Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mr. Angelo Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.266
Cevap
35
Favori
130.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün TR genelinde yaklaşık 12-13 bayiyi aradık ve Elegance Plus paket stoklarda görünmesine rağmen neredeyse hiçbir bayi satmak istemedi.

Çoğunluğunun ilk sordukları soru Ötv muaf mı alacaksınız oldu, normal deyince maalesef Elegance Plus kalmadı diyorlar. Cool Plus tüm bayilerde var.

En sonunda bir bayide Yuka Çelik grisi - Xceed Elegance Plus bulduk. Gerisini @oksıjen eski dostum Hasan anlatsın :)

Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Aralık 2024; 11:20:40 >

• Bugün ayaküsütü Gaziantep bayisine uğrama fırsatım oldu. Xceed üst donanım tüm tr'de yok dediler. Düşük donanım hemen her renk mevcutmuş. Showroomda bir tane düşük donanım mavi renkte araç vardı. fiyatı 1.5 milyon. Az da olsa inceleme fırsatım oldu, hb araç için gayet güzel ancak hiç suv havası yok maalesef. Aslında yukarıda golf ile yanyana olan foto bu durumu gayet güzel açıklıyor.

Üst donanım olmadığı için gösterge ekranı klasik. Multimedya ekranı hoş, geçişleri vs beğendim. Klima kontrolleri bağımsız, gayet güzel. Arka diz mesafesi bana bir tık dar geldi, jazzla kıyasladığımda. Arka baş mesafesi ama tam kurtardı (boy 1.8). Bagaj özellikle panzidot altı çok dar, hemen yok gibi bir şey. Yedek lastik boşluğu kocaman örtünün altında ama ben yedek lastik göremedim..düşük donanımın anahtarı eski sustalı devasa anahtarlardan. Alışmışım yıllardır anahtarsız çalıştırma işine, biraz garip geldi açıkçası.

Üst donanım için istenen 90 bin fazlasıyla değer ama araç yok. Belki aralık ayında gelir dendi, ben de bekleyeceğim bakalım acelem yok. Jazz 2016 model ama daha 61 bin kmde, hanım suv istediği için değiştirme niyetimiz var. Ancak xceed onun isteklerini karşılar mı emin değilim... bir ara beraber gidip incelemek lazım detaylıca...

Bu arada st düz ceed önerdi xceed yerine. Motor 160 hp ama temmuz öncesi olduğu için 1-2 güvenlik donanımı yok dedi. Onun da fiyatı 1.4 milyonmuş. Aracın başında çok kişi olduğu için bakamadım ama sanki hayalet ekran vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 23 Kasım 2024; 21:22:13 >

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Tespitleriniz oldukça iyi sayın @YouGotThatRight bu araç zaten bir SUV değil C segment Crossover bende bu nedenle SUV den buna geçiş yaptım.

SUV lerde yanal alan daha yüksek (Tucson ile arasında tavan yükseklik farkı 15cm) buda iç hacime doğrudan yansıyor tabiki.

Ancak yerden yükseklik konusunda SUV ler ile neredeyse aynı 18.4cm (Hatta Tucson a göre 1cm kadar daha yüksek)

Sürüş karakteristiği daha sportif daha kolay yönlendirilebilir ve yüksek hızlarda olması gerektiği gibi yanal rüzgarlardan yüzey

darlığı nedeniyle daha az etkilendiği için çok daha stabil. Viraj kabiliyetide SUV lerden çok daha yüksek. (Tucson gibi tam bağımsız)

(Bu fotoğraftaki araçlarda bize ait. Sattığım Tucson 1.6 T-GDI ve arkadaşıma 1.5 yıl önce aldığımız Xceed Elegance Techno)

Ben bir süredir crossover sürüş tarzını arıyordum aslında. İstediğimiz zaman köy yollarında daha hızlı ilerleyebileceğim (Çünkü köye her

gidişimizde C180 in altını vurmamak için ne kadar uğraşsamda arada sürtmeler insanın canını sıkıyordu) hemde şehirde ve uzun yolda

daha hızlı sürüşlerde daha fazla zevkli bir otomobil Xceed. Golf sınıfında ve yerden yükseltilmiş bir Crossover.

Süspansiyon ayarları beklediğimden çok daha iyi. Sessiz ve kaliteli bir darbe emişi var (tabiiki bir Mercedes-Benz değil :) Birçok SUV den daha konforlu.

Ama Jazz dan kesinlikle daha konforlu ve daha sessiz olduğunu sürüşte sizde hissedeceksiniz. Hondalarda beni soğutan en büyük etken

yuvarlanma sesinin rahatsız edici frekansı oldu her zaman. Bu yüzden Civic HB almaktan son anda vazgeçip ödemeyi geri almıştım.

Amortisörler dahil bir çok bileşen Alman üretimi.

Test aracının olmaması insanların araç hakkında fikir sahibi olmasını engelliyor maalesef. Kullandığınızda sınıf standartlarının üzerinde

kaliteli bir sürüşe sahip olduğunu anlıyorsunuz. Ülkemizde yollar engebeli ve çukur haliyle bu yerlerden hızlı geçişlerde bağımsız süspansiyon

sayesinde yol tutuşu bozulmadan konforlu bir şekilde ilerliyor. Aynı güzergahta 3008 ile arkayı bırakması nedeniyle yol tutuşun bozulduğunu hatırlıyorum.

Bu nedenle torsiyon sistemli 3008 kullanırken çoğu bol virajlı bozuk satıhlı köy yolları sürüşlerimde ESP devreye girip aracı toparlamaya çalışmıştır.

B segment araçların neredeyse hepsi C segmentlerinde görece ucuz inşa edilen modelleri (Golf giriş seviyesi dahil) torsiyondur.

Bir ara kullandığım V40 Cross Country ile yan yana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 23 Kasım 2024; 23:54:33 >

• @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 24 Kasım 2024; 20:21:11 >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt
    Hrv bence de bir tık pahalı ama bahsedilen gibi 400 bin 500 bin falan değil. Ne olacaktı advance 1.4 milyona mi satılacaktı yok artık. Nissan qq orta paketi 2 milyon hrv advance 1.85 milyon arada 100 binden fazla fark var evet c segmenti ama hrv den 6 cm uzun (hrv b+) donanım olarak o paket advance den çok daha boş ve siz söylediniz arka yasam alani berbat diye hrv yayla üstelik hrv nin en az 2 katı yakar. Bu acidan bakınca hrv nin fiyati nasıl aşırı yüksek oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugrb81 -- 25 Kasım 2024; 9:5:51 >
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Hrv b plus suv. Diğer b suv veya c suvlardan (t roc 2008 3008 qashqai vs) en az 5 lt az yakar sehir içi. (4-4.5 lt ortalama, max 5 lt) trafik durumuna kullanış durumuna göre 7 litreye kadar çıkar fark. Hibrit trafik yogunlastikca az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugrb81 -- 24 Kasım 2024; 23:27:37 >
  • Forumu 15 yıldır sadece bilgi almak amaçlı okuyup takip ediyorum. Buradaki insanlar ile tartışmaya girmek adetim değil ve yazmayıda hiç sevmem genelde okuyup geçiyorum. Ancak burada bir yanlışı düzeltmek lazım. Xceed i bende bayide Sportage alırken çok inceledim. @YouGotThatRight ve @yildiz arkadaşın tespitlerine ve hesaplamalarına tamamen katılıyorum. 1 ay boyunca şirkette kiralık H-RV kullandım oda tasarımını beğendiğim hatta Tucson a çok benzettiğim güzel bir araba (fotoğraftaki aracı kullandım) C sınıfla kıyaslamak doğru olmaz ama B SUV bir araca 1835 tl fiyatın tamamen hybrid olduğu için belirlendiğini normal bir benzinli ünite ile 1300-1400tl bandında olması gerektiğini düşünüyorum. Aradaki fark ile yıllarca turbo benzinli C yi zevkle kullanırsınız adam haklı yani. Ayrıca tüketim konusunda H-RV çok iyi en yoğun trafikte 2 kişi kullandık ve 5.1lt lerde tüketti. Xceed ile şehir içinde yoğun trafikte 7lt tüketim ile yapılan hesaplar yerinde görünüyor. Öyle 5lt, 7 lt farklar yok abartmayalım önce uzun süre kullanmak ona göre konuşmak lazım. Neyse uzatmayayım CRV den sonra Sportage aldım ve çok memnunum ikinci araç alımında Xceed satın almayı düşünüyorum ve bu nedenle konuyu takipteyim. Geriye dönük sayfalarıda okudum özellikle son sayfalarda 58-61 arası paylaşımlarınız harika. Fotoğraflar ile bizi eski günlere götürdünüz, Oto haber ve Autoshow dergileri tadında zevkli ve kaliteli paylaşımlar için ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperloop -- 25 Kasım 2024; 13:10:44 >

• Herkese keyifli sürüşler, güzel günler dilerim. Saygılar, Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Kasım 2024; 13:15:43 >

• Ugrb81 U kullanıcısına yanıt
    Arona, stonic, bayon, crossland vs...
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Bunlar hrv nin dengi mi ya :) ben 2008 juke bile değil diyorum sen stonic bayan ;)
    Siz de Honda HRV için bir konu açarsanız herkes bilgi sahibi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksıjen -- 26 Kasım 2024; 20:7:8 >
    1300-1400 bandındaki b suvları sormadınız mı?
  • oksıjen kullanıcısına yanıt
    Düşünüyorum aslında araca b suv diyorlar. Cvt şanzuman var sanıyorlar. Honda hibrit teknolojisi bilinmiyor toyota ile aynı sanılıyor halbuki toyota hibrit hondaya göre geri kalmış bir sistem bunları anlatan bir konu planlıyorum vakit bulabilirsem.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Her b suv aynı mı? T roc da b suv taigo da ikisi de vw ama aynı mı? Ben örnek verdim juke 2008 t roc en yakın olabilecek bunlar. Bunların bile fiyatı 1300 1400 değil dedim.
    Dostum,

"benzinli üniteyle 1300 1400 bandında hangi b suv var bir söyleyin" demişsin. Bende bunun cevabını verdim.

Aynı mı değil mi orasına sen karar ver. Benim cevapladığım kısmı orası değil zaten.
    Hondanın motor ve şanzıman kalitesi tartışılmaz fakat yalıtım konusunda Honda rakiplerinin gerisinde, asıl satış rakamlarını etkileyen aynı fiyatlara c suv arabaların olması.
    Aynı fiyata c suvlarin boş paketleri var. Düşük donanım. Ayrıca 2 kat fazla yakıyorlar. Tercih meselesi.
    Dediğiniz gibi tercih meselesi,satış rakamlarını tercihler belirliyor...
    Aynen o yüzden satış rakamlarında ucuz sedanlar ve Çinliler var. Pahalı c suvlar listeye giremiyor.
  • Sattığımız 2020 Tucson 1.6 T-GDI (180hp) Power Edition (Renk: Olive Grey)

Arkadaşıma aldığımız 2022 Xceed 1.5 T-GDI (160hp) Elegance Techno (Renk: Splash Lemon)

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.