Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
1.266
Cevap
35
Favori
130.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam, aradaki fiyat farkının farkındayım. ayrıca hrv olması gerektiğinden fazlaya satılıyor onun da farkındayım. xceed benim de hoşuma gidiyor ama daha gidip inceleme fırsatım olmadı. dün toyotaya gittim corolla cross'a baktım. içi gerçekten 10 sene öncenin teknolojisi, tamam sorunsuz, hibtrit vs ama hiç cezbetmedi. ardından nissana gittim qq'a baktım. fiyat 1.9 milyon (sunrooflu orta paket herhalde). arka koltuğu görünce hemen kendimi dışarı attım. öyle bir koltuk yapmışlar ki sokak arası çay ocaklarında kullanılan tabure yüksekliğinde. 1.7m ve üzeri kişilerin uzun yol gitmesi bana göre neredeyse imkansız. hondayı zaten biliyorum jazz bakımlarıa gittiğimde incelemiştim, dün de gittim baktım. orta paket 1.9 milyon o da..

pug ve grubunu düşünmüyorum, mesafeliyim açıkçası. vag grubunu beğenmeme rağmen şanzımandan kaybediyor. çin araçları zaten denklem dışı...geriye premiumlar harici pek birşey kalmıyor. xceed ya da hrv arasında bir tercih olacak gibi...

bu arada xceed'de adaptif cruise yok değil mi? yakıt tüketimi dediğiniz gibiyse benim için sıkıntı yok, diğer araç c200 sw, 11-12 rahat yakıyor çünkü şehir içinde.

bu arada kahramanmaraş'tayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 17 Kasım 2024; 19:51:29 >

• Hız sabitleyici (Cruise Control) , Ön çarpışma engelleme asistanı (FCA) ile birlikte aktif olarak çalışıyor.

Adaptif Cruise şu sebeple yok.

Araç mesafe takip sistemi (ön tamponun altındaki radar sensörü) Avrupadaki bu özelliklere sahip olan

tüm modellerde var olmasına rağmen TR ye gönderilen modellerde fiyattan kırmak nedeniyle donanımdan kırpılıyor.

Yani ön tamponun altında bulunan radarsız modeller olarak geliyor ve bu sebeple Adaptif hız sabitleme olmaktan çıkıyor.

Adaptif olması gereken özelliklerden biri bana görede ve kör nokta uyarı sistemi. Eleştirebileceğim iki nokta bunların olmayışı.

* Diğer yandan ön camda bulunan Kamera sayesinde Ön çarpışma engelleme asistanı (FCA), Şerit takip asistanı (LFA)

Şeritte kalma asistanı (LKA) ve Akıllı hız limiti asistanı (ISLA) bulunuyor.

Ayrıca; Tabela okuma sistemi ve buna bağlı çalışan Akıllı hız limiti asistanı (ISLA)

ile otoyoldaki hız limitlerine göre sabitlenen hızı otomatik olarak ayarlıyor.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 17 Kasım 2024; 20:12:19 >

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

2015 model C180 Exclusive aracımda şehir içi tüketimi 8lt ler civarındaydı,

şehirler arası 110-120kmh larda 5.5-6lt ile İzmir - Bursa arası tüketim vardı. M274 motorun tüketimi çok başarılıdır.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

Geçen hafta Xceed ile şehir içinde 6-6.5lt lerde gezerken, dün gece 100-110kmh ile yoğun yağmurda 5lt ile Bursadan İzmir'e geldim.

* Ankara-Marmaris-Ankara gidiş geliş benden önce Xceed alan arkadaşımın ortalaması 90-100kmh sabit hızlarda 4.8lt

• Xceed ile benzer kasa formuna sahip a3 allstreet için 2.450 TL diyorlar.

Demek ki bu ara segment için Avrupa da bir talep var.

Xceed halen bu ayın fırsat araçlarından biri ama aynı fiyat aralığına sahip seçenekler artıyor gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç w206 4matic allterrain. Güya hafif hibrit ama ağırlık ve 4 çekerden dolayı tüketiyor sıkışık trafikte...

• @auto_man Haklısınız, bu modellere rağbet giderek artıyor.

Kia Xceed te Audi A3 Allstreet gibi Almanyada ve Alman mühendisler tarafından tasarlanan bir ve Avrupada üretilen bir otomobil. Parçalarının çoğuda Alman üretimi.

Avrupa pazarında C segment Crossoverların başarısının sebebide bu, Hyundai-Kia'nında işi şansa bırakmadığı belli.

Alman'lardan transfer edilen kaliteli bir tasarım ekibinin ortalama bir iş çıkarması beklenemez.

Türkiye'ye az gelen bir model ve fiyat performans olarak çok mantıklı bir seçenek.

Bu fiyat aralığında C segment başka bir Crossover model yok. Kia Xceed bu anlamda çok avantajlı. (1.590tl)

Aynı fiyatlara B segment otomobil yada Suv almaktan çok daha iyi. Bunu sürünce daha iyi anlıyorsunuz.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@AutoConceptionTVyoutube
    The #design team at #Kia's Frankfurt studio tell us about the new #XCeed. Full story: http://www.autoconception.com/new-2020-kia-xceed-fully-revealed/
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=mVbOYsL457s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 18 Kasım 2024; 0:3:35 >

sizin araç dizel mi ? 110-120 ile otoyolda ne kadar yakıyor ?

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Benzinli 1.5 Turbo

düz yolda sabit 100-110kmh ile 5 lt ler civarı yakıyor.

110-120 gibi 5.5 - 5.8lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 18 Kasım 2024; 21:44:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sağolun. dizel için araştırdığımda 4-4.5 yakıyor deniyor ama bilemiyorum ne kadar doğru. insanımız biraz sallamayı seviyor .en az yaktırma yarışına giriyor . çoğu da tutmuyor gerçek hayatta.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Yeni nesil motorlar özellikle 1.5 T-GDI Hyundai Benzinli motoru çok az yakıt tüketebiliyor. Bu tüketim değerleri benide şaşırttı.

Mesela 90-100km/h ile sabit hızda giderseniz Ankara-Marmaris arasını 4.8lt ile gidiyor.

Fotoğraf benden önce aynı 1.5lt Turbo benzinli Xceed alan arkadaşıma ait.

Yaklaşık 600km bir sürüşün sonunda 4.8lt - Ankaradan-Marmarise varış yolunda çekildi.

Renk : Splash Lemon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 19 Kasım 2024; 0:2:54 >

• @YouGotThatRight W206 Allterrain çok güzel bir seçim. Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Bugün Xceed ile İzmir Karşıyaka civarından Konak civarına doğru 16km ilk sakin bir sürüş gerçekleştirdim.

Dönüşte de benzer tüketim değerleri yakalardım ancak az da olsa trafiğe girdim ve 5.1lt ile otoparka girdim.

Trafik yoğun değilken değerler oldukça etkileyici, özellikle 1.5lt benzinli bir motor için..

Dün akşamda yoğun bir trafikte kaldık ve sürekli dur kalk 10-20kmh larda 6.5lt lerde gezdi.

İzmir-Bursa-İzmir arası otobanda 200km/h larda seyrettiğim için 2300km lik 5lt genel ortalamayı 6.7lt ye çektik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 20 Kasım 2024; 23:11:51 >

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Pzt çocuğu okula bıraktıktan sonra işe gitmek için giderken trafiğe girdim ve sonuç aşağıda...😊

Bu arada cmt günü Gaziantep'e maça gideceğim, ama öncesinde kia bayisine uğrayıp xceed'i incelemeye çalışacağım. Sonucu yazarım buraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 20 Kasım 2024; 20:14:3 >

• Herkese merhaba, forumun eskilerinden ve arabasını yeni satmış biri olarak ben de araba arayışına girdim.
    Uzun zamandır radarımda olan xceed'i araştırırken eski dostum Ahmet'in xceed ile ilgili tecrübe ve paylaşımlarını görünce 17 yıldır Hyundai kullanıcısı olarak fiyat performans arabasını olduğuna bir kez daha ikna oldum.
    Ahmet gibi teknik bilgi ve birikimi yüksek bir kişinin bu arabayı tercih etmesinin tesadüf olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksıjen -- 20 Kasım 2024; 20:39:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aslında yoğun trafikte C200 Allterrain 4 Matic tarzı bir 4 çeker için gayet doğal değerler. (5km yolu 28dk da gittiğinize göre yoğun)

Dışarıdan fotoğraflarıda varsa iç dış paylaşırsanız memnun olurum. Özellikle bu SW kasa Tasarımı W206 ya yakışıyor.

Bende ileride eşim için bir W205 FL SW düşünüyorum.

Ben kararımdan oldukça memnunum. Tabi ihtiyaçlara göre herkesin beklentisi değişik olabilir. Ama genel anlamda çok memnun kaldık.

İç hacmi Golf tarzı bir HB standartlarında, bagajıda Golf'ten daha geniş 426lt bizim iki kişilik ihtiyacımızı gayet iyi karşılıyor.

• oksıjen kullanıcısına yanıt

@oksıjen Değerli dostum Hasan, yorumunla renk kattığın için çok teşekkür ederim.

Uzun zaman olmuştu görüşmeyeli aradığın için ayrıca teşekkür ederim. ilk fırsatta yine bir araya gelelim.

Hyundai konusunda 17 yıl az bir tecrübe değil seninde yorumlarına ihtiyacımız olacak. Bende 1+4 toplam 5 yıl Tucson kullandıktan sonra

evin ikinci aracı olarak Xceed tercih ettiğim için oldukça memnunum. Eşim için aldım ama ben daha çok kullanıyorum :)

Fotoğrafı sıfır km bayiden çıkardıktan yarım saat sonra çektiğim için koltuk başlıklarında torbalarıda çıkmış :)

Gün batımında böyle farklı bir tonda koyu yeşile bürünüyor, opak yaprak yeşili gibi oluyor.

Güneşin altındaysa ışığın dik açıdan vurduğu yerler açık yeşil ve aracın köşelerinde özellikle boyanın altında turuncu parıltılar görüyorum.

Boyanın içinde turuncu tonlu metalik bir boya daha var büyük ihtimalle.

Splash Lemon rengide böyle çok güzel duruyor, bu Celadon Spirit yeşilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 22 Kasım 2024; 0:53:54 >

• Yeşil gerçekten hoş duruyor...

Renk harika🤩

Hayırlısı olsun hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    İnşallah tekrar görüşürüz seninle arabalar hakkında konuşmak güzel oluyor.

Bu arada ben de xceed elegance plus ve Tucson comfort bakıyorum bulamadım:)

Sen anlattıkça stoklar tükeniyor sanki şaka bir yana insanlar belli markalara takılacağına fiyat performans ve kronik sorunları olmayan otomobil seçseler daha iyi olur diye düşünüyorum saygılar:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayın @YouGotThatRight Teşekkür ederim.

Farklı bayilerde değişik renk seçenekleri mevcuttu tek tek aradım ancak izmir'deki bayide istediğim Celadon Spirit yeşili rengi vardı.

Henüz Tucson u satmadan önce aklımdaki 2-3 araçtan biri Xceed di ve fiyat 2 ay önce 1.790 tl olmasına rağmen almaya karar vermiştim

her zaman yaptığım gibi diğer markalardaki C segment HB araçları yeniden test etmeye gittim, Golf 8 - 308 ve 408 - Focus ve Leon dan sonra

yeniden Hyundai ve Kia bayilerini ziyaret ettim. Aradığım şey verdiğimiz paranın karşılığında neyi ne kadar aldığımız ve en önemlisi sorunsuzluktu.

Bu nedenle Hyundai grubunun araçlarına çok güveniyorum. Tecrübe ettiğim ve memnun kaldığım bir ürüne yeniden 5 yıl garanti ile sıfırdan

devam etme düşüncesi bana mantıklı geliyor. Sürüş, yapım ve konfor kalitesi, Almanya'da ve çoğunluğu Alman mühendisler tarafından

tasarlanması ve Avrupada üretilmesi nedeniyle kullanıcıyı C segment standartlarında gayet memnun ediyor. Daha çok piyasada konuşulan

Golf 8 ve Focus arasında kalmışken yönü yeniden Hyundai grubuna çevirmeme, test aracı olmayan Xceed i 1.5 yıl önce alan arkadaşımın

Xceed ini detaylı inceleyip yorumlarını dinledikten sonra benimde kullanmam sebep oldu diyebilirim. (Kendisi 5 yıllık bir 308 kullanıcısıydı.)

Üzerine tam Tucsonu teslim etmeden 1 gün önce yani 2 ekimde yeniden fiyat listelerini kontrol ettiğimde fiyatın 1.590 tl ye düştüğünü gördüm

ve piyasada şuan satılan en mantıklı C segment Crossover olduğu için satın almaya karar verdim.

Genel anlamda bu şundan daha iyidir diyemeyiz bunu sadece zaman belirler ama benim tercihim Kia XCeed tarafında oldu.

Yine alacak olsam yine bunu seçerdim.

Forumdan bazı eski arkadaşlar özelden mesaj yazıyorlar, abi neden Golf 8 almadın yada 308 daha güzeldi vs. tabiki renkler zevkler tartışılmaz

herkesin görüşüne ve beğenisine saygı duymak lazım. Ama bazen haddini bilmezler çıkıp buradan seviyesiz cümleler yazarak

farkında olmadan kendini küçük düşürebiliyor. Bu kısa ve zor hayatta birbirimizi kırmaya ne gerek var İnsan olmak olumlu bakmayı gerektirir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Kasım 2024; 21:47:18 >

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. @Material-Engineer 

ilk başta banada iddialı bir renk olarak geldi ama şimdi alıştım iyiki bu rengi tercih etmişim diyorum.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.