Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.266
Cevap
35
Favori
130.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

1cm daha geniş, 4.6cm daha yüksek, yerden yükseklik farkı ise 5.9cm

• Ankara-Adana arası 115km/h sabit hızla yolculuğundan bir kare (Forumdan bir arkadaşımızın paylaşımı)

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

buda sakin trafikte tüketim. İzmir Karşıyaka - Alsancak arası 15km (2 ışıkta dur kalk ve 60-80kmh arası)

Şehir içi trafiğinde 6.8lt-7.2lt arası ve akşamüstü ev döndükten sonra park ettiğimdeki genel ortalama 5.1lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Aralık 2024; 11:16:12 >

• yildiz kullanıcısına yanıt

yol bilgisayarında ortalama hızın da olması gerekmiyor mu? çünkü tüketimi belirleyen hızdır.

• Sayın @levogrande güzel bir konuya değindiniz.

* Düşük viteste, devir bandını yüksek tutarakta 50km/h ortalama hız yakalarsınız, yüksek viteste sakin sürüşte sabit tutarakta.

* Diğer bir örnek, şehirler arası dağ tırmanırken rampa yukarı 80km/h ortalama ile çıkıyorsunuz aynı yolu dönüşte

rampa aşağı ort. 80kmh ile indiniz. Her iki durumda ortalama hız aynı olmasına rağmen tüketim değeri aynı olur mu ?

Tabiki tüketimde ciddi farklar olur.. Demekki tüketimi belirleyen her zaman ortalama hız değilmiş diyebiliriz.

O nedenle tüketim ekranında olması şart değil demekki. Olsa iyi olurmuş tabi o ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Kasım 2024; 0:2:41 >

Sizin söylediğiniz anlık durumlar, benim söylediğim ortalama tüketimi belirleyen hızdır. Ben Ankara'dan Konya'ya aynı araçla 4 litre ortalama ile de gidebilirim, 8 litre ortalama ile de gidebilirim...

• levogrande kullanıcısına yanıt

Evet haklısınız , Ankara Eskişehir arasını;

3.viteste 4.000 d/d ile 80km/h sabit hızlada gidersiniz

7.viteste 1.500 d/d da 80km/h sabit hızlada gidersiniz

hız sabit olmasına rağmen tüketim 2 katına çıkar.

demekki ortalama hız salt tüketimde belirleyici etken değildir ve yol bilgisayarında olması şart değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketime etki eden çok faktör var. bunlardan biri hız. hız düşük olunca araç düşük viteste ve daha yüksek devir çeviriyor ve sık vites değiştirmek zorunda kalıyor dolayısıyla da tüketim artıyor. tüketim için en ideali aracın rahat bir şekilde en yüksek viteste gidebileceği en düşük hızdır benim bildiğim. o nedenle daha önce sahip olduğum 7dsg passat düz yolda 70-75 kmh hızda 7. viteste gidiyordu çok rahat ve minimum tüketim bu hızlardaydı. gaza azıcık dokunsam ya da yokuşa gelsem hemen vitesi düşürüyor dolayısıyla tüketim de yükseliyordu.

diğer faktör yolun eğim durumu. aynı hızda eğimli bir yolda çıkış ve iniş arasında tüketimde ciddi farklar oluyor artandan devirden dolayı. diğeri kişinin kullanma stili. sürekli dip gaz yapan ya da sert kullanan biriyle yumuşak ve proaktif kullanan bir kişi arasında aynı hızlarda bile ciddi farklılıklar olabiliyor. aracın ağırlığı, şanzıman tipi ya da yük durumu, klima vs de etken faktörlerden. ve bence son olarak da süre ya da gidilen yolun uzunluğu. öyle 5-10 kmlik mesafeler tüketim belirlemek için çok uygun değil, yanıltıcı olabiliyor. şöyle uzun dönem ne bileyim en az 100-200 km ya da 1-2 saatlik bir kullanıma bakmak gerekli. lafın kısası tek faktör etkili değil tüketime etki eden ama hız (devir) bu fakörlerden en önemlilerinden birisi.

bir önceki aracım olan 1.4 tfsi a4 avant 7 dsg çift kavrama 1490 kg ağırlığındaydı ve sattığımda uzun dönem ortalaması (100 bin +km) 6.4 litre ve ort hızım ise 54 kmh idi. o araçla her gün işe gidip geldiğim güzergahta sabahları yoğun trafik, akşamları ise nispeten daha az trafik tüketimde 2-2.5 litre oynama oluyordu. şu anki mevcut aracım olan c allterrain 4 çeker 1750 kg ve tam otomatik bir araç, hem ağır (1750 kg) ve 4 çeker, hem de şanzıman (tam otomatik) vs gibi nedenlerle sabah ve akşam trafiğinde 5 litre civarı fark oluyor. şu anki uzun dönem (8 bin km) ortalaması da 9 litre civarı diye hatırlıyorum.

konudaki araca gelirsek çift kavramalı turbo benzinli 1450 kg bir araç için tüketimi bence oldukça başarılı. bu tüketimde en etken faktörlerden biri bence şanzıman, aynı araca tam otomatik bir şanzıman koyun tüketim min 1-2 litre artar. kullanan kişi de dikkatli kullanırsa oldukça düşük tüketim değerleri elde etmek mümkün bence. bu aracın tüketim ekranında ort hızın olmaması (eğer yoksa başka menüde) bir eksiklik, olması gerekirdi diye düşünüyorum. ancak gidilen mesafe ve süreden ort hız tahmini olarak çıkartılabilir diye düşünüyorum. yukarıdaki resimlerde cruise açık ama ben şunu biliyorum ki dikkatli bir sürücü aynı hızlarda aynı güzergahta (şehirlerarası yoldan bahsediyorum) cruise dan daha düşük tüketim değerleri elde edebiliyor bazen (bizzat yaşamışlığım vardır).

• Tamamen katılıyorum @YouGotThatRight

Aynı şeyi kısaca özetledim ve sizin gibi ''Olsa iyi olurmuş tabi o ayrı konu''. dedim.

Tüketimi belirleyen sadece ortalama hız değil, kullanım koşulları yani sürüş tarzı ile yol şartlarıda sürekli değişkenlik gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Aralık 2024; 11:15:37 >

• Özelden ''aracı hangi bayiden aldınız'' diye soran arkadaşlar için yazıyorum.

Geçen hafta arkadaşım içinde Xceed ararken TR genelinde 10 dan fazla bayiyi aradık fakat ÖTV muafiyetli müşteriden daha fazla para kazandıkları için normal alıcıya araç yok demeye çalışıyorlar.

Bunu aynı bayiye 3 saat sonra arayarak ''ÖTV muafiyetli araç var mı?'' diye tekrar teyid ettiğimizde ''var'' deyince netleştirdik.

Araçlar bayilere bu hafta gelmiş arkadaşlar bilginiz olsun ama kota sınırlı olduğu için mümkünse giderek görüşmeniz yada arayıp sormanız gerekiyor.

• Bu füme Renk-jant kombinasyonuda fena olmamış. 1.6 T-GDI 204hp olan GT Line versiyonuda Türkiye'ye gelse tadından yenmezmiş.

Birgün umarım bu güzel tasarımları çok aramayız. Elektriklilerde bu tasarım ruhu kayboluyor gibi geldi bana,

Koreliler çok akıllıca davranarak Almanlara Xceed de yaptırdıkları bu sade ve kibar tasarım dilini çok aramazlar umarım.

Umarım herkes en kısa zamanda gönlündeki araca sahip olur.

Herkese güzel günler, güvenli sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 3 Aralık 2024; 16:50:49 >

• Bayilere üst donanım araçlar gelmiş. Geçen akşam bana mesaj attı st, 2 aracım geliyor istiyor musunuz diye sordu sağolsun. Ben de tercihin tam netleşmediğini o nedenle şu an için düşünmediğimi belirttim. Büyük ihtimalle baharı bekleyeceğim gibi duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 6 Aralık 2024; 22:43:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Bu hafta bir arkadaşımıza daha Xceed Elegance Plus aldık. Bu yılın son araçları geldi sanırım.

Umarım sizde memnun olacağınız bir araç satın alırsınız. Yılbaşından sonra piyasa yine yükselecek gibi görünüyor.

Merhaba.140 hp ve 160 hp arasındaki yakıt tüketimini çok merak ediyorum.Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

• cool1st kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Her iki araçta elimizde mevcut olduğu için (yakın arkadaşımda ve bende) net söyleyebilirim ikisi arasında herhangi bir tüketim farkı görmedik.

İzmir Şehir içi (Karşıyakadan Alsancak tarafına doğru) düz yolda sakin ve açık trafikte ortalama 70km/h larda 3.8lt-4lt arası değişiyor.

Şehir içi yoğun trafikte 7-8lt lerde gezdiğinizde oluyor. şuan 2 aylık kullanımda yoğunlukla şehir içinde 2500km sonunda genel ortalaması 6.7lt.

Ayrıca ikisinide seri kullandığımda performans farkını pek hissetmiyorsunuz zaten maximum tork değerleride aynı olduğu için çekişi

1500 d/d itibaren 253nm tork olarak lineer bir şekilde alıyorsunuz, buda size oldukça keyifli bir sürüş sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Aralık 2024; 23:13:36 >

Yanıtınız için teşekkür ederim.Aracı satın aldık ve yakın zamanda teslim alacağız.Aracı sıfır km olarak aldığınızda rodaj yaptınız mı yoksa direk standart olarak kullanmaya mı başladınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool1st -- 8 Aralık 2024; 23:24:12 >

Ben teşekkür ederim. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

Merak ettiğiniz şeyler olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Teslim aldığınızda deneyimlerinizi ve fotoğrafları bekliyoruz.

Dijital kulanım klavuzlarında da yazar, ilk 1000 - 1500km genelde rodaj süresidir ve 3000 d/d geçmemeye dikkat edilir.

Bende buna her zaman uymaya çalışırım. Şu ana kadar aldığım tüm sıfır araçlarda buna dikkat ettim.

https://www.kia.com/tr/kia-dunyasi/sss/rodaj-nedir.html#:~:text=Rodaj%20i%C5%9Fleminde%3B%20yeni%20al%C4%B1nan%20arac%C4%B1,sini%20ge%C3%A7meyecek%20%C5%9Fekilde%20kullanmak%20gerekir.

Keyifli sürüşler dilerim.

• Dün komşum vasıtasıyla Xceed elegance plus sürme fırsatım oldu. Çok estetik ve keyifli bir otomobil, bu fiyata bu piyasada gerçekten fırsat aracı. Kendi Şirket araçlarımızdan C segment rakibi Golf 7 yi 3 yıldır kullanan biri olarak ilginç derecede hoşuma gitti Xceed. Temmuzda gelen GSR güvenlik özellikleri Şerit takip ve şerit ortalama, çarpışma engelleme asistanı, tabela okuma vs çok iyi çalışıyor. Sürüş konforu, malzeme kalitesi, süspansiyonları birçok C segment araçtan çok daha iyi hissettirdi. Keşke ilk geldiği yıl 2020 de doğru donanım fiyat politikasıyla satılıp test aracı ile insanlara bu aracı doğru tanıtıp kullanma fırsatı verilseydi. Bayide görüp incelemek ile yola çıkıp test etmek arasında çok fark var. Distribütör gerçekten iş bilmiyor. Doğuşta olsa bu araç çok iyi satardı.

Edit: Düzenlerken yanlışlıkla silmişim tekrar yazdım kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperloop -- 10 Aralık 2024; 22:7:17 >

• hyperloop kullanıcısına yanıt

Distribütör konusunda bende aynı fikirdeyim. Çelik motor yerine Doğuş ta olduğu gibi Hyundai grup olarak getirilse belki daha güçlü olurdu.

C segment Crossover sınıfındaki iddialı bir aracın bayilerde test otomobili olmaması kabul edilebilir bir durum değil.

Eğer arkadaşımda kullanmasaydım belki satın almazdım. Ayrıca donanım ilk geldiği 2020 den bu yana hem eksik getiriliyor hemde sürekli değişiyor.

Tüm güvenlik sistemleri sizinde bahsettiğiniz gibi kusursuz çalışıyor. Zaten hepsi Genesis ve Hyundai lerde kullanılan sistemler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 11 Aralık 2024; 23:19:7 >

Hocam günaydın. XCeed Elegance Plus arıyorum ama bayiler yok çekiyor. Hangi bayiden aldınız acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MustafaAKKUZU SLDAG M kullanıcısına yanıt

Kasım ayında almıştık aracı.Ötv indirimli olarak aldığımızdan teslimat aralık ayına sarktı. Bayiye sorduğumda aralık ayı için hiç araç gelmediğini söyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.