Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
42
Favori
164.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tşkrlr..edc dediğiniz otomatik şanzımanmıdır? Benim araç manuel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skayacik

Tşkrlr..edc dediğiniz otomatik şanzımanmıdır? Benim araç manuel

Ben edc`li zannetmistim.Pardon.Cift kavramali yari otomatik sanzimanin Renault`daki ismi edc.
  • Bende daha geniş bir araca geçmek istiyorum.
    2011-2012 Grand Scenic 1.5dci Privilage düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar tavsiye edermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Bende daha geniş bir araca geçmek istiyorum.
    2011-2012 Grand Scenic 1.5dci Privilage düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar tavsiye edermisiniz?

Selamlar.Bizde 2012 model edc`li kisa scenic var.60 Bin km`yi gectik.Cogu Istanbul sehiricinde yapildi.Bir kac tane garantiden halledilen ufak problem haric bir sikinti cikarmadi.Motor-sanziman uyumuyla,donanimiyla,konforuyla, kabin ve bagaj genisligiyle bir ailenin ihtiyaclarini fazlasiyla karsiliyor. Size tavsiyem butceniz uygunsa 2012 model orta makyajli modellere bakin.Edc`de motor ile uyumlu okudugum kadariyla pek problem cikarmayan bir sanziman.Buyuk sehirde yasiyorsaniz manuel`e bakmayin derim.
    Bu arada scenic`in yeni kasasi bu sene Mart ayinda tanitilacakmis.Ben dort gozle bekliyorum dogrusu.Casus fotolardan gordugum kadariyla yeni espace ve megane karisimi guzel bir araba geliyor.Aklinizda olsun.
    Selametler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Bende daha geniş bir araca geçmek istiyorum.

Selamlar.Bizde 2012 model edc`li kisa scenic var.60 Bin km`yi gectik.Cogu Istanbul sehiricinde yapildi.Bir kac tane garantiden halledilen ufak problem haric bir sikinti cikarmadi.Motor-sanziman uyumuyla,donanimiyla,konforuyla, kabin ve bagaj genisligiyle bir ailenin ihtiyaclarini fazlasiyla karsiliyor. Size tavsiyem butceniz uygunsa 2012 model orta makyajli modellere bakin.Edc`de motor ile uyumlu okudugum kadariyla pek problem cikarmayan bir sanziman.Buyuk sehirde yasiyorsaniz manuel`e bakmayin derim.
    Bu arada scenic`in yeni kasasi bu sene Mart ayinda tanitilacakmis.Ben dort gozle bekliyorum dogrusu.Casus fotolardan gordugum kadariyla yeni espace ve megane karisimi guzel bir araba geliyor.Aklinizda olsun.
    Selametler.

Cevabınız için teşekkürler...
    Afyonda yaşıyorum onun için manuel işimi görür aslında kısa kasada olabilir ama tatillerde bagaj yüküm ve misafir olayım çok oluyor 7kişiliğe dönüşme imkanı aracı çok cazip kılıyor.Sıkı takip ediyorum yaklaşık 6 aydır bu modeli bakalım yeni kasa neler getirecek

• sfzb67 kullanıcısına yanıt
    Mrb hocam düşünürseniz bende 2011 de sıfır aldığım aracımı satıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: rgpp

Mrb hocam düşünürseniz bende 2011 de sıfır aldığım aracımı satıyorum

İlanı filan mı hocam sahibinden v.b biyerde?
  • sfzb67 kullanıcısına yanıt
    İlanda 258914902 ilan numarası

• https://www.eliftuning.com/Elf-Renault-Scenic-3-2009-Sonrasi-Mugen-Cam-Ruzgarligi_73341.html#0,

arkadaşlar bu ürün var foto görselliğine bakmayın,
    2009 sonrası reno scenic 3 diyor, yazı yazdım olur dediler,
    reno scenic 2013 icon edc full var, daha öncede yazdığım gibi reno 270 tl diyor orijinal de olsa çok lüks bir fiyat,
    bu cam rüzgarlığından alıp takdıran ya da takan varsa önerir mi

teşekkürler
  • Arkadaslar selamlar. Onumuzdeki ilkbahar yazlik lastikleri degistirmek uzere epeydir arayistaydim.Aracin uzerinde gelen Premium contact 5`lerin disleri fazlasiyla mevcut olmasina ragmen hem yaklasik 4 seneyi dolduracak olmalari hem de tahminen 40 bin km`yi geride birakmis olmalari nedeniyle degistirmeye karar vermistim.Malumunuz bizim orjinal lastik olculerini bulmak zor ve pahali. Avrupa`da yapilan testleri ve bu sitedeki forum sayfalarini okuduktan sonra Goodyear`in efficient grip performance modelinde karar kildim.Bunun yaninda Michelin`in primacy 3 ve Continental`in ayni model lastigini de uzun sure incelemeden sonra tavsiyeler uzerine Goodyear`da karar kildim. Tanesi 500 TL`den,Ekim 2015 uretim lastikleri Mart ayinda takdiracagim insallah.Pahali oldugu bir gercek.Ama lastik isinde 3/5`in hesabini yapmamak gerektigini dusundum.Bu arada Michelin ve Conti`nin fiyatlari 450TL civarindaydi.Bir de epey bir heveslendigim ama daha alt sinif bir lastik oldugunu ogrendiktikten sonra vazgectigim Nokian`in bir modeli vardi.O da 350 TL idi.

• Bu arada gecen hafta BMW`ye gittim.Birkac yerde gordugum ve dizayni hosuma giden 2 serisi active tourer`i bir inceleyeyim dedim.Bizim duldul 4 senesini dolduracagindan takas ve kredi kosullari uyarsa neden olmasin diye dusunuyordum.Gittigim showroom`da orta donanim dizel otomatik bir modeli vardi.Fiyatida 120 bin civarinda bir seydi.Neyse one arkaya epey bir oturdum mincikladim.Inanin iste premium segment bu diyebilecegim bir etki yaratmadi bende.Tamam 2 serisi BMW`nin giris segmentlerinden biri ama ben kendimi daha fazla etkilenmeye hazirlamistim. Zaten herseyi bir yana koyuyorum arka taraftaki sur gibi saft yukseltisi ve kucucuk orta koltuk,MPV sinifinda BMW`nin daha yolu oldugunu gosteriyor bence.
    Sonrasinda gelen musteri temsilcisi ile istedigim araci olusturduk. BMW`nin sitesini incelediyseniz gormussunuzdur yatirilabilir koltuktan arka cam perdelerine,kemer uyari sinyalinden koltuk arkasi tepsilerine kadar bizim arabalarda standart olan hemen hersey Avro uzerinden opsiyonel. Sonunda kendi kullanimima yonelik, fazla abarti olmayan ama kullanisli ekipmanlardan olusan bir otomobil olusturduk.Fiyatida fazla degil 60 Bin Avro`cuk.Arac siparis uzerine 2 ay sonra gelebilecegi icin kur ve indirim oranini o donem yapabileceklerini soylediler. Arkama bakmadan kactim dogrusu.
    Hesabini bilmeden para harcayabilecek imkanim olsa sirf BMW amblemi tasiyor diye bu arabayi alabilirdim belki ama sunu gordumki BMW`nin bu sinifta Fransiz`lardan ogrenecegi daha cok sey var.
    Selametler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Arkadaslar selamlar. Onumuzdeki ilkbahar yazlik lastikleri degistirmek uzere epeydir arayistaydim.Aracin uzerinde gelen Premium contact 5`lerin disleri fazlasiyla mevcut olmasina ragmen hem yaklasik 4 seneyi dolduracak olmalari hem de tahminen 40 bin km`yi geride birakmis olmalari nedeniyle degistirmeye karar vermistim.Malumunuz bizim orjinal lastik olculerini bulmak zor ve pahali. Avrupa`da yapilan testleri ve bu sitedeki forum sayfalarini okuduktan sonra Goodyear`in efficient grip performance modelinde karar kildim.Bunun yaninda Michelin`in primacy 3 ve Continental`in ayni model lastigini de uzun sure incelemeden sonra tavsiyeler uzerine Goodyear`da karar kildim. Tanesi 500 TL`den,Ekim 2015 uretim lastikleri Mart ayinda takdiracagim insallah.Pahali oldugu bir gercek.Ama lastik isinde 3/5`in hesabini yapmamak gerektigini dusundum.Bu arada Michelin ve Conti`nin fiyatlari 450TL civarindaydi.Bir de epey bir heveslendigim ama daha alt sinif bir lastik oldugunu ogrendiktikten sonra vazgectigim Nokian`in bir modeli vardi.O da 350 TL idi.

Yazlık/kışlık değişiminden pek hoşlanmadığımdan direkt kışlık lastik taktım geçen yıl. Üzerinde gelen lastikler boşta (30.000km falan yapmıştır,yamasız) lazım olan varsa konuşuruz.

Ben kendi aracımda Good Year ultra grip kullanıyorum ve gayet memnunum. Geçen sene kışın-karın ortasında isviçre'ye gitmiş orada bir araba kiralamıştım. Üzerinde Pirelli sotto zero vardı ve çok memnun kaldım. Geri dönünce GS'ye de Sotto Zero aldım 375TL*4'den. Bence fiyat olarak ve çekiş olarak çok başarılı.

• typhoone T kullanıcısına yanıt
    Evet bende 4 sezondur sotto zero`lari kullaniyorum.Cogunlukla yolda birakmadi beni.Bu seneyi de cikarsin daha yeni modellere(seri 3`u gelmis ornegin) bakarim artik.Bana gore lastik aracin en onemli parcasi.Ucuza kacmamak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 5 Şubat 2016; 16:06:12 >
  • Ben yaklaşık 2 ay önce 215/55/17 Michelin Crossclimate taktırdım. 4 lastik için 1850 tl anlaşmıştık. Karda beni hiç üzmedi. Yakıtta biraz farkketi. Çok konforlu ve sessiz bir lastik. Continentalle yaklaşık 85.000 km yapmıştım. Şu an araba yol sesi çok az alıyor. Michelin Crossclimate 4 mevsim lastik bilirsiniz. çok araştırdım orjinal ebat 205 /55/17 ama bu ebat bulamayıva 215/55/17 oldu. 0,3 sapma oldu. O da dert değil şükür. Alacaklara tavsiye edeeim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupepe -- 5 Şubat 2016; 23:37:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim navigasyon bir süredir trafik bilgisi almaya başladı. yandex ile karşılaştırdığımda aynı süreyi gösteriyorlar. 40 dk lık trafik olan bir yolculuktu. istanbuldayım. radyo üzerinden trafik bilgisi yayını mı başladı?
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Benim dikkatimi cekmedi dogrusu. Acaba normal kullanim ekranindami gosteriyor. Yoksa varis noktasi girdiginizde rota uzerindeki trafigimi gosteriyor?

• Selam Arkadaşlar,Önceki mesajlarımda Puntomu satıp eşşekten inip ata bindiğimi yazmıştım ama bir konuda derin hayal kırıklığı içerisindeyim.Ortalama yakıtım 9,2 litre şehir içinde.Evet kısa mesafe ve şehir içi ama bu oran benim için fazla.Puntoda en fazla 6,8 litreleri görüyordum kışın..Yazın ise 5,5-6 arası olurdu.Güzergah ve kullanıcı aynı :) sadece araba değişti.

Muhtemelen aranızda aslan besliyorsun yemini düşünmeyceksin diyenler vardır mutlaka ama ben buna katılmıyorum.Birkaç yerde 130 bg yazılım atıldığını duydum yakıt düşüyormuş ama hiç anlamam bu işlerden

Opel 1,4 T ve Arkadaşımdaki renegade 1,4 T motorlar ortalama 7-9 litre arası yakıyor ki Toplamda benim araçla kafa kafaya geliyor tl olarak.Bir diğer gördüğüm eksi kısmıda motor ilk çalıştığında çok sarsıntılı çalışıyor.Sizde de böylemi?İnşallah motor takozu benzeri masrafı yoktur.Bunun dışında araba konfor olarak okadar tatmin ediciki hastası olduk.Cam tavan,konsoldaki göstergelerin dışarıdan görünümü,iç deri ve açık renk döşeme özellikle siyah renk ve krom aksesuarlar ile tavan da açıkken içerisinin aydınlık olması nedeni ile dışarıdan bakıldığında inanılmaz ilgi çekici olduğunu görüyorum.İnsanların bakışlarını farkediyorsunuz.Oğlana arabayı satalımmı dediğim anda direkt ağlamaya başlıyor :(( 5 yaşında..Biraz malımı övmüş gibi oldum ama elimde değil :))Topicin amacıda bu heralde

• Haftasonu Ankara'ya gittim ve döndüm. 120 km hıza sabit, ortalama tüketim 6 lt.
    2.0 benzinli Honda Accord 140 km sabit, 7.5 lt yakıyor. Scenic'in tüketim fazla bence de.
  • gaz pedalına dur kalklarda yüklendiğimizde çok seri vites değiştirerek hareket ediyor, tabi bu da gaz göstergesinde izlerseniz bayağı sonu buluyor bu durum yokuş çıkışlarda da oluyor ama araç tüketim o durumlarda fazla yakarken ki bunlar şehir içi dur kalk ışık vs. çok
    ama aracın bu durumlarda kalkışı da yokuş çıkışıda mükemmel oluyor 2000 deviri sürekli görmek zor oluyor sıkışık akan ve durarak ilerleyen trafiklerde devrinde uzun süre kullanamadığımızdan da tork da devreye tam güç giremiyor gibi bu da şehir içinde yakıt tüketiminde farklılık yaratabilir.
    ben normalde uzun yollarda test ederek sürerim örnek 2000 2500 devir e 70-90 arası sürat ve yaz ayında 4.8 yakaladım 5.3 deve biraz yukarısı da şehir içi dışı karışık da yakaladım ama her zaman olmuyor, 95 den yukarısında 4.8 den 5.1 e çıkıyor yakıt sürekli shell
    2013 full ikon ilk aldığımda 5 yolcu klima açık 5.3 ile ankara antalya yapmıştım ve memnun olmuştum.
    şu an da araçtan memnunum özellikle yokuş çıkışlarda yakıt köklüyor olabilir ama öyle keyifli ve güçlü çıkıyor ki keyifli oluyor,
    ayrıca çalıştırmalarda hiç bir sarsıntı falan yok yolda aracın çalışma sesini de duymuyorum.
    reno edc de güzel yaptı şu an da hala enaz sorunlu araba durumunda sccenic edc ler

• BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Araç içeri gram ses almıyor.Yalıtım bana göre harika.Özellikle yavaş hızlarda muazzam sessiz.Sadece ilk start yaptığımda motor bi sallanıyor arabanın içi de sallanıyor.Buna baktırmam lazım.Bana motor takozu gibi geliyor.Zaten bakıma sokucam ışık yandı.Özel bir servise gittim km den değil seneden yandığını orjinal parçalar ile 750 yan sanayi ile 450 tl fiyat verdi.Geçen sene yetkili servisti.Garantisi yeni doldu

Benim için şehir dışında az yakması sadece geçici mutluluk sağlar.Zira senede sadece bir veya 2 kez şehir dışı yapan birisiyim,onda da fazla yaksa ne olur 3 litre yaksa neolur..Önemli olan şehir içi.Önümüzdeki ay servis iptal oluyor.Mecbur arabayla gidicem işe.Bu da büyük sorun olacak.Motorum vardı ama bel sıkıntısı nedeni ile satmak zorunda kaldım.Çocuğu servise verdikten sonra işe yetişmek için 40 dk lık bir zamanım kalıyor bu da metro,otobüs vs kurtarmıyor maalesef.Yani benim için ciddi sıkıntı olacak.

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.