< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
@@ 2024 Kia XCEED alındı. @Renault Megane 4 HB 1.5dci EDC @ 2019 a C180 Exclusive @2020 Tucson @@ (59. sayfa)
-
-
2019 BMW 320i G20 kasa First edition bizde arkadaşıma aldık, (410bin liraydı) sıfır ve Bmw 3 serisi gibi
markanın lokomotifi bir premium araçta arka koltuklara bakan orta klima havalandırma menfezleri yok mesela.
Hata yapılır, donanımdan kısılırda bu hata yapılmaz. Böyle bir donanım asla kısılmaz. Şaka gibi durum.
Görünce gözlerimize inanamamıştık, 4 kapılı bir premiumda sanki arka koltuğa insan oturmayacak..
Güvenlikle ilgili bütün donanımlarında mecbur olması gerekiyor yıllardır.
Ama maalesef onlarıda yıllarca ekstra sattılar yada getirmediler.
Şimdi 7 Temmuz 2024 ten itibaren gelen zorunlu güvenlik donanımlarıda eksik mesela. (GSR 2)
Kör nokta uyarı sistemi gibi hayati bir donanımı ne mantıkla paket içeriğinden çıkarırlar anlamış değilim.
Volvo ve Subaru gibi markalar ise bu konuda işi şansa bırakmıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Kasım 2024; 17:40:30 >
-
Aynı dönem xceed 370bin liraydı yanlış hatırlamıyorsam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ceed vardı 2019 da henüz Xceed Avrupada çıkmış olmasına rağmen TR de yoktu ve 2020 de geldi.
Ceed fiyatı ortalama 160-170bin TL bandındaydı.
Audi A3 All Street C segment Crossover olarak güzel bir seçenek. Xceed e yapısal olarak benzerliği ile dikkat çekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Kasım 2024; 18:14:53 >
-
Değerli yorumunuz ve konuyu takip edip okuduğunuz için teşekkür ederim.
Araçları yıllardır kaliteli ve özel malzemeler kullanarak temizliyorum.
* Aldığım araçlara öncelikle Gyeon Mohs+ Q2 seramik kaplama yapıyorum. (Kore)
* Seramik kaplamayı korumak için Gyeon Cure ve Yıkarkende Nanolex PH Nötr Reactivating
Seramik Kaplama Destekli şampuan kullanıyorum. (Alman)
* İç temizlemede Koch Chemie Multi interior Cleaner kullanıyorum. (Alman)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Kasım 2024; 21:1:33 >
-
Hayırlı olsun maşallah bende de ceed sw prestige 24 model var aracınız hibrit mi ? Birde 140lık sanırım.
Fiyatta ciddi köpük vardı zaten. Mevcut elegance plus ta 200 bin indirim yaptılar. Stok birikmeden en başta ulaşılabilir fiyattan verseler herkes mutlu olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun. 2 aydır en mantıklı seçeneklerden biri konumunda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler sizinde aracınız hayırlı olsun. Bayide Ceed SW yi inceleme fırsatım oldu onuda çok beğendim.
Fotoğrafları varsa paylaşırsanız memnun olurum. Kırmızı renk çok yakışmıştı, özellikle petekli koltuk desenleri çok güzeldi.
-
-
İnci beyazı harika bir renk. Güzel günlerde keyifle kullanmanızı dilerim. @mura_t Farklı karelerini bekliyoruz.
Görsel sanatlarla ilgilendiğim için bir yazı dizisinde konuyu anlatırken objeninde görsellerinin olması okuyucu açısından keyifli oluyor.
Bu sınıfta gerçekten harika bir araç yelpazesi yaptı Hyundai / Kia nın Alman mühendisleri.
Özellikle SW araçlar ülkemizde değeri bilinmesi gereken kasalar. Sedan araç alacak kişinin bagaj olarak işine yaramasa bile
tipine bakarak otomobil alan bir toplum maalesef. Ve haliyle toplum olarak sedan düşkünlüğü ikinci elde
değersizlik algısı yarattığı için bu harika tasarımları hem beğenip hem uzak durmak zorunda kalıyor milletimiz.
Halbuki Avrupada nereye baksam SW araç görüyorum. Kia dış tasarımı birbirinden farklı modeller yaparak bu sınıfı zenginleştirdi.
Hatta TR de hiç görmediğimiz SW modelleri Megane SW, Civic SW, Mazda 6 SW gibi araçlarda çok güzel tasarıma sahip araçlar.
Keşke ekonomi düzelsede herkes gönlüne göre araçlar satın alabilse.
Bu ikinci elini düşünerek araç alma zorunluluğundan çoğunluk memnun değil ama o kadar alışmış ki kimse farkında da değil.
Bence mükemmel kullanışlı araçlar Sw lar. Ve böyle kaliteli fiyat performans ürünleriyle pazarın zenginleşmesi gerçekten çok güzel.
-
-
Hocam baştan aşağı muazzam konu olmuş. Elinize sağlık.
-
Çocukluğumdan beri (yaş 46) otomobillere hayran büyüdüm. Babam 50 yıllık uzun yol şoförüydü, maalesef geçen hafta kaybettik.
Yani otomobillere olan hayranlığım Ata'dan geliyor diyebilirim ve neredeyse 35 yıldır her gün birkaç saatimi araştırmaya
ayıracak kadar çok seviyorum. Özellikle HB ve SW araçlara hayranım. Sedan kısmında bana sadece D, E ve F segmenti
otomobiller mantıklı geliyor, onun haricinde tercihimi her zaman özellikle C segment HB ve SUV araçlardan yana kullandım.
Çünkü bagaj kullanımı oldukça değişken ve işime yarayan bu ise elimden geldiğince bu araçlara yöneliyorum.
Yaklaşık 30 yıldır dağ bisikleti sporuyla ilgileniyorum ve her zaman koltukları yatırıp bisikletleri bagaja koyabilmek çok kullanışlı geldi.
Geçen yıl 5-6 ay süreyle Amerika'da bulundum. Orada da SUV kullanımı çok yaygın genelde büyük araçları seviyorlar ve 3-4 yıl öncesi
ile kıyasladığımda Hyundai-Kia (Hyundai'nin Lüks markası Genesis'te dahil) Amerikada çok yaygın kullanılıyor. Garanti süresi 10 yıl.
Farklı bir deneyim olması açısından önce 2022 Kia Sorento 2.5lt ardından fotoğraftaki 2023 model GMC Acadia 3lt aracı kiraladım.
Türkiye'de bazı markalar hakettiği yerde değiller çinli markalar ucuz diye çok satılıp piyasayı domine ederken fazladan donanım özellikleri
nedeniyle insanlar tarafından daha iyi otomobil oldukları sanılıyor. Altyapısı hakkında kimsenin hiçbir fikri yok. Uzun ömürlülüğü ve servis
konusuyla kimse ilgilenmiyor. Tipi hırçınsa ve donanım çoksa o otomobili daha iyi olarak nitelendirebiliyor.
SW otomobillerin Türkiye'de hakettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Avrupada en çok satılan otomobiller HB ve SW (SUV tarzıda dahil)
Mesela bir Subaru Levorg, Mazda 6 SW, Mercedes-Benz C-E serisi SW , BMW 3-5 serisi SW yada Audi A4-A6 Allroad modelleri
hepsi birbirinden güzel otomobiller. Ülkemizde anlamsızca ; Bu kasa tutulmuyor, ikinci eli yok, alınmaz diye alıcı kitlesini olumsuz
etkileyebilecek yorumlar oluyor. Halbuki Kia Ceed SW kullanan bir kullanıcı ne kadar güzel bir otomobil satın aldığını biliyor.
İkinci el piyasasını düşünmekten bir hal oldu bu millet. İstediğimiz hayatı çalışıp kazandığımız emeği dilediğimizce yaşayabilmek gerek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Kasım 2024; 18:12:7 >
-
Başınız sağ olsun,rabbim mekanını cennet eylesin sizlere sabır versin hocam. Ben çok arabadan anlayan bir tip değilimdir ihtiyaç bu yöndeydi bu aracı aldım malesef kızım onkoloji hastası il dışında tedavi görüyoruz sırf içinde yatabilmek adına böyle bir araç tercih ettim eksiği var mı vardır illaki ama benim şuanda hayatımı kurtarıyor resmen.Evet bizim ülkemizde koyun psikolojisi var hep etrafına bakarak çoğunluk nerdeyse oradalar insanlar kendi ihtiyaçlarına göre birşeyler almıyorlar sıkıntısınıda çekiyorlar ama sesde çıkarmıyorlar işin ucu tabiki maddiyata dokunuyor onında etkisi var ama bu hayatı kendine göre ihtiyaçlarına göre yaşamayacaksan bir başkası olcaksan ne anlamı var anlamıyorum. Birde sizden ricam olacaktı uzun yıllar dct kullanmışsınız sorun yaşamamak adına tecrübelerinizi aktarır mısınız ?
Değerli yorumunuz ve sabırla okuduğunuz için ben teşekkür ederim.
Beğenmenize sevindim, güvenli sürüşler, güzel günler dilerim.
-
Amin sağolun, çok teşekkür ederim. Allah herkese sağlıklı ve mutlu, huzurlu, bolluk bereket içinde ömürler versin.
Aslında en önemli unsur ''ihtiyaç'' insanımız bunu önemsemiyor buda kendine değer vermemekten kaynaklanıyor.
Şimdi bu söyleme takılan insanlarda olacaktır, lütfen alınmasınlar kimseyi kırma niyetim yok sadece imkanlar el verdiğince güzel
yaşamak gerektiğini düşünüyorum. Toplumumuzda öyle bir yere geldi ki insanlar araç alırken önce ikinci el değerini düşünüyor. Ne acı..
Bu ülkede ne yaparsanız yapın bu yönetim olduğu sürece zaten sade vatandaş yani halkın çoğunluğu her koşulda kaybediyor.
O yüzden küçük hesaplar peşinde koşmamak gerekiyor, çünkü yaşam çok kısa, bunu maalesef en yakınımda yaşayarak gördüm..
Güzel bir noktaya değindiniz, bir başkası olarak yaşayacaksan bu hayatın ne anlamı var. Bunu herkesin sorgulaması lazım.
CARS ARENAyoutubeKia XCeed [UK] After selling over 120,000 units in Europe, Kia's highly successful XCeed compact crossover has received a series of product enhancements including a bold new exterior design, an enhanced interior and a new GT-line trim that brings the emotions of the Ceed GT to the popular model. These changes will make the XCeed an even more enticing proposition in the popular C-Crossover segment. The XCeed has been a hugely popular car for Kia in the UK, accounting for 10 per cent of total Kia sales in the country. The exact UK specification, technical data and pricing information for the new XCeed will be revealed nearer the on-sale date. The new XCeed integrates a number of design changes alongside a competitive powertrain line-up that includes mild hybrid, plug-in hybrid, petrol and diesel versions. Both the exterior and interior have been enhanced to better match the sporty urban nature of the XCeed and make it an even more distinctive member of the wider Ceed model family. The inclusion of a sporty, GT-line specification for the first time, combined with a petrol engine that produces 204ps, offers an exciting and dynamic driving experience. This dedicated sporty model captures the imagination and evokes an emotional reaction by appealing to customers who want the rational benefits of a larger vehicle without compromising on their sense of style or sportiness. A standout model in the XCeed range, the GT-line defies expectations with its unique sporty design and GT-inspired performance. As one of the most high-tech cars in its class, the new XCeed is a flagship model for Kia thanks to its latest technologies including advanced safety, connectivity and infotainment systems. Designed to improve everyday usability, enjoyment and occupant safety, these updates continue the XCeed's legacy as a technology leader within the C-Crossover segment. As a sustainable mobility solutions provider, Kia introduces the new XCeed with a wide range of efficient and electrified powertrain options. The XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) delivers an all electric range of 48km, equivalent to 60 km of city driving, while other fuel-efficient powertrains are also available, from fast-revving, turbocharged engines to innovative mild-hybrid systems, ensuring the XCeed is equipped for every modern lifestyle. Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product at Kia Europe, commented: "Our customers have praised the XCeed's unique combination of dynamic handling, everyday practicality and in-car technology. This new model builds upon these strengths with a series of stylish exterior and interior design changes and new tech features. We've also ensured our enhanced crossover benefits from the latest powertrain options, a sign of our long-term commitment to delivering sustainable mobility solutions for our customers. "A sporty alternative to larger models, the XCeed has become the best-selling model in the wider Kia Ceed line-up. It provides the commanding driving position and comfort of an SUV with the dynamic handling and manoeuvrability of a compact European hatchback," Knipping added. As with other members of the Ceed model family, the new XCeed will be manufactured at Kia's high-tech production facility in Zilina, Slovakia, with sales commencing in September 2022. The new crossover will once again come with Kia's seven-year,150,000 kilometre warranty. Packaging The new Kia XCeed is designed to achieve the cabin and storage space of a larger model in a sportier body with a more compact footprint. Sitting directly between the Ceed five-door hatchback and the Kia Sportage, the Kia XCeed still manages to provide comparable interior space and luggage capacity to Europe's best-selling larger models. With a total length of 4,395mm, the new Kia XCeed is 85mm longer than the Ceed five-door hatchback and 120mm more compact than the Sportage. Its maximum roof height of 1,495mm also means it stands 48mm above the Ceed and 155mm below the Sportage, providing drivers with a lower centre of gravity than its taller sibling. The new Kia XCeed offers generous interior space for front and rear occupants. With the hip point for each seat raised by up to 44mm over that of the Ceed hatchback, drivers are provided an elevated driving position in addition to easier ingress and egress. A half-moon-shaped glass area and fastback roofline provide rear passengers with a brighter, airier ambience and more headroom than other rivals in the compact crossover class. Luggage capacity for the new Kia XCeed is rated at 426 litres (VDA) and with the rear seats folded, luggage capacity grows to 1,378 litres. Versatility is also assured thanks to 40:20:40 split-folding rear seats, a Smart Power Tailgate with height adjustment, and a two-step boot floor that can be moved up or down to provide either more space or a hidden underfloor storage compartment. This higher boot floor also improves ergonomics when moving luggage in or out of the vehicle.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=pL8Sm4NDMWQDCT şanzıman konusunu yaklaşık 10 yıldan fazla her gün deneyimleme fırsatım oldu ve hiç sorun yaşamadım.
Zaten tam otomatik şanzımanın en iyisini 35 yıldır ailece kullanıyoruz. (Mercedes-Benz G-Tronic)
Onlarca farklı model araç kullandım ve şimdiye kadar kullandığım en güzel çift kavramalı şanzıman Hyundai Tucson ve
Kia XCeed de bulunan Hyundai tasarımı ve üretimi olan 7DCT çift kavrama şanzıman oldu. (Hyundai Transys)
Sadece Rampalarda ve yoğun trafikte manuel moda çekip kendiniz müdahale edecek şekilde kullanırsanız hiç sorunsuz
uzun yıllar kullanırsınız. Tabi ki bir Mercedes Benz üretimi tam otomatik şanzıman gibi müthiş kararlı ve pürüzsüz olmayabilir
ara sıra değişimleri özellikle düşük hızlarda hissedebilirsiniz ama kolay kolay sorun yaşamazsınız. Hyundai Tucson daki şanzıman
Kia XCeed ile tamamen aynı şanzıman olmasına rağmen 1.5T için özel geliştirilen motor yazılımı ve daha düşük yakıt tüketimi
programı nedeniyle farklı bir yazılım kullandığını bariz anlayabilirsiniz. Çift kavramanın en büyük avantajı düşük yakıt tüketimi..
Kia IndiayoutubeWhat is DCT? How does this advanced transmission system make your driving experience smoother? Watch this video and know why Kia Seltos is a notch above. #Kia #MovementThatInspires #KnowYourKiahttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=5F3_0SymZoM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Kasım 2024; 21:2:21 >
-
Özelden mesaj yazan arkadaşlara toplu bir mesaj olarak yazayım, öncelikle konuyu okuyup beğendiğiniz için teşekkür ederim.
İzmir'de olup görüşmek isterseniz, bir gün belirleyip çay kahve eşliğinde seviyeli güzel bir otomobil sohbeti yapabiliriz.
Not : Bu hafta Pazartesi'den Cumartesiye kadar (11-16 Kasım arası) Bursa Gemlik'te olacağım.
Kia WorldwideyoutubeOur designers have revealed the story behind the creation of the new Kia XCeed, and explained what makes it such a colorful character. #KiaXCeed Subscribe to Kia’s official Worldwide YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCptyYDiGZ9hs1pH0AaoBTxA?sub_confirmation=1 Find out more about Kia: Kia Worldwide Website: https://www.kia.com/worldwide/main.do Kia Worldwide Blog: https://www.kia.com/worldwide/KiaBuzz/Main.do Kia Worldwide Facebook: https://www.facebook.com/Kiamotorsworldwide/ Kia Worldwide Instagram: http://instagram.com/kiamotorsworldwide Kia Worldwide Twitter: https://twitter.com/Kia_Motors Kia Worldwide Flickr: https://www.flickr.com/photos/kiamotorsworldwidehttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=1TK1aRA-5kU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Kasım 2024; 23:5:26 > -
Bulunduğum bölge trafik açısından rahat genelde eco mod da kullanıyorum onun herhangi bir sıkıntısı olur mu peki aklım genelde buna takılıyo 8bin km oldu ve yakıt tüketimim 7 lt pompa ile birebir uyumlu testini yaptım doğru gösteriyor şehir içi kullanım.
Gayet iyi değerler @mura_t bey,
Bende bugün izmirden Bursaya geldim, uzun yolda 110kmh ile 5.4lt yaktı.
100kmh ile uzun düzlüklerde 4.8lt lere düşüyor. İzmir şehir içi 1600km lik ortalama ise 6.5lt şuan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 10 Kasım 2024; 23:12:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X