Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB 1.5dci EDC @@ (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jedi39 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.267
Cevap
35
Favori
130.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eco mod gaz tepkilerini zayıflattığı için sadece pedalın hassasiyetini azaltıyor, zaten anlık güç istediğinizde ve gaz pedalına biraz daha bastığınızda tork maksimum seviyeyi düşük bant genişliğinde yakaladığı için şehir içi kullanımlarda gayet mantıklı oluyor.

1500 devirden itibaren gelen 160hp ve 253nm tork çekiş gücü olarak şahsi fikrim bu araç için gayet tatmin edici düzeyde keyifli sürüşler sunuyor.

* 180hp ve 265nm tork verisi bulunan Tucson 1.6T satmadan evvel Dyno da ölçtürdüğümde 29bin km de 187hp ve 284nm değere ulaştı (Hyundai motorları genelde fabrika verilerinin üzerinde çıkıyor daha önceki 2 aracımda farklı yerlerde yine bunun gibi yüksek değerler çıkmıştı) Yurtdışında yapılan ölçümleride gözlemlediğimde yine böyle fazla çıkıyor. Muhtemelen bu yeni 1.5T Smart Stream motorlarda 160hp ve 253nm tork üzerinde güçlere sahip.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Kasım 2024; 9:4:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için çok teşeklür ederim..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mura_t kullanıcısına yanıt

memnun musunuz? yakıt tüketimi falan nasıl ? sw araç kullanıcısıyım. yine sw tercih edeceğim ama ülkede seçenekler kısıtlı egea ve kia hariç sıfır sw yok .

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam pek araç tecrübem yok ben kendimce değerlendirecek olsam araç çok güzel yakıtı şehir içi 7lt konforlu görünüm olarak çok estetik güç olarak zaten bişey diyemeyiz 1.5 160bg çok güzel yol tutuşu var bence sw olmasına rağmen özel olarak sormak istediğiniz bir durum varsa sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum. Ha birde ekleyeyim ceed türkiye diye birde yardımlaşma face sayfası var mükemmel ötesi her konuda yardımcı oluyolar orayada göz gezdir derim çok aktif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 12 Kasım 2024; 22:33:23 >
  • mura_t kullanıcısına yanıt

ceed sw ile xceed arasında bagaj hacmi harici donanım veya özellik olarak fark var mı ? kia hiiç kullanmadım. sorunsuz,kronik sorunsuz beni sanayiyle servisle muhattap etmeyecek bir araç arıyorum bana uyar mı bu araç? ses yalıtımı nasıl aracın ?

Kia sorunsuz olarak genelde bilinir dediğim gibi çok araç tecrübem yok face sayfasına yazarsan daha deneyimli kullanıcılar sana yardımcı olurlar kesin özellik kısmınada kendi sitesinden baksan daha doğru olur çünkü benim ki prestige paket xceed’de bu paket yok. Ses yalıtımıda bana göre tatmin edici.

Prestige en dolu paket. 2023 te Xceed te geldi şuan sadece Elagane Plus ve Cool Plus geliyor.

Prestige in artıları arasında Tüm koltuklar Hakiki Nappa deri, 4 koltukta Isıtma ve ön koltuklarda Soğutma

JBL Bagajda Subwoofer dahil 8 hoparlörlü Ses sistemi , Isıtmalı direksiyon gibi farklar var.

İnsanlar bu forumda söylenen tutulmuyor laflarına bakıp uzak duruyor :)

Biz babadan otomobilci bir aileden geliyoruz, eğer bu otomobil TR de tutulmuyorsa sıkıntı çok farklı.

ses yalıtımı nasıl peki toyota cross bakmıştım 2002 arabadan pek bir farkı yoktu .

Ses yalıtımıda gayet başarılı bende bu konuda biraz takıntılıyımdır.

Bir otomobilde yalıtım iyi değilse ve beğenmezsem hayatta kapıya koymam.

Xceed tamamen Alman (Audi ve Porsche) den transfer edilen tasarımcıların Almanya Frankfurt Hyundai / Kia tasarım stüdyolarında avrupalı tasarımcıların hazırladığı bir otomobil ve bu nedenle tamamen bir Alman C segment standartlarında. (Araştırabilirsiniz)

Daha önce sahip olduğum Peugeot 3008 ve Hyundai Tucson gibi memnun edecek bir yalıtıma sahip. 2012 de sıfır yeni kasa Toyota Auris i yalıtım yüzünden 3 ay sonra satmıştım ve 2018 de Honda Civic hb 1.5t aracı almaktan son anda yalıtım nedeniyle vazgeçmiştim. (140bin liraydı ve kredi çekildi Ödemeyi yaptım ama teslim alacağım gün ben bu lastik sesiyle yapamam deyip iptal ettim)

Kia Xceed i satın Almadan 1.5 yıl önce en yakın arkadaşlarımdan birine aldırdım ve 308 den sonra oda çok memnun kaldı hala çok severek kullanıyor. Ankaradaysanız görüştürebilirim. Bende bunu alırken Golf 8 - Ford Focus, Cupra Leon ve 308 gibi aynı sınıftaki araçlarıda yeniden test ettim. Fransızlar yalıtımda neredeyse Almanlar gibi olmuş.

Kia nın otomobillerinden kalite ve konfor konusundada bu sınıf araçları daha önce deneyimlediyseniz kesinlikle memnun kalırsınız.

En büyük avantajı 5 yıl garanti ve dünyanın en sorunsuz markalarından biri olmasıdır. Siz bu forumda ikinci eline bakarak yok satılmaz yok son sahibi olursun gibi klişe sözler söyleyen ve piyasada çoğunluğun sürü psikolojisi ile otomobil aldırmaya çalıştığı kişilere bakmayın, yoksa başkasının hayatını yaşar ve beğendiğiniz aracı satın alamazsınız.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

https://www.kia.com/tr/faydalibilgiler/haberler/oduller/kia-en-guvenli-uc-markadan-biri.html#:~:text=Kia%2C%20güvenlik%20testleriyle%20otomotiv%20sektörünün,otomobil%20markası%20arasında%20yer%20aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 14 Kasım 2024; 16:59:4 >

• Totoya Corolla Cross ilk çıktığında benimde ikinci araç olarak baktığım bir otomobildi, hybrid deneyimlemek için almayı düşünüyordum ancak yalıtım ve iç tasarım ile kalite hissi vazgeçmeme sebep olmuştu.

Fiyat performans olarak mantıklı gelmediği için iptal edip yeniden Tucson satın almıştım ve severek memnun kalarak yıllarca kullandım.

tucsona göre corolla cross çok boş donanımlı bir araç. fiyatları da neredeyse aynı .

Tucson ve Corolla Cross birbirinden çok farklı araçlar hatta Amerika yada Avrupada bile aynı sınıfta değerlendirilmiyor. Tucson u uzun süre kullanmayan biri fiyatına oranla ne kadar iyi bir araç olduğunu bilmez.

Ülkemizdeki ütopik yakıt fiyatları nedeniyle 1-2lt nin hesabını yapmak zorunda kaldığımız için çoğumuz böyle araçlara uzak durmak zorunda kalıyor.

Şehir içinde çok kullanılacaksa hybrid gerçekten mantıklı bir araç ancak ben şahsen 2milyon verip o lastik sesi uğultusu ile yolculuk yapmayı kabul edemem.

Ben 4 yıllık kullanımım sonucunda 29bin km de ortalama tüketimi 8.2lt olarak yeni sahibine teslim ettim. Bu km nin %80 lik bölümü izmir şehir içi trafiğinde geçti. Şehirler arası yolculuklarda (fotoğrafta 3 saatlik ortalama tüketim Ankara Samsun otoyolu) 110-120kmh ile ortalama 6.7lt lerde tüketimi oldu.

• Arkadaşım hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanın.

Bende incelemiştim hatta almayı düşünerek gitmiştim ama görünüşü dışında beğenmemiştim.

Çünkü böyle güzel bir otomobilde opsiyonel olarak bile olsa ( Şerit takip - Yarı Otonom Sürüş Asistanı “ Travel Assist ”,360 kamera - Kör nokta ama en önemlisi Adaptif hız sabitleme gibi ) aktif güvenlik sistemlerinin olmasını isterdim.

Zaten bunlar olmadığı için fiyatı diger rakiplerinden rekabetçi ve uygun olmasına ramen bu özelliklerin eksikliği nedeni ile çok satmıyor diyebilirim.

• bamorex kullanıcısına yanıt
    Ekim ayında 735 adet satmış. Herhalde 2024 içinde en yüksek satış adedi bu.

Eldeki stoğu bitiriyorlar. Çok satmasına zaten ihtimal yok. Aylık 1000 adetlik stok var mıdır sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bamorex kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

Şuan benim aldığım 2024 model Elegance Plus modelde ;

Ön çarpışma engelleme asistanı (FCA)

Şerit takip asistanı (LFA)

Şeritte kalma asistanı (LKA)

Akıllı hız limiti asistanı (ISLA)

gibi aktif güvenlik sistemleri mevcut.

• Konuyu takip eden Arkadaşlar özel mesajla sorular sormuş. Bence gidip görerek karar verin.

Rica etsem yazışmaya buradan devam edersek herkesin aklındaki sorular cevaplanmış olur.

Anladığım kadarıyla bu aracı çok merak eden insan var ancak ikinci elde ne olur kaygıları nedeniyle

yaklaşmaya korkan büyük bir kesimde var.

Ben hiçbir zaman ikinci el piyasasına bakarak otomobil almadım ve hiçbir zamanda pişman olmadım.

Çünkü temiz bakılmış bir otomobil km sine de bağlı olarak her zaman iyi bir piyasada satılır.

40bin km de hatasız boyasız 2014 model B7 kasa Passat ın bile 6 ayda satılmadığı bir piyasada

her otomobil görece yavaş satılacaktır. Maalesef bilinçsiz bir yönetimle karşı karşıyayız ve kimse buna

itiraz edip değiştirmek istemiyor gibi ve 22 yıldır aynı düşüş devam ediyor.

Otomobil tutkunuysanız bence bu sayılı günleri olan hayatta gönlünüzdeki otomobili almaya bakın.

Golf ise golf alın başkasına bakmayın. Eğer eski kasa BMW tutkunuysanız onu alın ama alırken şunu

asla unutmayın. TR de Zevk için otomobil almak artık ciddi ekonomi gerektiriyor.

Eğer sadece 1 otomobil almaya yetecek paranız varsa mümkünse garantisi olan genç bir otomobil almaya bakın.

Ben neredeyse TR de satılan tüm markaları deneyimleme fırsatı buldum (Babamın mesleği gereği)

O nedenle artık bir fiyat belirleyip o fiyat bandında en mantıklı otomobilleri denemeye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 16 Kasım 2024; 17:36:47 >

• @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @2016 Renault Megane 4HB  1.5dci EDC  @@

Xceed Bagaj hacmi 426 lt. (Koltuklar yatık 1378 lt.)

Ceed Sportwagon bagaj hacmi 512 lt. (Koltuklar yatık 1581 lt.)

• Bulunduğum şehirde maalesef kia bayisi yok. Bu araç çok yakın markajımda, daha henüz komşu ile gidip inceleyemedim . önümüzdeki haftansonu inşallah halledeceğim bu işi. 2016 model jazz yerine alınacak diğer alternatif hibrit ama fiyatı oldukça yüksek honda hrv. Ben de hiç 2. el kaygısı ile araç almam (25 küsür senedir ailenin 1. aracı sw diğeri ise hb olmuştur. Bazıları forumda bu aracın üretimi duracak diye sürekli bir şeyler pompalıyor ama kanıt isteyince herkes kayboluyor...
    Sıkışık trafikte (25 kmh altı dur kalk trafikte) gerçek tüketimi nedir bu aracın? Bir de sitede adaptif cruise göremedim, doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 17 Kasım 2024; 17:9:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Hangi ildesiniz ? Honda HRV'yi daha 10 gün önce yani 7 Kasımda yakın bir arkadaşıma satın aldık.

B segment SUV ve fiyatı 1835 tl. Şu günün piyasasında sadece Hybrid olduğu için olması gerekenden 500bin lira yüksek bir fiyat.

HRV güzel bir B segment SUV ama neye 500 bin lira fazla veriyoruz ona bakmak onu hesaplamak lazım.

Hadi diyelimki 400bin lira fark veriyoruz Hybrid için, örneğin 1.6 milyona alacağınız 1.5 turbo benzin bir otomobile göre fazladan

verilen 400bin lira bir fiyat var ortada. Bunu eşitlemek için 100km de 2 lt benzini iki araç arasındaki fark olarak

hesaplayabilirsiniz. (ikisinide kullandım) 100bin km sonunda bugünün rakamlarıyla 86bin lira fark yapıyor.

Yani 400bin lira farkı eşitlemeniz için 465bin km yol yapmanız gerekecek. Bana bu yüzden mantıklı gelmiyor.

Anlık az yakıyor mutluluğu, daha az ödeyerek daha iyi bir otomobil alan birinin otomobiline bindiğiniz zaman insanın canını sıkabiliyor.

Fiyatı 1.6 milyondan az olsaydı düşünülebilirdi ama kalite / fiyat performans oranı test ettiğinizde ve hesapladığınızda değmiyor.

Ben en son geçen hafta yoğun bir trafikte 6.5 - 7 lt lerde gezdim yarım saat boyunca. Ortalama 25-30kmh ile yoğun dur kalk vardı.

Elegance Plus Donanım:

Ön çarpışma engelleme asistanı (FCA)

Şerit takip asistanı (LFA)

Şeritte kalma asistanı (LKA)

Akıllı hız limiti asistanı (ISLA)

12,3" full dijital gösterge bilgi ekranı

10,25" dokunmatik ekranlı multimedya eğlence sistemi

Elektrikli açılabilir panoramik cam tavan 

18" alüminyum alaşım jantlar

Lastik bakım kiti (TMK)

Full led ön farlar

Led gündüz farları

Full Led arka stop lambaları

Otomatik yanan farlar

Eve kadar aydınlatma sistemi (Follow-me Home)

LED ön ve arka sis farları

Elektrikli kontrollü, ısıtmalı ve katlanabilir, yan aynalar

Yan aynalar üzerinde sinyal lambaları

Gövde rengi kapı kolları

Piyano siyah detaylar ve Tavan rayı

Ön park sensörü - Arka park sensörü

Mat Krom radyatör ızgara ve krom çerçeve

Gövde rengi ön-arka tampon ve spoiler

Deri ve kumaş kombinasyon koltuklar

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi

ISG (Start & Stop) sistemi

Sport ve normal Sürüş modu seçimi

Otomatik ayarlı ve yağmurun şiddetine duyarlı Yağmur sensörü

Deri direksiyon simidi ve vites topuzu

Direksiyondan kumandalı vites kulakçıkları

Yükseklik ve derinlik ayarlı, elektrikli direksiyon

Direksiyondan kumandalı multimedya sistemi

Saklama gözlü ön kol dayama

Arka kol dayama

60/40 oranında katlanabilir arka koltuklar

Tam Otomatik Klima

Apple Carplay ,Android Auto

Geri görüş kamerası

Navigasyon sistemi

Bluetooth (Sesli Kontrol Sistemi)

USB & AUX girişleri

Kablosuz şarj sistemi (Wireless Charger)

Ön konsol 12V elektrik güç kaynağı

Ön konsolda bardak tutucular

Gözlük saklama bölmesi

Aydınlatmalı sürücü ve yolcu makyaj aynası

Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası

Tek dokunma ile açılıp kapanabilen, sıkışmayı engelleyen ön ve arka camlar

Karartılmış yan arka ve arka cam

Elektrikli park freni

Hız sabitleyici (Cruise Control)

Boyun yaralanmalarını önleyen aktif ön koltuk başlıkları

Aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri

İkaz sensörlü Üç noktalı arka emniyet kemerleri

ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları

Sürücü ve ön yolcu hava yastığı

Yan ve perde hava yastıkları

Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma anahtarı

Uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm

Çocuk güvenlik kilidi

Motor kilitleme sistemi (Immobilizer)

EBD destekli ABS fren sistemi

HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi)

ESC (Elektronik Dengeleme Programı)

BAS (Fren Destek Sistemi)

VSM (ESP'li Araç Denge Yönetim Sistemi)

TCS (Patinaj Engelleme Sistemi)

ESS (Acil Fren Sinyali)

TPMS (4 Lastik ayrı Basınç İzleme Sistemi)

ABS fren sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Kasım 2024; 23:46:42 >

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.