Tabiki çok iyi olmuş, Elegance Plus ile Cool Plus arasında çok ciddi donanımsal farklar var ve aradaki fark 200bin liraydı 2 Ekim'e kadar. 2 ay önce sahip olduğumuz Tucson'u teslim edip aynı gün sıfır Xceed Elegance Plus teslim aldım izmir bayisinden. Bunun yanında aile içinde çok farklı marka modelde araçlar kullanıyoruz, ailemizde herkes aracı çok beğendi. Xceed görüş açıları ve sürüş hakimiyeti gayet güzel. İç hacimden ve özellikle 426lt bagaj hacminden memnun kalırsınız. Çünkü araç standart C segment HB lerden bir kaç cm daha büyük boyutlarda yani Ceed ile aynı kasa değil. Bazıları bana sorarken yerden yükseltilmiş Ceed sanıyor, alakası yok tamamen farklı karoser ölçüleri büyütülmüş bir versiyon. Aşağıdaki Yuka Gri de harika bir renk tekrar hayırlı olsun. (Son parti gelenler genelde bu renk geldi.) Hangi bayide buldunuz aracı ? Teslimat ne zaman dediler ? 2 milyon liraya Xceed gibi tam bağımsız süspansiyon sistemi olmayan C segment araçlar satılıyor. (Golf 8.5 style, 3008 - 408 vb.) (Peugeot 3008 de Sıfır km aldım Kocaeli Nazer bayisinden ve 1 yıl tecrübe edip sattım mesela, beklediğim gibi çıkmadı.) Açıkçası Ekim ayındaki fiyat güncellemesinde bu fiyata kadar inmelerini bende beklemiyordum. Tam bir fiyat performans aracı oldu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2024; 12:6:30 > |
@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (66. sayfa)
-
-
1800e bunu almak yerine 1400e 2023 prestige almak :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okumadan yazmışsınız ama herkese olduğu gibi sizede saygı göstererek açıklayalım. Elegance Plus için yazıyorum,
1 milyon 790bin lira Ekim ayına kadar olan fiyatıydı ! Prestige paket olsaydı eminim o donanımla 2 milyon civarında olurdu.
Şuan fiyat 1 milyon 590bin liraya indi ve araçlar gelmeden bitti. Çünkü bu fiyatlara inmesini kimse beklemiyordu.
Prestige pakette konfor donanımları daha dolu, bende onun gelmesini bekledim ama ne yazıkki getirilmedi ve 2023 modellerde
şuan 2024 modellerde olan güvenlik donanımları yok. (Konfor donanımı mı Güvenlik donanımı mı dediğimde tabiki Güvenlik ağır bastı)
* Ön çarpışma engelleme asistanı (FCA)
* Şerit takip asistanı (LFA)
* Şeritte kalma asistanı (LKA)
* Akıllı hız limiti asistanı (ISLA)
* Tabela okuma ve hızı ayarlama sistemi
* 4 Lastik sensörlü Basınç İzleme Sistemi
Distribütör 4 yıldır Avrupada satılan tüm modellerde olan bu güvenlik paketini maalesef fiyatı düşük tutabilmek için Türkiyeye getirmedi.
(Bana sorarsanız güvenlik asla parayla satılmamalı.)
4 Koltuk ısıtma ve extra ses sistemini sonradan paraylada en iyisini eklersiniz sorun değil ama güvenlik donanımını ekleyemezsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2024; 15:14:4 >
-
Anladım,o zaman baya iyi gelmiş bu doluluğa göre haklısınız
Elegance Plus'ta Android Auto Kablosuz olarak sunuluyor mu acaba? Aracın ödemesinin tamamını yaptık bayiden haber bekliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsinaykut -- 25 Aralık 2024; 16:57:40 > -
Hayırlı olsun hocam, çok güzel seçim olmuş, son araçlardan birini yakalamışsınız demekki. Şuan fiyatını hakeden nadir C segmentlerden biri üstelik crossover bir araç. 2 yıl bizde Golf 8 kullandık, şimdi alacak olsam kesinlikle bu aracı satın alırdım. Bayide o kadar rica etmeme rağmen bir test aracı getirmediler deneyememiştim. Benimde boyum 1.82 komşumun Xceed ine bindiğimde çok rahat ettim, hem sürüşte hemde yolcu tarafında. Arka koltuklarda iyi, bende özellikle buna çok dikkat ediyorum. Fiyatlar yurtdışındaki bayiler gibi sabit sanırım Kia'da liste fiyatının aşağısına hiç inmiyorlar değil mi ?
-
* Geçen yılki düz Elegance paketlerde 8 inch küçük multimedya ekranı mevcut ve kablosuz Apple Car play ve Android Auto var.
* Bilginiz varsa Prestige paketlerde harman kardon (JBL) ses sistemi vardır ve multimedya ekranı 10.25 inch büyük ekrandır
ve bu ekranlı olan Prestige paket en üst donanım olmasına rağmen bunlarda kablosuz Apple Car Play ve Android auto yok.
* Aynı şekilde yeni gelen Elegance Plus paketlerde de Prestige pakette bulunan harman kardon üretimi aynı multimedya ekranı
olduğu için yine kablosuz android auto yok. (Elegance plustaki, fotoğraftaki harman kardon büyük ekran)
Ayrıca, ses sistemi Prestige pakettekinin bir alt versiyonu olsada ön torpidoda Twitter'lar ve 4 kapıda mis bass 16cm hoparlörler mevcut.
Ekim ayından önce gelen (bendeki) Elegance Pluslarda Kablosuz şarj var ancak Kasım itibariyle bunuda donanım listesinden kaldırdılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2024; 20:24:37 >
-
Ahmet, gerçekten çok güzel ve faydalı bir konu oldu teşekkür ederim.
Kia satış temsilcilerinden öğrenemiyeceğimiz bilgiler veriyorsun.
Kia Xceed satışlarına katkın olduğu açık, kendimden biliyorum 😁
Piyasada çok bulunmayan ve merak edilen bir otomobil o yüzden verdiğin bilgiler çok kıymetli...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sağol Hasan, güzel düşüncelerin için tekrar teşekkür ederim.. Beni yaklaşık 15 yıldır iyi tanırsın, otomobiller benim özel ilgi alanım.
Bu anlattıklarım genele yayılırsa sadece Kia markası özelinde değil sende bilirsin. Farklı marka model araçlar alıp kullanmayı severim.
Geriye dönük sayfaları okuyan arkadaşlar görecektir, aldığım yada kullandığım onlarca farklı otomobil markası için her şeyini araştırıp
öğrenirim ve bu çocukluktan bu yana 35 yıldan fazla olunca genel anlamda tüm otomobiller üzerinde genel bir kanıya sahip oluyor insan.
Xceed için aslında kimseye tavsiye etmeme gerek yok, aracın kalitesi ortada. Fiyat performans dengeside şuan tam yerine oturdu.
Türkiye, Avrupa ve Amerikada onlarca otomobil test ettim ama iş yoğunluğum nedeniyle birçoğunu buraya ekleme fırsatım olmadı.
Bu ara yine foruma takılmaya başladım, eski arkadaşlarla yeniden görüşmek güzel oldu. Fırsat buldukça yazmaya devam ederim.
Çektiğim yada internetten bulduğum fotoğraflarla bildiklerimi doğru bir şekilde paylaşmaya çalışıyorum. Forumda 20 yıldır çok fazla bilgi
kirliliği olduğunun farkındayım ve görüyorum ancak artık müdahale etmeyi bıraktım, çünkü bir yaştan sonra bazılarıyla uğraşılmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2024; 21:35:46 >
-
Android Auto' nun kablosuz olarak sunulmaması büyük bir hayal kırıklığı oldu. Resmi sitede kullanılan görseller ile satılan araçların birbirini tutmaması da ayrı bir fiyasko. (Hâlâ prestige paketin görselleri yer alıyor Kia'nın sitesinde) Artık kablosuza çeviren adaptörler ile kullanacağız mecburen. 2024 Yılında üretilen bir otomobilde standart olması gereken özellikleri bu şekilde kovalattırmaları gerçekten çok absürt. Buradan Kia Distribütörüne sitemlerimi, sizlere de saygılarımı iletiyorum.
-
Sizin için bu kadar önemliyse iptal edebilirsiniz siparişinizi. Hemen kabul ederler çünkü Elegance Plus aynı gün satılır.
Yada ayrı bir aparatla çözersiniz, ben kabloyu taktım çok önemli değil zaten ses kalitesi her zaman kabloluda daha iyidir.
Kaldıki Audi A3 gibi premium adı altında satılan Golf 8 türevi abartı pahalı modellerde bile bu özellik standart değilken
bu araçlarda da standart olmaması gayet normal. Alt pakette olan bir özellik üst pakette olsaydı iyi olurdu tabi ama durum böyle.
Bir önceki mesajda yazdığım gibi, Prestige pakette de Elegance Plustaki aynı harman kardon ekran olduğu için bu özellik zaten yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2024; 22:36:4 >
-
Sizin gibi üyeler Facebook grubundalar aslında, oraya da yazabilirsiniz bu bilgileri. Başlık da uzun süre güncel kalırdı
Buarada kablosuz android auto üst paket egea crossta standart bir sürü markada yok ya şaka gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 25 Aralık 2024; 23:4:24 >
Onuda bayiler yada Satış Temsilcileri yapsın, fazla dallanıp budaklanmaya gerek yok bizim forum bize yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2024; 23:11:52 > -
hocam eskiden bende buna çok dikkat ederdim ama şuan yağ değişim ücretleri aldı başını gitti. dışarıda yaptırsak garanti dışı kalıyor diye servis haricindede yaptıramıyoruz. siz nasıl memnun kaldınız mı stonic ten? hangi motor şanzıman ikilisi sizde ki ?
-
1.4 Atmosferik olan modeli kullanıyorum.
Bayır yukarı giderken boğulması durumunu yaşatması haricinde çok memnunum. Turbolu modelleri daha çok tavsiye ediyorlar ama ben uzun yıllar kullanırım, en kötü ihtimalle ikinci araç olur niyetine atmosferik tercih ettim.
Sorunsuz ve kaliteli hissettiriyor. Tabi kendi fiyat marjında düşünmek lazım. Kia'yı 15-2 yıl sonra tekrar deneyim etmemi ve sevmemi sağladı. Şimdi bir araç daha bakıyorum ama araç kalmadığı için alamıyorum, o da kia olacaktır.
-
Bu renk SW da fena değilmiş.
-
Abi favorim yeşil ve kırmızısı. :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Metalik renklerin hepsi güzel duruyor ama beyaz da çok güzel duruyor bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman beyaz Xceed ekleyelim.
-
Konuyla ilgim yok ama görünce eklemek istedim; uzun yolda rodaj sabit devir seyredildiği için çok sağlıklı değildir.. rodajda değişken devir ve motor yüklerinin denenmesi önerilir, bu yüzden hep aynı vitesle ve gazla gitmemeye çalışın. 4000 devri geçmeden, değişken şekilde kullanmaya gayret edin. en doğrusu da 1000km civarında bir yağ-filtre değişimi yapmaktır. aracınız hayırlı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X