< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (65. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim, Deri kumaş koltuklarda pek rast gelmedim havalandırmalı koltuklara...
Benim şu ana kadar keşke olsun dediğim özellik jbl ses sistemi bu versiyonlarda da olsa iyi olurdu onun haricinde bence gayet yeterli ve keyifli bir araba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksıjen -- 21 Aralık 2024; 22:54:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam çok sağolun, umarım memnun kalarak kullanırsınız. Etraftakilere kulak asmadan gönlünüzce istediğiniz aracı alabilmek en güzel zenginlik bu ülkede. ötv muafiyetlilerden ekstra para aldıklarınıda gördüm bazı markalarda. (Toyota, Ford ve VW de)
Yazık gerçekten hiçbirşeyi adam gibi denetleyen ve vatandaşı koruyan kanunlar yok bu ülkede, halkı bu fırsatçı bayilerle baş başa bırakmışlar, caydırıcı kanunlar olmayınca bu böyle sürüp gider. Bu araç çok dikkat çekici ve C segment Crossover olarak numunelik güzellikte. Karalamak isteyenler asla bu araca binip hiçbir fikri olmayanlar buna eminim. Yakından incelendiğinde ve özellikle sürüş yapıldıktan sonra aklınızı çeliyor ve özenerek yapıldığı anlaşılıyor. Siz neler düşünüyorsunuz Xceed sizide memnun etti mi ?
-
Tekrar teşekkür ederim iyi dilekleriniz için...sorunuza gelecek olursam benim araba seçimim çoğunluğun tercih ettiği tutulan arabadan ziyade benim hoşuma giden, fiyat performans ve kronik sorunları olmayan bir araba olması...
Hyundai'nin i serisi ile başlayan kalite ve güvenlik olarak yüksek bir standart sunan i30'u ilk çıktığında alan birisi olarak o zamanda bazıları için sıra dışı bir seçim olmuştu fakat ben 11 yıl severek ve sorunsuz kullandım.
Daha sonra Suv rüzgarıyla 5 yıl Tucson kullandıktan sonra bu kardeş markanın pek bilinmeyen modeli xceed'i aldım yaklaşık 20 gündür kullanım tecrübe ve memnuniyetimi aktarmak isterim.
Otomobil maliyetlerini azaltmak için son dönemdeki arabaların plastik kalitesinin eskiye nazaran geriye gittiği bu dönemde kalite algısı yüksek ve yumuşak plastik malzemenin çok kullanıldığı bir iç mekan sizi karşılıyor.
Bu arabadaki en çok eleştirilen güvenlik paketlerinin olmayışı plus versiyonlarının gelişi ile çözülmüş.
Bir Suv kadar yüksek olmayışı yol tutuşu açısından bana daha güvenli hissettiriyor.
140 beygir 253 tork oluşu ve dct şanzıman ile uyumlu olması arabanın atik ve hızlı olmasını sağlıyor.
Arabanın bir suv kadar ağır olmaması yakıt tüketimine olumlu etki ediyor ve lpg düşünmeden sorunsuz şekilde kullanılabilmesi bence güzel.
Genelde şehir içi kullanip yılda 1 kez uzun yol yapan biri olarak 426 litre bagaj hacmi ise bence gayet yeterli.
Sonuç olarak herkesin beklenti ve istekleri değişir ben seçimimden memnunum...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Son 2-3 aydır gelen Elegance Plus donanım olmasına rağmen bu araçlarda bulunmayan özellikleri yazar mısınız hocam?
Benim bildiğim kadarıyla:
-Kablosuz şarj
-4 koltuk ısıtma, ön koltuklarda soğutma ve direksiyon simidi ısıtma
-Son olarak alüminyum pedallar ve ayak koyma yeri yok diye biliyorum.
Eksiğim varsa düzeltir misiniz?
-
Kasım ayından itibaren gelenlerde, kablosuz şarj, Metal pedal ve Sürücü ve yolcu Bel destek ayarını çıkartmışlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sayın @Mr. Angelo
Ben aracı 3 Ekimde teslim aldım. Kablosuz şarj, Elektrikli bel destek ayarı ve spor Aluminyum pedal seti ve ayak koyma yeride aluminyum. (fotoğraftaki gibi) benim aracımda Aktif güvenlik sistemleri yanında bunlarda mevcut. (Elegance Plus)
Ekim ayından sonra gelenlerde bu donanımlar distribütör tarafından kaldırıldı.
(Bir arkadaş daha alırken arayıp sormuş oda bana söyledi)
4 Koltuk ısıtma ve 2 ön koltuk soğutma zaten Prestige pakette olan özellikler Elegance Plus isimli pakete hiçbir zaman dahil değildi. Prestige pakette tüm koltuklar hakiki Nappa deri ve soğutma sadece bunlarda var.
4 koltuk ısıtma + direksiyon ısıtma Elegance Techno paket olarak ayrıca geçen yıl bir kaç adet gelen bir seri ile sınırlı. Elegance ve Elegance Plus ta zaten bunlar yoktu. Sadece Elegance Techno da vardı.
Elegance Plus ın en büyük özelliği Aktif güvenlik sistemlerinin gelmesi. (Prestige ve Elegance Techno da aktif güvenlik sistemleri yok.) tabi konfordan daha önemliside güvenlik.
Prestige yada bu fotoğraftaki GT Line paket getirilse güzel olurdu ama o zaman fiyat 2milyon üzerine rahat çıkardı ki, Elegance Plus paket zaten Ağustos ayına kadar 1.790bin liraydı. Yıl sonu adet olarak fazla geldiği için en büyük indirimi bu pakette yaptılar ve her geldiğinde aynı gün tükendi.
Ağustos - Eylül 2024 Fiyat Listesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 23 Aralık 2024; 9:28:7 >
-
açıkçası distribitör kia'yı çok yanlış yönetiyor. değişik değişik işler... araca çok yükseliyorum ama aracı göremiyorum çünkü araç bayilerde yok.
iki konuda çekincem var. halihazırda kia stonic 2024 kullanıyorum. arka koltuk diz mesafesi ve sürüş pozisyonunu stonic'ten aşağıda mı kalıyor merak içindeyim.
-
Performansını ve tüketim değerlerini bende çok beğendim. Geçen yıl Bayiye gittiğimizde test aracı bulamamıştık. Haliyle insan fikir sahibi olamıyor. Daha sonra satın alan komşum sayesinde binip kullanma fırsatımız oldu. Herkes böyle test edecek sanırım :) 2 yıl Golf 8 kullandım C segmentte net kıyaslayabilirim içi dışı tam bir Alman otomobili olmuş. Ahmet abinin @yildiz önceki sayfalarda bahsettiği konuyu araştırdım zaten Almanyada tasarlanıp Avrupada üretilen bir otomobildende bu beklenirdi. Yalıtımı, sürüşü, konforu, yol tutuşu her açıdan çok hoşuma gitti. Tekrar hayırlı olsun.
-
Kesinlikle katılıyorum. Amerika ve Avrupada bu kadar güçlü bir marka böyle yanlış temsil edilmemeli.
Hyundai kendi markalarını tek çatı altında toplayıp kesinlikle online satış yapmalı ve müşteri sadece test için bayilere gitmeli.
Xceed test etmek istiyorsunuz, ortada test aracı yok. Bayilerde geçen ay her iki paketide mevcuttu ama cool plus ta kalmadı demekki.
Şuan sarı sitede ilanlarda 1.650 liraya 2 adet Elegance Plus satılıyor muhtemelen sıfır km. görüşün isterseniz.
Arka koltuk diz mesafesi C Hb standartlarında bir Golf 8 den ölçü olarak daha iyi düzeyde.
Stonicten her bakımda geniş ve ferah bir araç. Xceed, Sonic ten 25.5cm daha uzun ve 6.6cm daha geniş..
Sürüş pozisyonu çok daha iyi, ayaklarınız daha karşıya bakar vaziyette, stonicte bir tık aşağı bakar buda uzun yolculukta yorar.
Golf 8 ile ölçülerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.
Eğer izmire yolunuz düşerse bana ulaşın bende izmirdeyim, müsait zamanda bizim xceed i görüp inceleyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 23 Aralık 2024; 14:15:33 >
-
harikasın hocam, her entry'in ayrı bir yardımlaşma ruhu içeriyor. takdir ve teşekkür ediyorum. öm'nizi son cümleyi yazdıktan sonra farkettim, oradan da yardımcı olmuşsunuz. tekrar teşekkür ederim.
ben stonic'in "yüksek gibi" hissettirmesini çok sevdim açıkçası, ilk kia'm değil ama 20 yıl sonra bindiğim ilk kia, nitekim modeller çok güncellenmiş ve aynı sınıfındaki rakiplerinden daha konforlu bir sürüş veriyor. direksiyonu bir enteresan, akıyor gibi. ayrıca şaft tünelinin yüksek olmaması, arkada hacmi artırıyor.
2. el bakamıyorum çünkü kredi kampanyalarından faydalanmak istiyorum. bir de 2025 modelini de görmek istiyorum. kasayı güncellerler mi diye tereddüt ediyorum.
-
Estağfurullah forumdaki her arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyorum 20 yıldır. Deneyimlediğim belki yüzden fazla otomobil oldu.
46 yıla oldukça güzel test anıları sığdırdım. 77 model E serisi W123 kasa düz 6 silindir 280E ile serüvene başladık.
Her markanın farklı otomobillerinde güzel modeller var elbet ama beni en fazla etkileyen her zaman 1987 model W124 kasa 300E
aracımız oldu. Paylaşımlarımı okuyup güzel ve nazik bir üslupla değerlendirdiğiniz için ben teşekkür ederim.
Xceed arka şaft tünelide oldukça düşük profilli yani yok denecek gibi o nedenle gayet rahat bir arka oturma alanı sunuyor kendi sınıfında.
Şuan makyajlı kasa almak hangi marka model otomobil olursa olsun her zaman sorunlarından arındırılmış güncellenmiş versiyon
almak en iyisidir. Bu Mercedes-Benz de yine böyledir. Genelde makyajlı kasa makbuldür ve denenmemişteki sorunları yaşamazsınız.
-
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Bir de rodaj konusunu soracaktım ben. Kaç kmye kadar rodaj uygulanmalı, en fazla kaç devir ve kaç km/h hıza çıkmalıyız sizce? İnternetten genel bir bilgi edindim ama tecrübe sahibi biri olarak sizin de fikirlerinizi almak isterim.
-
Ben teşekkür ederim. Keşke bu forumda herkes sizler gibi birbirine saygıyla yazabilse.
Umarım sayfalara geriye dönük bakma fırsatınızda olur. Güzel paylaşımlar yaptık zaman içinde.
Ben genelde minimum 1000 ile 1500km boyunca 3000 d/d max. 3500 deviri geçmeyecek şekilde kullanmaya dikkat ediyorum.
Rodaj süresince uzun süreler sürekli sabit hızla ve sabit devirle değilde mümkün olduğu kadar değişken hızlarda değişken
devir bandını kullanmayada dikkat ediyorum. Satın aldığım tüm sıfır otomobillerde buna dikkat ettim.
İçten yanmalı motorlarda özellikle kış aylarında ilk çalıştırmada hemen hareket etmek yerine 15-20sn yağlamasını beklemekte gerekli.
Bazen bulunduğunuz yere göre bu 2-3dk hatta daha fazlada olabilir (Ankarada yoğun kar kış zamanı 5dk önceden çalıştırırdım.)
Edit: Mümkünse ilk 5000km de yağı yenisiyle değiştirmek ve özellikle her zaman orijinal yağ filtresi kullanmak çok önemli.
Tam 50 yıllık Mercedes-Benz kullanıcısı olan Babam her zaman şunu söylerdi.
''Kalp nasıl insanın damarlarında dolaşan kanı temizliyor ve süzgeç görevi görüyorsa yağ filtresininde görevi odur, çok önemlidir'' derdi.
Motor için en önemli parçalardan biridir ve her bakımda mutlaka orjnaliyle (olmazsa en kaliteli muadili) değiştirilmelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 24 Aralık 2024; 14:18:8 >
-
Kia'nın size bir şeyler yapması lazım, resmen canım çekiyor aracı, sizin böyle paylaşımlarınızı gördükçe. Bir bana mı çok güzel geliyor ya bilemiyorum.
-
Rodajda aslında yağ değişimi esastır ama uygulamak servisler dolayısıyla çok maliyetli kalıyor. 1000- 2500 ve 5000 km'de yağ değişimi yapılmalı diyor, çoğu kaynak. Neticede motor yağı içine giren mikro partikülllerin temizlenmesi ana amaç.
-
Estağfurullah hocam o kadar emek veriyorsunuz yazıyorsunuz. Fırsat buldukça geriye dönük okumaya çalışacağım hocam, önce aklıma gelen acil olanları soruyorum. Uzun yol yapılır mı hocam sıkıntı olur mu 600km kadar. Genel olarak huyumdur zaten araba ne olursa olsun çalıştırdıktan sonra 2-3 dk. kendimi ayarlarım beklerim müziği falan ayarlarım o arada vakit geçer zaten. Ani hızlanma vs. yapmamak lazım sanırım. Bir de benim ilk aracım olacak ondan da çok fazla araştırıyorum soruyorum. İlk araç olarak daha mı ufak bir şey alsaydım diye de düşündüm bi ara ama artık yapacak bir şey yok. Umarım sorunsuz bir şekilde kazasız belasız kullanırım.
-
Mustafa bey, kesinlikle katılıyorum.
Asıl önemli olan şey erken yağ değişimi. Bir motorun ömrünü uzatmak için en önemli bakım erken km de yağ değiştirmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2024; 10:34:50 > -
Öncelikle yeni bir Xceed satın aldıysanız hayırlı olmasını dilerim. Sizinde aracınızın fotoğraflarını bekliyoruz.
Tabi uzun yola çıkabilirsiniz. Hem daha kısa sürede rodajı tamamlamış olursunuz. Kısa sürede alışırsınız görüş açıları ve sürüşü çok rahat.
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Hangi donanım paketini satın aldınız ?
-
Elegance plus aldım hocam. Cool Plus ile aradaki 90k fiyat farkına fazlasıyla değeceğini düşünüyorum. Bir de boş arabaya binmeyeyim dedim her ne kadar Cool Plus da fazlasıyla dolu olsa bile.
Görüş alanı olarak diğer araçlara göre daha dar dediler, ben test sürüşü yapamadan satın almak durumunda kaldım. Umarım sorun yaşamam, boy 182.
Araç gelince de elbette fotoğraf paylaşırım. 3 hafta önce de Yuka gri için kapora verdim bekliyorum hala bakalım, heyecan dorukta.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X