Şimdi Ara

Renault Latitude neden tutulmadı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
41.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir denk geldiği için fluence kullanıyorum önceden lattitude’ü çok severdim ama fluence’ın yol tutuşu daha doğrusu TUTMAYIŞI sonrasında sedan renault’ları kafamdan sildim diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makyajlı kasa edc otomatigini kullanmıştık bir yıl kadar.
    Omcelikle fluence sm3 bu arac sm5 isminde ve his olarak fluence ile kardes gibi hissetiriyor d sinifindan ziyade.
    Tasarim olarak yuvarlak- eliptik hatları var ama gunumuzde koseli hatlar tutuyor o yuzden tipi pek sevilmiyor.
    Aracin boyu cok uzun 4.9 metre ki en az 10 cm daha kisa olabilirmis cunku kaputu actiginizda bir dunya bosluk var. Bunun 3.0 v6 dci olani da var ama 1.5 dci ya gore tasarlanmis olsaydi aracin burnu cok daha kisa olabilirdi bu sayede hem tipi duzelirdi hem kullanimi kolaylasirdi.

İkinci olarak arac yerden yuksek bundan dolayi arac sert ayarlanmis. Yüksekliğinden dolayi uzun yolda govde sailiniyor bu da guvensiz hissettiriyor ama arac tutmaya tutuyor viraja girdigi gibi de cikiyor.

Yuksek hizlara ragmen direksiyon cok yumusak kaliyor ve araci duz tutmak ciddi efor istiyor. 150 ye de ciksaniz bu durum degismiyor ve 5 metrelik oynak bi arac oluyor.
    Bu arada motor nerdeyse 1500 kilo olan kasayi cok rahat alip goturuyor. 110 luk dci takdire sayan.
    Ama nefesi 170 de bicak gibi kesiliyor takribi 6. Vites 3500 devirde. Bu devire kadar gayet iyi. Ekonomi odakli ayarlandigindan olsa gerek

Vites orani olarak edc otomatik olani 6. Vites de her 1000 devirde 50 km yapiyor. Yani 2000 de 100, 3000 de 150 yapiyor. Bence makul. Duzleri ise 2000 devirde 94 yapiyor.
    Tuketim olarak istanbul ankara 5.2 yaktik genelde.

İci genis. Bagaj da arka koltuk da genis. Yalitim da iyi sayilir. Ama niyeyse konforlu bir seyahat sunamiyor. Bu sebeple de D sinifi nin gereklerini ya da kendisinden bekleneni veremiyor.

Neden tutmadi evvela insanlar sifir alacagi vakit ilk olarak acaba satarken zarar eder miyim i dusunuyor. Bu isin dogasi bu maalesef bir araca bugunun parasıyla 150 bin lira bagliyorsaniz onun yarin bir gun ne kadarini geri alirim i mecburen dusunmek zorundasiniz. Parayi araca gommeyi kimse istemiyor. Risk istemiyorsaniz ibre belli passat vb.
    Bir araca da tutmadi yaftasi geldikten sonra da duzelmesi cok zor.

İkinci olarak tipi de pek begenilmiyor her ne kadar heybetli de olsa.

Edc olan makyajli kasadaki 6 ileri olmasina ragmen fluence daki ile ayni degilmis bunu da sonradan öğrendim. Latitude daki yagli kavrama imis. Boyle tork konvertorlu gibi hissettiriyor biraz ve fluence dakine gore cok konforlu. Su kavrama olayi da daha uzun ömürlü oluyor. Ancak eksi yonu kavrama degisimi daha maliyetli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih-8 -- 17 Kasım 2019; 23:5:38 >

• kataruna kullanıcısına yanıt
    Cam tavan hariç dolu paket demişti arkadaş .

• Reno D sinifi araba alanın ya akli yoktur yada parasi çoktur. Bu sınıfta Passat , Insignia , Superb akar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Reno D sinifi araba alanın ya akli yoktur yada parasi çoktur. Bu sınıfta Passat , Insignia , Superb akar
    Kaç yaşındasınız Hocam? Ve eğitim seviyeniz nedir, merak ettim.

• Merhaba arkadaşlar. 2012 model renault latitude 1.5 dcı manuel sahibiyim. Aracı 83000 km de aldım, 3 yıl oldu alalı. Şu an 120 000 km deyim. Şehir içi ve uzun yol kilometrem hemen hemen aynıdır. Araç hakkında şehir içi yakıtın çok olması (8-9lt ) dışında ciddi sayılacak olumsuz bir yorumda bulunamam. Almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim . Saygılarımla...

• fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    2012 den beri latitude sahibi olarak (babamın) çok doğru bir yorum yapmışsınız. latitude yol tutmuyor geyiğinden gına gelmişti. tek katılmadığım konforlu olmadığı. ben uzun yolda gayet rahat ediyorum. (direksiyon dışında). ayrıca manevrası da mercedes kıvamında, boyundan umulmayacak yerlerden dönüyor. ikinci el konusu ise insanların aptallığı diye bakıyorum. bir otomobil satın alınmazsa ikinci eli nasıl olsun, satılacak ki ikinci eli olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Reno D sinifi araba alanın ya akli yoktur yada parasi çoktur. Bu sınıfta Passat , Insignia , Superb akar
    safrane ı bilir misiniz? bırakın passatın rakip olmasını safranın kesip attığı tırnak olamadı. sizinkisi tamamen önyargı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

safrane ı bilir misiniz? bırakın passatın rakip olmasını safranın kesip attığı tırnak olamadı. sizinkisi tamamen önyargı.

Alıntıları Göster
    bidk arkadaş banli
    diğer hesaptan cevap versin heheheheh

• selimyzc kullanıcısına yanıt
    Araç hala üretimde derken , sana özel mi üretiyorlar?

• Arkadaşlar Renault Latitude Araçların Kaput Amortisörleri Hem pahalı hem de zor bulunuyor. Parça kodu 654700004R ve 654705511R bu amortisörler 500N dur. Bunların yerine BMW X5 E53 kasa amortisörler tam oturuyor. Hem daha ucuz hem de daha rahat bulunuyor. Üstelik 640N gücünde. BMW amortisör parça kodu 00- 51238402551
  • Bir donem 2500 cc. V6'sini kullandim, 243 beygir Baska bir tanidikta da 2000 motor olani vardi. V6'nin sehir ici trafikte 9,5 - 11 lt arasi gidip gelen tuketimi vardi.

Latitude'un tutmama sebebi sadece cahil ve amele halkimizin bilincsiz ve yersiz marka takintisidir. Passat, V6 nin yaninda coptur, tenekedir, geri donusumden gelen adi plastiklerin kullanildigi, 5 para etmez adi bir arabadir. V6 uzun yolda BMW ve Mercedes'e nal toplatir, Arteon, Passat gibi hurdalar sadece sesini duyar.

2000 motoru da iyidir, 170 kusur beygirdir.

• El Fuego kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle herkes te marka algısı var ama bu iyi birşey. Aracı sadece değerini bilenler kullanıyor 😜😜

• LaViTz kullanıcısına yanıt
    Orada ufak bir yorum hatası var, amortisör sert / yumuşak olmaz, süspansiyon (yay) sert veya yumuşak olur amortirösün yegane görevi yaylanmayı en kısa sürede durdurmak (sönümlemek) tir.

Ayrıca aracın arkası atıyorsa bu süsp ve amor ile değil, aracın geometrik tasarımıyla ilgilidir.

Bu arada sizin yorumla ilg değil, genel yorum olarak 'latitude' deyince aklıma hiçbir model gelmiyor. Megane deyince clio deyince aklıma model geliyor da Latitude ile hiçbirşey aklıma gelmiyor, birazdan Internette bakacağım o zaman "hah buymuş" diyeceğim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi baktım, Latitude resimlerine. Yav bu araba tipten kaybediyor. Hyundai'nin D modelleri bundan daha iyi görünüyor.

İçinde istediği kadar konfor olsun, istediği kadar uçar kaçar olsun aracın görüntüsü sıradan.

• El Fuego kullanıcısına yanıt
    Passattada 240 hp Lik motor var.verileri v6 dan çok daha iyi.latitude güzel araba ama passata bok atmak bilmiyorum komik olmuş.

• Enişteye gidiyorsun "araba alıcam enişte sen anlarsın" diyorsun, enişte ne alıcan diye sorunca "Reno Latütüt" diyorsun. "O ne ya illa Reno istiyorsan Megane falan bakalım" diyor.
    Nasıl tutulsun şimdi bu araba

• Şu sıralarda alınacak birkaç araçtan birisi.Laguna 3lere bakıyorsun km si 300bine dayanmış araca neredeyse 100 bin tl istiyorlar.110 120bin civarında düşük km li temiz bi latitude bulunur

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Arabanın tipi berbat. Bence bu arabayı Fransız mühendisler tasarlamamıştır. tipik uzakdoğulu kokuyor bu araba. iç tasarımı da berbat. arabanın bi tek arka far bölgesi iyi duruyor o da diger kısımlar düşünüldüğünde şaka gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 12 Temmuz 2020; 12:23:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Arabanın tipi berbat. Bence bu arabayı Fransız mühendisler tasarlamamıştır. tipik uzakdoğulu kokuyor bu araba. iç tasarımı da berbat. arabanın bi tek arka far bölgesi iyi duruyor o da diger kısımlar düşünüldüğünde şaka gibi oluyor.
    o sizin kendi görüşünüz bence içi de dışı da sınıfına çok uygun bir görünüş içinde.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.