çizgiyi takip etmesidir,esas fren yükü öndedir.
Sanırım arka balata ayarı tam yapılmamış. Normalde frene bastığın zaman arka balatalarda çalışır ve fren yapar. Arka balatalar çalışmazsa araçta öne yığılma olur. Ben de broadwayde arka balata değişimi yaptırmıştım bi tarihte sanki değişimden sonra bide ayar için bi daha gitmiştim.
önceden balatalarınızın ayarı bozuktur buna bağlı olarak lastikler farklı oranda aşınmıştır, şimdi de iki balata yeni olduğundan lastiğin biri çok tutunur biri az tutunur ondan da olabilir, arka sağ ve sol lastiklerinizin diş derinliklerini ölçebilirsiniz farklı mı aşınmış eşit mi aşınmış?
Ayar yapılırken sağ veya sol tekerleklerden 1 tanesinin ayarı sıkı yapılmış olabilir %90
bi zamanlar bizimde broadway warken bizde balataları değiştirten sonra araba sola çekiyodu.ayarları yapamamış adam. git taktırdığın yere göster. arkaları biraz gevşetsin
fren silindirlerinden biri veya bir kaçı çalışmıyor olabilir
Bu modellere genelde dikkat etmek lazım kıç atma sorunu gerçekten vardır ancak LİMİTÖR ayarı bozuldu ise en ufak frende arkayı atmaya başlar limitörü kontrol ettiriniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme